Olen kah värske autoomanik siis:) Sõitsin natuke Tallinnas ringi ning siis sai Tartusse sõidetud. Panin tähele , et pealinnas oli keskmine kõtusekulu kuskil 9l/100km. Samas maanteel oli ainult 5l/100km.
Kas see ongi civicu puhul normaalne, linnas suht palju, aga maanteel megasäästlik ikka.
Kulu järgi pakuks, et on tegemist 1.4-se või 1.6-se mootoriga. 1.8-sel on maanteel kulu üle 5, kui just 70-ga ei sõida.
7-10 sajale linnas normaalne, kõik sõltub vajutamisest ja liiklusest.
Kõrgeks läheb kütusekulu kui on üks või mitu siit valikust, mida rohkem seda uhkem:
- Lühikesed otsad
- Külm ilm
- Palju seismajäämist ja taas liikuma hakkamist
Minu auto kompuuter valetab pool liitrit. Tankimise järgi pole alla 6 saanud. Maanteel näeb igasugused numbreid. Linnas tuleb alla 8. Üldine keskmine on 6,8.
Hatchback 1.8 103 kw Civic.
2.2D-ga suveilmaga sain maantel 3.5/100 vabalt kätte, pingutades saaks ka paremini, linnas olen ka 4.7/100 teinud, üldjuhul on linnas 6-6.5/100 ikka, kompuutri järgi kõik.
aga sõidagi siis maantee peal mõtle milline kokkuhoid.ma saan oma autoga tihtipeale linnas kuluks 0l/100km. tähtis on milline tuleb keskmine kulu terve paagitäie või veel parem aasta lõikes.
Hakkab vaikselt välja tulema, miks jaapanlaste müügiedu Euroopas suht madal. Civicu klassi saksa ja prantsuse diislid odavamad ja 1-1,5 liitrit säästlikumad, sõiduomadustelt on nad ka paremad.
5 sajale on bensiini auto kohta ikka väga ökonoomne, eriti veel korraliku peresedaani, nagu teemakohane civic seda on.
Ei ole mõtet diislit bensuga võrrelda.
Minu teada hiilgab civic just vastupidavusega nagu ka accord.
Huvitav, miks ei peaks teemakohane Civic olema peresedaan?
Mis eristab seda peresedaanist? 4 ust, 5 istekohta, sedaankere ja suur auto. ja kindlasti kohe piisavalt suur, et olla peresedaan.
Vaadake seda, tegemist on täiesti peresedaaniga ja mitte ükski 20aastat vaba bensiinimootoriga peresedaan ei võta 5 sajale.mõni uus jah, aga mitte 20a vana. diisel ehk jah, aga mitte bensiin. http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=1549197
Kui maanteel võtab kõigest 5 sajale, siis ilmselt on autoga kõik korras ja linnavahel tuleb viga otsida enda sõidustiilist, tiheda liiklusega sõidust ja lühikestest otsest, mis võtavadki rohkem kütust.
No lugedes siin kommentaare, siis minu Honda civicul 2006 hybrid peab küll ikka midagi väga hulle olema! No hetke küttekulu näit armatuuris on 8.0 aga samas veakoode pole, et nagu midagi viga oleks!