Õppesõit ja autokoolid

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Autokool pooleli

homaar
17:52 08.06.2013
Tere,

mul on selline probleem, et eelmise aasta veebruaris jäi lubade tegemine pooleli. Autokool sai lõpetatud ja minna oli vaja ainult ARK -i. Kuna ma polnud varem sõiduki juhtimisega kokku puutunud, siis oli sõitmine minu jaoks väga raske ja seetõttu ei saanud ARK -i minna. Nüüd tahan load ära teha, aga mul on tegemata pimedasõit ning libedasõit. Nagu aru saan, siis tuleb need uue seaduse kohaselt enne ARK -i minekut sooritaida, aga kuna ma pole autoroolis üle aasta olnud, siis kahtlen, et ma eelnimetatud sõitudega hakkama saaks. Kuna ema ei julge isegi enam roolis istuda ja isa on liiga põikpäine, siis ei ole võimalust saada juhendaja paberitega isikut kõrvalistmele. Uue sõiduõpetaja leidmine ning lisatundide eest tasumine oleks aga liialt kulukas, niisiis oleks vaja foorumlaste abi, et mis võimalusi mul veel oleks?
Marko
15:26 09.06.2013
Sõidupraktikat ei asenda MITTE MISKI.
Jarru
15:52 09.06.2013
Pimeda sõit toimub toas ekraani taga, libedasõit Männikul või Pärnus, seal suht raske läbi kukkuda, lui rool peost ei pudene. Kui sul kahju raha eraldada õppele, kas loodad hiljem tänaval iseseisvalt mingi ime läbi hakkama saada? Kogemused tulevad ainult neid sihikindlalt omandades. Ja millest mõtled maksta auto kulud hiljem, kui sul praegu ei ole õppimiseks raha? Küsi kogenutelt, palju auto raha neelab... Äkki sa ei tahagi sõita, kui teada saad.
minu teada
17:01 09.06.2013
kas uue seaduse järgi on äkki nii et kui on üle aasta möödas ja lubasid pole ära teinud siis uuesti autokoolipoole jalad käima, võibolla ma eksin aga kuskilt on kõrva selline jutt jäänud
v8
18:22 09.06.2013
Ära aja lolli juttu. koolitunnistus on eluaegne. nagu igal koolil.
minu teada
20:33 09.06.2013
kuule kui ark eksamid on tegemata siis otsaspeale,
no jah
20:37 09.06.2013
mine käi ark ära küsi järgi, mida te siin vaidlete
eluaegsusest
22:55 09.06.2013
Muide, ka esmaabi tunnistus on eluaegne. Aga jopskitest autokoolid tahavad ikka teenida, nii et nad ei tunnista teistest kohtadest saadud tunnistusi või siis nimetavad enda tähtaegu, kel aasta, kel 3, kel 5 aastat.
Täitsa_poiss
10:35 10.06.2013
Loen ja loen ning mitte aru ei saa, et kas ARK-i teooriaeksam on teemaalgatajal tehtud või mitte.
homaar
11:13 10.06.2013
ARK -i teooriaeksam on tegemata. Koolitunnistus on käes ja samuti on ka esmaabi tehtud ning tunnistus olemas. Põhimõtteliselt on vaja teada, kas ma pean need kaks sõitu ära tegema enne kui ARK -i eksamitele saan või saaks ka kohe minna?
v8
11:23 10.06.2013
http://195.80.106.137:9016/index.php/forum/index
Küsi sealt, saad õige vastuse oma küsimusele. siit kindlasti mitte.
looder23
11:53 10.06.2013
kulla mees, ei saa ju olla nii saamatu, et helistada ark-i või autokooli. pimeda ja libedasõit tuleb sooritada enne pärislubade saamist ja nagu ma aru saan pole sul üldse lube, siis lähed ark-i, sooritad eksamid, saad ESMASED load kaheks aastaks. selle kahe aasta jooksul läbid sõidud, hiljem ark-i ja kui oled need 2 aastat jamadeta hakkama saanud, saad õiged load kätte. kus kurat küll selliseid tehakse? ja kui raha sõiduõpetaja palkamiseks pole, siis paraku tuleb hakata ühistransporti kasutama. nagu ma aru saan, siis su emal on load, aga rooli ei julge istuda ning kui tal load kehtivad, siis vormista tema juhendajaks. istub siis kõrval ja juhendab, nagu naistel kombeks. anna siis teada, kus kandis liigute, teaks kaugemale hoida.
to looder23
14:47 10.06.2013
Sa ajad nüüd küll segast juttu. Pimeda- ja libedasõit tuleb ikka enne ARKi sooritada. Kahe aasta jooksul tuleb teine libedasõit.
looder23
17:20 10.06.2013
paluks seaduse punkte ka. LS-s seda küll mainitud pole, seega ootaks täpsustusi. harige mind rumalat.
simpel4
18:49 10.06.2013
vastus lihtne, enne ei saagi sa arki jutule kui need asjad tehtud pole.
looder23
20:34 10.06.2013
ei noh, tore on kui üks loll nõuab ja teised lollid jooksevad. tuttav tegi eksami 2011 aasta september või detsember. ei pidanud mingit libedat ja pimedat tegema. nüüd selle aasta talvel tegi ära. aasta lõpus läheb arki päris lube saama. seni on esmased. kas mujal kehtivad siis muud seadused kui pärnus? esmaste lubade jaoks ei ole vaja mingeid libedaid ega pimedaid vaja teha. ärge ajage sassi, piiratud, esmaseid ega päris lube. ja teemaalgataja taotleb esmaseid. kui teie käest küsib riigiametnik mingit jama, siis tuleb talt küsida, et millistele seaduse punktidele ta tugineb? seadus mitte suva ja kui ajab oma suva edasi, siis tuleb vastus küsida kirjalikult ja see edastada vastavatele instantsidele. kaua need muidusööjad ülbitsevad ja hauguvad nendele palgamaksjate kallal.
looder23
09:57 11.06.2013
kuna keegi mind harida ei soovinud, siis tuli end ise harida. jah, mina eksisin ja vabandan te ees. selline koolituskava jõustus 01.07.2011. pärast 01.10.2011 ei saanud enam vana kava järgi eksameid arkis teha, kes viivitas olid sunnitud libeda ja pimeda juurde võtma. seega kui teemaalgataja alustas õpinguid pärast 01.07.2011 peaks tal need koolitused läbitud olema. muidu ei oleks tohtinud koolitunnistust kätte saada.