Probleem siis järgmine, et kui ma kulgen 2 real, siis milline on see õige koht, kus ma pean rida vahetama. Küsin seda, kuna sõiduõpetaja ütleb, et ainuõige koht on seda teha seal, kus välimine rida saab ainult ringilt välja sõita ja sisemisel on siis nii otse kui ka väljasõidu võimalus. Teinekord selline võimalus on kuskil teiselpool ringi alles. Tean et öeldakse ka, et saab reastada , siis kui sisemisel rajal ainult otse sõitmise võimalus ja välimisel on võimalus otse ja välja. Mõlemad variandid ka kajastatud sellel pildil http://www.hot.ee/fvc/ttu.jpg .
Juba enne ringile sõitu vaatad sinu suhtes esimese väljasõidu ees olevat märki, kui kaugele välimisel rajal üldse sõita saab. Tavaliselt on ringristimikul "vasakule pööramiseks" ja tagasipöördeks mõttekas siseneda ringile sisemisel rajal. Rada tuleb siis vahetada hiljemalt üks väljasõit enne "oma" väljasõitu. Ja rada vahetada tohib ainult nendel väljasõitudel, mille ees oleval märgil lubab sisemist rada tähistav nool nii edasisõitu kui ka väljasõitu.
olen autokoolist äsja tulnud ja arkist kah. kui sõidad autoga teises reas ehk sisemises, sulle on öeldud, et näiteks kolmas väljasõit ringristmikult, siis sa sõidad teises ehk sisemises reas ringristmikule, sõidad esimesest väljasõidust mööda, paned sellega kohakuti olles sisse suunatule ja reastud siis nii, et kui vaatad teist väljasõitu siis sõidaks otse kas nagu etteteisele et sealt välja sõita või vaatad seda äärekivi nurka kus teine väljasõit välja läheb. Ehk siis sa pead teise väljasõidu lõpuks olema vahetanud rida ja olema välimises reas, et kolmandast välja sõita. Ehk natuke segane, kuid loodan, et said aru. Kui miski arusaamatu siis kirjuta, vastan taas.
Sain aru jah, tegelikult ma muud ei soovinudki teada, et kas rida saab vahetada ainult, seal kus on lubatud sisemiselt rajalt väljuda. Segadust lihtsalt tekkis minu pildil antud auto nr. 4, mis vahetab rida, kus ei ole sellist võimalust. Ja paljud ütlesid, et see on täitsa õige.
nr 4 auto kõrval ei ole pidevat joont, seega võib vahetada küll. Soovitav ei ole vahetada sõidurada ristmikul olles, eriti pöörde ajal. Aga kui on alguses vale rada valitud, siis peab seda ikkagi tegema. Lihtsalt võib väga kergesti lõppeda õnnetusega, eriti ringi peal, kus kogu aeg kusagilt ka autosid lisaks tuleb.
Aga jah ka nagu õpetajate käest kuulnud, et ikka eelmise otsa juures suund sisse, sest siis tuleb see 3 sekundit ka täis ja näitad aegsasti teistele juhtidele, et hakkad manöövrit sooritama.
See on selline tore ristmik kus mingil hetkel on välimisel ringil olijal õigus nii otse (st ringimööda sõita) ja kahel juhul on kohustus välimisel ringil olijal ringist välja sõita. Samamoodi on sisemisel ringil. Mõne ristmiku juures on võimalik ka sisemiselt ringilt välja sõita nii, et välimisele pole vaja teedki anda. Aga kas välimisel ringil olija ikka annab sellele alati teed kes sisemiselt ringilt ilma reastumata välja sõidab? Sisemiselt ringilt saab ka ilma reastumata mõnel ristmikul selle sama pildi juures niimoodi sõita. Sellised ringristmikud on muidugi ühed toredad asjad juhtide segadusse ajamiseks. Kord sõida parema käe reegli järgi. Siis jälle on kohustuslikud sõidusuunad jne....Noo kas on vaja neid variante nii palju? Haabersti ring on ka tore koht kuhu kõik kes load äsja kätte saanud võiks minna tegema proovisõitu. Ja kõik need ka kel load aastast näiteks 65...
Noh ja teisele ringile saatmise võimalus vist tekib siis kui sisemisel ei lase välja sõita ehkki tal selleks õigus on. Välimine paneb välimises ringis nii kaua kuni ta soovib maha sõita. Aga kuna tal on vahepeal mitu korda mahasõidu kohustus mida ta ilmselt eirab siis jah saadab sisemise "au ringile" Aga kui sisemine ikkagi oma eesõigust kasutab siis käib laks ära. Ja süü vist läheb pooleks. Kuna sisemine ei veendunud väljasõidu ohutuses ja välimine sõitis ette või küljepealt sisse kuna ta ei sõitnud kohustusliku sõidusuuna järgi:)