Opel

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Rääkigem Insigniast suud puhtaks!

assamalla66
13:20 27.10.2013
Tere! Ootan siis Insignia omanikelt pajatusi, mis on head ja vead. On silma just hakanud diisel ja automaat alates 2010 väljalase. Andke tuld!
stelf
13:50 27.10.2013
Opeli märk kapotil segab selle auto ostmist.
jajah
14:07 27.10.2013
märgil on juba mõra sees,mis siis veel autost tahta
V8
14:29 27.10.2013
Endal puudub Opeli kogemus, kuid tuttav kirub Tallinnas Opeli keskuses töötajate ülbust ja saamatust. Mõned aastad tagasi käis vist üle kolme korra garantii autol esisillas kolinat otsimas, lõpuks ei leitud ja öeldi , et see ju Opel, mida sa siis lootsid.
kahvel kaalikas
14:40 27.10.2013
Mis siin rääkida on. Tüüpiline foorumi komenteerija kes sõidab 5000 km aastas kiidab taevani, see kes sõidab 60000 aastas ja mitu aastat juba omanud ,kirub maa põhja . Iga auto laguneb kui palju sõita.
masinaomanik kaks ja pool aast
10:36 28.10.2013
Eks sellest Insigniast on siin räägitud ka. Sõita on mõnus. Aga nagu mainis eelmine kommentaator, siis palju sõites vajab ka remonti. See, et mu autol korra tosool välja jooksis ja turbolõdvik järgi andis, on muidugi mittekulumisega seotud.
Ventilaator
11:35 28.10.2013
to stelf

Osta siis vana Vectra baasil ehitatud Saab. Märk on kõvem ja Opeli/GM tehnoloogia eelmisest sajandist. Ehk toimib paremini.

-------------------
Mis puudutab Insigniat siis 2.0 Fiati diisel seal kapoti all ei konkureeri igapäeva kasutuses kütusekuluga VAG grupi TDI mootoritega mida kannavad näiteks Passat või Superb. Samuti mõningaste varuosade kättesaadavus on kehvem. Ma ei näe Insignial eelist TDI Passatile või Superbile. Muidugi kõik sõltub konkreetsete isendite varustusest ja erinevas olukorras - plank Trendline Passat või Cosmo varustusega Insignia võib juba suurema mugavuse pärast soetada Opeli ja maksta kõrgemat km hinda.

Aga see viimane lause ongi mõeldud ligilähedase varustusega ja seisukorraga isendite puhul. Sealjuures isegi ei teki sellisel juhul isegi minimaalset kahtlust kumb auto soetada.
karvanejakole
12:52 28.10.2013
Endal kogemus Vectra ja Insigniaga, tuttav võttis Vectra asemele Passati. Proovin siia kribada mõned eelised ja puudused. Insignia on Vectrast seest kõvasti väiksem, Passatist vähem. Insignia liigub suurtel kiirustel paremini, Passat 140+km pealt jõuetum. Insignia kütusekulu Passatist suurem, kuna kaaluvahe on ca 200kg, Vectra võttis ca 6,5l/100km, Passat ca 6,0, Insignia 4x4 aut ca 8,0. Insignia on Vectrast ja Passatist vaiksem. Passati vedrustus vedelam. Seest mugavaim on Insignia.
Need "targad" kes siin Opelit kiruvad, ei ole ilmselt korralikku isendit pidanud või tegid seda 15a tagasi, varuosad ei ole enam soodsad.
Ventilaator
14:09 28.10.2013
to karvanejakole

Kuna puuduvad andmed autodest siis ei ole su võrdlus just väga tõsiselt võetav.

Üldiselt testides ei ole Insignia löönud Passatit:

http://www.autobild.de/artikel/opel-insignia-vw-passat-vergl
eich-4311202.html
räägipuhtaks
15:31 28.10.2013
üldiselt, Insignia diisel ei ole Fiati oma.
ja edasi, on inimesi, kelle jaoks pesumasinaks on parim veneaegne Riga, sest sellel ei ole üleliigseid vidinaid küljes. ja on inimesi, kes vajavad oma ellu ka ilu.
Passat on kole, kui öö.
karvanejakole
16:20 28.10.2013
Ventilaator, rääkisin enda ja enda tuttava tähelepanekutest, mis ei pretendeeri Autobildi võrdlustesti alternatiiviks.
Vabanda, kui minu arvamus ei ühti sinu omaga, keegi küsis, mina ühena paljudest vastasin, kui vähegi võimalik, katsu selle teadmisega edasi elada.
assamalla66
19:42 28.10.2013
No eks ma seda arvasin ka mis tuld siin andma hakatakse aga siiski tänud vastajatele. Lihtsalt olen omanud kunagi 7-8 aastat tagasi Omega B-d ja olin väga rahul. Aga kahjuks neid isendeid enam ei toodeta...
cdti
21:08 28.10.2013
2.0 cdti on Fiati oma.
konn 7
22:23 28.10.2013
Igas teemas võtavad sõna samad "tarkurid"
Üldiselt ei midagi asjalikku ei kuule nagunii.
20:28 29.10.2013
Mida asjalikkuse all mõelda? Faktid on kirjas wikipedias ja opeli kodulehtedel. Auto poolt tekitavad emotsioonid on individuaalsed ehk iga inimene hindab autos eri asju. Mis on ühe jaoks pluss, on teisele miinus. No mida tarka siis kõige selle peale öelda? Mulle Insignia meeldib. Eelistasin seda Octaviale ja Superbile. Teisi marke pole pikemalt proovinud. Aga tõsi on see, et remont ei ole enam odav (teeninduses).
Tammeoksake1
21:32 29.10.2013
Tere.
Sai siis ostetud uus Opel Insignia Country Tourer 2.0 CDTI 4x4 120kW.
Esimesed 1000 km on ta mind vedanud hästi. Mugavus ja lisad on head. Sai ostetud just sellepärast et mul sõbral on tavaline Insignia ja ta on sõitnud aastaga 45 000 km - ainult kiidusõnad tema poolt.
Veiko221
22:17 29.10.2013
Pean hetkel 2009 aasta Insigniat juba alates 2010st aastast. Auto sai ostetud vähekasutatuna Saksa esindusest väga heade lisadega.

Miinused:
*Juhi istmesoojendust kaks korda remonditud
*118kw diisel võimas ja hea minekuga ning kui mitte väga lõhkuda, siis saab maanteel alla 5, kuid talvel külmal põriseb korralikult
*Minu taga kellegil ruumi pole

Plussid
*Ülivinged lisad (AFL+, elektriline luuk, supper kahetsooniline kliimaseade, flexride, AGR istmed, infinity=
*Veermik peab üllatavalt hästi vastu, mis siis et 18 tollised all
*Vaikne ja hea juhitavusega
*Insignia kaal on tema turvalisuses, piilarid on tõeliselt paksud
*Hoolduskulud aastas jäävad 200 ja 250 euri vahele

Kokkuvõtteks
Olen proovinud neid kõiki, Superb ja Insignia on üsnagi võrdsed, kuigi jah ka neil on väga suured erinevused. Muu on rämps eriti Avensis.

