Õli võtturi ja õlipumba vahel olev tihend sureb ära neil, kui auto seisab pool päeva siis vajub õlipump tühjaks ja käivitades esimesed 5 sekundit õlisurve puudub. Tihend msksab 15 euri ja esiveolisel vahetab seda 2 tundi umbes.
No valerka, ei ole Sa nii selgeltnägija midagi, ainult kibestunud kõvataja. Ikkagi oli viga tihendis, täpsemalt siin http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=162840. Kui teinekord kõike ei tea, ei ole mõtet teiste juttu pimesi maha tegema tulla, võiks end kõigepealt asjaga kurssi viia.
Selle hinnaga on midagi väga valesti. Mul vahetati 4vedusel Insignial siduriketas ära 6 tunniga.
Uurisin ka hiljem selle tihendi kohta, öeldi, et esivedu kökimöki, kuna karteripõhja saab lihtsalt kätte. 4vedulisel on jama, kuna 2 polti jäävad käigukasti taha ja see tuleb ka eest võtta, koos vahekasti ja kardaaniga.
Mul 2016 a mudelil tagatuled niiskust täis.Kui õigesti aru sain siis korra juba
garantii korras võlja vahetatud(ma olen teine omanik).Mulle anti esinduses
lootust ,et vahetavad veel korra välja aga nüüd on kõik vaikseks jäänud.
Kas kellelgi veel sama probleem.Kuidas lahenes?
Kuidas saab vaadata turbo rõhku,aku pinget,õli temperatuuri jne. juhi infokeskusest?Autoks Insignia Sports Tourer 2015 a. kõrgtaseme ekraan. Või peab kuskilt miskit aktiveerima,et neid näha?
Juhul kui neid aktiveeritud pole, siis kaks varianti - kas margiesindusse, kus arvuti sappa lükatakse ja vajalikud näidud aktiveetitakse või siis leiad kellegi, kellel OPCOM OBD adapter ja vastava aasta programm läpakas.
Tänud vastamast. Esindus seda ei tee.Vähemalt Carring ütles nii,et ei ole sellist kohtagi tehase diagnostikas,kus seda teha saaks.Võibolla on see ka viitsimises/tahtmises? Seda OP-COM-ga diagnostikut annab leida,kellel ka 2015 aasta autoga see ühtib. Saab ligi ka 2010 a. OP COM-ga aga programmeerida ei lase.YT videotest selgub,et tehakse ka OpelScanneriga.See seade vist kallim ja vähem liikvel ka.
See pole päris see. See on vaja saada sinna kellade vahele ekraanile. Ilmselt siiski kaabliga kuidagi aktiveerida.Hetkel otsin kaablit,eks siis kui õnnestub annan tulemustest teada.
Töö juurde osteti paar uut lisadevaba luukpära Insigniat kõige lahjema bensumootori ja automaatkastiga, sai lühike proovisõit linnas tehtud. Üldiselt täitsa ok auto sõitmiseks, miinustest - müratase on üllatavalt suur ja roolisamba küljes kangid on eriti kõvast plastist ning ebamugavad ehk nagu 15 aastat tagasi oleks välja mõeldud, milleks selliseid kaasaegsesse autosse toppida? Multimeedia ekraan ei ole eriti loogiline kasutada ning kuidas tagaluuki avada, seda 5 minutiga ei suutnud tänaval välja mõelda - puldile ei reageeri ning salongis ega luugi küljes ühtki nuppu selleks pole, ajuvaba. Pärast tagantjärgi sain küsides teada, a no milleks sellist x lahendust vaja välja mõelda? Püsikiirushoidjal saab kiirust sättida ainult 2km/h sammuga, mis on jällegi idiootne. Positiivse poole pealt - juhiiste on väga hästi reguleeritav igas suunas ja üsna mugav.
Kokkuvõttes ise ostaks enne Škoda Octavia kui Insignia.
