Õppesõit ja autokoolid

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Sõidueksami läbimine

bbiku
11:58 28.10.2013
Palun andke mulle nõu ja oma arvamusi kuidas Vladimir Tabujeviga sõidueksamist läbi saada.

Muudetud 29.10.13 11:10

kuidas oletada?
12:06 28.10.2013
Sa võiksid siis oma starteegilised mõõdud juurde kirjutada.

bbiku
12:19 28.10.2013
Teen automaatkäigukasti lube, oskan manuaaliga ka sõita aga läksnatukene keeruliselt see autokooli värk. Ühesõnaga olen teinud 4 korda sõidueksamit, linnas sõidan ja sõitsin niipalju kui autokoolis vaja oli. Muidubmurastes ja tabasalus. Eksamil teen vigu, aga need pole eluohtlikud a la sõitsin õuealalt läbi. Õpetaja annab väga segaseid juhiseid eksami ajal üks hetkbütleb mulle sõidad väga hästi ja ohutult ja teine hetk ütleb et auto on minu käes juhitamatu. Tõmbab eksami ajal rooli käest ära, õudusunenägu, mulle nii meeldib autoga sõita aga mulle tundub et ma olen lollvjq ei oskagi sõita + 16 euri iga korraceest... minu tuttavad saavas samade väikeste vigadega läbi aga mina saan vasta päidcja jalgu. Sõidan enda, sõprade ja vanemate arust hästi aga eksamist läbivei saa...ma olen 2 aastat lube teinud, kopp ees, lolli inimese tunne

------------
12:44 28.10.2013
vaheta õpetajat
osta load

bbiku
12:50 28.10.2013
Ei saa vahetada ja lube ei tea kust osta

tubajev
13:44 28.10.2013
kui sa sõidad sama kehvasti kui kirjutad siis pole sul lube kunagi vaja!Õpi kirjutama ja sõitma siis saad load ka!

bbiku
13:48 28.10.2013
Andeks, trükin telefonis pikka teksti, siis tulevad vead sisse, sõidan endaarust täitsa hästi.

Muudetud 29.10.13 11:11

saarepsilver
14:19 28.10.2013
Vaheta õpetajat, seda on juhtunud korduvalt et üks inimene ei sobi teisega. Vanamehed ja nooremad naised ei sobi tihti kokk.

bbiku
14:28 28.10.2013
Ei saa vahetada. Ta on autokooli juhataja, temaga tehakse eksamit, ta pole isegi vanamees, ta on ise ülieeskujulik juht ja mina ei vasta tema ootustele ja ma ei tea mida teha, eelmine sõiduõpetaja (kes lahkus autokoolist kuna läks juhatajaga tülli) ütles isegi mu emale et talle väga meeldib minu sõidustiil ja et ma oskan väga hästi sõita, aga vladimiriga ei oska järsku. Ta on igasuguse lõbu sõitmisest ära võtnud...

ahah
15:36 28.10.2013
Mis keelab autokooli vahetada? On see Vadja mingis monopoolses seisundis või?

bbiku
15:58 28.10.2013
Autokooli vahetus maksab 50 euri

td
16:21 28.10.2013
Üldiselt ei usu et niisama noritakse tavaliselt noored lihtsalt enda oskustest.. Liialt heal arvamusel. On muidugi erandeid nii õpilaste õpetajate seas. Kas 50euri kaalub üles 2a. Lubasid teha?

.---------..
16:40 28.10.2013
Kui sa endaarvates täitsa hästi sõidad siis milleks selline idiootsus nagu AT. load ??? Kui 3 pedaali käib üle mõistuse siis muus osas oskan juba spekuleerida milline see "täitsa hästi" sõitmine endast kujutab.
Paljud liikluses osalevad sõidukijuhid on küll sellised, et ei tea kuidas nad või mis "teenete" eest nad endale load saanud on.
Tegelikku tagamaad ma aga ei tea, spekuleerin lihtsalt.
See kui üks ütleb, et sõidab hästi siis tegelikult on olukord ohtlik ja vastupidi. Nähtud igasugu mehe kes on a.la 100 aastat autojuht olnud ja kus-kõik käinud ning mida teinud, kuid nähes kuidas mees sõidab(tagurdatakse uks lahti või pooleldi pea väljas) jne, jne.

