Subaru

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Subaru Outback 2010/11 diisel plussid ja miinused

oleg197913
21:58 19.06.2013
Soov on osta Subaru Outback 2010/2011 diisel. millele peaks tähelepanu rohkem pöörama ja mis tüüp vead on? Aitäh!

Muudetud 21.07.13 13:14

TH
21:45 20.06.2013
Ei oska muud kommentaariks ütelda, kui et vigu ei ole.
G60
23:27 20.06.2013
Talvel on selle mootoriga väga aeganõudev tuba soojaks saada. Mitte kõikide tootjate diislid ei vaevle selle mure käes. Tasuks kaaluda lisakütet, samas see lisab juba hinnale nii palju, et siis hakkab kaduma diisli eelis. Nagunii on ta üsna kallis bensukaga võrreldes.

Muus osas sõltub rohkem kasutajast, kui mootor saab alati oma tahmapõletamise tehtud, siis on hea. Kui sõidad lühikesi otsi pidevalt ja mootor ei saa oma tahmapõletamist piisavalt tihti teha, siis hakkavad hädad, üsna kallid. Ja tahma tahab ta üsna tihti põletada.

Alguse aja tootmisvead on nüüdseks enamustel kõrvaldatud ja garantii korras remonditud.
AS
08:06 21.06.2013
Nagu Top Geariski öeldi, et kes tahab muretuid aastaid, ostab Subaru ja kehtis see just Outbacki kohta. Hea mootoriga hea masin. DPF filter ehk kübemefilter ongi suurim mure aga kui selle hingeelu endale selgeks teed, siis pole muret ja kui arvad, et muutub mureks, siis leia koht kus saab odavalt puhtaks põletada aga siis kaob diisli eelis. Lisakütet on kindlalt vaja, see asi ei soojene, kasutatud kütte peaks ju miskit 700.- kätte saama. Käiguvahetus on pisut tobe, endale ei meeldi. Kui proovisõidu ära teed saad aru, millest jutt.
Rihard Koer
09:45 21.06.2013
Top Gearis õeldi ikka, et kui soovid autot mida parklas üles leia ja inimesed seda ei märka, kuna pole mida märgata ning pärandad selle lastele siis on Subaru Outback selleks loodud. Kestab 100 aastat.
Supsik11
10:09 21.06.2013
Selle kahe aasta jooksul, mil mina Subaru diisliga ringi olen sõitnud, pole veel vigu tähele pannud. Asi on piirdunud vaid korraliste hooldustega ja talvel on tuba soojaks läinud kiiremini kui eelmisel Honda bensiiniküttel masinal. Esinduse väitel pidi praeguse kerega diisel tuntavalt kiiremini soojaks minema kui vanema kerega mudel, seega seda ei tasuks karta, et talvel autos külm hakkab. Endal hetkel kasutuses MY 11 diisel.
TH
07:52 22.06.2013
See jutt tundub õige, et alates 2010 Outback diisli mudel läheb eelkäijast paremini soojaks. Olen eelmist omanud. Ning tahmapõletusega pole midagi keerulist - käid kuus korra paar maanteel ja lased siilid torust välja. Ise käisin talvel keskmiselt korra kuus Pärnus ja ülejäänud aja sõitsin Tallinna vahel. Tahmafiltri tuli ei vilksatanud kordagi. Samuti ei olnud -30 kraadiga käivitusprobleeme. Igaks juhuks andsin kolm korda küünalt ja kohe pobises.
Subraba
12:01 21.07.2013
Mul on hakanud pidurid õrnalt kigisema. OB siis veidi üle 20 tuhande sõitnud ja hakkab aasta vanaks saama. Kas see on normaalne? Kas kellegil veel samamoodi? Nii uus masin nagu ei tohiks häält teha. Kas garantii käib selle alla?
v8
13:19 21.07.2013
odavate piduriklotside viga, võta klotsid küljest ära lõika relakaga sooned sisse siis peaks ära kaduma
Subraba
