Vaja kodugaraazi kompressorit. Peamised ülesanded - kummide pumpamine, suruõhuga tolmuimeja koti vms. puhastamine, värviparandused. Liivapritsi jaoks vajalik vist suure võimsusega masin, mida vähese kasutuse tõttu pole rahaliselt mõtekas osta. Palun abi tehniliste andmete kohta või firmamärgi kohta, et leida sobiva hinna ja näitajatega masin.
Tänan
Ants
Võin tuua välja head ja vead.
Vigadest:
1. Rattad kruvivad end ise lahti, pidin ise lisama juurde kontramutrid, õnneks mahtusid peale.
2. Ööga jookseb ise tühjaks aga sisinat kuskilt kuulda pole, seda juba esimesel aastal, kõik messing keermed asjad on korralikult kinni, pole viitsinud leket otsida, pole väga oluline viga.
3. Mõnel korral jääb kolb seisma halvas asendis pinge all, siis ei hakka mootor enne vedama kui surve maas, oht mootorile haiget teha nii.
4. Värvimiseks ja liivapritsiks on liiga väike tootlus.
Head omadused:
1. Kerge kaal võimaldab transportida kui peaks õhku vaja olema kuskil eemal.
2. Enamus kodu toimetused saab sellega tehtud.
Küllalt tihti peab vett välja laskma.
Stokkeri kohta hoiataks, et nende garantii ja hoolduse osakond on täiesti kohutav, ma korra olen oma remonti viidud asja kaks nädalat hiljem tagasi toonud, sest nad polnud jõudnud seda isegi veel vaadata, konkurent tegi asja paari päevaga korda. Kui on palju tööd, siis vaja töötajaid juurde või süsteemi saneerida kuidagi. Väga halb mulje jäi, ma sinna enam pole midagi ostma läinud, eriti mitte firma asju mille hooldustega on alati tuli takus.
Järgmise kompressori ostan veidi suurema ja teise tootja oma.
soovita osta kuivkompressorit, kindlasti et oleks õlitusega ja õliks kindlasti spets kompressori õli. Oman ise ka mitte kallist, just selleks otstarbeks nagu kirjutasid ja palju pisivärvimisi teinud, korra isegi auto kuni klaasideni ja väga rahul ei mingeid probleeme, tõsi rattad tuli korralikult kinnitada.
Peab ikka väga "korras" olema, et kõige kallimatest kohtadest osta.
Ise ostsin sellisest kohast nagu http://www.aircom.ee/tootekataloog/ ja olen nii ostu kui ka teenindusega rahul.
Ma ostsin krooni lõpus, minuarust oli siis hind parem, kroonides ca 4500.- eek mingi kampaanina käigus aga sai valitud kvaliteetsem toode, et ehk on parem. Ei ole parem kui nii palju vigu saab ikkagi üles lugeda, noh, osad vead pole muidugi tootja viga. Selleks tegin oma ülevaate, igaüks teeb järeldused ise.
Võibolla tõesti mingi hiinakas oleks ka sama pädev, väikeste vigadega aga palju odavam. Olen jah veidi pettunud.
Värvida saab jupikaupa, värvid veidi, siis korra ootad kuni surve taastub, siis jälle värvid. Suurt pinda oli nii tülikas lasta. Värvimiseks võiks olla minimaalselt 2,2kW mootor või isegi veel suurem, kellel on suurem oskavad ehk rääkida. 1,5kW on vähe. Samas kodus pole ka kuhugi kiiret, võib olla tempo rahulikum.
Novot, loeks isegi teiste kogemusi. Kuigi see konkreetne kestab ilmselt mul veel pikalt, mingil hetkel roostetab paak läbi, sealt tuleb palju roostest vett ja nii ei saa ka paks metall kaua kesta, iga päev ei jõua ju ka vett välja lasta, kuivaks ei saa nagunii.
varianti "värvin natuke ja siis ootan kuni surve üles lööb" sobib väga hästi kasutada labida ja halukirve värvimiseks. autot võiks sama hästi siis juba rulliga võõbata.
Sa järeldad,aga sa ei tea mida sa järeldad.Lõpuks kui midagi välja mõtled istud jälle pangeotsas. 2,2kw valgustusvooluga on samuti 0st asi (kõik mis täna kaubanduses müüakse).2,2kw tööstusvooluga algab mingi asi.Üle 8ati kodukasutaja ei tohigi ületada,kahjustab tervist.Mõeldud pallipumpamiseks,rehve ja puhastada suuremast tolmust.
Huvitav palju õhku ja survet pneumaatilised võtmed kasutavad. Meeldiv oleks mõnikord omada võimalust löögiga polt lahti keerata, ja ega ei viitsi enam seda võtit ka nii palju ringi ajada, kui lihtsamalt saaks.
Mutrivõrme jaoks sobib odav juust kompressor küll, sa ei keera mutrit ju koguaeg, lased mõned mutrid lahti ja siis kompressor jälle kogub survet, selleks survepkaa ongi ja 50 liitrine on juba täitsa asjalik.
