Õppesõit ja autokoolid

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

MOOTORRATTA LUBADE TEGEMINE

SooviksAbi
12:57 21.04.2014
Tere! Kindlasti on sellest teemast eelnevalt ka räägitud kuid mõned asjad jäid mulle siiamaani arusaamatuks.
Olen saamas 18 suvel, ja sooviksin teha mootorrattaload.

Autolubade tegemine on mul ka plaanis aga veel enne sooviks oma ammuse unistuse täita ja sõita supermotoga ringi. NII,

Kui palju maksaks motika lubade tegemine Tallinnas? Ja millist koolitusfirmat (ma ei tea kas nii öeldakse) soovitaksite?

Kui kaua lubade tegemine aega võtab umbkaudselt?

Kui kukun sõidu- või teooriaeksami läbi, kas siis saan seda lähima aja jooksul uuesti sooritada? Ja mis raha eest?

Nii, ja nüüd veidi tehnilisemad küsimused:

Millist enduro/supermotot soovitaksite algajale ja mis mootorimahuga (mitte selline ülivõimas aga selline tavaline mis sobiks algajale)?

Kui juba läheb ostmiseks, kust ma saan osta kõige kvaliteetsemaid ning mõistliku hinnaga supermotosid? (võib vabalt olla kasutatud)

Nüüd vist ongi kõik. Päris pikk postitus tuli aga need küsimused vajavad vastamist ja ma usun et siin saab see kindlalt ja professionaalselt tehtud :)

SUURIMAD TÄNUD!
Indrek1234567
13:33 21.04.2014
Üks asi mida endale mootorratast ostes silmas pead pidama, on see, et 18 aastaselt saad sa teha maksimaalselt A2-kategooria load, mis lubavad sõita kuni 35 KW võimsuselise mootorattaga. Päris A-kategooria load (ilma piiranguteta) saad sa teha alles 24 aastaselt.
hlm
18:29 21.04.2014
gp, see ju kõigest 17kw. Ei mingit mõnu. Juhul, kui teemaalgataja kunagi ka load saab, siis 35kw sisse saab isegi 650cm3. Head on kõik kõik tuntud margid. Vali selline mis meeldib. Algaja ei pea alustama mingi vörriga. Soovitan võtta nii võimas kui load lubavad. Sa ei pea ju gaasi põhja kohe keerama, ühesõnaga sina ju juhid, kui mõistus ikka ilusti kolus on. Ega neid SM-e polegi eriti üle 35kw. Autokoolid küsivad erinevaid summasid, uuri ise erinevatest kohtadest. Tee A ja B kat. koos, soodsam peaks veits tulema. Kui kaua läheb oleneb ka sinust. Enda A sain vist mingi 2 kuuga kätte. Pole ühte jutti saanud koguaeg käia ka. ARK-i järjekorrad võtavad ka aega.
qp
11:38 22.04.2014
Sa hlm pole vist erinevaid motikaid saanud proovida. See, et sa leidsid kuskilt nigela 17 kw, ei tähenda veel mitte midagi. Kõik sõltub käigukasti ülekannetest ja masina kaalust. Pole isegi võimatu, et kõnealune masin kiirendab võrdselt mõne 50 kw masinaga sajani.

