Subaru

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Uus Forester 2,0 XT

heiduk
17:15 14.03.2013
Kas on juba kellegil see masin, et oskaks kommenteerida autot? Kas kütusekulu numbrid vastavad tehase poolt antutele?
G60
22:30 19.03.2013
Proovisõidul kompu kinnitas müügimehe juttu, ca +2 liitrit arvesta tehase näidule juurde, raske jalaga rohkemgi. Vabalthingavaga +1,5 liitrit juurde.
3m2m2m3
23:46 19.03.2013
no turbomootoriga foresterile pane ikka kõvasti juurde, ja alla selle pole mõtet seda autot osta, liiga uimane
forekas
23:55 19.03.2013
vabalthingav 2 liitrine cvt kastiga oli küll jube uimane jah, cvt'ga kaasnev X-Mode on aga küll hea asi. Elektroonika imiteerib lukuga diffrit peaaegu, et ideaalselt. Mina küll ei suutnud seda süsteemi ülekavaldada (ausõna proovisin nii kuidas oskasin. Kallakul jätsin seisma - 2 ratast jääl, 2 kruusal ja masin läks ilma mingite komplikatsioonideta üles).
TH
07:34 21.03.2013
Huvitav, mille pärast on Foester XT kütusepaak 60 liitrit, aga teistel 65?
G60
20:13 21.03.2013
Tagasild on vist erinev, ka pagasiruumi suurus on erinev turpsidel.

CVT-ga sõitsin, täitsa piisav, ega see polegi rallikas ja kes kiiremat tahab, siis turps on ju olemas. Ega ta jalgu ei jää, kütusekulu on väga mõistlik selle suuruse ja mineku juures.
pIääque
21:02 16.05.2013
aga uue xt hind on siiski juba päris ulmeline... kuigi kiita ju tuleb et mudel jälle tagasi on, samas ei kiida heaks et manuaali pole :-(
Mahno3
22:24 16.05.2013
Kõigile meeldida ei saa...mina just rõõmustasin, et nad lõpuks diisel-automaat kombinatsiooni suutsid teha, sest kepikastiga uut autot mina enam ei ostaks...
TH
16:30 19.05.2013
Käisin automaat-diislit proovimas. Üsna negatiivne mulje jäi. Too kast nagu poleks diisli jaoks seadistatud. Selline tunne oli, et kast on bensuka otsast ära võetud ja otse diisli otsa topitud. Väände vahemiku pöörded on diislil ju teised, aga kui tolle kastiga pedaal põhja suruda, ajab pöörded 4000 peale. Võimalik, et reageerisin üle, aga "vau" tunnet ei tekkinud. Outbacki puhul jätkaksin manuaaliga.
TH
06:32 21.05.2013
Kui hakata analoogsete konkurentidega võrdlema... tegelikult peale BMW X3 ei tulegi kohe midagi meelde, siis on selle raha eest XT-d paras jagu ja rohkem ka.
siidisukk
11:00 21.05.2013
BMW võrdled Subaruga ve? naljamees. Subarut võrdle crv ja kugaga.
TH
18:26 21.05.2013
Nendega ei anna võrrelda, sest puudub pidev nelivedu. Käisin uue X3-ga proovisõidul (2,0D) ja ausalt öeldes XT jättis parema mulje. Kahjuks ei olnud siin praegu X3 3,0D masinat. Siis oleks mulje vist vastupidine olnud. :-)
Reixmees
09:13 22.05.2013
Ma jällegi ei saa üldse aru, miks tänapäeval üldse manuaalkastiga autosid tehakse? Sama loogika järgi võiks mobiiltelefonidele ka kuidagi ketta külge aretada - nii mõnus on tunnetada, kuidas ma ikka numbrit valin, kui sõbrale helistan :D

Muudetud 22.05.13 09:15

Mahno3
10:44 22.05.2013
Subaru diisel-automaati proovimas pole käinud, aga vähemalt on mida proovida. Samas kuna kiire internetiotsing näitas, et sellel diislil on max võimsus 3750rpm peal, äkki on inseneridel siiski mingi point olnud :) Max vääne on küll tüki madalamal - vahemikus 2000-2500rpm.
Proovisõit
13:08 08.08.2013
Proovisin Forester 2,0 ilma turbota versiooni ja sama võimsa mootoriga Toyota mudelit RAV4. Mõlemal omad plussid ja miinused. Algul meeldis RAV4 rohkem, pärast hakkas vaekauss kalduma Foresteri poole.

