Volkswagen

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Golf VI/Jetta kõlarid

Jake01
16:25 04.12.2012
On kellelgi veel uuemate golfidega sellist anomaaliat esinenud, et külmaga basskõlarid ei tööta? Auto soojenedes hakkavad taas tööle, kuid viimaste külmemate ilmadega on seda korduvalt juhtunud. Esindus väitis, et viga on kõlarites ja see on kõigi uute VW-te tüüpprobleem ning ega midagi nendega teha ei saagi, sest need ei ole ju katki. Lihtsalt eripära, millega tuleb elada. Pisut veider soovitus tundub, seega kas on keegi esindusest selle vastu abi saanud või mõne muu lahenduse leidnud?
ghn
17:07 04.12.2012
orig stereo koos muu kontserdiga ongi jama ja rahuldab ainult sl õhtulehe lugejat.tahad head kuulata siis vaheta kõik välja, alustades keskusest.
???
18:59 06.12.2012
Emm, ei ole oma golf6 puhul sellist asja täheldanud.
peep0909
21:40 06.12.2012
Ma arvan, et peaksid esinduses natukene kõvemat häält tegema.
Järgmisena proovi näiteks lexus või toyota osta. Autod pole küll nii head, aga esinduses suhtumine/teenindus seeeest eeskujulik.
Jetta omanik
18:51 15.12.2012
See probleem kõlaritega juba teine talv. Ajavad sama jama mulle esinduses. Soovitan mõnuga närvidele käia. Mul juba vahetasid ära ja nüüd vahetavad uuesti... Seni kuni garantii on on juba üle 15 probleemi selle autoga olnud. Iga asjaga ajavad Moller Autos jura. Asjad liiguvad siis kui karjuma hakkad.
Jake01
13:00 16.12.2012
Mis need ülejäänud 15 asja on olnud? Kas saaks mingi loetelu tuua?
jetta omanik
10:00 17.12.2012

väike osa probleemidest:
auto põhjakatted lahti, seega teatud pööretel plärises, eriti talvel

kaablikaitse pagasis lahti, mis lõhkus pihendi ära,

püsikiirusehoidja on vigane

digitaalselt näitab ühte kiirust ja seier teist

klaasid jäätuvad pidevalt seestpoolt, seega enne 15-20 minutit ei saa autoga ohutult sõitma hakata samas kui auto manualis kirjas et ära lase autol pikalt kohapeal niisama käiata.

käigukasti katted lahti, mis häirisid käiguvahetust

jne

neid asju on palju ja muidu arusaadav, et ikka tuhandete juppide puhul on mõned praagid aga iga asjaga 10 korda teeninduses tõestamas käimine on selle auto, Volkswageni ja Moller Auto minu jaoks väga negatiivseks muutnud. ei ole kuidagi soovi järgmise autona Volksvagenit ja enam veel Moller autost autot soetada.

Vea tunnistamise asemel jahutakse mingit jura kokku. 10 korda vaidled sisi lõpuks tunnistavad ja teevad korda... seni oled hull kes ette kujutab :D
db
20:41 20.12.2012
Olles mingil määral kursis selle kõlariteemaga, siis võin öelda et kui saabki uued originaalkõlarid külge, siis abi on arvatavasti ajutine. Mingil põhjusel jõuab kondents kõlarini ja kui auto pikemaks seisma jätta siis külmutab see mähise kinni. Nüüd kui muusikat kuulama hakata mähis soojeneb, sulab lahti ja kõlar töötab jälle. Teadmata on see kas autoga sõidetakse peamiselt linnavahel või pikemaid otsi? Asi selles, et lühikeste otstega saab salong korra soojaks minna ja jahtub kohe maha, juba sellest tekib kõikjale kondentsi ja niiskust mis võib põhjustada selle jama.
Jake01
22:14 20.12.2012
Peamiselt linnaotsad jah. Aga millest see "eripära" tuleneb ehk, mis on see "mingi" põhjus? Teiste autode puhul pole ise midagi sellist varem täheldanud.
db
10:05 21.12.2012
Teiste autode puhul ei ole tõesti kuulda olnud sellistest asjadest. Vastuse selle eripära kohta oskab võibolla esindus anda? Vaevalt keegi ise neid kõlareid vahetanud on, eriti kui tegu veel garantiilise autoga.
amylla
00:34 13.01.2013
Golf V-l samad sümptomid bassikõlarite puhul. Aga üldiselt olen masina Blaupunkti RCD 300 ja kõlarite saundiga rahul, lisasin vaid pagasikattesse veel lisakõlarid. Autot ostes plaanisin originaalse helisüsteemi täiesti välja visata, kuid üllatusin meeldivalt, et see täitsa rahuldab mu vajadusi. Ja RCD 300 toidab isegi võimsad lisakõlarid moonutuseta ära.

