Tere !
Kas oskaks keegi aidata sellise nähtuse juures, kui auto külma ilmaga sureb tühikäigul välja, või viib pöörded enneolematult korraks madalale, ning siis tasapisi normaliseerub. Seda ainult siis, kui ta peaks tühikäigul käima jääma, jalga gaasipedaalilt ära võttes. See kestab enamasti külma mootori puhul ja miinuskraadide juures. Või siis rohkem sellistel puhkutel, kui autoga on külma ilmaga sõidetud, ning peale väikest pausi, kui ei ole lõpplikult veel mahagi jahtunud, et siis uuesti sõitma minna.
Pedaalile vajutades töötab nii nagu peab, kuid jala pedaalilt eemaldades sureb tihti välja ning see ebamugav nähtus kaob järsku, kui mootor piisavalt jälle vist soojaks saab.
Käivitub ilusti, ning pöörded ok. Kuid kui gaasipedaali puudutada, siis see jama ilmub.
Kas on tegu võib olla tühikäigumootoriga, mis asi see on ja kus asuks?
Kas aitaks selle välja lülitamine, juhtmed järelt võttes. (lugesin kuskil eespoolt)
Või on bensiinis äkki veeaurud, mis siin miskit kinni külmetab, et äkki peab seda vee-eemaldajat paaki viskama?
Või on kuskil hoopis mingi muu kala, millest mul aimu veel ei ole?
Ette tänades : Arno
Aitäh, infost oli kasu ! Oskan nüüd edasi mõelda -toimetada. Leidsin sellise õpetliku video ka. http://www.youtube.com/watch?v=6EK1vtuNluA Peale selle on ka minu autol sellised sümptomid, mis videos. Saab siis mitu asja korraga korda ehk
Ei ole hetkel asjaga veel tegelenud. Kui külmalt käivitan ja mootor ilusti soojaks töötada, pole probleemi. Kui aga varem seisma panna, ning väljas miinus kraadid, siis võib jupsima hakata. Pluss kraadidega ei ole probleemi.
Aga näib, et tuleb läbi teha selline väike operatsioon, nagu videos. Sümptomid samad http://www.youtube.com/watch?v=6EK1vtuNluA
Sain mootori tööle.
Kasutasin antud videot: http://www.youtube.com/watch?v=6EK1vtuNluA
et leida viga. Täpselt samasugune õhuklapi juhtimine välja ei näinud, kuid viga oli analoogiline. Võlli ei pidanud ma ka lahti võtma, seega ka siibrit ei pidanud lahti võtma, küll aga puhastasin. Kui kaane maha võtsin, siis 4 -ja poldiga oli kinni pool, mille sai eemaldada, ning peale seda oli ka mähis kättesaadav. Magnet oli mul ühes osas, ehk siis ümmargune, mis oli lahti ja andis loksuda. Käis võlli peal natukene ringi. Kuigi peaks jäigalt olema. Otsisin esmalt üles selle algasendi. Mis on näha korras õhuklapi puhul videos. Ning siis lasin sellele rullikule LOCKTITE 400 liimi (mitte geeli)vahele, ning otsa panin raualiimiga kübara. Mis oli seal nähtavasti ka enne olnud, sest lahti võttes haigutasid liimi tükid kaane alt vastu.
Võlli teises otsas on vist see nn tühikäigu mootor, või mis iganes. Igatahes kui mina näpuga siibrit kinni poole lükkasin, siis ta kiilus natukene kinni ja ei võtnud seda surnud seisu kohe tagasi. Selle vea eemaldasin selliselt, et seal oli ka manuaalne tikkpolt stopper mutriga, mida sisse poole keerates saab regullida nii, et takistada siibril täitsa kinni minemast. ühesõnaga keerasin nii palju peale, et see regullpolt takistaks tal 100% sulgumast, siis jääb ära ka see kinni kiilumine. Sellele saab ligi ka autolt kogu kupatust maha võtmata, ning ühtlasi siis tühikäiku nii manuaalselt peale keerata.
Kui kellelegi kogu jutust kasu, siis hea on:) Kui sarnane mure, saan ehk ka abiks olla.
Sel mootoril ei pea alati midagi liimima hakkama.
1. Kasutage 98 bensiini.( jaapanis saaks kõrgema okt. arvuga )
2. Vaheta õli õigel ajal. 2000 a. autol mitte 15000km tagant, vaid 10000 km.
3. Paari aasta tagant tasuks EGR üle vaadata. (Puhastada ). 0.5 h töö.
( just täna lasin seda teha . Ei saanud mingist bemmist jagu , tõmbas hingest kinni.)