Ehkki mõlemal on variaator, on Foresteril kummipaelaefekt ja vingumine suurem kui RAV4-l. Viimane imiteerib tavalist automaatkasti ja seda on pöörete tõusmisel/kukkumisel ka tunda.

RAV4 on seest ehk kenam, aga Forester lihtsam ja asjalikum. RAV4 tekstiil on purumagnet: selline pisut karvane ja hoiab pisemat puru endas kinni. Foresteri tekstiili on kergem hooldada ja tundub, et kestab paremini kauem.

Ja muidugi on Foresteril nelikvedu parem, kuigi tavaoludes on veosuhe 90:10. Osadel mudelitel olev X-Mode töötab ja veab hästi. Peatusin mõlema autoga diagonaalselt teeäärse väikese kraavi peal. Foresteri X-Mode ragistas veidi ja vedas auto teele tagasi. RAV4-l jäid rattada aga ringi käima ja ükski nupp ei aidanud.

Foresteril on ka parem kliirens kui RAV4-l: 220 mm versus 187 mm. Pealegi on Subaru tõusnurk tunduvalt parem, sest RAV-l on "alalõug" pikalt ette venitatud.

Imelik on see, et kuigi salongis on RAV4 disain kena, siis paistab neil endiselt olevat eraldi osakond, mis teiste osakondadega suurt ei suhtle. Nimelt "Summuti osakond". Ilmselt oli RAV4 juba valmis, kui kutsuti kohale mees väljalasketoruga, kes selle siis läbi häda auto alla pressis. Nõnda "ilutseb" RAV4 taga paremal vanamoodne ja suurelt välja ulatuv kole summuti, mis pealegi veel väriseb. Lisaks on oht sellega vastu kõrgemat äärekivi tagurdada. [Osadel reklaamfotodel on see kole osa lausa ära kaotatud või pildistatud sellise nurga alt, mis seda eriti välja ei näita.]

Foresteril on väljalasketoru ja summuti märksa kenamalt viimistletud ja summuti teeolude eest paremini kaitstud.

Küll ei meeldi mulle Foresteri uued esimesed pisikesed kolmnurkaknad ja väikesed, uksele viidud küljepeeglid. Samuti väga kahju, et Subaru ei paku veel isetumenevat tahavaatepeeglit. Selle eest on Foresteril kojameeste aluse klaasi soojendus ja välispeeglid liiguvad elektria ka keskmise varustustasemega mudelil.

Tahavaatekaamera ekraan on RAV4-l suurem. Tagurdamisandurid võiks mõlemale aga lisaks võtta.
TH
14:51 10.09.2013
Suvest on sügis saanud. Mida pajatavad XT omanikud oma autost nüüd?
saalsaaler
15:36 10.09.2013
Tundub ,et viimasel ajal tootjad valetavadki oma uute mudelite kütusekulud jõhkralt paremaks.

Vana Landcruiser 120, lubati maanteel 8 l/ 100 km ja nii ka oli.
Uuel 150 mudelil lubatakse 7,1 l /100 km peale maanteel.
Minu oma ikka alla 10 maanteel 90-ga sõites hakkama ei saa.
TH
19:12 12.12.2013
Tähelepanek selline, et kõvemini akseleraatorit tallates on taga valge tomu üleval. Salongi peeglist kaob tee pilt ära. :) Millise tehnilise nähtusega võib tegu olla?

Ja veel üks huvitav tähelepanek, et maanteel 90 - 100 vahel on võimalik kulutada vaid 7 l bensiini sajale olles kahekesi autos ja pambud ka taga. Pole paha nelikveo ja sellise sooritusvõimega mootori kohta.
225588996
12:44 13.12.2013
Tõenäoliselt tegu väljalaskesüsteemis oleva kondensveega(veeaur - valge toss, eriti hästi näha talvel, vaata, mõnel autol niriseb lausa vett sealt).
TH
17:12 19.01.2014
Üks talvine tähelepanek, et masin sõidab D režiimis 5. käiguga seni (90 - 100 km/h), kuni õli temperatuur 80 juurde jõuab. Manuaalrežiimis on võimalik 6. sisse lülida.