Järgmiseks plaanis võtta Country Tourer aga jällegi Saksa ise järele.
Veiko221
22:22 29.10.2013
Ja Opeli targutajatele veel nii palju, et Opel juba mitmendat aastat kvaliteedilt eespool VW grupist.
nsama
06:49 30.10.2013
Tere, Ise sõidad land cruiseriga aga korralises hoolduses käies aja viitmiseks tegin proovisõitu insigniaga ja oli päris hea sõita, ei saa ühtegi halba sõna öelda, vanast opelist on järel ainult märl esikapotilt muu on teinud ikka väga suure arengu edasi. Need enamus kes siin opelit maha teevad ja ütlevad et sellega ei sõidaks ega need tegelt ei suudaks endale vanast 320 paremat autot ostagi ju. Kui opel tõesti üks halviumaid autosid on siis mis on nt dacia, fiat ja paljud teised sellised odavamad autod kas need on siis jalgrattad?:D
Tööline sõidab 99 aasta vectraga ja peab ikka päris kenasti vatstu võrreldes sama aastaarvuga kallite masinatega mis kvartalis korra teeninduses käivad.
oopeliants
07:01 30.10.2013
Kas ecoflex on ka reaalses elus ökonoomsem või ainult paberil?
Veiko221
08:22 30.10.2013
Ecoflex on säästlikum ning ka parema juhitavusega, sest tavalisest Insigniast on ta natuke madalam. Kahjuks saab Ecoflexe ainult manuaalkastiga.
13:44 04.11.2013
Mainida tasub, et nüüd ju uus facelift Insignia väljas. Kommenteerija Tammeoksake1 omab juba seda.
Tegin proovisõidu 1.6SIDI AT masinaga (endal 118kW CDTI AT).
Võrreldes vanaga:
- uus armatuur suure ekraaniga keskel. No maitseasi - mulle meeldib kirutud nupuuputus, sest iga asja jaoks on oma nupp ja otsima ega teest kaua kõrvale vaatama ei pea;
- vedrustus on vist ka muudetud - tundus mugavam ja vaiksem;
- AT on hakkanud paremini toimetama - käiguvahetused väga kiired!
See 1.6SIDI on parem, kui varasem 1.6T: tõmmet madaletel pööretel piisavalt, kuigi diisli vastu ei saa (aga prooviauto oli ka 47km sõitnud!!!).
opl3
22:12 04.11.2013
lihsalt infoks SIDI=Spark ignition Direct injection. Ja selle uue mootori külge pandi ka uus 6 käiguline autommatkast. Eelmisel Insignial kasutati kuuekäigulist Aisin Wariner AF40 kast, nüüd aga GM 6T45 automaatkasti. Diislitel küll peaks vist ikka vana AF40 kasutusel olema.
Tammeoksake1
18:29 05.11.2013
Meil on jah see kõige uuem mudel. Esinduses öeldi et pidi olema esimene Baltimaades. Auto on liialt uues et midagi veel kommenteerida, aga praegu küll ainult kiidusõnad. Loodan et selle auto head omadused löövad eriti välja talvel, sest omame neljaveolist. Auto pidi ise kontrollima tee olukorda ja vastavalt vajadusele lülitama järgi rattaid.
oopeliants
13:11 12.11.2013
Ja jällegi: palju on selle auto kütusekulu ? see esimene Baltimaades.
13:34 13.11.2013
Uued Indsigniad veel liiga uued, et õiget kütusekulu teada saada. Vaja enne masinad sisse sõita. Küll see 4 vedu ja automaatdiisel 8 ikka võtab.
CosmoInsignia
15:30 13.11.2013
Olen nädal aega sedaan 1.6 Turbo omanik. Peale sai võetud enamvähem kõik koos pika garantii ja talverehvidega. Hind jäi alla 33k. Sarnane Passat oleks maksnud ligi 40k.

Nädalaga olen vuranud umbes 1000 km nii, et kütusekulust veel vara rääkida. Väga mõnus on uus Intellilink koos Bose süsteemiga. Väga hästi saab tänavate aukudega hakkama ka flexride. Istmed on väga mõnusad (AGR nahk). Häirib natuke tuimsus tour modes aga kui vaja vajutada panen sport mode tööle.

Ise olen väga rahul hetkel autoga.
GuidoSaar
22:20 13.11.2013
Olen juba pikemt aega vaadanud insigniat, igati normaalne ja ilus auto. Paar nädalat tagasi sai proovisõitki tehtud, kõik oli väga hea. Kahjuks reputatsioon ei lase omada opelit, töökaaslastel kõigil ikka premium margid. Kuna elan ka uus-elamurajoonis siis pean naabrite autopark on väga luks. Vist peab siiski passati või avensise võtma.
to guidosaar
23:46 13.11.2013
Valid naist ka teiste järgi???? Opel pole enam ammu see, mis kunagi oli. Mis staatuse näitaja see Avensis on. Mujal euroopas puhtalt taksojuhtide lemmik odava hinna ning madalate maksude pärast. Mõelge natuke kus oli Skoda 15a tagasi või Kia vähem kui viis aastat tagasi. Opel on vanim Saksa autotootja.
GuidoSaar
00:05 14.11.2013
Mul naine ka vaatas vingus näoga kui opelist juttu tegin. Hetkel 2009 honda accord, sellel liising läbi ja tahaks uue vastu vahetada. Passat ja avensis on ainukesed mis sobivad. Lisaks see insignija, aga tegu ikka opeliga. Häbi hakkab.
to guidosaar
00:10 14.11.2013
No sellist hülgemöla võid sa mujal ajada, et hakkab häbi . . . Mis selles Accordis siis nii ägedat on??? Võrri tegija . . .
opel1234
07:22 14.11.2013
Kahjuks polegi nagu midagi insigniast teada saanud.Keegi ei räägi kuidas sobib manuaalkastiga autol siduri asend, tahavaatepeeglid, sports toureri tagumise akna suurus.Väljast suhteliselt suure auto tegelikult väike salong.Tulevikus saame kindlasti teada kui kalliks lisad auto hooldamise muudavad.Kas flexride vedrustus ja selle osad on töökindlad.Nende hind.Insignia tegelik väärtus selgub alles lähiaastatel.Kuulutustest vaadates tundub, et insignia hinda ei hoia.3 aastat vana auto kaotab vähemalt 10 kilo.
to Opel
08:27 14.11.2013
Insignia on kõige kõvema jääkväärtusega auto üldse

Mondeo kaotab peale kolme aastat 60% väärtusest
Passat 50% kuni 55% peale kolme aastat.
Insignia kaotab kuni 45%.

Need suslad, mis maksavad alla kümne tuhande Eestis on läbi aetud või kerge KM skeemitamisega müüki tulnud.

Kui mind ja sakslasi ei usu, siis tee ise kerge analüüs Auto24s. Vaata, mis maksab sama varustusega kõige rohkem.

Tavaliselt on Insigniad 4k kallimad kui Mondeod ja 2k kallimad kui Passatid.

Mis puutub nüüd kasutamismugavusse, siis jah on olemas palju avaramaid autosid.

Aga:
Insignia pole kunagi loodud selleks, et omanik sõidab taga. NTX UKas 5st müüdud Insigniast 4 on Company Car. Kes teab natuke Inglaste maksusüsteeme, siis selle auto edu firmade seas on väga madalad kulud (kütus, CO, remont).

Pean ise kolmandat aastat Insigniat. Senimaani olen pääsenud korraliste hooldustega (umbes 250 euri kord) ning ühel korral on katki läinud tagumise luugi elektrimootor ning geneka rihma rullikud kukkusid vilisema märjaga.

Enda autol peale 4x4 ja panoraami kõik olemas.

