Kas tasuks muretseda saabi (9000-900)suur on nende kutuse kulu ja kuidas on lood nende vastupidavusega ja kas nende ülalpidamine on liikulukas või suht normaalne.
Auto kuuluks hinnaklassi kuni 80000 EEK.
kõik on normaalne, kui saad korraliku eksemplari ja hooldad seda südamega (ilma viimset senti lugemata).
kui sa pole just hiiglane ja valdavalt sõidad üksi-kahekesi, siis on 900 mõistlikum.
900 ikka oleks minu soovitus.
olen pidanud yhte 900 ja kahte 9000.
kytusekulu 7,5 suvel ja mitte yle 8,5. muidugi, kui yle 140 pidevalt ei sõida.
9000 läheb talvel seest uduseks, kuna tal puuduvad tagaosas õhu väljavooluavad.
arvan, et paar aastat saad minimaalsete väljaminekutega hakkama
ega seal midagi juhtu, kui just ise puruks ei sõida.
9000 läheb seest uduseks siis,kui salongiradikas lekib ja seda teeb
ta alati,kui radikat vahetatud pole(tüüpviga).Mis puutub õhuavadesse
,siis need on kõigil saabidel olemas.Vanal-ja üleminekukerel on
avad tagastange all ja uuematel c-piilaris.
Kuna 900/9000 on erineva klassi autod,siis on natuke vilets
võrrelda.Ise eelistan 9000,suurem,mugavam,tänu suurele laiusele
haruldaselt hea juhitavus ja teelpüsivus.Hoolduskulud ja bensu-
kulu on samad,mis teistel sama klassi autodel,mõni jupp kallim,mõni
odavam,kui konkurentidel.Puhas sõidurõõm mõlemaga.
lisaksin Trionicu põhjalikule jutule ka omapoolse tähelepaneku:
salongiradikas kipub koolema kui jahutusvedelikku aeg-ajalt (soovituslikult üle aasta) ei vahetata. Värske, kvaliteetsest kontsentraadist segatud jahutusvedelik sisaldab korrosiooniinhibiitoreid (pärsivad korrosiooni arengut), kuid nende inhibiitorite mõju ei kesta igavesti ja nii ongi et hiljemalt 1,5...2 aasta pärast on need lisandid oma mõju kaotanud. Esimeseks korrosiooni ohvriks ongi tavaliselt salongiradikas.
Olen tõsist vaeva näinud, et endale seda õiget leida ja jäljed viisid läbi saksa autode volvo ja sealt edasi saabi juurde. Tänaseks olen veendunud saabi fänn ja 9000 on auto mille üle viriseda on osanud ainult omanikud Venemaal.Jutt umbes nii et jupid kallid ja tahab aainult kvaliteetkütust ja õli. 9000 mudeli parimaks versiooniks pakutakse valdavalt manuaalkastiga 2.3T. Eks kõik, sõltub muidugi konkreetsest eksemplarist aga erinevalt muude automarkide omanikest on saabimehed omavahel väga heas kontaktis ja abivalmid.
teatud saksa margi omanikud ei pidavat kohtumisel kunagi teineteist tervitama. Sest nad on hommikul services seda juba teinud :)
sellega seoses väike üleskutse: saabiomanikud läänepoolsetes osariikides viipavad teineteisele alati kui tänavatel-teedel vastamisi trehvavad. Kena komme, mis kindlasti suurendab margi austajate ühtekuuluvustunnet.
Meie kodanike veidi kinnine loomus ehk võib väikeseks piduriks olla kuid võiks proovida ka meil seda vähehaaval juurutada.
olen märganud, et seda teevad (tegid) aastaid tagasi ka rullnokad viiesarjaste bemmide omanikud :-) (ise pole seda marki küll kunagi omanud).
sõidan ise poole aastast tsikliga ja selle rahva hulgas on see viipamise komme järgitav 99% - väga harva, kui ei tervitata üksteist. Mõnus tunne tuleb :)
Sõitsin lähiminevikuni ühe Mitsu suht vähelevinud versiooniga ja nii kui tänaval samasugust nägin, käis jutt südame alt läbi nagu oleks vana tuttavat näinud, aga juht vahtis autost otsa nagu maksuametnik - mis juttu seal tervitamisest...
Saabe ei ole palju aga nad on vahvad! Vastastikune tervitamine on omanike enda teha ja ilmselt üks väga hea initsiatiiv ja raha ei maksa see üldse...
ega neid saabe nii vähe meil polegi, arkis arvel kahe ja poole tuhande ringis.
ja ühele valgele 900-le, mis üksvahe vähemalt korra nädalas oskas liiklust häirida, kulunuks lehvitamise asemel miskit muud näidata.
kahtlustan, et minu viidatud valge 900 pesitseb kihnu/vana narva mnt risti kandis. ega ta otseselt sigadusi teinudki, küll aga oskas korduvalt peateele keerates või rida vahetades sundida seal sõitjaid tuntavalt pidurdama. nähes teisi tagant 50-ga tulemas võiks ju ka ise pisut kiirendada ja ühtlast voogu mitte häirida...
viidatud saidil on vähemalt piltidega segadus - 900 s 2.3i asemel oli üleminekukerega 9-3 ja 9000 cd 2.0 turbo asemel 9-5. tehnilistesse näitajatesse ei viitsinud süübida.
Teemast veidi mööda minnes,oli juttu radikatest.Kurja juureks on
alati osutunud "Valeo" radikad.Saabil,Landroveril,VW-l,Audil.Saabile
ostad uue originaali,saad jälle "Valeo" ja varsti on jälle pahandus
majas.Jutu point on selles,et alati pole originaaljupp see parim
lahendus,"Magneti Marelli" salongiradikatega pole jälle kunagi
probleeme.
Mul on endal kunagi jahutusvedelik(100aastane) tunginud läbi
alumiiniumist termostaadi korpuse.Ühel kliendil vahetasin mootori
otsakaant,kus jahut.vedeliku kanali 3mm.Al. seinad nägid välja,nagu
vene juust ja neid radikaid,kust tosool läbi alumiiniumi(ka vase)
on end õginud ei jõua kokku lugeda.Plastist otsavannide tihendid
hävivad tihti liigsest ülerõhust jahutussüsteemis,põhjuseks
tavaliselt mittetoimiv paisupaagi korgi klapp,harvem õhk süsteemis.
Tervist! Mul on endal on Saab 9000 1994 a ja mind huvitab selline asi, et kas kuskilt võib leida sellist asja nagu SAAB 9000 remondiraamat? Igasugune info on teretulnud!