Muudetud 20.01.14 09:02

G60
17:39 19.01.2014
Nüüd külmade ilmade saabumisega ma teeks sellise avalduse, et õli temperatuur ei taha kuidagi üle 77 kraadi tõusta, õues -15, teekonna pikkus 25+km ja 77 kraadi oligi max number mis ette tuli. Võibolla peaks eest mingi papiga veidi radikat kaitsma, sest 70 kraadi juurde jõuab temp alles 20 km juures, kuidagi kaua läheb. Võibolla on 77 kraadi piisav, kes teab kommenteerida?

Sul TH on tavaline või XT? Kui kaua sul 80 kraadini soojenemine aega võtab?

Käigukast mul hakkas minumeelest ca 60 kraadi juures juba üsna normaalne olema ja pöördeid madalal hoidma, sinna jõudis temperatuur ca 12 km sõiduga kui õues on -15.

Sooja õhku tuppa hakkab väga kiirelt tulema aga soojendus on ikkagi nõrk, toa päris mõnusaks soojaks saamiseks on vaja ikka pikalt sõita, vähemalt 20km, veidi aitab see kui lasta õhku ainult üles ja jalgadele. Kohe kui õhk on suunatud esiaknale, siis enam salongi suunas seda ei jätku. Pikema, 25+ km puhul muidugi saab lõpuks tuba soojaks ka -15 kraadi puhul.
Diisel Berlingo III läks toast palju kiiremini soojaks aga päris nii tulist õhku Berlingost ei tulnud kunagi, ju tal oli siis salongi radikas oluliselt suurem või puhus ventilaator rohkem õhku vms.

Kütusekulu nii külmaga on hetkel 9,5 liitri kandis ja seal sees on ka hommikune ca 3...4 minutit kohapeal soojenemist, veidi lõbutsemist, nii linna kui ka maanteesõitu pooleks. Kompu veidi valetab ka, täispaagi meetodil ilmselt saaks 10 liitri lähedale. Diisliga oli suve ja talve erinevus palju väiksem.
TH
21:21 19.01.2014
Minul XT ja 80 C juurde jõuab u. 20 kilomeetriga. Praeguse külmaga on olnud 84 maksimum. Suvel 94. Kütte asend kogu aeg aken + jalad ja olen rahul.
G60
21:38 19.01.2014
No siis on ju umbes sama, fööniga ongi veidi sooja rohkem, eriti siis kui natuke "föönitada" ka :)
Ma suvel (+20 kraadi õues) korra olen näinud õli tempi ka 108 kraadi, sai veidi kiiremini üks lõik sõidetud aga kuna ma üldiselt rahuliku juhina selle üle uhkust just ei tunne, siis rohkem ei kommenteeri.

Väga tahaks näha ka jahutusevedeliku temperatuuri, huvitav kui palju see erineb õli temperatuurist.
Õline
16:31 21.01.2014
Kes teab öelda, mitu kraadi peaks töösoe õli üldse olema? Olgu siis Forester või mis tahes muu sõiduauto.
jarru
18:55 21.01.2014
Enamusel bensukatel 92, olenemata sellest, mis ilm väljas, mootori töötemperatuur on konstantne ja reguleeritakse termostaadiga. Diisli puudus selles ongi, et talvel jääb salongi soojendamiseks väheks, kuna diisli energiast läheb rohkem mehhaaniliseks energiaks, kui bensukal. Jämedalt võetuna on B kasutegur ainult 35%, D aga 45%. Siia ongi peidetud diisli ökonoomsuse mõistatus. Suvel omakorda kütab bensukas asjatult õhku. Kõike head korraga ei saa.
to jarru
19:09 21.01.2014
ja mida diiselmootor küll suvel kütab?
TH
14:59 22.01.2014
Diiselmootor on ehituselt kopsakam, kui bensukas. Ka selle pärast soojeneb aeglasemalt, et soojenevat massi on rohkem. Ülemöödunud talvel tulin OB diisliga Tartust, kus hommikul oli 30 ja pärast Tallinnas 25 külma. Sain salongi soojaks küll, kui kõik kraanid põhjas olid. Sooja hakkas tunda andma siis, kui Annelinnast olin jõudnud Tallinna mnt.-l linnast välja.
A.K.
15:30 22.01.2014
Käisin ka esinduses subarut proovimas, seal soovitati kohe et diislile tuleks webasot peale panna.
lihtsalt huvitab
19:04 22.01.2014
Ja mis põhjusel siis seda lisa kütteseadet juba tehases ei paigaldata,kui sellisesse piirkonda tarnitakse?
Mahno3
19:50 22.01.2014
Sest sellised piirkonnad moodustavad automüügist vaid tühise osa. Autotootjad joonduvad suurte turgude ja nende soovide järgi.