Need kes siin käivad siin maha tegemas pole seda autot üldse proovinudki ja võivad rahulikult oma igavate Passatitega edasi kimada. Kui muidugi DSG pole neid juba tee äärde jätnud :D
ericsson9
08:41 14.11.2013
to guidosaar - tee proovisõit Avensise (või mis tahes muu jaapanlasega) ning siis proovi Insigniat ning saad teada miks inimestele meeldib viimasega palju rohkem sõita. Eriti hea on uus 1.6 Turbo automaadiga, liigub väga hästi ning samas kütusekulu madalam kui konkurentide 2 liitrilistel (mis ei liigu kahjuks mitte üldse).
to opel1234 - nii nagu pole võimalik teha kõikide jaoks sobivat ühe numbriga jalanõud ei saa ka autoostul teiste soovitusi võtta absoluutse tõena, mine istu ise autosse ja vaata kuidas sinu pikkuse ja suurusega inimesele toode sobib. Jääkväärtustest niipalju et seda tuleb hinnata ikka % ides, mitte absoluutnumbriga. Nt. ostes üle 100000 Eur maksva Bentley kaotad 3 aastaga 50 kilo, kas auto on siis kehvem kui Dacia Logan, mis kaotaks sama ajaga ca 5 kilo? EuroTaxi andmetel hoiab Insignia jääkväärtust 3 a perioodis enamus L-Euroopa riikides konkurentidega võrreldes paremini.
To Guido
09:24 14.11.2013
Osta tuleb selline auto mis endale meeldib ning teiste arvamus sinu auto kohta ei ole oluline. Kui sa arvad, et Avensis või Passat on naabritele edevam näidata kui Insignia siis see on sinu valik.
karvanejakole
11:49 14.11.2013
Insignia kaotab palju hinda ainult letihinnaga võrreldes. Kuna võimalik allahindlusprotsent on oliliselt suurem, kui nt Passat-Superb-Avensisel, siis on ka lõpphind tihti soodsam.
Guidosaar on ilmselt väga arenenud huumorimeelega või siis lihtsalt debiilik, Avensis ja premiummark? Daaa
Proovin mõnele opel1234 kõsimusele vastata ka
Tahavaatepeeglid OK, tagaaken väike, parkimisandurid tungivalt soovitatavad.
Taga (nii istmel kui pagasiruumis) on Vectraga võrreldes oluliselt vähem ruumi.
jarru
13:20 14.11.2013
Hoolduskulud 250euri aastas. ja mida selle raha eest saab, lisaks õlivahetusele, milleks minul läheb 5w30 puhul 40euri. Õli mahub täpselt 5 liitrit. Mida seal tehakse 210 euri eest? Piduritorude visuaalne kontroll?
karvanejakole
15:07 14.11.2013
Jarru, kui Sinu auto hooldus tähendab ainult õli vahetust, siis hoiata enda auto järgmist omanikku ikka käestlastud auto eest ka! Hoolduses vahetatakse ka salongiõhu filter, õlifilter, kontrollitakse erinevad sõlmed üle jne jne, lisaks tahab ka töömees raha saada, riik makse, firma kasumit jne.
CosmoInsignia
15:55 14.11.2013
Minule tehti alla üle 6500 euro letikast. Eks see kaval nõks olen suure alega meelitada aga auto on ka tõesti hea. Teine tuhat on ette keeratud nii, et sõita mulle selle autoga väga meeldib :). Olen pidanud mitut uut autot ning alati müües on olnud esimene asi hooldusraamatu sirvimine. Kui kõik on esinduse templid saab palju rohkem raha küsida :D.
10:45 15.11.2013
Insignia võib mõnele jäik tunduda (Octavia on tuntavalt pehmem). Teatavasti mõjub jäikus juhitavusomadustele hästi. Võibolla aitab FlexRide, aga ei ole seda proovinud. Karvanejakole kiitis peegleid, kuid minu jaoks on need veidi väikesed.
karvanejakole
11:32 15.11.2013
Peeglid OK all mõtlesin, et minule piisavad. Suuremal salongi tahavaatepeeglil ei ole mõtet, sest väike tagaaken ei võimalda niiehknii avaramat väljavaadet. Küljepeeglid on minul paika sätitud selliselt, et auto külge ei näe ja tagasõitvad autod paiknevad kõrguselt ülemises kolmandikus, siis on lootust tagurdades näha ka maapinda, puudust tunnen tagurdamisel allapoole asenditmuutvatest peeglitest, kuid kõike head ei saa ühelt mittepremiummargilt ju soovida.
Minu soovitud mudelile (4x4Aut cosmo D) oldi valmis allahindlust tegema suisa 13000€, kuid leidsin siiski saksast sobivama hinna/vanuse/läbisõidu suhtega auto.
Küllgi ruumikuse osas (eriti Superbiga) paneb mõistatama, kuidas on võimalik samamõõduliste autode puhul saavutada selline siseruumi erinevus.
ventilaator_
12:08 15.11.2013
to: to masinaomanik kaks ja pool aast

Kui Scout välja jätta siis tavaoctavial on alla võimalik panna 3 sorti vedrustust!

1. kehvade teeolude pakett - saab tellida lisavarustusest, auto sentimeeter kõrgem ja pehmem sõit...
2. standardvedrustus - tüüpiline saksa auto juhitavus
3. madaldatud jäik vedrustus - saab tellida lisavarustusest, reeglina kasutuses greenline ja rs mudelitele, auto on sportlik/jäik.
19:48 15.11.2013
Mis puutub Insignia meeldivusse, siis naisevend (uue Outbacki omanikuna) laitis omal ajal ka selle ostu maha. Nüüd hiljem on mitu korda maininud, et "pagan see Insignia on ikka väga ilus ju" :) Noh uus Avensis paistab päris tore, kahjuks pole proovinud. Bensukad ei tuleks minu puhul kõnealla, sest turbo puudub. Insigniast veelkord - muudkui sõidaks, sest nii mõnus on...
InsigniaOmanik
20:38 15.11.2013
Sai mõned kuud tagasi Tartu Opelist ostetud kasutatud Insignia Cosmo Exoflex. Maantel kulu 4 ja 4.5 vahel. Linnas kisub 7 juurde. Peal enamus lisad. Flexride täitsa töötab nii maanteel kui linnas. Ruumi on minujaoks piisavalt. Kuna see pole esimene Opel minu elus, omegaga sai 300 000 km kärutatud, siis vastupidavuse üle ma ei muretsenud.Kohe läks mingisugune turbo voolik aga garantiiga tehti kohe korda. Ainuke valus laks on olnud rehvid. Alla 800 normaalseid talvekaid ei saa (velg on 18 tolli)
Qisla
21:15 15.11.2013
Ainult Minu kogemus :) Sports Toureril on pagasi ruum lastega perele väike (ülemine osa läheb kitsamaks). Elekriline tagaluuk on väga mugav. Taga istujale on ruumi piisavalt. Xenon tuled on head. Vedrustus 18" velgedega mugav. Navi ja muusika süsteem väga OK. Läbisõidul 203000 on vedrustus ikka veel korras, uskumatu. 4WD on siiski probleemne, õlid segunevad. Parkimisandureid on vahetatud. Tagaluugi lüliti on vahetatud. Tuleb välja, et odava otsa autodest on väga palju keritud hodomeetri näiduga- mitut VIN koodi oleme lasknud kontrollida ja ning teeninduses autot lasknud kontrollida. Kütusekulu on võrreldes konkurentidega suur, nii diisel kui bens. Diisel on väga lärmakas kahjuks, täitsa uued peaks olema vaiksemad.
Rooste probleeme veel ei ole. Istmesoojendus on ka vahetatud. Mingeid softe on uuendatud. Õli juurde ei pea valama, auto hooldust saanud nii nagu tehas ette kirjutab. Saksast tulles oli ees 160000km. Automaat kast töötab ilusti. Salongi materjalid on kvaliteetsed, liikset kulumist ei esine.
Tammeoksake1
10:01 16.11.2013
Oleme sõitnud umbes 2500 km ja keskmist kütusekulu näitab 8 l/100km. Tagumise akna suurus eriti enam ei häiri, kuigi alguses oli nats imelik küll. Sõidumugavus on väga hea, ruumi on sees parajalt. Eks talv näitab mida auto suudab.
oopeliants
12:00 16.11.2013
Mõned inimesed ja inimeste grupid mõistavad automaailmas toimvat väikese viivitusega. Mõtlen neid kes ei saa osta opelit kuna maailmas olemas on ka vw ja audi.
Insigniat tuleks võrrelda siis passati ja a6 ga. Siseruum on asi mis on kindlalt insigina kahjuks. Dekra ja ka mõne teise hindaja järgi aga opel selgelt kvaliteetsem ja vähemate vigadega kui passat ja veidi kvaliteetsem kui a6. ei tea kas see sõlub sellest et direktor kes opelist lahti lasti siirdus tööle vag-i lõpuks ,kuid siis kui opeli kvaliteediprobleemid hakkasid vähenema hakkasid need volkaritel lisanduma, aastatuhande vahetusel.
Kütusekulu kipub oleme ka opelil suurem sageli. Kuigi ka a6,mis samas kaalukategoorias insigniaga ei taha tehase numbrid kuidagi saavutada, vähemalt nõrgema otsa mootoritega.
epl1
21:54 16.11.2013
Lugesin seda artiklit täispikkuses. Ainuke puudus ongi kaal.
Insignia Video
05:44 17.11.2013
Uus Insignia: http://www.youtube.com/watch?v=mHifGmeToVU&feature=c4-ov
erview&list=UUULKp_WfpcnuqZsrjaK1DVw

