Tehniline

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Mondeo 2001 puldiga võti ja teine pult

magnum789
08:54 25.10.2012
Mul selline küsimus, et kui lukustan või teen lukust lahti esimesel pildil oleva puldiga (võtme sees), siis tuled ei vilgu ja piiksu ka ei käi, lihtsalt on kuulda lukkude mootoreid.
Aga eraldiseisva puldiga käib lukustamisel ja lahti tegemisel piiks ja auto vilgutab ka tulesid.
Milles on nende kahe erinevus?
James75
13:48 25.10.2012
Endal kogemus 2004 mondeoga millel samasugune võti. Teist pulti ei ole. Autot lukustades peab vajutama lukustusnuppu kaks korda. Esimesel korral lukustab, teisel korral vilgutab tulesid, piiksub ja paneb signa peale. Kui teist korda ei vajuta, siis lukust lahti tehes ei piiksu, tuled ei vilgu. Tulede vilgutamine ja piiksumine tähistab signa peale/maha minekut. Arvan et 2001 aasta autol ei ole ka midagi erinevat. Mis puudutab teist pulti, siis selle olemasolust ma ei tea aga ka auto pole minu oma.
18:21 25.10.2012
pult on ilmselt ostmisel või hiljem lisana tellitud signa jaoks, fordi enda võtmega käib kesklukk ja tehase immo.

Tere!
22:05 25.10.2012
Su autole on paigaltatud kas alarm,või lisaalarm ja sellest tulenevalt on su autol 2 eraldi pultti.Päris hulgasi lisaalarme on võimalik ka auto orig puldist ioimima panna(kõige odavamaid vist ei saanud)
.........
13:55 12.11.2012
Just, puldist käib ainult kesklukk ja immo. Mingit alarmi originaalis ei ole.
täppide täppppp
15:20 12.11.2012
To ........... on küll Ford Mondeol,originaal võtmest juhitav tehase signa.Puldil peab lukustus nuppu 2 korda vajutama ,et see aktiveeruks.
magnum789
16:19 12.11.2012
Nii palju kui ma olen juba ise uurinud, siis originaalis jah mingit alarmi pole, ainult kesklukustus. Eelmine omanik on ilmselt paigaldanud mingisuguse alarmi, millega tuli see väike pult kaasa.

Ja muidu originaalvõtmel lukustusnuppu kaks korda vajutades aktiveerub topeltlukustus, st uksed lähevad seestpoolt ka lukku, mitte ainult väljast.
grigoori
22:09 18.11.2012
Mondeo Mk 3 - l oli mingisugune eripära kesklukuga. Mõlemal selle kerega Mondeol, mis INFO-st ostetud said (eri aegadel), pandi kohapeal peale alarm (Spal oli vist) ning et alarmi aktiveerida, tuli lukustusnuppu kaks korda vajutada. Esimese korraga aktiveerus ainult kesklukustus. Seda siis juhul, kui ei tahtnud alarmi enda pulti kasutada.
Tehase alarm ja topeltlukustus olid lisavarustuse nimekirjas.

P.S. Tehase alarm aktiveerub esimesel nupuvajutusel.