Muudetud 13.01.13 00:35

.
23:46 14.01.2013
Golf V ka siinpool. RCD 300 samuti. Ka kõige krõbedama külmaga paari aasta eest mängisid bassikõlarid alguses veidi tuhmilt aga hiljem said oma kõla tagasi. Päris nulli pole kordagi vajunud.
.........
07:30 15.01.2013
Võibolla on "idioodi" kaitse peal, mõelge milliseks muutub -20 juures kõlari kummimembraan ja kogu material, soojeneb natuke ja siis hakab tööle.
..ja see lammas kes siin originaal sterosüsteemi maha tegi, siis võta teadmiseks, et mitte ükski järelturu variant(ei pea silmas proffi helirõhu tehnikat) ei anna sellist kvaliteetset helipilti nagu original...sinu 3nda seeria BMW-l on kindlasti bass põhjas, kõrged helid puuuvad, jne. Ainult bassi mürtsumine ei ole heli, see on neerutapja..aga lolliks teed ainult ennast.
Potikuus
09:25 31.01.2013
Mul oli vasema kõlariga sama lugu - iga hommik oleks sama koha peal justkui kõrv lukust lahti läinud. Mitmenda kurtmise peale vahetati ära, kuid kinnitust ei saanud, et uus variant tööle jääb. (jetta 2011).
üks asi millest ei ole esinduses selgust saanud - kui nupust pagassi avan, läheb vaid irvakile, mitte lahti. Servise sõnul on see korrekt. mis te arvate?
ja veel olulisem - veojõukontrolli väljalülitamise nuppu ei eksisteeri. sellega seoses jääb lumme kinni juba kaugelt lund nähes. kas keegi teab, kas ja millise kaitsme väljavõtt aitab? (peale selle on nina alt kaldu, niiet tõstab kenasti lumevalli peale istuma).
jetta omanik
09:35 31.01.2013
samad probleemid olnud.
sul ilmselt 1.2 ja sellel ei ole veaojõu väljalülitust ilmselt? 1.4 versioonil see on.

Selle luugi mitteavamisega jauran nendega edasi. eks ta ei peagi ilma käe abita lõpuni avanema kuid pigem mure et luuk vajub alla tagasi nii kui vähegi külmem ilm on... päris mitu kordas vastu pead saanud.
Potikuus
09:48 31.01.2013
1,2 jah. Sellel vahetati 50 000 pealt mootorikett. sümptom seisnes selles, et külmalt käivitades plärises kenasti ca 10-20 sek.
muidu suveautona tubli. hind/kvaliteet on OK.
kas kaitsme väljavõtuga saab veokontrolli maha?
K
09:49 31.01.2013
Jah, Jetta luuk käib puldist irvakile. Võid ju ise sinna vedru aretada (nagu Passatil), siis viskab luugi pärani. Kahjuks on VW teinud uue Jetta puhul tugevalt kärpeid võrreldes eelmise Jettaga.
jetta omanik
09:59 31.01.2013
ma isiklikult ei arvagi et see peaks ise avanema.

aga et see mulle kaela vajub on teine teema... ei ole kuskil kirjas et ostan auto millega kaasneb luugiga vastu pead saamine :D
K
10:22 31.01.2013
Nagu ma ütlesin, võrreldes eelmise Jettaga on materjale kõvasti kokku hoitud:)
Eelmine Jetta vs praegune: http://www.myturbodiesel.com/1000q/a6/2011-VW-Jetta-TDI-buyi
ng-guide-reviews.htm