Mul on uus Insignia pool aastat olnud. Kuna Insignia uuel mudelil enam sedaani ei ole, siis müra summutamise peale oleks Opel pidanud küll mõtlema, müra on suur muidugi ka universaalkerel. See pole siiski nii suur probleem, kui automaatkäigukasti probleemid, mida pole suutnud siiani korda teha isegi tehase esindaja. 6 käigukasti jõnksutamine kiirusvahemikus 80 kuni 120 km/h iga ca 3 sekundi tagant (nimelt käigukast arvab, et peaks 5-nda panema, aga siis mõtleb kohe ümber) ajab südame pahaks. Algul õeldi, et see on sissesõitmine ja kaob peale 4000km läbimist. Praegu on läbisõit mitu korda suurem. Probleem kestab.
Võiks ju arvata, et mul ei ole vedanud, aga selline probleem on ka teiste uute Insigniatega.
Ei tahaks üldse sinu rumalat juttu uskuda, et mitte midagi ei tehta. Kuskohas käisid, kelle juures. Olemas ju maaletooja, kes esindab tootjat, kui müüja hakkama ei saa.
Palun rääkige mis selles skodas nii head on,et seda kõik kohad täis,sama pask nii kvaliteedilt,kui vastupidavuselt nagu opel.Ja ega see plank octavia kindlasti tugevalt parem pole kui opel.
* Škoda Octavia 1.4 110kW automaat (kiirendus sajani 8,2 sek, keskmine kulu 5,0L/100km) Elegance varustuse ehk kõige eluks vajalikuga maksab 23 130 eur
* Opel Insignia 1.5 121kW automaat (kiirendus sajani 9,4 sek, keskmine kulu 6,1L/100km) plank edition maksab 22 700 eur
Oibljääle peab alustuseks ca 500-1000-eurise mürasummutuse tellima lisaks, et samaväärne müratase saavutada ja siis vähemalt paari tuhande euro eest lisavarustust juurde ostma, et Octaviaga võrreldav oleks, lisaks Octavial pole selliseid veidrusi nagu Insignial.
Hind vb tõesti odavam,see teeb selle kukkumise tasa mis tal on jube kiire kuna turg uputab neist autodest ja no müra koha pealt suht ühte auku masinad,ei saa küll aru et üks vaiksem nii tunduvalt oleks ja kiirendus selliste autode puhul täiesti viimane asi mida vaadata ja küttekulu ainult paberil ilus,päris elu ikka karmim.
Aga noh,pole mõtet ühte kiita ja teist laita,autosi palju erinevaid ja iga istme jaoks on oma tagumik kuskil olemas.
Olles sõitnud proovisõitu nii Octavia kui ka Insigniaga, siis julgen öelda, et Insignia on ikkagi klass kõvem auto ja pigem võrreldav Superbiga. Tegemist siis 2017a mudelitega. Välimus on kakeldav, aga Insignia näeb kõvasti ilusam välja. Samuti salong ja sisemus jättavad Opelil kvaliteetsema mulje. Müra on mõlemal täiesti kuuldav. Vbl Octavia on kraadi võrra vaiksem maanteel, aga eks siin määrab ka individuaalne kuulmine, rehvid, tuul vms. 0-100 ja küttekulu kindlasti Octavia kasuks.
Panin just uued hiinakad alla Insigniale. Euromüra 69db. 100km/h kandis kiirusel salongimüra esiistmelt 56-62db. Hiinlane ongi tõesti vaikne! Muidugi laius 245 seejuures. Octavia ilmselt saab 205 laiusega ka hakkama ja siis ongi kindlasti vaiksem.
Pole ühtki Škodat omanud, proovisõite on erinevatega päris palju tehtud.
Eks Opeleid ostavadki osalt autovõõrad kodanikud, kes ei tea auto hinnast, kiirendusest, kütusekulust ja turuhinna langemisest midagi, nagu siit teemast näha võib.
Need müra dB numbrid võivad paberil ilusad olla, aga reaalsuses on Insignias suurem müra kui nt Fabias.
Olen täiesti Opeli-võõras inimene, ja nüüd mõtlen vahelduseks järelturult OPC Insignia vahelduseks vaadata. Eestis muidugi valikut vähe, pmst ainult 2009 või 2015 mis on arvatavasti tiba eri loomad, aga nii üldisemalt võttes -
kas OPC V6 on väga loll mõte (a la mingid teada tüüpvead, mida ainult autovõõrad inimesed ei tea juba) vmt
Alternatiiv oleks tiba vanem Infiniti FX... või siis annan alla ja võtan mõne talutava varustusega Volvo V70 Momentum+ või Passat B7.
