Remont ja hooldus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

SKODA Yeti värvimured

didiid
15:18 18.09.2013
Põnevat uurimist, aasta vanune auto teemaks. Ei ole eriti kiita see Skoda värvi kvaliteet. Hullem värvivigastus ja lausa rooste juhipoolsel uksel ja lävepakul, kergem värvivigastus reisijapoolsel esiuksel.

Tagaratta koopa servaski värvikillud väljas, ega see rooste vist sealtki enam väga kaugel ole...
stammer
15:58 18.09.2013
Mida arvab esindus (kui meil üldse on Skoda esindust, ilmselt mõni lihtne müügikontor) sellisest peaaegu, et saksa auto "kvaliteedist"?
Yeti kasutaja
16:20 18.09.2013
1,5 a. Yeti ja ei ole küll täheldanud selliseid probleeme - postitajalt tuleks küsida sõiduki läbisõitu (sh. kas vahepeal on ka ametlikus hoolduses käidud/samuti tehakse alati kerekontroll), milliseid teid on sõiduks kasutanud - piltide järgi mehaanilised vigastused, mis võivad lihtsalt roosteks üle minna...
didiid
16:26 18.09.2013
Kuna on uuena ostetud auto, on loomulikult tehtud kõik vajalikud hooldused, läbisõit natuke üle 30000. Auto on suuremalt jaolt sõitnud Tallinnas ja harvemini ka kruusateedel ( neid ju enam polegi eriti kuskil ). See kõige koledam vigastus on hoolduse arvates põhjustatud uksetihendi ja ukse omavahelises koostöös.

Huvitav... kas Skoda polegi tsingitud kerega??? Pildi peal tundub, et kohe peale krunti on raud...

See esimene pilt on reisija poolse esiukse alanurgast, see tundub olema lihtsalt miski kohutav metallipusa, mis on tipust puruks kulunud ja siis rooste läinud... kurat, ega seda autot ometi venemaal ole tehtud, osa Yeti-sid ju pidi olema seal tehtud, selles valguses hakkab asi loogiline tunduma.

Muudetud 18.09.13 16:42

Tuudur
10:00 19.09.2013
Teemaalgataja on ilgelt laisk.
Ilusaid hägustatud taustaga pilte mõistad teha aga auto esindusega suhelda ei viitsi.
Mina leidsin alla minutise otsinguga viite http://www.skoda.ee/failid/0eb3368d3a8d9df0e5ea4a91aea78749.
pdf

Seal on kirjas kõik garantiitingimused. Äkki suhtleks esindusega?
didiid
10:54 19.09.2013
Aitäh, see on päris tore dokument, millele osutad! Nagu eelpool olen juba maininud, on esindusega suheldud ja imestust on tekitanud esinduse valikuline suhtumine eri kohtades tekkinud värvivigastustesse.

Muidugi paneb imestama ka selline roostetamise fakt iseenesest, see pole ju normaalne aasta vanuse auto puhul. Värv on siis MINU skoda puhul väga vilets (võib oletada, et ka muudel skodadel).
raizxc
16:33 19.09.2013
alvaro pb.
17:08 19.09.2013
teema algataja on lihtne loll, kes on ise asjadel lasknud nii kaugele minna.seda jama sul esindus kahjuks korda küll ei tee.loe oma tingimused läbi järgmisel korral.
ostuhuviline
21:15 19.09.2013
Minu käest on läbi käinud 30+ masinat ja nende seas 3 Skodat aastast 2005-2011 ja kõik Skodad on olnud tsingitud kerega ja mitte ühelgi pole roostet olnud. Ära tee margipõhiseid järeldusi.

Mis puudutab aga sinu juhtumit siis ma siiralt loodan, et sa pole oma auto uksega minu autot peksnud.
didiid
21:19 19.09.2013
Ma ei tea, mis autodega sina oled eelnevalt sõitnud, kuid mul pole enne õnnestunud oma kasutuses ühtki niimoodi katki läinud värviga autot omada. Esimene auto ( volvo 460) oli siis, kui ta maha müüsin, 12 aastane ja midagi sarnast hakkas tal alles siis tekkima... Muid autosid olen pidanud 4-6 aastat ja miskit sellist pole nende puhul küll näinud.