Vana Insignia Sports Tourer: http://www.youtube.com/watch?v=fp7ww3OXWI0

Vana Insignia luukpära: http://www.youtube.com/watch?v=a7u9p7c9X0A

CarBuyer pole lõplik tõde aga head/vead ning emotsioonid said edastatud.
opl3
10:36 17.11.2013
mass on jah miinuseks konkurentidega võrreldes. Aga vähe räägitakse mis on selle massi põhjuseks. Põhjus on lihtne - turvalisus. Kuna Insigniat müüakse Euroopas, USAs ja Aasias ning GM tahab, et see mudel läbiks turvalisuse testid kõikides nendes maailmajagudes võimalikult heade tulemustega, siis ongi auto lihtsalt nii "rauda täis topitud". EU panustab palju laup kokkupõrkele aga USAs on oluline kuidas auto peab vastu üle katuse rullumisele. Aasia kohta ma ei tea.
Tammeoksake1
18:57 13.12.2013
No nii hakkas pihta. Saime siis sõita umeb 3000 km ja auto on remondis. Kõrgsurve toru katki, öeldi et tehase valu viga. Tellimise aeg umbes nädal. Kiidan esindust kes andsid meile kohe asendusauto.
13:18 01.01.2014
to: Tammeoksake1
Kas auto korda saadud?
Tõsi on, et Insignia remont (kui garantii läbi) ei ole odav lõbu :(
Tammeoksake1
16:08 01.01.2014
Auto korras. Läks täpselt nädal. Loodan et see oli esimene ja viimane apsakas sellel autol, 5000 km läbitud.

Muudetud 01.01.14 16:09

EL
14:23 02.01.2015
nyyd siis juba 2a selle omanik, ostes kyll pelgasin pisut aga pole pidanud õnneks kahetsema....igati rahul....siiamaani ainult korraline hooldus ja auto enamus ajast sõidus, nii et soovitan.
VeixHQ
16:15 02.01.2015
Ostsin uuena 2010 aastal. Hetkel tiksus ette 200 000 km. Selle aja jooksul vahetatud üks istmesoojendusmatt, tagaluugi lüliti ning kaks parkimisandurit. On olnud paar tarkvara uuenduse tagasikutsumist. Muidu rahul. Kütusekulu on olenevalt jalast ja ajast 6 kuni 8 liitri vahel (118kW automaat nelivedu). Eriti kiidan istmeid, tulesid, flexride. Tuttaval Subaru, ei suutnud ära uskuda, et Opelil niivõrd hea nelikveosüsteem. Hetkel plaanis veel pool aastakest sõita, siis peaks ka vahetuse peale hakkama mõtlema.
jube auto
18:03 02.01.2015
Kõige kohutavam auto mida kunagi omanud olen - 2.0 CDTI 118kw automaat. Korraliku hooldusajalooga ja rikkaliku varustusega auto oli (cosmo), kuid ega see ka seda autot ei päästa - opel on opel. Varasemalt omasin 2010.aasta b8 audi a4-ja ning selle autoga ei saa Insigniat isegi võrrelda. (Audi jäi väikseks ning otsustasin vahetada). Opeliga tuli pidevalt joosta esinduse vahet, kus lõpuks öeldigi, et tegu on Opeli, mitte Audiga. Alates käigukasti ebaühtlasest tööst lõpetades mootori ebaühtlase käimisega (pöörete kõikumine külmalt +-50rpm, mida oli ka häälest kuulda, oli esinduse sõnul normaalne).

Ei soovitaks enda vaenlasele ka insigniat - otsides interneti arvarustest vastuseid mainitud probleemidele, kõlas üks ja ainus lahendus - müü oma insignia maha.

Ära usu neid inimesi, kes on antud auto endale liisingusse ostnud ja kiidavad seda taevani - nemad ju tahavad ka selle auto lõpuks kuidagi maha müüa.
to juba auto
19:29 02.01.2015
ära enam peale joo :D Mis kuradi A4, lihtsalt lollide Passatiga sõidsid. Auto inimestele, kes arvavad, et neil läheb hästi aga mitte nii hästi, et A6 osta. Kurdab, et pöörded kõiguvad 50 rpm. LAMMAS :D
hlm
23:04 02.01.2015
Parkimisandurite haigus on küll loetu järgi vanemalt vennalt külge jäänud. Pakun, et just tagumised. Õnneks on järelturu andurid sõbraliku hinnaga.
Möhh
23:13 02.01.2015
Mis need toredad värvilised ajakirjad siia puutuvad?

Kui inimesel on REAALNE kogemus s****t autost, siis on need klantspildid suht savi või mis?
okastigu
23:52 02.01.2015
Need ajakirjad võivad ka korralikult s*tta toota. Mingi aeg oli seal juttu, et w204 C-klaas on ka hullult kõva auto kus 300k km peale ei lagunenud midagi ära jne. Kogemused näitavad, et see oli lihtsalt täielik joppamine, et neile testi selline auto tuli. Enda oma laguneb juba päris mehiselt ja minu oma on veel Eestist ostetud(olen teine omanik) Lisaks on töökaaslasel samuti sama masin ning veel ühel tuttaval. Muretu pole neist mitte ükski.
Mis Opelisse puutub siis jah, mingid vennad räägivad et Insignia peaks olema väga hea auto aga tundub et hea on ta vaid paar päeva peale remonti.
Ventilaator
00:46 03.01.2015
Insignia 2.0 CDTI on Fiati mootor. Saabidel ja Alfadel ka peal. GM on nagu ta on.
di
01:32 03.01.2015
Naaber ostis firmast madala jaagiga 120 tkm soitnud insignia diisel at, oli algul onnelik odava hinna ule, kurtis mole kitsa tagaistme ule ainult alguses, tal naise i30-s tags rohkem ruumi.
Tanaseks ees 165 tkm, roolilatt, juhi aknatostuk, plokikaas ja kast koik laiali, kulud 2a ja 45tkm labimisel 8,5 k EUR
Pool aastat uritab muua, enne kui midagi jalle laheb, uhtegi huvilist pole...
jube auto
03:20 03.01.2015
Selle automaatkasti kohta sain kunagi sellise kirja ka (kellel kunagi seda õnnetust vaja remontida; RECRO Lätis; mureks oli käikude pidev allavahetamine ning kast ei olnud sujuv):

Good morning!

This is very common problem with these gearboxes. Problem is with gearbox valve body. As I could check from VIN code, You have 1st GEN gearbox.
At the moment I can offer only new valve body- detail price is 710 Eur. Labor costs to change it at our workshop will be 120 Eur, if necessary then addtitional costs for oil change is 110 Eur.

Regards,

Kristaps Cerins
customer manager
jube auto
03:24 03.01.2015
Ahjaa lisaks, et pistke oma saksa testid *****, meil siin euroala perifeerias vähe teised tingimused
VeixHQ
10:38 03.01.2015
Palju siin üldse on seda autot omanud? Mul reaalsed kogemused ning väga rahul? Tuttaval Skoda Scout, millega teeninduse vahelt jookseb, teisel diisel SUbaru, millel mitu korda sidurit vahetatud. Kõigil on probleeme, kuid tundub, just et need Opeli probleemid jäävad kõigile hambusse. Ei tea küll miks Opel Euroopa number kolm märk on. Peaks ju nii kehv olema. Ning miks Toyota alles 11s, Honda 23s ja Subaru 31ne märk Euroopas on?
Ventilaator
10:49 03.01.2015
Karl Ernst von Baer kirjutas omal ajal eestlaste kohta ikka kohati õigesti.

Autobildi, Auto, Motors und Sport testid on kindlasti arvestatavamad kui Karksi-Nuia Audi 80-nega sõitva Antsu arvamus.

