Ei leia kahjuks mööda netti kolistades piisavalt adekvaatset infot. Küsin siit, ehk on keegi kokku puutunud sellise nähtusega kui valuvelg on juhtumisi tiba laiem, kui rehvimõõt ette näeb? Mis sellega kaasneda võiks?
Nimelt see mõõtude erinevus selgus alles rehvivahetuses, kui uued papud peaaegu alla olid saanud, mööda linna sõites ei tundunud justkui midagi viga olevat.
Velg peaks siis olema ca 7-7 1/2 tolli, aga on 8. Kõik muud parameetrid on korras.
Andke nõu- hakkan kohe uusi velgi ka vaatama, et uusi rehve mitte ära lõhkuda või pole see nii suur probleem?
@sitrus: mul just 205 ongi:) rõõm kuulda, et sobivad, vahetusest mainiti et olgu alates 215 ja tegelikult tabelites peaks 8-ne ka sinnapoole jääma, aga usun rohkem praktikuid kui väljamaist tabelit. Mitte ei taha rohkem praegu raha välja käia, kui just hädasti tarvis pole.
Tänud vastanutele, julgen ehk edasi samadega sõita:)
Selline asi on iseenesest täiesti OK. Väga levinud tegevus autode tuunimise juures. Laiade velgede peale paigaldatakse tunduvalt kitsamad rehvid, on olemas lausa ekstreemseid lahendusi, kus rehvid ei ulatu enam normaalselt velje servadenigi. Ainult äärekividega peab tõesti ettevaatlik olema.
No ärme lasku nüüd ilu- ja maitseküsimustesse:)
stammer ja beemvee läksid originaalküsimusest täiesti mööda ju... ma saan aru, et teil sellise nähtusega kogemus puudub.
Aga Arturolegi aitäh ja naudin suvel rahulikult sõidumõnu oma uute "parimate" (TM testivõitja-ahaa:D) rehvide ja natuke laiemate velgedega.
Mulle meeldib ka kui velg on vähemalt 10 cm koopast väljas ja rehv võiks olla ülikitsas peal. Ja sparco pedaalid peaks ka olema. Minek on hoopis teine!
Aga teemasse. Kui rehv on kitsam, laiemal veljel, siis ta on ka jäigem kui kitsamal veljel rehv, sest ta ei saa sama palju muhkudes ja aukudes deformeeruda.
Kui rehvi külgseina kadumisest tingitud mugavuse vähenemine ei häiri, siis muud nagu polegi nii väikese erinevuse puhul. Veljeservad hakkavad vatti saama.
205 on ikka 7" laia velje rehv;) 8" laiale veljele alla 225 laia rehvi pole mõistlik panna.