2011 diisel Outback, läbisõit 40k. Eile hakkas madala õlitaseme indikaator põlema. Õlivarda järgi oli tase juba grammijagu alla L tähise kukkunud. Lisasin umbes pool liitrit kuni varda F tähiseni aga indikaator ei kustu ära ei sõites ega seistes.
Kas on mingit resettimise võimalust või mida veel peaks tegema enne kui teenindusse pöörduda?
Ja kuidas teistel õli söömisega kogemus on? Kas see ongi normaalne tänapäeval uuel auto puhul? (see on küll mu esimene diisel, eelmised olid kõik bensukad)
Oli kunagi '09 diisel ja too sõi mõõdukalt õli kuni 45000. Tuld ma põlema ei lasknud minna, uurisin aegajalt varrast. Siis jäi õliisu järele, vist sõitis ennast sisse. Praegu '11 OB ja temal õliisu nagu väiksem. Aga uuest peast vist on normaalne, kui on isu õli järgi. Siis mõni aeg ei ole ja vanast peast tuleb jälle tagasi.
Taseme tuli (kollane õlikannu märk) on sel autol olemas. Juhend ütleb, et tuli ei kustugi kohe ära, kui õli valada. Mootor peab tühikäigul soojaks käima. Ja kui siis ka ei kustu, tuleb minna Subaru töökotta. :-)
Juhend sai juba alguses edaspidi ja tagurpidi läbi loetud ja proovitud sooja/külma/seisva/sõitva mootoriga.
Tuli säras kaks päeva uhkelt, kuni helistasin Autospiritisse ja sealt tuli juba enne mu küsimuse lõpetamist vastuseks, et "võta akul klemm maha". See aitas.
Küsisin, et kas see ongi normaalne, et tuli jääb põlema - "Jah, see ei kustugi ise ära". Tore on siis.
P.S. Sain nüüd selles valguses aru ka, miks Outbacki kuudis on ilusti mugavalt täpselt 1L õlipudeli jaoks seina sees väike süvend koos rihmaga.
Pakiruumis külgedel tõesti toredad orvad olemas :-), kuid ei pidanud oma OB 2008dislal 135tuh km jooksul kordagi hoolduste vahel õli lisama ja nüüd OB 2011 on samuti juba 56tuh hooldusest hooldusse kenasti vuranud. Ainus õli mida tuli lisada oli piduriõli, mida läks 53tuhi peal ca 150ml juurde, sest järsematel pidurdustel pakaselise ilmaga hakkas punane piduri märgutuli armatuuris põlema. Korra isegi mõtlesin et kas peaks esindusest uurima et kuhu see õli kadus, aga eks siis küsin kui ninalaksu saan ja keretöödesse lähen...
No mina kasutaksin neid süvendeid, pigem veini või shampa pudeli hoiustamiseks :) või nuh siis äärmisel juhul mõni tulekustuti. Õlipudel jätke ikka garaazi või siis töökotta. Kui ikka auto nii palju õli võtab, et seda kogu aeg kaasas peaks kandma, siis vajab auto remonti!!!
Nuh lihtsalt tookord ajas see loogika naerma, et mu autole on vaja õli valada aegajalt, siis näed ongi älipudeli koht olemas :) Ega ma midagi halvasti ei mõelnud, aga päeva nael oli ikkagi :D
Kõik oleneb sellest kui pikkasid sõite oma autoga teed ja kas üldse garaaži omad. Nii mõnelgi tänapäevasel autol on maksimaalne lubatud mootori õlikulu kuni 1 liiter 1000 km-le. Üks asi on see, kui sõidad kusagil Tallinnavahel sellisied ostsi mingi ülimadala pöördega, nii, et mootor soojaks ei saagi ja teine asi on kui kusagil rajapäeval pool päeva maksimaalpööretega mingi ringrajapeal tiirutad.
Suvaline mootor võtab kuigipalju mootoriõli alati, iseasi kas omaniks sellest aru saab või aru saada tahab.
juba 65000 läbi ja ikka pole veel õlituld näinud ega hoolduste vahel varrast näppinud. Aga tekkis sportlik huvi VVV1 mainitud eri sõidustiilide õlikulule mõjumise osas - kumb mainitutest peaks mootorile õlikulu mõttes paremini sobima - kas linnas nõkutamine või rajapäevad? Minu tõld on mõlemiga kokku puutunud, aga peale rajult erineva kütusekulu ja rajaparklas ninna lööva pidurihaisu mingit muud erinevust pole auto juures silma hakanud...