14:04 21.07.2013
Et siis nagu originaalis on mingid pastlad või? Ma saan aru kui ma oleks juba vahetanud neid ja siis mingid B-kad pandud, siis saan aru, et kiunuvad odavad koopiad. See et juhtunud lihtsalt mingid praagid on rohkem tõenäoline, aga ise küll mingeid sooni sisse laskma ei hakka. Auto garantiis ja pole enam stagna aeg. Sa võid oma mossul neid klotse lõikuda. Kui on praak, siis peaks garantiikorras välja vahetatama.
Tahaks lihtsalt teada, et kas kellegil veel sellist probleemi OB-ga.
v8
14:12 21.07.2013
Kulla mees tuled siia abi küsima ja siis hakkad nii pistiitama? Kui sul on garantii miks sa siia üldse tuled asju küsima? Ja subaru on tõesti nüüd nii kõva auto, et seal tehases pannakse hirmkalleid klotse samu mis ferraridele. Garantii korras ka nad sul sinna lõikavad sooned sisse kui sedagi ja ei hakka sul nad midagi oma rahade eest vahetama.
sitrus*
14:51 21.07.2013
Kuidas sa ei tea kas garantii on või ei.Vahet pole klotsid ei lähe garantii alla ja kui autol garantii juhtub olema maksad kinni ja esinduses,mitte ei vaheta nukataga.Mis seal üldse kiunub on teine teema.
Subraba
15:20 21.07.2013
Tõmmake vähe vaiksemaks. Küsin selgelt, et kas kellegil on sama teema, et nii ruttu kiuksuma hakanud. Tean isegi et klotsid ei kuulu garantii alla, aga point selles, et auto pole midagi sõitnudki ja klotsid pole jõudnud veel kulumagi hakata. Selge see, et kui nad rauani välja kulunud, siis minu rahakotist läheb vahetus, aga kui ikka vigane ja praak, siis peaks nagu garantii alla kuuluma.
Kellel pole midagi tarka öelda mingu oma rauast aiaposte kastma ja vaadaku kas läheb lehte, aga ärgu mölisegu siin.
v8
15:32 21.07.2013
See, et sinna teede tolm vahele läind on ei tee seda praagiks, pigem ise sõidad kuskil palju kruusateedel vms.
sitrus*
15:46 21.07.2013
Klots ei kuulu garantii alla.Praak või mitte praak ei huvita kedagi,see vahetatakse kui vaja ja tuleb kinni maksta.Kui sa põed siin 300 eurot,vaata millega sõidad,võibolla siis vale valik.
to sidrun
16:45 21.07.2013
sa vist ikka ei saa teemale pihta...jutt käib sellest et kas kellegil sama kogemus. See et sa mingitest summadest ja auto hinnast räägid - on sinu labane kadedus. Vaevalt subarumeestel raha vähe on, asi pigem põhimõttes.
v8
17:03 21.07.2013
vahet sellel on ka subarumees või mitte, tavaliselt nendel kõige uhkemate autodega omanikel ei olegi raha auto eest hoold kanda kuna võtavad võimaliku ägeda auto omale liisngusse ja pärast ei jää raha enam remondi peale ja siis tekivadki meile neid ronte koguaeg juurde. Ja paljud uue auto ostjad kes liisignut võtavad loodavadki, et oh ma ei pea midagi remontima ja garantii vahetab kõik välja ja vaid maksan lisingut ja muid väljaminekuid ei lähegi.
professor_sammaljalg
17:22 21.07.2013
veekaheksa, oled sa siidiussi poolt valmis tehtud?
automoto 1
18:45 21.07.2013
pigem mingi vw golf bensukas, 2003a oma näiteks
123665478
21:37 21.07.2013
manuaal ütleb et garantii alla klotsid ei lähe, aga samas originaalvaruosal on garantii 3 aastat
uskumatu lugu
21:46 21.07.2013
klotsid ei lähe kohe kindlasti garantii alla. kust üldse selline mõte??
???
22:24 21.07.2013