Oma kogemusel sai kunagi 15 hobuselise 125-sega pikalt eest ära mindud 350 ccm mingi 23 hj Iž jupiterist ja Jawast.
a2 omanik
12:50 22.04.2014
tegelikult pole mõtet seda 35 kw piiri taga ajada, paber kannatab kõike. See 250 honda muidu vahva aga vets lahja ja tipp kiirus peaks ka väike olema. tegelt ei ole antud hondaga sõitnud aga olen sõitnud 250 4t krossikatega, mis natuke võimsamad. Kui sa enduurot välimusepärast tahad võta supermoto, sest maanteel muidu sitt ja supermoto ilusam ka. Muidu tasub proovida ka klassikalisi mootorrattaid need üldjuhu kõige mõistlikumad, muidugi kui rahakott puuga seljas tõtta kohe ktm esindusse ja vali sobiv pill välja
hlm
19:33 22.04.2014
to gp, jah olen olen nii mõndagi proovinud ja oman ka hetkel. See 17kw neljataktiline on lahja, seda enam, et huviline saaks kordades mõnusamalt liikuva asja. Noored kuked tüünivad oma 50cm2 kahetaktilisi taburettegi sellest võimsamaks. 250cm3 krossirattad on juba teine tera. 4000 ja pluss euri eest saab kordades rohkem motikat kui see 17kw-ne.
Ei ole mõtet siia mingeid nõukaaegseid võrdlusi tuua.
to hlm
20:37 22.04.2014
olen ise sõitnud palju selle lingitud hondaga võrdväärse kawasaki d-trackeriga. tuleb nõustuda, et see jääb lahjaks... aga, mis on alternatiiv? kui tahad samas kaalus ja hinnaklassis ratast, mis ei ole puhas krossikas? täiesti siiras küsimus, kuna otsin asendust ise, aga pole huvitatud 130kg ratast vahetama 250kg matkaenduuro vastu
hlm
21:27 22.04.2014
Lampi kohe pakuks sulle Suzuki DRZ400. Seda on nii offroad, kui SM seades.
Veits raskemad, nii 170kg kanti aga Honda XT660 või sama mootoriga Aprilia Pegaso Strada.
qp
09:40 23.04.2014
Las laps kõigepealt harjutab tasakaalu hoidmisega ja motika valitsemise nippidega enne kui talle kogemusteta sõitjale surmarelva pähe määrite. See jutt, et ära anna siis nii palju gaasi, on täielik lambamöla. Suurushullustus domineerib. Ma jõuan kõnealuse Hondaga näiteks igale poole ja sama ajaga, kuhu te oma 50 või 100 KW isenditegagi.
hlm
11:15 23.04.2014
Lambamöla ajad sa ise! Surnuks sõidetakse end ka jalgrattaga. Algajale soovitad autoks ka mopeedautot või? Ega siin tegu kolmeaastasega ole.
Kui ostjale 35kw surmarelvana tundub, siis kordades soodsam on sinna piiraja lasta peale panna(soovil hiljem eemaldada), kui mingi 17kw vörr osta, millest kolme päevaga tüdined ja võimsamat otsima hakkad.
Minu eelmise 53kw ratta ostis 19 aastane noorsand. Kuna load üle 35kw ei luba, siis lasi piiraja peale panna. Usun, et kaua, kui üldse see piiraja seal peal ei püsi:-) Just hiljuti suhtlesin, oli täie elu ja tervise juures. Minu nainegi alustas esimese rattaga sama 53kw-ga. Mitte mingisuguseid probleeme.
qp
19:24 23.04.2014
Maisa ikka aru, mida te neid kilovatte niiväga taga ajate? kas 250 kuubisega enam ei kõlbagi 120-ga sõita ve? Ilusti läheb ja enamgi veel. Mis seal siis nii suurt vahet veel on peale kütusekulu?
Vietnamis sõideti 125-sega terve perega- viiekesi... Ja liikus nii, et vähe polnd.
hlm
19:54 23.04.2014
Jah saab, ma ei väitnudki, et ei saa. Aga puudub fun factor saad saad sa aru? Milleks see võimsus siis veel on kui mitte lõbutsemiseks. Ma nutaks küll kiivri märjaks, kui peaks 4200 kulutama ja selle 17kw sõitma:-)
Ma saaks aru, kui oleks 70 aastane ja lihtsalt füüsis ei käi enam võimsusest üle ja soetan lahjema vörri endale, aga praegu, tänan ei, elan ju ainult üks kord. Mina soovitan ikkagi alustada ratastega, mis ka rõõmu pakuvad. Seda enam, et SM ja offroad sellised lustimise asjad ongi.
qp
13:53 24.04.2014
Noh, elame-näeme. Või siiski mitte...?
Olen aastaid võidusõiduga ringradadel tegelenud ja tean väga hästi, milleks võimsust vaja ja kuskohas. Linnatänaval ja vahel naaberlinna liigeldes tundub sinu võimsuse ihalemine mulle naeruväärsena.
hlm
15:40 24.04.2014
Kas võimsa mootoriga rattaid müüakse sinuarust siis ainult ringradadele või? Nüüd ma naeran siin veidike. Lambod, porshed, ferrarid ei ole ju samuti tänavale mõeldud, eks.
Ja kust sina üldse tead, kus mina oma rattaga lõbutsen ja kus lihtsalt punktist A punkti B töristan? Ära kujuta endale ette. Sa võid siin jahuda lõpmatuseni sellest, et 18 aastane peaks alustama võimalikult lahja vörriga. Mina aga soovitan kindlasti alustada võimsamaga, load ju samuti seda lubavad. Kogu lugu.