Seal on ka illustreeriv pilt pagasiruumist, aga üldiselt on kogu auto pealt sarnaseid "kokkuhoide" tehtud.
To Potikuus
11:36 01.02.2013
Mis sellel ketil täpsemalt viga on? Endal ka veidralt täriseb käivitades, kuid ca 1-2 sekundit.
Potikuus
12:02 01.02.2013
Ei teagi. Vahetati ära garantiikorras. Enne vahetust kärises ca 10-20 sekki, peale vahetust 1-2 sekine jäi alles.
Jake01
09:16 15.04.2013
Teemaalgatajana tõstaks taas teemat. Vahepeal läbitud tuhandeid kilomeetreid, millest enamik on muretud olnud. Kõlaritega ei ole probleeme olnud enam, aga häirivad lõpmatud naginad. Arvasin, et võibolla on need tingitud külmast ja ei hakanud seepärast nendega tegelema, kuid nüüd kui ööpäeva jooksul temperatuur plussis on, siis naginad kadunud ei ole. Vanema auto puhul selline asi võibolla väga ei häiriks, aga uue auto puhul ei ole see siiski päris ootuspärane. Värvikiht tundub ka väga õhuke olevat, kui kõrvalaolev auto kasvõi õrnalt uksega vastu külge läheb, on jälg kohe näha.
jetta omanik
09:24 15.04.2013
Plekk on õhuke .. värvi kohapealt ei oska kommenteerida aga tõesti 4 korda juba auto keretöödes käinud, sest ustega mõlgid sees. Nüüd pargin kõige tagumisse parkla nurka ja 2 koha peale ja pole enam mõlke :D

nagiseb jetta ikka mõnusalt. 2011 aasta auto kohta plärisevad õhuavad ikka liialt.
potikuus
11:47 16.04.2013
Plekk on tõesti õhuke (Jetta'11). Ebameeldiva üllatusena leidsin vasakult küljelt sellise suurusega kivitäkke, mida isegi seitsme aasta vanuse Toyota ninalt ei leia.
kõlarite sound (trendline) on raadiost uudiste kuulamiseks, mitte muusika.
teisest küljest - 16,5 k€ eest on sõidumugavus tiptop (business paketiga).
naginaid veel ei esine, kuid see võib tulla sellest, et ööbib garaazhis. kokkuvõtteks diiliga siiamaani äpi.
Jake01
13:43 16.04.2013
Kõlarite saundi saab pisut ikkagi timmida. Ega nad tõelisele melomaanile muidugi mõeldud ei ole, aga seda ei ole ühegi Golf/jetta klassis olevad standardkõlarid. Nende kõlaritega soovitaks pigem rohkem kõrgeid ja keskmisi sagedusi ja vähem madalaid. Väga palju sõltub loost endast muidugi, aga ega liikluses ei saagi helimeheks hakata ja saundi iga loo alguses paika sättida. Algatuseks liiguta kõik settingud neutraalseks ehk täpselt keskele ja siis hakka katsetama, et milliseid sagedusi juurde, milliseid vähemaks, et enamvähem oleks.