Nende sõiduvigadega on ka nii nagu on, üks kes ei oska sõita,(ei kuule, ei näe, ei oska olukordi ette hinnata ega näha, ning sõidab valede sõiduvõtetega ja teeb võibolla mõne tühise vea siis neid ei lastagi läbi.
Teine kes sõidab perfektselt ja seda igas mõttes(kasvõi perfektselt sujuvalt pidurdamist) ja teeb mõned vead siis nende puhul pigistatakse silm kinni. Kunagi 15 aastat tagasi kui tegi BC1 ARK. eksamit siis puhtalt närvidest tegin 2 sellist parajat viga (suunad sõiduradadel ja foorituled), siis pärast sõitu eksamineeria ütles, et vaata seal nendes kohtades tegid sellised vead ja tegelikult on need ohtlikud, et eksam koheselt lõppenuks lugeda aga kuna su ülejäänud sõit oli väga hea siis OLGU, saad B load kätte.
C1 sõit toimus hiljem (kasti oli muidugi loobitud igasugu sodi või jäi autokooli meestel prügivedu pooleli(kasutasid paljud oma isiklikul eesmärgil) mis suuremal kiirusel hakkas kastis elama,eksamineeria nägi, et ma olen märganud ja jälgin pidevalt koormat, muidugi ma küsisin/ütlesin ja, et äkki peaks kinni pidama ja kohendama, mispeale tuli vastus, et ehk peab ikka vastu :D ....ja linnapoole tagasi keerates ei märganud ühte peidus kiirusepiirangu märgi ja nii ma 50ne alas tallasin peaaegu 90 peale kui, eksamineeria küsis, et kas mul midagi märkamata ei jäänud, lasin nagu automaatsel jala gaasilt ja tunnistasin puhtsüdamlikult, et tõesti ei märganud...
Või siis küsida mehel konkreetselt, et mis nüüd valesti tegin või mis on ohtliku ? Jätadki auto lihtsalt seisma ja ennem ei liigu kuskile kui sulle olukord ning selle ohtlikus ilusti ära seletatakse.
Võibolla sõidadki täitsa kenasti aga on mingi kana kitkuda(erakoolide suur leib ongi muidugi kõiksugu lisasõidutunnid, põhjendusega, et sa ei ole veel ikka valmis ja sõidame mõned korrad veel)
Võibolla jätad see 50 euri. nö. "koolirahaks" ja vahetad kooli...või proovid korra veel. ,....muidgi ma ikka ei taipa, et mis värk on, kui auto on niigi 2 pedaaliga ja väga palju liigutusi jääb tegemata(oluliselt suurem tähelepanu liiklusele algaja puhul ?)

Lugupidamisega.

Muudetud 29.10.13 11:12

............
16:43 28.10.2013
...ah jaa, pikale ja s...le jutule lisaks, et nüüd kui konkreetne inimene peaks seda teemat nägema siis on 2 varianti: kas teed oma eksami nüüd kohe ja ilusti ära või sul ei ole kunagi lootustki SELLEST koolist lube saada.
Aga nagu ma ütlesin, et tean niipaljusi inimesi kellelt on sõidutunde ja asju välja pressitud, läbi kukutatud jne. kuna inimene ise on vaikne, ta ei oska selles olukorras oma õigust ning õiglust nõuda ja vajadusel auto seisma jätta (ohutus ning lubatus kohas) ja nõuda selgitust olukorra kohta.

bbiku
17:04 28.10.2013
Ma oskan sõita manuaaliga, lihtsalt läks nii, sellest pole juttu. See mees on õudusunenägu, ta on tõsine ja absoluutselt ei motiveeri, ainult kordab sulle et sa ei oska sõita ja auto juhitamatu sinu käes. Ma olen sõitnud autoga päris mitmetes tingimustes ja päris kaua, autod ja üleüldine sõitmine pakuvad mulle väga huvi ja ei ole mingi üliegoistlik teismeline kes arvab et ta oskab ülihästi sõita, ei oska niihästi, heaks juhiks saab ainult ajaga, aga see mees ei anna mulle isegi võimalust, ma saan aru oma vigadest aga no mis vead need ka on, miks lasta läbi kui ta saab iga sõidueksami pealt 16 euri. Ja ma arvan et see lugu peaks kõik ütlema sellest õpetajast, kui ma läksin esimene kordsõidueksamile siis polnud mul õrna aimugi et esimene sõidueksam maksab, tavaliselt on esimene kord ju tasuta, ja kodulehel ei olnud kuskil selgelt kirjas et sõidueksam maksab. Ühesõnaga istusin autosse, tüüp võtab oma makseterminali välja ja ma küsisin mille eest ma maksma pean, ta vastas et sõidueksam maksab 16 eurot, ma ütlesin et pole kunagi sellest kuulnud ja küsisin kas ma õhtul raha üle ei või kanda, et mul praegu pole raha, ja ta vaatas mulle otsa ja ütles miks mina peaksin sul praegu tasuta sõita laskma. Ja tõesti ma ei julgegi talle midagi öelda, ega ka saa, sest ta loeb kõik vead ette eksami lõpus. Peab vist jah autokooli vahetama, aga siiski tahaks teada ka teiste arvamust sellest õpetajast, et kas paljudel on probleeme temaga või ainult minul