Keegi kirjutab siin, et I30 tagaiste laiem? Krt vennad ei saa enam ise ka aru mis kirjutavad. Insignia laius 1856mm ja I30 laius 1775mm. Ehk vahe on 8,1cm. See on meeletu vahe auto puhul. Palun ärgem kirjutagem jaburdusi. Käigukastid on erinevad M32, F40 jne... Ei saa kõike ühte patta panna.

Üldiselt autot ostetakse tehnika järgi mida see sisaldab mitte logo nina otsas... Mind hämmastab, et enamus eestlasi ei tea oma autost peale nime suurt midagi... Hea kui mootori kw-d on teada veel... Paraku eestlased ei näe nimest ega logost kaugemale... Absoluutselt igal tootjal leiab isegi mõne väga populaarse mudeli hulgast ebaõnnestunumaid versioone. Nii nagu isegi "vastupidaval" Avensisel on 2.2 D-4D ja VAG autodel oli vahepeal 1.4TSI DSG õnnetuim valik... Kui tahate midagi öelda siis rääkige detailidest mitte, et "naised saunas rääkisid", et Insignia on nii ja naa. Insignia keres on mitu erinevat kooslusega autot ja samuti ka erineva kogemusega omanikke.
Välgunool
13:26 03.01.2015
Auto laius ei tähenda, et tagumisel pingil on rohkem ruumi.185 cm-ga on insignia tagapingil selline tunne, et istuks munakoore all.Tagant ette vaadates jäävad päikesesirmid silmade kõrgusele.Pikka otsa ei tahaks nii sõita.Istmed on väga massiivsed.
to välgunool
13:34 03.01.2015
J'llegi mees kes ainult lugenud on. Tegin ühe huvitava testi ükskord. Mõõdsin ära Superbi ning Insignia istmepadja pikkuse ja laiuse. Ning mis selgus.... 7cm pikem ning 8 cm laiem. Nii, et seleta mulle uuesti oma loogika lahti.

Siia neid artikleid panna pole mõtet. Enamus ei räägigi mingit keelt. Kasutavad google translate.
to to välgunool
14:02 03.01.2015
Ma ei räägi, et ükskord.... .Mine istu superbi tagumisele istmele ja siis insignia tagumisele istmele.Nädal aega tagasi ise istusin.Mõlemad autod aastast 2012.
Nagu öö ja päev.Superbis on tunduvalt rohkem ruumi.
to valgunool
15:08 03.01.2015
Piisavalt istutud. Nii tookaaslase kui ka politsei autos. Pink on kitsas ja lyhike. Mina moodsin moodulindiga ara. Sa lihtsalt tunnetaf.
Per-Astra
15:53 03.01.2015
Enamus eestlasi sõidab autos üksinda, milleks siin mööta tagaistet. Kõige levinumad pereautod Euroopas on Golf, Focus, Astra, Megan ja sarnased, kas eestlased on kõige suuremad inimesed. Kui keegi poole nelja ajal Opelit kirub, saage aru apteegid on juba kinni, olgem mõistvad.
to per-astra
16:06 03.01.2015
Probleemide lahendamine on nüüd juba kirumine? Poliitikasse ei ole mõelnud oma suurepärase demagoogia oskusega minna? Eks tõde ole alati valus.
Insignia4x4
17:28 03.01.2015
Minu jaoks ongi hea, et maine kehvem. see tähendab, et iga nrga peal ment või taksist vastu ei sõida sama autoga. Olen viimase 10a jooksul pidanud päris mitut Opelit. Head autod, ehtsad sakslased. Eks ole probleeme ka olnud aga tehnika koha pealt pea alati rahul olnud. Ei mahu pähe miks kiidetakse wannabee vw. Kas nice tossud olid sama head kui nike omad. Loodan, et veebruaris veel lund tuleb, sest ära tellitud 184kw county tourer. Voiksin ka allroadiga sõita aga ei näe pointi taguda normaalse audi eest 80k. Senikaua kui minu jaoks opeli kvaliteedi ja hinna suhe paigas, sõidan Opeliga.
Per-Astra
18:45 03.01.2015
Sõidan jah Opeliga, läbisõit 148 000. Vahetatud piduriklotsid ja üks stabika ots 120 000 pealt, muud ei midagi.
oopeliants
21:05 03.01.2015
See võib küll nii olla et I30 taga mugavam istuda kui Insignias. See on ikka omamoodi insenerisaavutus, et sellisesse oma klassis sisuliselt suurimate kabariitidega ja suurima massiga autosse, nii vähe sõitjateruumi on osatud projekteerida.
Tammeoksake1
20:48 04.01.2015
Meie Insignia nüüd ka aastakese juba sõitnud. Läbisõit 37000. Kõik toimib nii nagu peab. Praeguste ilmadega ja teeoludega on nelivedu ikka asendamatu.
Ints-Ignia
14:14 12.01.2015
Ostsin Saksast ligi aasta tagasi. 2,0 diisel 96kw. Nüüdseks ligi 40000km Eestis sõidetud ja kokku odomeetril ligi 200000km. Maanteel väga hea, linnas mitte kõige mugavam. Vaateväli kehvake, eriti taha- paksud aknapostid! Istmed mugavad ja taga 180cm mehel jalaruumi küll. Peale õlivahetuse olen vahetanud ühe ABS anduri ja see on praeguseks kõik. Sidurist tuleb kärsahaisu ka viimasel ajal, varsti siis see komplekt ka vaetusse. Rohkem seni nagu muresid ei ole.
Omega-1001
23:45 28.01.2015
Sõidan Opel Omegaga ja olen ülimalt rahul, sest mugav auto on, eriti lõbus on kui sattud kõrvuti mõnega kellel on refleksid ja vaatab Opelit kui, et see polegi auto. Seni on 3.2 v6 näidanud nendele refleksidega auto juhtidele midagi muud. Omega on aga üsna vana mudel juba ja kui kunagi autot vahetan, siis ostan 2.8 v6 4x4, sest tutavad on sellest ainult head rääkinud. Ja nagu ka siin eelnevalt öeldud siis kõik mis liigub see kulub ja vajab remonti. Olen näinud nii neid Audi, BMW, Volvo jne juhte kes on rohkem kohati auto all kui mina. Korrapärased hooldused hoiavad ära kohati kallid remonti arved.
hlm
08:54 31.01.2015
Aljoo, teema on INSIGNIA´st.
sitrus*
10:15 31.01.2015
Omega on hea asi,ainult küttekulu on jõhker,nagu kõik sama klassi,vahet pole mis mootor,kulu 12-22L.Mõni räägib 7st liitrist sajale kah.
opel 281
11:40 13.04.2015
Mina ostsin insignia aasta tagasi, kasutatuna carringust. Sattus 2,0 diisel ecoflex. Lihtsalt sattus selline auto sellise varustusega, nagu olin otsinud. Nüüd olen juba aasta sõitnud ja miskine arvamine sellest autost tekkinud. Minul ei ole küll midagi lagunenud, kõik toimib nagu uus, kuigi läbisõit nüüd 140000. Arvan, et insignia parimad omadused on maanteel, linnasõiduks soovitan mina automaati. Manuaaliga tekib linnas pidevalt olukordi, kus tuleb sõidu pealt esimest käiku lülitada, sest käigud on lihtsalt nii kiired. Et kui auto veel natuke liigub, ei lase teise käiguga venitada. Veel võiks vinguda suunalüliti kangi kallal, liigub liiga kergelt. Ja siin saabki minu hädakisa otsa, sest kõik muu on mulle vägagi meele järgi. Minul selles autos kitsas küll ei ole, ka müratase on meeldivalt madal.
Ja nüüd midagi nendele postitajatele, kes siin ainult märgist mõra otsivad... Ei ole mõtet targutada teemadel, et no mis sa sellest või teisest autost kiidad, et hoopis see kolmas on see parim... Ma lugesin neid postitusi juba aasta tagasi ja ei saanud eriti targemaks. Ja ikkagi ostsin insignia, sest vajasin autot, et sõita pikemaid otsi. Linna sõitu on minul vähe. Ja valida oleks skoda või passat, audid ja bmw-d mersud on kindlasti väga head autod (kindlasti insigniast paremad) aga paraku on nende hinnas suur osa märgi hinda. Passatit ei valinud selle pärast, et ma ei taha oma autot kusagilt parklast ainult numbrimärgi järgi otsida, skoda ei paku aga eriti varustust. Ja kui mõni väidab, et varustus ei loe midagi, siis teie valik oleks punnvõrr - ei mingit varustust, isegi mitte kabiini!!
Meil peres on mitmeid autosid. Läbi aegade on olnud erinevaid volksvagenid, praegugi on kasutada scirocco (2009 automaat), mul on tööl kogemusi erinevate "kuutidega", olen saanud proovida x5-t , CLK-MB.... Huvitav on see, et kui on tarvis kusagile kaugemale sõita, valitakse alati insignia
Ma ei mõista hästi neid kodanikke, kes peale esimest remonti teevad kohe järelduse, et see konkreetne mark on saast. Sciroccol vahetasime veebruaris siduri ja mehh. ploki, arve oli 1400. Võib ju tõesti olla, et DSG ongi vähese töökindlusega (läbisõit 100 000), samas kui ta toimib, on sõita puhas nauding ja eks selle eest tuleb ka maksta
Kokkuvõtteks: valisin insignia, sest mulle sobiva varustusega (AFL, sõiduraja järgija,liiklusmärgi lugeja, 2-tsooniline kliima, super istmed jne) ja hinnaga ei ole insigniale vastast. Ja mõne hullu käes ei kesta ükski auto...
oopeliants
13:20 13.04.2015
Uuel insignial on mürataset veelgi langetatud. topelt karteri põhi, toplet kattega väljalaskesüsteemi,10 sissepritset ühe takti ajal vaiksema põlemise saavutamiseks,2l annab 125kw ja eletriline turbo juhtimine-ilma viivetta.
maanteesõiduomadused on teada parimad ,kuid sellele lisandub veel stabiilsus äärmusolukordades, selles osas insignia ja astra konkurentidest paremad.
innos84
10:24 14.07.2015
Lugesin teemat ja mõtlesin, et jagan siis enda poolt ka mõtteid Insigniast. Püüan anda võimalikult neutraalset tagasisidet.