Valusad kanaemad ikka. Kodanik küsis, et kas kellelgi on kogemust piduri kriginaga väikese läbisõidu juures. Millest härrad aga jahuma hakkavad? Küsijale ütleks, et pöördu esinduse poole, saad mingi vastuse kindlasti. Siin foorumis saetakse sulle hambasse sooned nagu naed
Jarru
22:32 21.07.2013
Nii harva, kui ma viimasel ajal viitsin sekkuda...aga rikke puhul kuulub ka klots garantii alla. Nt. eraldub pidurdav ollus ehk friktsioonkate metallist. See on praak, ja kuulub väljavahetamisele. Samuti, kui on sattunud kasvõi tehases peale pidurdamisel klaasistuv klots, mis ka tavaliselt vilistab... tean, et on vaidlemata vahetatud, ei tea aga Subaru konkreetset seisukohta, tasub küsida.
TH
09:27 22.07.2013
Olen kahte OB-d omanud ja kui klotsid krägisema hakkasid, siis piisas natukesest jalg piduri peal sõitmisest. See ei ole suur probleem.
rotja
09:02 02.08.2013
Subarul, nii Foresteril ja Outbackil on see viga, et piduriketaste garantii on 40000km. Eriti probleemsed on tagumised kettad, minu Foresteril tuli nad vahetada 65000km läbisõiduga. Mu sõbra Outbackil vahetati kõik pidurikettad 32000km läbisõiduga. Piinlik lugu, aga esinduses öeldi, et see pole tüüpiline (?!).
Subraba
22:38 10.08.2013
Esindus vahetas uute vastu...nii et möla pritsijad kes siin vanakoolimosse nokitsejad puurida või sooni freesida käskisid...minge ausüna p... poodi sõna otseses mõttes ja ostke Sarvik endale. Ma tõesti ei saa sellistest ajukääbikutest aru. Ise ei suuda uut autot osta aga kõvad õpetajad ja halvustajad siin...saaage ometi aru et on aasta 2013!!!
vpu
10:23 04.09.2013
"DPF filter ehk kübemefilter ongi suurim mure aga kui selle hingeelu endale selgeks teed".
Mure selles, et subaru diisli 2009 filter umbes. Kuhu oleks mõistlik pöörduda või kuidas selle puhtaks võiks saada?
TH
14:34 10.09.2013
Normaaltingimustes peaks masin selle tahma ise ära põletama, kui maanteel pool tundi sõita 2000+ p/min. Mitu km antud auto sõitnud on? Kui teha vaid linna vahel lühikesi otsi, et mootor ei jõua soojaks minna, võib asi umbe minna ehk küll. Eriti talvel. Minule loeti sõnad peale, et talvel tuleb käia kord kuus maanteel tahma põletamas. Aga kuna mul maanteele nii või naa asja, siis eraldi polnud vaja käia ja filtriga mingit jama ei ole olnud.
Subaru diisli hind langeb
03:22 28.08.2018
Diislil siis kuskil 100 tuhhi pealt läheb egr klapp, lisaks siis tavaline asi on ka sidur koos hoorattaga seal pole vahet kas diisel või bena, ja siis loomulikult ratta laagrid saja pealt ja pooltelje otsad hakkavad minema neid 4tk.

Aga kõik eelnev on köömes kuna subaru diisli kõige suurem mure on väntvõll mis siis on saanud 3 modifikatsiooni esimene aps oli tootmis liini tehniline viga. Neid masinaid vast enam pole ja kuskil 2011 lõpust on enam vähem ok
vanematel masinatel 20-30 prosa kindel et väntvõll läheb pooleks.

Regulaarselt on auto24.ee müügil diisel suabruid millel on mootor vahetatud, vajab vahetust või lihtsalt rike juures. Ma mõtlen siin kõiki subaru diisleid mota ju sama

Ma müüsin kiirelt maha...
nõnnamuudu
22:12 27.08.2022
Lase universaalset määret balloonist sadula vahele, kaob ära.