Mahno3
18:20 28.10.2013
Äkki ei peagi sind keegi kogu aeg motiveerima? Motiveerid ennast ise.

Kui keegi su käest rooli ära tuleb kiskuma, siis ta on kas ülimalt ülekohtune või sa tõesti ei oska sõita ja olukord ongi üliohtlik. Jää seisma ja lase endale ära seletada, milles oht seisnes. Saad võibolla ise ka selgemaks asja.

bbiku
18:26 28.10.2013
ta tõmbab mul rooli käest ära aukude pärast, see ehmatab ja ta ei lase mul reageeridagi

ahhoila
18:56 28.10.2013
Nüüd sul veel raskem lube saada selles autokoolis. Sõiduõpetajad jälgivad samuti seda foorumit.
Ega midagi teha pole, rohkem harjutada. Äkki leiad mõne tuttava, kes aitab.

Muudetud 29.10.13 11:13

Mahno3
19:18 28.10.2013
Aga ära sõida siis täiega läbi aukude? Võta õigel ajal hoog maha. Üldiselt ehmatamine autoroolis ei kõlba, sest siis järgneb tavaliselt ebaadekvaatne reaktsioon.

Lõppude lõpuks tuleb ennast kehtestada, kui sa ikkagi ülimalt veendunud oled, et sul õigus on. Peale järjekordset roolirabamist ütledki rahulikult, et kui ta korra veel nii teeb, siis sa vahetad autokooli. No ja kui teeb...siis tulebki see 50 eur kulutada...

tahman
19:26 28.10.2013
no lahe...ta teebki õieti kui rooli ära rebib! sa ei oska ju sõita. Mida sa kuulutad siin oma rumalust? Kui sa isegi automaadiga...ei saa aukudest mööda? ei mina usu,et päris iga maanteekühmust-lohust üle vurades sõiduõpetaja sellist resoluutset liigutust teeks.

........
19:33 28.10.2013
/Mhh, reageeritakse ikka ennem auke, mitte siis kui oled juba ratastega läbi kolistanud, selles suhtes ma sõna ei võtaks, kui juba tema rooli rebib siis oled vast hiljaks jäänud reageerimisega ?
Mida tähendab, et auto ei ole juhitav ??
See mees ei annagi sulle võimalust heaks juhiks saada ?? Kullakene, sa oled 4x eksamil käinud ja sa ütled, et ei ole antud võimalust ? Ma ei tea, see tundub olevat 2 poolne lugu, võibolla ebapädev või puudulik omavaheline suhtlus ?

bbiku
19:53 28.10.2013
mis see siia puutub et ma automaatkäigukastiga lube teen, ei kolista aukudest läbi, selle õpetaja tegusid on väga raske niimoodi edasi anda, aga ma arvan et ta käitub liiga rangelt

..........
20:10 28.10.2013
Miks ta siis seda rooli rebib või näeb ta auke seal kus neid ei ole ?
Mida ta mõtleb sellega, et auto pole juhitav ? Mitte juhitava auto tähendus on see, et auto läheb ise sinna kuhu tahab(libisemised jms.)
Tegelikult sellised "läbikukutamised" on autokoolide lisaraha mida õpilane toob, ning kõiksugu lisa sõidutunnid jne.....ning võta nüüd kinni kus on tõde.