Eelmise aasta teises pooles, hakkas i40-ga sõidetud 100 000km täis saama ja ees ootas auto vahetuse plaanid. Nagu ka eelkõnelejad seadsin omad sammud esmalt Moellerisse Passatit kaema. Passat meeldis väga, eriti just tema mootori ja käigukasti teema jne. Et oleks konkurent uurisin ka Superbi, kõik on tegelikult ka Skoda juures väga hea, kuigi emotsiooni pakkus auto kõige vähem.

Aga lähme tagasi teemasse-Insignia. Kuna tegemist on mul tööautoga, siis pidi valikus olema kolm pakkumist, mille esitama pean ja nendest valiku tegema.
Nii sai tegelikult Insignia pakkumine võetud ilma mingisuguse plaanita seda osta.

Mõniaeg hiljem, kui Moelleris juba Passati kauplemine täies hoos ja tellimise plaan enne uue tulekut kiirelt ära teha võttis minuga ühendust Opeli müügimees ja teatas, et nüüd on olemas Sports Tourer ka Country Tour´ri paketiga ehk esiveoline variant, aga jõulisema välimusega.

Et eellugu liiga pikaks ei läheks, siis Opeli kasuks otsustasin hoopis seetõttu, et lisavarustus mida masinale on võimalik saada oli võimas. Passtile saaks ka, kuid 20% kallima hinna eest, Supeb langes siis juba mägust välja.

Insignia kiituseks saangi rääkida tema lisadest. Minu sõidukil on neid ära ütlemata palju, see oli ka Opeli müügimehe argument pakkuda mulle sõidukit millel midagi puudu ei ole. ( ta teadis et tahan tegelikult Passatit)

Nii ongi minu Insignia 2,0 diisel ATM 120kW esiveoline aga varustusse kuulub adaptiivne püsikas koos nulli pidurdamisega avariis/ummikus, kiirusemärkide lugeja, reavahetus hoiatus, pimenurga jälgimine, möödasõidu hoiatus, parkimise vidinad , kaamerad, navi, key-less, el.spido, webasto, el.tagaluuk, roolisoojendus, konks, xenon, autom lähi-kaug tuled ja kõik muu juurde käiv. Endale väga meeldib ka must lagi, mida vähestel konkurentidel saab.

Aga selle kiidulaulu eesmärk oli lihtsalt teada anda, et 30tuh Euro eest saab ikka üksjagu autot, kuhu keegi teine täna veel ei ulatu.

Aga sõidupoolse tagasiside juurde. Sain auto Jaanuaris ja nüüd on ca 13 000km läbitud. Esimene emotsioon võrreldes i40 oli aukude läbimine. Sa naudid kohe seda, kuidas sellise kolaka asemel käib mõnus müts ja saad kohe aru, et autos on palju Saksa tüüpi lähenemist nagu tema kallimatel vendadel.

Teine mis kohe imestama pani olid tuled, i40-el oli Insigniaga võrreldes täistuled ikka täiesti puudu. Pidevalt vilgutati pimedal ajal mulle Insigniaga et võta tuled maha, kuigi täistuled ei olnud peal. Varem dets sõitsin juba i40 ainult täistuledega ja ainult mõni spetialist rekkamees vilgutas et võta tuled maha. Selline erinevus juba tuledes.

Aga mis häiris. Tõesti taga ruumi on väga väge, isegi liiga vähe. Olen 198cm pikk ja häirib see et igakord pead enda jalad vastu rooli ajama, et keegi taha mahuks. I40 ei mäleta seda ( Superbis saaksin ise ka enda taga jala üle põlve visata). Siinkohal on jah Opeli mehed midagi puusse pannud, sest auto on Superbist ise pikem.
Samuti häiris mind mootori müra, õnneks on see karm ainult kiirendades 0-60km/h aga ikkagi tugev plärin ei jäta üldse väärikat muljet. Ja ega ta ka kohapeal tiksudes teab vist vaikne masin ei ole ( aga see puudutab ainult diislit)

Kui oled proovinud VW DSG kasti ja diislit siis tunduvad vist kõik teised tavalised automaadid ajast ja arust. Nii ka mulle, käiguvahetus ja kiirendus võiks olla 120kW mootoril märksa parem. Võrdluseks Passati 103kW kiirendab 8,9sek sajani aga Insignia 120kW 10,0 sek sajani. Midagi on keegi konkurent paremini teinud.

Pagasiruum. Esiteks on tehtud tagaluuk äraütlemata paks. Arvatavasti taheti taha teha langevat joont. Samas tundub, et ka seest on ruumi kaduma läinud. Küljed on toodud sisse ja kuigi laadimisava on sama suur kui pagasiruumi enda laius, tundub see ikkagi olema pisut kitsas ja väiksem kui konkurentidel.

Ilma andurite ja tagurduskaamerata võtaks manööverdamine parikiskohale ja tagasi oluliselt rohkem aega. Näha taha on üsna vähe ja peeglid on väikesed. Samas kõigega harjub ja teisalt on väga mõnus, sest koos selle tumeda laega on tunne nagu sõidaks koopas :)

Kokkuvõtteks. Täna turul ikkagi UUTEST keskklassi autodest on Opeli hinna ja varustuse tase parim. Kui tahad saada ikka kõiki lisasid mis võimalik, siis enne uue Superbi tulekut on ainult Passat ja seda ca 10 000 eurot kallima hinna eest. Kui juba Bemmi, Mersu ja Audi mängumaale ei lähe. ( ca 30 000 eur budgeti juures).

Maanteel on masin väga stabiilne ja hea cruiser-mulle meeldib. Teistest konkurentidest on ta raskem ja seetõttu koos oma mitte kõige parema atm kastiga kütusekulu ka maanteel alla 6 saada on tükk tegu.

Aga sain kohe aru kui sõitsin Insigniaga, mis tähenab "sakslane" kuidagi need Japsid, Korea ja Prantsuse autod käituvad veidi teistmoodi-mitte halvasti aga Opelil on seda saksamoodi jäikust ja tummisust nendest rohkem.