Aga esindus autot müües kindlasti paneb...sina saad lihtsalt arve :)
sitrus*
19:50 22.01.2014
Lisaraha on vaja välja pressida.Nii ei ole,et ostad auto ja juba soojendused peal.Vaibalt ostad tooriku ja siis käivad ladumised.
TH
21:09 22.01.2014
Subaru põhiturg on Põhja-Ameerika ja seal diislid eriti ei müü. 2010 suvel Kanadas olles käisin ühes Subaru esinduses maad kuulamas. Sealsed vennad vangutasid diislijutu peale pead, et lähiajal neid tellima ei hakata. Selle tõttu Euroopas nõutud diisel ilmuski välja alles 2008. Hea, et see üldse olemas on. Ja eelsoojendit arvatavasti ei hakka tehas peale panema, sest külma regiooni minevaid-tulevaid diiselmasinaid on käputäis. Ja ilma on võimalik ka hakkama saada. Olin 2010 talvel Himosel, kui öösal tegi 35 kraadi külma. Hommikul sain auto käima, kui olin eelnevalt õhtul kella 12 paiku masinal pool tundi tiksuda lasknud.
v6imalik-
12:57 21.03.2014
Tegin proovisõitu 2.0 Forester bensiin automaadiga.
Kui ma maal elaksin, siis oleks hea. Linnas ei meeldinud, liiga kõva vedrustus, suur, juhitavus ei meeldinud. 2.0 bensukas oli väga uimar. Outback on oluliselt parem.
???
13:04 21.03.2014
Ju sa siis ei sõitnud XT'ga. Tavalise jaoks on oma teema.
TH
09:08 22.03.2014
Soovitaks jah XT-d proovida. Hoopis teine tera.
diisel forester
10:20 22.03.2014
Hoidke parem eemale sellest diisel-automaadist. Kui tulid esimesed paljukiidetud diislid, siis sai üks ostetud, pidevad probleemid. U 50000 pealt hakkas jamama kübemefilter, samuti olid probleemid siduriga.

Ei tasu osta asja mis on nii uus, et keegi selle kohta veel midagi öelda ei oska. Oodake ära teine põlvkond diisel-automaat. Siis esimese põlvkonna lastehaigused välja ravitud!
mooses jun
08:46 20.04.2014
sõidetud 30000km xt-ga keskmine kütusekulu 9/100
mineku poolest küll kurtma ei pea.
selle raha eest super auto.
TH
13:36 25.04.2014
Jääb üle vaid mooses'ega nõustuda.
Axelfoxy
14:02 23.06.2014
KAS see on võimalik? Et 9 keskmine? Oman 2,0 xs ja sama 9. Kas sa ainult maanteel sõidad?
xt ...
00:11 26.06.2014
ainult linnas 9,6
nüüd rohkem maantee 8-8,5
ja ei uimerda ....
???
00:57 26.06.2014
Ju sõidab ainult bussi tuules
TH
23:11 26.06.2014
Olen puhtalt maanteel suutnud 6,8 kätte saada (90 - 100 vahel). Ja linnas on täitsa võimalik alla 10 sõita, kui väga ei talla. Seda muidugi suvel. Talvel lood nati teised, kui lühikesed sõidud. Ja ega polegi ju eriti tähtis see paar liitrit siia-sinna, aga sellise sooritusvõimega mootori kohta on bensuka puhul ikka väga hea tulemus. Selle raha eest kuradi hea auto.
matik555
21:55 10.02.2015
Küttekulust.
Talvel mul praegu eriti alla 11 ei lähe keskmine, linnas tööle 12km. Hoian autot õues, seega soojenedes võtab palju. Varsti hakkan vist garaazhis hoidma, siis näeb, kas kisub alla.
Maanteesõiduga saaks muidugi keskmist alla, aga sellist sõitu pole.