EDIT leidsin nüüd paar lk eespool opc omanike kommentaarid - tunduvad üldiselt positiivsed kogemused olema. Müra muidugi mind häirib, ei tea kas peaks juba Ravolari eelarvega ostuhinnas arvestama. Samuti vanema mudeli multimeedia peaks nähtavasti http://www.autonavi.ee/opel.html vastu välja vahetama vmt
Kui linnas 16 sajale pole teema, siis otse sõitmiseks väga mugav (ei ole nii jäik kui konkurendid), kurvides annab mass tunda. Müra teema on mõne mehe pseodo, kui muud pohjust opelit maha teha pole. Ega ta Bentley ei ole aga vag samasugune. Arvesta, et kettad ja muu selline kordades kallim (Brembo) ja eemine omanik pole olnud kirikuõpetaja.
Tere. Mul on selline mure opel insignia sports turner 2.0 118kw 2010a
Auto hakkas lambist mingi aeg välja ajama paksu halli suitsu ja hakkas õli ära kaduma. Kuskil iga 300km tagant pidin lisama vajest 0.5l õli ja vahest isegi natukene rohkem. Käisin siis remondis kus öeldi et viga võib olla turbos. Ühtlasi vahetati ka ära hammasrihma komplekt. Lasin need ära vahetada aga viga ära ei kadunud. Siis viisin teise remonti auto ja seal õeldi et hammasrihm on 1 nuudi võrra valesti paigaldatud ja et õli kaob ära läbi karteri tuulutuse. Et peksab õli karteri tuulutusse ja sealt kuidagi turbost õhu filtrisse. Kas keegi oskab öelda miks see õli sealtkaudu ära kaob ja kuidas seda korda saada? Remondis selgeks ei saanud kuidas ma seda viga korda saaksin.
Suur tänu kõikidele kes võtavad vaevaks mulle mõne õpetus sõnad anda!
Natukene segane jutt ausalt öeldes.
Karteri tuulutus on õhuvõttu suunatud juba karburaatorite ajastust, natukene õliaure sealtkaudu on normaalne.
Turbo ei saa õhufiltrisse õli peksta, sest ta imeb õhku läbi selle.
Ega sa juhuslikult mootorit õlikorgini täis valanud esimene kord peale õlikao avastamist?
Järgmine asi aga on nüüd natukene halvem diagnoos:
Kui see õli sealt karteri tuulutusest lendab ainult pöörete peale välja (3000 pööret näiteks), aga tühikäigul on kõik täiesti norm, siis on klapikambri kaane vahetus ees. Puusalt tulistamise diagnoos. Point selels, et turbo rõhk lekib klapikambrisse.
Kõik filtrid on autol vahetatud kuskil 1000km tagasi. Need vahetati ka koos turbo ja hammasrihma komplektiga ära. Hetkel võeti turbo vaakumpumba pistik lahti. Kuna kui see on küljes siis saan ma max 50km sõita ja viskab jälle õli tule põlema. Aga kui seda külge ei pane siis saan sõita kuskil 200-300km ja siis viskab tule põlema.
Küsisin täna remondi meestelt üle et äkki mul nt mingi õlivõtturi tihend läbi selle peale vastati et ei usu et asi selles kuna mul pidi karteris olema surve sees ja sealt peksab õli karteri tuulutusse. Tohkem ma ei tea kahjuks midagi.
Karteris on surve ja remondimehed mängivad elektriga? Vaheta töökoda, enne uuri muidugi, et kus pädevad poisid koos on!
Hammasrihma ja turbo eest makstud raha peaks ka tagasi saama!
Remondimees vastas nii.
Kas võib olla klapikambri kaane viga?
Ei usu, kui turbo taga loob rõhu kolvirõngastest läbi. 3-4 silinder viga naitas ka. Tollel pole karterituulutus klapikambrikaanega seotud. Tuleb karterist labi filtri ohutorusse, tapselt enne turbot. Kui turbo taga oli õhutoru kohe õline ka.
Kes seda manomeetrit viitsib ühendada, kuvari pealt oletamine ruulib kahjuks. Nii vahetatakse enne veani jõudmist igasuguseid asju ja tulemust ei saa.
Siin on jah vaja vanakooli mõtlemist, et tulemust saada.