Kui saaks käigukasti ja mootori koostöö efektiivsemalt tööle, oleks masin ennast väärt, sest disaini poolest on masin ilus. ( see on muidugi subjektiivne arvamus)

Ahsoo ühe asja jätsin ennist mainimata,sellel isendil on armatuuril 2 ekraani nii juhil 7 tolline kui ka keskkonsoolis 8 tolline vist, aga soft mida see süsteem jooksutab on küll alla igasugust arvestust. Kohutav jama on see Intellink, midagi seal teha pole peale telefoni kõnede vaatamise. Sest isegi navi on ajast ja arust võrreldes telo Google Mapsiga.
Opel ise pidi tegelema, et saaks selle Screen Mirrori tööle. Seda oleks kohe vaja olnud, oleks jäänud loll raha mingi enda tarkvarale kulutamata, kui kogu maailma Androidi ja IOSi kasutab.

Eks kui midagi järgi hakkab andma, annan teada.

opl3
22:34 14.07.2015
innos84, väga hästi kirjutatud arvamus. Ühtib täitsa minu mõtetega. Lisaks veel , et kehv kiirendus ja kütusekulu võrreldes teistega on põhjustatud ilmselgelt üleliigsest massist. Aga noh, see mass annab jällegi ühtlasel sõidul mõnusalt mugavustunnet juurde :)
LinnapoissAts
02:02 15.07.2015
Kasutasin siis Opel Insigniat 6 nädalat. Oli võetud rendiks tuntud rendifirmalt. Mootoriks oli 2,0 diisel 120kw 2014a.
LS oli 12000km kui mina selle rooli istusin. Autol oli rohkelt lisavarustust, keyless go, suur navi, igasugused hoiatus süsteemid jms.

Pluss pooled autost:

Üllatavalt väike kütusekulu nii linnas kui maanteel
Stabiilne kõikidel kiirustel (isegi 220km/h+)
Märkide lugemis süsteem luges kõiki märke olenemata kiirusest
Reavahetushoiatus süsteemi toimimine kuiva ilmaga

Miinus pooled autost:

Vähe ruumi tagaistmel
Reavahetushoiatus süsteem hoiatas koguaeg vihmase ilmaga(arvatavasti rataste alt tulev veepilt tundus andurile takistusena)
Manuaal kasti, siduri ja mootori töö ei sobi mitte kuidagi omavahel
Kokkupõrke hoiatussüsteem ei töötanud mitte kordagi nii nagu peaks. kas ei hoiatanud üldse või siis vahepeale hoiatas isegi kui takistust polnud
Auto elektroonika juhtimissüsteem (auto seaded, audio, navi jne) kohutavalt aeglane ning hangus pidevalt minutiteks.
Turbo tihendi vahelt immitses õli ja gaase. Käisin rendifirma soovitusel esinduses näitamas ning esindus vastas et 12 000km läbisõitnud insignial on see täiesti normaalne ning pole põhjust muretseda.
Minu renditud Opeli teekond lõppes sellega kui hakkasin kaubanduskeskuse parkimispaigalt välja tagurdama ja läks veotelg pooleks.

Võib-olla oli minu renditud Insignia ebaõnnestunud tehase toodang aga peale madala kütusekulu ei tekitanud see auto minus ühtegi positiivset emotsiooni.

to linnapoiss
06:46 15.07.2015
Sellist lolli juttu, et esindus ega rendifirma ei teinud valja et oli tuleb valja. No sorry. Kellele sa yritad siin udu Insignia kokkuporke systeem hoiatab kui vahe on vahem kui kaks sekundit. Miks ta peaks varem hoiatama? Pimenurga andureid saab seadetest mlvahem tundlikuks keerata. Siin atsuke oli pigem lugu, et auto liiga tark. Intellilink jah voib vahest nakku panna aga endal 103kw ecoflex. Keskmine kulu 4,5. Maanteel vastast ei ole . . .
LinnapoissAts
10:00 16.07.2015
to eelmisele postitajale:
Kõik mida ma rääkisin oli täpselt nii. Ma testin ka meelega ohuolukordades seda kokkupõrke süsteemi. kui mitte midagi või siis täiesti valel ajal hoiatas.
Ja kindlustus ning opeli esindus andis mulle ka garantii kirja et olen käinud näitamas autot ning edasine ei ole minu vastutusel. Minu üllatus oli ka suur et nii öeldi. Unustasin ka mainida et kogu asi toimus Saksas.
Võid ju kiita seda oopelit ja rääkida et mina ei oska aga endal igapäeva liikuriks on mu 2010a bmw740Li, ning ei ole kordagi olnud veel mingit viga ega andurite ebakorrapärast tööd. Pole pooltelg katki läinud ega ei immitse kuskilt õli, iDrive pole kordagi hangunud.
Muidugi need on erineva klassi autod kuid, ega see opel peaks olema natuke ikka kvaliteetsem ja see ei ole normaalne et aasta vanal autol sellised vead on. Ega odavalt Head asja ei saa
to atsile
10:58 16.07.2015
Au ja kiitus Opelile kui võrreldakse seitsmenda seeria bemariga juba :D
LinnapoissAts
01:45 17.07.2015
Jokes on you :)
Nojah kas seda just võrdluseks võib nimetada, pigem tõin näite kuidas asjad peaksid toimima ja milline on kvaliteedi vahe. ja ma ei räägi praegu sõidumugavusest vaid elektroonika töökindlusest ning eelseadistustest.
Seda arutelu pole mõtet eriti jätkata kuna iga lits kiidab oma v***u.
Aga tõesti ootasin et Opel Insignast natukene rohkem töökindlust ja kasutusmugavust, kuna tegemist ei ole ju ka Opeli kõige odavama mudeliga.
to atsuke
09:59 17.07.2015
Ega nüüd su bemmike ka kõige töökindlam pole... Idrive on küll nüüd viimane asi, mida kiita. Endale meeldis mersu oma ikka palju rohkem. Aga eks see sinu kiitmise värk õige ole. Olen ka elus omanud paljusid autosid (tööandja vahetab iga kolme a tagant). Siis üllatus üllatus . . . parimad on olnud Peugeot 508 ja nüüd Zafira Tourer. Igasugused golfid, octaviad, avensised võivad minu pärast olemata olla. Isiklikuks autoks on E350 2010. Sai ka valitud pikalt Audi ning BMW vahel, kuid Mersu tundus kõige asjalikum. Siiamaani rahul
to atsuke
10:02 17.07.2015
Ning võrrelda nüüd mingit rendikat . . .sry aga ennem sind teab kes selle autoga paaru andnud. Mäletan kunagi, kui sai Hispaanias Seat renditud. Auto ei püsinud otse . . hiljem selgus et kaks rehvi traatideni välja lastud. . . .
ronn01
10:27 17.07.2015
to atsuke: Viitsid täpsustada mille poolest just 508 ja zafira. mis mootoriga nad olid ja kuidas need PSA 1.6 THP mootorid on? Räägitakse klappide ja kettide jamadest.
to atsuke
10:57 17.07.2015
Mõlemid ikke diislid (40k aastas). Peugeot 508 oli vaikne, ilus, ökonoomne, paraja tõmbega, mõnus vedrustus. Miinuseks võib pidada salongi natuke kehva kvaliteeti. Teisel aastal hakkas tulema igasuguseid naginaid ning lakk koorus mõnest kohast. Juhi istme äär vajus ära. Kuna mina midagi maksma ei pea siis hoolduskuludest rääkida pole mõtet. Kui midagi oli viisin Amservisse ja arve saadeti firmasse. Zafira on 121kW diisel Automaat. Kiidan väga ruumikust, tulesid, vedrustust, istmeid, taga istme rida üks parimaid (lounge istmed), palju panipaiku, rattahoidja stanges, minek on väga hea, kütusekulu on keskeltläbi 6 sajale. Miinuse poole peale kannan mürarikka mootori (kuigi uus 125kW diisel on väga vaikne) ja vanakooli navi. Kuna ettevõtte hakkas ka roheliseks ning nüüd jälgime CO2 näitu, siis järgmiseks tuleb vaadata midagi väiksemat, kui automaati tahan. Jutu järgi peaks Astra K 1.6 diisel sinna sisse mahtuma. Eks näis kui universaal kohal on. Zafiraga saan anyway veel üle aasta sõita.