Maanteesõidust samas suvel - käisime telkimas, 4 suurt inimest + sada v rohkem kg kola, telgid, grillid jne peal. Tagasisõit Pärnu kaudu Tallinna - keskmine 5,9 / 100 km, kiirus 95-100. Oleks kondi välja lükanud, ehk venitanud 5,5 ka välja, aga ilm oli palav :-/

Ega muid sõnu pole - ulmeliselt väike kulu lihtsalt sellise turbopilli kohta, kui tahad rahulikult sõita.

Kiirendusest.
Kummipaela-effekti, mida paljud siin kiruvad, olen ka ise tundnud, kuid seal on üks huvitav trikk, mille jala sisse saades on kiirendus päris hea.
Nimelt, kui kohalt startida, jalg pidurilt ära, kohmitseda natuke ja siis gaasi vajutada - siis stardib tõesti "kummipaelalalikult". CVT jõuab vahepeal vist oma linti kerida natuke valesse kohta ja "optimeerima" hakata.

Asi kuidagi seotud õige ajastusega. Enamasti, kui ülikiirelt võtta jalg pidurilt ja kohe gaas põhja - kummipaela effekti praktiliselt pole, masin lendab kohalt nagu midagi, eriti S või S# peal.
Ilmselt mingi CVT omapära tõesti, aga no sellest saab üle :)

Pole küll testinud ise, aga juutuubi videote järgi paistab, et kiirendust saab ka alla 7,5 ajada. 6,5 peaks kätte saama, kui S# peal mängida.

Sound ja navi.
Sound on väga hea, aga esimestel mudelitel polnud navi peal. See on kurb igatahes ning mingit odavat hiinakat ei tahaks, nupud roolil ja H/K sound võiks ikka jääda normaalseks. Kui keegi oskab soovitada õiget navi, mis sellele mudelile läheks nagu silmaauku ja heli oleks samahea... siis oleks super :)
G60
22:55 10.02.2015
Mariine paneb Pioneeri, mulle pakuti AVIC-F40BT ja nüüd on aeg kaks aastat (kaks mudelit) edasi läinud ja praegune mudel on AVIC-F60DAB. Iga aasta umbes mai kuus tuleb uus mudel, seega jaanipäevaks oleks uus pill reaalselt Eestis müügil. Tõesti saabki auto 2 aastaseks varsti, elu läheb kiiresti.

Muidu Pioneer on täitsa OK aga lisaks tuleb osta üks spets raam kuna originaalraadio ava on laiem kui standard 2-din. Ja kuna selle raami viimistlus on erinev nii auto armatuuri plastikust kui ka pilli enda omast, siis ta sinna vahele kuidagi ei sobi.

http://www.pioneer.eu/eur/products/25/111/241/AVIC-F60DAB/pa
ge.html

Juurde tuleb osta selline raam:
http://www.pioneer.eu/eur/products/car_accessories/Subaru/XV
/05_2012/page.html

Ma ise tahaks juba sellist pilli millel töötaks Androidi programmid, näiteks Waze. Ja nad peaks töötama ilma telefoni olemasoluta, need mis telefoni pilti näitavad ei päde, sest neid tuleb alati ühildada ja telefonile juhe külge ühendada, et aku ei tühjeneks jne, see ei tööta, liiga palju jama ja ei viitsi kasutada ikka. Peab olema täiesti iseseisev seade, ise ärkama kui süüdet keerad ja ühe nupuvajutusega Waze lahti tegema.
TH
20:02 11.02.2015
Sama siin - talvel linnas janu 11-12 l kandis. Tööle sõita 10 km, seega mootorile poolsoojad otsad. Sügisel kutsuti masin teenindusse miskit tarkvara uuendust tegema. Pedaalile reageerimine pärast seda parem. Varsti saab masinal kaks aastat täis ja ikka veel naudin. Nagu noor ja särtsakas tüdruk oleks käppade vahel. :)))
TH
07:35 12.02.2015
P.S.

YouTube testid, mida olen vaadanud, on tehtud ülelombi maades. Sealsel XT-l on võim keeratud 250 HP juurde ehk siis vist 184 KW. Meil siin 240/177. Seetõttu sealsed masinad on suti erksamad. Ja nemad mõõdvad kiirendust 0 - 60 miilini tunnis. Ehk siis nullist 96 km/h-ni saavad 6,5 sekki kätte jah.