Muudetud 18.11.12 22:11

töllamölla
21:15 30.12.2012
mul on mersul nii et kui puldi nuppe all hoida saab muuta lahtilukustusfunktsiooni omadusi. Valida on kahe variandi vahel 1. teeb ühe vajutusega kõik uksed ja muud asjad lahti 2. teeb lahti juhiukse ja vist paagiluuki on ka võimalik avada seejärel. Ilmselt sinu autol samamoodi, üks pult on progetud ühte ja teine teist funktsiooni täitma.
Ilmselt on pulte ühesuguseks saada mingi fordi diagnostikaseadmega.
................
11:19 21.02.2013
.....jah 2 korda nuppu vajutades vilguvad tuled, mingit piiksu küll ei tee. Samamoodi uksi lahti tehes ei vilgu tuled ja ei käi helisignaali.
Peaks ikkagi mingi alarmi moodi asi olema ? Küsiks veel ,et tegemist siis põrutusanduriga alarmiga ?
grigoori
17:38 06.03.2013
Seda ei oska keegi ütelda, kas on alarm või mitte, enne kui kapoti alla pole vaadanud. Piiksu saab alarmil maha võtta. Samas peaksid tuled vilkuma nii kinni minemisel kui lahti tegemisel, sõltumata sellest, kas alarm on või ei ole. Kusjures ka tulede vilkumise sai vist maha võtta. Tehase alarme oli mitmesuguseid, alates lihtlabasest ja lõpetades kallutusanduri ja topeltlukustusega.
küsija
16:13 27.07.2013
Küsimus selline,et milles võib probleem olla,kui puldist lukustades,keskluuk peale ei lähe,plõksatus küll käib,kuid laseb lukud lahti tagasi. Kui keerata võtmega uksed lukku ja siis proovida puldist kesklukku avada,siis jäävad ikkagi lukku juhiuks ja tagaluuk,nii et peab ikkagi võtmega juhiukse avama.3-el uksel läheb kesklukk puldist avades maha. Milles võib viga olla?Kas keegi teab!
Joozu
10:14 12.09.2013
Võimalik et oled asja juba korda saanud, kuid kuna sattusin siia siis mõtlesin oma kogemustest rääkida.
Et juhi uks ja taga luuk ei toimi puldist tähendab, et nende lukkude jutmestik on ilmselt katki, sest neid kahte kasutad ju kõige rohkem. See et lukud lahti tagasi lähevad peaks tähendama, et süsteem saab peale lukustust kohe avamis signaali. Põhjus võib olla lülitites,mis asuvad võtmega avamis mehaanika juures (kas ukse või tagaluugi sees) või võib olla ka viga jällegi juhtmetes, kuna ilmselt sul on juhi ja tagaluugi süsteemis katkestus. Kontrollida tuleks nende kohtade juurest, kust juhmed auto kerest lähevad ukse / luugi külge. Seal võib teinekord olla pilt päris kole. Uste lukust lahti minemine võib tekkida ka kui eelpool mainitud katkestuskohad on nii katki, et tekitavad juba lühiseid, mis võivadki põhjustada uste kohese avanemise.
Joozu
10:37 12.09.2013
Kuna eestis olevatele paljudele fordidele on paigaldatud Spal signa, siis tõenäoliselt on autode käitumised sarnased, kuid palju võib oleneda paigaldaja oskustest ja ka signa võimalustest.
Nagu eespool öeldud võib olla tegemist erinevate sama tootja signa seadmetega. Kuid üks asi peaks neil sel juhul sama olema. Nimelt on võimalik auto puldiga signa rakendada. Ei julge väga kõvasti seda kinnitada, kuid siin toodud pildil (esmane postitaja "magnum789") ei tohiks olla tegemist Spali signa puldiga. Vabandan juba ette, kui ma siiski eksin. See tõttu soovitan sul nagu siin juba mainiti, auto pealt välja uurida, millega tegu, siis saaksid ka ühendus skeemid netist. Võimalik et sinu signal puudub selline võimalus, et ta laseb autol ennast juhtidaja seetõttu ongi sul kaasas auto orig pult ja lisapult, mis on signaga kaasas. Signa pulte peaks küll tegelikult olema alati 2 tk, aga see on juba teine teema. (Osadel Spali signadel ei olegi kaasas pakendis eraldi pulte, sest nad on juba loodud ainult auto originaal puldiga toimima.)

Muudetud 12.09.13 10:40

James75
19:35 14.09.2013
Küsimus Joozule. Minu kirjeldatud masinal on ka Spal-i kirjadega mingi signa "võti". Otsas on kontakt. Paraku ei tea ma mida sellega teha ja kus asub autol koht kuhu seda pista.
Joozu
10:11 16.09.2013
Kui oleks tavaline võti, siis oleks eeldanud, et see käib ilmselt signa pasuna külge, viimase vaigistamiseks. Kui on aga "kontaktidega" võti, siis võiks sul salongis olla koht, kus saad selle võtmega signa "eri reziimi" viia. Kui sul oleks autopeal oleva signa kohta rohkem infi, siis saaksid ilmselt kerge vaevaga võtmele sobiliku koha üles leida. Ehk õnnestub, kusagilt sul piiluda, mis signa keskusega tegemist ja siis peaks sind edasi aitama interneedus. Kui skeemid käes, siis lihtsalt jälitada õiget juhet. Niimodi huupi öeldes või oletades võin kõvasti puuse panna, kuna seadmed väga erinevad ja ka paigaldajad teevad erinevat tööd. Samas võib tegu olla ka lihtsalt mingit tõugu immo võtmega.
ˇ
21:27 16.09.2013
see on ilmselt immo pulk, millega immo maha võetakse ja kui kuskil armatuuris taolist vastuskontakti pole, siis on süsteem ilmselt maha võetud. st ilmselt ongi, sest muidu auto ei käivitukski.
grigoori
12:03 29.09.2013
@ James75

Mul oli sarnane kontaktvõti. Ühel autol asus vastukontakt tuhatoosi juures asuvas sahtlikeses, teisel oli kuskil armatuurlaua alumise serva küljes. Sellega saab deaktiveerida salongiandurid, kui tahad näiteks mõne kodulooma lukustatud salongi jätta.