Ehk sul on skoda? Siis teadki ilmselt juba varem, kui mina neid asju ;)

Muudetud 19.09.13 21:46

R.i.h.o
09:45 20.09.2013
Oman sammuti punast värvi Skodat ja kui kevadel võtsin ette korralikuma kere vahatamise siis märkasin väga palju sarnaseid värvi vigastusi. Minu auto on ostetud 2 aastat tagasi ja läbisõit ca 20000, millest kruusateid ehk 200 km jagu, valdavalt on siiski sõidetud linnas. Sellel aastal hoolduses käies juhtisin hooldusnõuniku tähelepanu sellele, kes siis oli keretööde spetsialistiga vigastused ülevaadanud ja konstanteerisid, et onjah täked aga praegu ülevärvima veel ei hakata. Kusjuures vigastused ei ole tavapärastes kohtades nagu kapott ja uste alumised servad vaid üle terve auto, täiesti suvalistes kohtades, siis annab see tunnistust värvkatte füüsilisest nõrkusest. Kuna minu autol ei ole täked metallini vaid on ainult värvikihi krundi pealt lahti löönud, siis ma praegu väga ei muretse selle pärast ja kuna autol on veel kere garantiid paari aasta jagu siis eks enne selle lõppu tuleb lasta neil auto üle värvida.
opladii
15:44 16.10.2013
Ka Octavia combidel sama asi, tagaukse tihend hõõrub värvi maha (koorub), meil vähemalt 4 autot kõik gar korras värvitud
murelik kodanik
18:45 08.09.2014
Ma siiski muretseks selle pärast tõsisemalt, sest värvigarantii kehtib kolm aastat, pärast oled oma murega üksi...?!
värvukse
19:44 08.09.2014
Kas tegu on mittemetallik värviga? Helepunase värvi pigment on üks hapramaid. Halb valik autole. Teine on hõbedane värv mis ei püsi kere küljes.
nononooo
21:02 08.09.2014
Mul oli 2005 aasta Octavia 2. Hõbedane. Müüsin 2010 selle auto maha. No ei olnud roostetäppigi.
didiid
21:05 08.09.2014
Minu 2012 sooda kohta öeldi, et mingist hetkest alates ei tohi euroopas enam tehases värve mingite värvidega värvida ja uued värvid olla oluliselt õrnemad, kui enne... mine võta kinni, kas see on autopoe enesekaitse loba, või terake tõttki jutus, ei tea.
Siiiidiuss
00:07 09.09.2014
Mnjaa. Kvaliteet languses siis uutel autodel. See tõsine probleem. Kapitalist tahab odavalt ja palju toota. Tulemus on käes. Ei ole odavat ja head. Kui tahta odavat ja head siis tuleb osta kaks asja. Üks odav ja teine hea.

Mina nõuaks kohe auto ülevärvimist. Ja nõuaks uuele värvkattele 5 aastast gatantiid. Ega enne midagi ei juhtu kui keegi ei loo pretsedenti. Lasevad muidu kvaliteedi nii madalale kui kannatab. Ja loodetakse et kiendid ei tee kisa. Ole sa esimene ja lenda tarbijakaitsega vajadusel peale! Ehk kord lõpeb see rämpsu tootmine siis ära! Sa oled ju uue asja eest maksnud. Ma saaks aru kui mina vinguks et ligi 20a vanal audil hakkab värvkate pragunema kuskilt otsast. Aga sa ostsid tuttuue auto, Siis nõua ka kvaliteeti!
Tuscan
21:26 15.09.2014
Äratundmisrõõm tekib. Peres 1995a Škoda Felicia seniajani algusest peale. Kah punane ja mitte metallik. Sama teema, et uksetihendid jmt hõõruvad värvi krundini maha. Ehk esindusel pole mõtet seda juttu ajada, et uued ökoloogilised vesialuselised värvid on süüdi.
Kord aastas võib parandusvärvi pintslikesega neid kohti üle käia ja uuel aastal taas järgmine ring. Ehk see Škodal juba iidne probleem, vähemalt punase värvi puhul.
Ühelgi teisel autol pole täheldanud sellist värvi mahahõõrdumist.

Mida maksad seda, saad - Škodal on värvikiht väga õhuke läbi ajaloo, see pole Rolls-Royce, millel on 22 kihti värvi peal :)
Mina pöörduks garantiihooldusesse.