eelmisele
16:47 16.04.2013
sinu jutt on nii odav, et see küll kuulatavamaks midagi ei muuda.kui tahan kuulta midagi normaalselt siis võtan madalad maha ja kuulan?täielik pask on need kõllid originaalid koos stereoga.
jettarina
17:51 16.04.2013
on mul olnud uusi autosid nii madalamst kui kõrgemast hinnaklassist,eelmisel kevadel sai naisele uus Jetta toodud.kuni esimeste külmadeni oli täiesti ok,külmaga ei saa mootorit soojaks.tuleb sõita kõva kümmekond kilomeetrit et temperatuuri 80-90saab,ilma selleta ei küta ka salongi piisavalt.see oleks esimene miinus.teiseks on arusaamatu müra-kord vihiseb uste vahel,kord tuleb mingi lärm pagassist...,talvega on tulnud miljon naginat-naksuvad armatuuri osad,kõik uksed,rooli kate,taga klaasi juures kuskil....raadiost parem ei räägiks...naine kuulab vikerraadiot sest ainult juttu saab kuulata,muusika on mingi mögin ainult,sättida eriti midagi ei ole,1,2sel on veojõu või krt teab mille lüliti küll-asub all konsoolis käigukangi ees..seni pole vaja läinud,ka lumes sumbates mitte.siis veel-plekk on nagu kunagistel japsidel ilmselt värvi vahelt välja tõmmatud,peasulas survepesuga on tunne et pärast tuleb katus uuesti sirgeks lükata...õnneks pole veel mõlke tekkinud.uksed käivad ka kinni sellise kolinaga nagu vanal sapikal.igasugused mürasummutus materjalid on ilmselt kokkuhoiu tõttu täiesti kokkuhoitud....ainus põhjus miks selle asjaga edasi sõita on turbo bensuka kohta arusaamatu ökonoomsus ja eeskujulik teelpüsivus.(naisele meeldib,las siis kärutab..:D )
jake01 registreerimata
20:40 16.04.2013
Ma ei tea, mul on see rcd310 8 kõlariga. Ma ei tea, kas sellel on rohkem kõlareid kui sellel baasversioonil rcd210, kuid imho annab selle enamvähem kuulatavaks keerata. Madalaid seepärast nõks vähemaks, et need uste sees olevad kõlarid nagunii mingit erilist bassi ei anna, madalamaid juurde keerates läheb heli ainult hullemaks, aga eks igaüks ise teab, mida arvab ja soovib, võibolla on elevant mulle kõrvadele astunud.
o2
21:08 16.04.2013
sa pole lihtsalt head nautida saanud veel.
Jake01
08:42 17.04.2013
Hehee, täiesti võimalik :)
Jetta omanik
22:58 29.01.2014
Uus talv ja uued mured. Nagiseb auto külmaga ikka mõnuga. Lukku autot ei saa panna ja näitab pidevalt et uksed on lahti kuigi tegelikult kinni. Endiselt on klaasid seest jääs isegi kui autos põrandal vaevu niiskust.

See Jetta 2011 ei ole Eesti kliima auto. Miks sda meie turul müügil hoitakse on kummaline.
Jetta omanik
19:00 30.01.2014
Täna esinduses käies öeldi mulle et ma peaks auto põranda katma paberitega, et autos poleks niiskust mis jäätumisel probleeme tekitab.

Selline on siis Moller Auto lahendus sellele et sõidukil on klaasid seest jääs ja niiskusest tekivad Jettal tehnilised probleemid.
TK
02:05 31.01.2014
Kui Sa peale igat sõitu auto uksed korraks lahti jätad ja niiskuse välja tuulutad, väheneb ka autos niiskus. NB kehtib ainult kuiva ilmaga miinus kraadide korral.
???
08:41 31.01.2014
Kui sul auto seest jääs ja udune on, siis kas sõidad vähe või on õhutusega jama. Piisava liiklemise korral ei ole mul küll muret olnud mingi seespoolse jää või uduga. Hangest tuled ja jalgadega mati lund täis tassid siis on muidugi pärast udune olla
Jake01
13:29 31.01.2014
Endal masina puhul ei ole ka selliseid probleeme täheldanud, isegi kõlarid on sel talvel hästi töötanud, pole veel probleeme olnud. Naginaid eelmisel talvel nagu ikka oli, aga nüüd pole aru saanud, et väga nagiseks, võibolla on kõrv ära harjunud vms. Värviprobleemid on endiselt, aga üritan ka kuskile kaugemale parkida ja seega pole väga juurde tulnud värvivigastusi. Kus sa autot hoiad muidu öösiti, õues või soojustamata garaažis?
TeeTL
23:45 11.01.2022
Kaevan vana teema üles.
Ma ei usuks, et see võimalik on, aga näib et VAG grupp on väga pika aja jooksul pannud autodesse kõlareid, mis külmaga kaotavad bassid ära.
Selletalvine kogemus on 2017a Skoda ja 2019a Seatiga.

Kui temp langeb alla -17.. -20C, siis helisüsteemi kuulates jääb mulje, et häält teeb pann või turukott aga mitte kõlar. Bassid absoluutselt puuduvad. Kui salong soojeneb üles, tulevad bassid ka tasapisi tagasi. Väiksema külmaga, -10C -12C ei juhtu bassidega veel midagi.

Varasemalt olen paarkümmend aastat sõitnud peamiselt jaapani autodega - tõsi küll miitte eriti uutega - no ja ei ole sellist jama kunagi olnud.
Täiesti jabur on mõelda, et sihukese teemaga peaks ennast kuhugi esindusse jaurama sättima või helisüsteemi välja vahetama hakkama.
Muidu on igati toredad ja talutavad autod :)