Iseenesest olengi mina natuke nõme näide, sest mina ei pea eriti kuludele ja muudele asjadele mõtlema. Mersuga sõidab peamiselt naine ning ka siis kui puhkusel olen. Oleme vist kahe aastaga (ostetud kasutatuna) sõitnud lagi 25 000 km.

3 aastat ja 120 000 km kestavad peaaegu kõik autod. VBL 200 000 ja peale hakkavad mured aga ma põhimõtteliselt selliseid ei vaata.
oopeliants
22:13 17.07.2015
Kui juba 121kw-ga sõitsid siis ei tasu enam seda 1,6 100kw proovida. Numbrid võivad tal ilusad olla kuid 1800kg Zafiraga sõidurõõmu ta pakkuda vaevalt suudab.Liigutab muidugi küll.
See 2l-se uuendus aga on moodsam kui siin eelpool kiidetud bemmi mootorid.
Inignia 1.4T
10:46 30.07.2015
Võtsin Insigina liisingusse aasta tagasi märtsis ja hetkel läbitud
~25 000 km. Auto erilisi lisasid ei ole ja oli tegu laoautoga millele tehti allahindlus. Sai võetud kuna tahtsin oma koreakast lahti saada ja tehti parim tagasiostu hind ning tahtsin garantiiga autot. Mootoriks 1.4 T. Keskmine kütusekulu 7.2 L / 100, millest 60:40 linn:maa. Eesti legaalsete kiiruste puhul saab ilusti hakkama kuid möödasõite tehes peab 6 > 4 või 3 vahetama, aga mulle meeldib kui mootor pöörde läheb. Mina saan hakkama ei virise.
Miinused:
1. Automaatsed kojamehe - rakenduvad vahel töösse puuokste varjude tõttu;
2. Püsikiiruse hoidija - Kohati ebatäpne ei jää lukku kiiruse peale, lähen kaebama;
3. Ruumikus - tagaistme ja esiistme vahe on kitsuke, aga lastele piisab.

Plussid
1. Head elektriliselt seatavad istmed nii juht kui kõrvalistuja;
2. Hoolduskulud - aasta hooldus 200 EUR;
3. Juhitavus - talvel kui suve, mõnus veereda.

Hetkel midagi katki läinud ei ole v.a. "hoolitsevad" kaasliiklejad on parkaltes kelle tõttu on tulund värvida üle esi- ja tagapamper. Ja muidugi hoolitsevad teised et su auto uksed ikka ilusad ei oleks. Seetõttu pargin nüüd altati võimalikult kaugele.
Kas ma võtakisn uue insignia ?
Ja / Ei
Jah hea sõita kuid järgmine oleks ika automaat kasitga.
Ei sest jääb edaspidi pereautona kitsaks - lapsed kasvavad.
Jah juhul kui nad teevad salongi suuremaks, ootan huviga uut insignia't see praegune on ikka kosmeetika parandus.
nööri otsas
16:04 26.11.2015
Pool aastat tagasi ostsin 2011a insignia. 118KW diisel, esivedu ja automaatkast. Suures osas kõik peal, mida saab (afl, flexride, agr vent nahk, navi jne). Saksast toodud ja korrektse esinduse ajalooga. Ostes oli ees 141k ja igaks juhuks sai enne ülevõtmist lastud teha etteruttavalt suur 150tuh hooldus (rihmad, rullid, õlid jne). Läbisõit hetkel 152tuh.

Auto on ennast ülal pidanud eeskujulikult ja ainukese probleemina lõpetas tegevuse kõrvalistuja istmesoojendus. Remont 300-350eur ringis koos tööga. Muus osas pole probleeme olnud. Trass sööb sõltuvalt oludest 5-5.2l/100km, linnas sõitlemine veidi alla 8. Kohalt liigub tänu 1.8t tühimassile veidi uimaselt, aga maanteel möödasõite sooritab eeskujulikult.

Plussidest: mugav, vaikne ja tihe. Eriti hästi tulevad mainitud omadused esile maanteel pikemaid otsi sõites. AFL esituled, mis toimivad laitmatult. Statistika järgi üsna töökindel ja tüüpvigadevaba (elame näeme).

Miinused: Veermik on ehk veidi jäik ja häälekas (süüdlast tuleb otsida ilmselt 18" veljest ja flexride veermikust). Diiselmootor on tühikäigul üsna lärmakas. Salong ja pagasruum arvestades auto gabariiitmõõte on häbiväärselt väike.

Ehk siis soovitan soojalt, aga nagu kõigi pruugitud autodega: otsige korraliku ajalooga auto ja kindlasti küsige, mida autoga ka hooldusväliselt tehtud on (kas on seda nö eluaegset käigukasti õli ka vahetatud, kas on garantiijuhtumeid olnud jne).
Anonüümne kom
19:00 26.11.2015
Olen kohe aastajagu 2012a diisel Insigniat omanud, opc-varustuses + välispakett. Lisade nimekiri on 4lk pikk (seadistatav 4vedu/ vedrustus, reahoidja, afl+, õhuga reg istmed, parkimisabid, navi, must lagi, hele vent nahk, tehase madaldus jne) . Mõtlesin, et ostan seekord varustust, mitte automarki. Üldse esimene Opel mu vaateväljas, varem käisin kaarega mööda.
Eelnevate saksa markide vastupidavusega võrreldes, on Insigniaga sõit lausa tasuta. Rem arved olematud, kütusekulu on mul olenevalt sõidust 5,5-6,2 vahel, sõidan pikki otsi. Opc-istmed sigamugavad, kõvad, mis on pikkadel sõitudel suur pluss, korralik külgtugi. Nelivedu toimetab superhästi, eriti sport-režiimis. Mul all suvel 20´ originaalveljed ja talvel 17, ei ütleks, et jäik. linnas kasutan enamuse ajast nn tavajäikust, maanteel lülitan spordi peale, mis ei tekita laines teedel merehaigust :)
Naviga Euroopa ja Skandinaavia läbi sõidetud, kaarti peaks küll uuendama (170eur), kindlasti on suureks plussiks (teisalt miinuseks) suht suur kaal, mis teeb kiirustel auto suht stabiilseks, "käedvaba" toimetab hästi, Infinity helisüsteem koos tehase subwoofriga on täitsa viisakas, Tuled on väga head (afl+). Masin on vaikne, üllatavalt vaikne lausa, kui aga vaadata, kui paksud on uksed ja taga pagasiruumi seinad, siis on see arusaadav, teisalt aga röövib see jõhkralt ruumi. Sellest küll aru ei saa, miks oli vaja pagasiruum teha kandiline, kui oleks võinud kopeerida koopaid ja väliskuju, oleks ruumi võit olnud tugev, aga siiani pole ruumipuuduses vaevelnud, kõik asjad ka poest koju toodud. (olen sõitnud sellega u 42000km)

Sai küll hull kiidulaul :) , aga olen Insignias tõeliselt üllatunud. Miinusena võib välja tuua juba eelpool mainitud kitsikuse tagaistmel, olen ise 190, teine sama pikk mahub taha istuma küll, aga ega laiutada seal küll ei saa. Teiseks kiirendus (138kw, 430nm), 0-100 pole midagi erilist, samas kui nt möödasõidu kiirendus 80-120 on korralik. 0-100 teebki aeglaseks käikude lappamine (1,2,3 käik maru lühikesed), aga maanteel pole käiku vaja enam vahetada, juhul kui just mõne traktori taha ei jää.
Birgo99
20:20 26.11.2015
Anonüümne kom, kas see 138kw on läbi chipi saadud? Mul on ecoflex ja sel on küll väga pikad käigud. 3 käik läheb mingi 120 välja. Varem oli üks japs ja sellega võis linnavahel 4-ga sõita, siis Insignia tahab 3-dat.