Muudetud 29.10.13 11:14

rutsiks
11:30 29.10.2013
Eksaminaatorist loeb väga palju. Autokoolis esimene eksam oli ka ühe närvihaigega. Eksami autoks oli vana mazda 626 mis oli suht halvas seisus. Eksami ajal eksaminaator närveldas, pidevalt kiskus rooli, karjus et ma ei oska käiku vahetada, keeran rooli liiga palju lõpuni, lõhun tema auto ära jne. Kunagi ei olnud mul selliseid probleeme oma õppesõidu õpetajaga(autoks hyundai Getz). Loomulikult kukkusin läbi. Enne kui pool aega oli sõidetud, olin kindel, et see mees mind läbi ei lase. See oli väga ebameeldiv ja pärast sedagi olin emotsionaalselt liimist lahti.
Autokoolis rääkisin natuke sellest administraatorile, kes eksameid määrab ja palusin teist eksaminaatorit(ainult 2 oligi valida).
Järgmine eksam toimus suures tuisus ja rohke lumega Tallinnas. Eksaminaator oli rahulik ja sõit sujus hästi, kuigi ilmaolud olid väga halvad. Sain läbi.
Ja peale seda tegin ARK sõidu ka esimese korraga.
Seega omast kogemusest võin öelda, et kui eksaminaator on tropp siis vaheta teda, kui koolis ainus siis vaheta kooli. Kulutad vähem närve ja saad load kiiremini. Kuid kindlasti tee ikka täis load mitte automaadiga.
Praeguseks olen juba üle 2 aasta igapäevaselt roolis olnud ja kõik sujunud hästi.
bbiku
11:38 29.10.2013
Eks peab jahvahetama, täisload teen kindlalt ära, aga enne üritan automaadiload kätte saada. See mees pole otseselt närvihaige aga ta teeb maha ja mõnitab ja on ka vigu mida ta on välja mõelnud.
bbiku
11:44 29.10.2013
Ta on mitu korda karjunud ka aga üleüldiselt ta on vait ja teeb suu lahti ainult juhiste andmiseks või mõnitamiseks
miks,miks
12:03 29.10.2013
Miks ültse sinna kooli läksid, ahnus, tahtsid tasuta autot või anti veel midagi tasuta?
bbiku
12:07 29.10.2013
Kingiti sünnipäevaks, ise poleks seda valinud
miks,miks
13:00 29.10.2013
Palju teid seal õppijaid on, 2,3 või rohkem. Teised saavad vist hakkama peale sinu või kuidas. Alati on keegi teine süüdi aga mitte mina, on vist nii. Ma ei õigusta kedagi ja sind ka ei süüdista, võib-olla ongi nii. Kui avalikustasid kellegi nime siis tahaks ka sinu nime teada.
bbiku
13:21 29.10.2013
Mismõttes mitu õppijat? Mina sõidan üksi, ma ei usu et minu nimega midagi teha oleks. Pole süüdistanud kedagi teist, lihrsalt mainin ära, et see pole minuarust hea õpetaja kes karjub, tirib rooli käest ära, sõtkub pidurit ja takkatipuks mõnitab ka. Siiski tahaks teada kas kellegil on kogemusi temaga ja kas on mingeid erilisi nippe kuidas temaga eksamist läbi saada, sest tundub et härra Tabujevi ja tema laitmatute sõiduoskuste soovile ei küündi ma nii pea.
tuttav
23:06 30.10.2013
Vaata, mis arusaamatut lobitööd see mees teeb. Tuttav tahtis siis sinna kõige ausamasse kooli tööle minna, aga kooli asemel mingid maskis meestega plakatid. Hiljem netist lugesin, et jääb ka oma töötajatele võlgu.
Lobitöö siis aadressil tarkautokool.ee
Aga näita oma sõiduoskust erapooletule ja peale seda alles saab süüdistada. Sest õpilased pidid oma võimeid ja oskusi ka üle hindama.
.......
07:15 31.10.2013
No see teema on ka natuke huumori või absurdi valdkonnast ? :D

" täisload teen kindlalt ära, aga enne üritan automaadiload kätte saada"

?

Et käid 2x autokoolis B-kat- taotlemas ? Milleks üldse AT. lube ? Ma tean, et see variant on mõndele viimane võimalus üldse lube saada kuna nad on autost ja autosõidust ikka väga-väga kaugel..
bbiku
07:44 31.10.2013
Ei olnud mulle viimane variant need AT load, oskan mõlemaga sõita!!!!! Ja manuaalkäigukasti lubade tegemiseks pole vaja käia autokooli uuesti läbi, ei hinda oma võimeid üle aga arvan er päris niihull ka pole et 4 korda eksamist läbi kukkuda...