Paraku jah, Alto on toodetud Indias. 100 000 kilomeetrit peaks üldjuhul vastu pidama, kui mitte arvestada tagaratta laagreid, mida peaks vahetama umbes 70 000 km järel. Sobib kasutada SKF-i laagreid, mis SKF-is maksavad 120 krooni paar (Japautos tiba kallimad), vahetuseks kulub umbes 15 minutit. Originaalosad on mõttetult kallid ning nende tarneaeg on meeletult pikk (arvestada võiks ühe kuuga). Kuna originaalosad on valmistatud Indias, võib rahumeeli kasutada B-grupi varuosasid, mis on valmistatud Euroopas. Peale 100 000 kilomeetrit hakkab auto lagunema, sobiv oleks kasutada teisi teenindusi peale Japauto, kus töö hind ja kvaliteet pole vastavuses. Alto sobib Eesti kliimasse võrdlemisi hästi, ka suure külmaga pole probleemi auto soojaks saamisega. Küll on aga probleem salongis õhuniiskusega. Kui Altos on jahedama või niiskema ilmaga 2 kuni 3 sõitjat, tikuvad aknaklaasid minema uduseks ning kasu ei ole ventilaatori õhujoa suunamisest klaasile. Aitab vaid akna paotamine, sest auto konstruktsioonis puudub õhu väljavoolu võimalus.
Oma Alto't nimetan ma hellitavalt Sapikaks, sest tal on 2 istet ja katus peal. Tagaistme viskasin kõige täiega välja, sest nagunii on sinna raske ronida ja veel raskem on seal pikka maad sõita. Kütusekulu on tal väike u. 4l/100km tuleb välja. Kui tal veidi mootorit deforsseerida, siis võibolla veelgi vähem. suureks probleemiks on suht väike paak - vist mingi 22L. Soojendusega pole mul mingit probleemi - kraan on avatud asendisse kinni roostetanud ja seega soendab pidevalt :D. Erinevalt kaasegsetest mudelitest on minu Alto MadeInJapan - originaal. Ei ole mingit probleemi talvise käivitamisega - pea-asi, et akus piisavalt voolu on. Käima läheb see ka siis kui väljas on -28*C. Jah, probleemtsooniks on amordid ning mitmesugused veermiku osad. Kõik, mis liigub, see kulub. Aga mis kõige tähtsam - ta liigub siiski!
Irw, head naljamehed siin sõna võtavad...
Juhtusin vaatama esivanema ostukäru (Alto) odomeetrit ja seal on 211tuh. ees (vast ei ole keritud).
Sellise masina kohta väga heas korras ja midagi pole kurta. Litrovõi kohta super minek ka.
Ahjaa - Eestist ostetud ja '02 väljalase.
Niiet loll jutt suhu tagasi!