Kodukasutuseks on 8 atti küll ja veel, ka tööstuses on tihti regullitud paagist väljuv surve 8 peale. Tegelikult saab juba ka 6 atiga enamus asju tehtud, surve lang on suurem probleem, mitte maksimum surve.
Auto värvimiseks need odavad ei sobigi aga mul oli probleem juba mööbli detailide lakkimisega, poole detaili peal surve langeb ja kiht jääb sealt edasi juba teistsugune. Võibolla madalsurvepüstol aitaks.
pigem siiski mitte, ühe korralikult kinni mutri peal teeb paar nõksu ja ongi jälle pool minutit puhverdamist. ja sa räägid atmosfääridest - märksa tähtsam on siiski õhutootlikkus selle surve juures.
ise kasutan devilbiss gti pro madalsurvepüstolit - 2.0 bar juures tarbib 435 liitrit minutis.
Kodugaraazi suva K raua, bauhofi, bauhausi ~100€ masin. Ostsin Bauhausist Hercules nimelise 1,5kw, 25l paak, kummi pumbata, puhastada jne. on masinat küll. 25l paagiga odava otsa masinad on kõik ühtemoodi, ainult kirjad peal on erinevad.
No näiteks halli andurit hea vahetada, kuuskant nr. 5 otsa ja lõbu laialt. Tegelikult kui kodus ainult oma autoga tegelda... just eile veel tundsin rõõmu, rehvide rõhu normi viimisest jalgpumbaga, hommikuvõimlemise asemel saab vere liikuma. Vaja tolmu uhada õõtshoovalt? Varuratas täis no nii 3,5 ja voolik ventiili otsa :)
Mis mul siis viga on, et ma silda alt ära ei või katkuda :) Vanema tehnika juures küll põhja all neid suuremaid mutreid, mida käsitsi paras tüütus keerata on. Pole ni kaugele vaja minnagi, võta 24mm võtme alla rattamutrid, mis ennast nii kinni poovad, et ilma torupikenduseta pole üldse mõtet kallale minnagi, vahet pole kui tundega sa nad kinni keerad ja kas ka määret vahele paned :) Iga ratta peale neid 6tk, igal autol neli ratast :)
Ega sa sitrus* ainuke pole, kes vanu diisleid võiduka lõpuni sõidab.
Millek see sõda? Teemaalgataja nõudeid rahuldab ju suvaline hiinakas, ajapikku võivad muidugi nõudmised kasvada...
Endal vähemalt 30 aastat vana vene jurakas mis kõik tööd ära teeb.
Tere!
Pole elus eriti kogemust olnud kompressoritega. Nüüd aga oleks vaja mootorsae( kettsae) puhastamiseks vaja midagi sellist tihti kasutama hakata.
Eile sain kasutada ühte väikest kompressorit, mis pidavat töötama. Tean nii palju, et kui õhupaak saab täis, siis lülitub kompressor välja. See konkreetne kompressor töötas aga mitu tundi ja väike minipaak ei saanudki õhku täis. Õhulekkeid ei avastanud. Kuna peale mitut tundi töötamist oli õhusurve väga väike, siis jäigi saag puhastamata.
Nüüd siis otsustasin, et kuna sellist asja on vaja, siis tuleb endale ka midagi taolist osta, mis teeb muidugi soovitud töö ära.
Pool tundi, et õhupaak saaks õhku täis ja 5 minutit puhumist oleks vast piisav. Kindla peale väljaminek paistab olema mingi suurem osta aga päris suur oleks liiast selle poolest, et lihtsalt pole vaja nii palju õhku. Pigem mingi keskmine variant, millega saaks tulevikus ka muud lihtsamat tööd teha.
Kas oskate soovitada kvaliteetset toodet? Kas eelistada mingi firma toodangut või vahet pole? Kui just kompressorikeskusest ei osta, vaid ehituspoest, siis ei oska ka müüjad kirjeldada, kas näiteks minu jaoks oluline õhupüstol on komplektis olemas.
Ilmselgelt rikkis pill. Paagi saab täis umbes minutiga või vähemaga. Mul maal 8l paagiga Clint silent ja linnagaraazis Bauhausist 24l paagiga Herkules. Maksid kunagi 100 kanti+ voolik, püstol jmt. 8l paagi laseb kiirelt tühjaks, aga asja ajab ära, 24l paagiga on mugavam toimetada, surakat jätkub kauemaks- puhastada, pumbata ja kannatab väikse püstoliga värvida.
Kui kiirelt laseb 8 liitrise paagi tühjaks? Kas sekundite või minutitega?
Uurisin natuke ja jõudsin järeldusele, et vajan õlivaba kompressorit 50 liitrise paagiga. Kuna arvestan sellega, et ostan eluks ajaks, ei tea, milleks võib tulevikus seda veel vaja minna ja ruumipuudust pole, siis 50 liitrisest peaks olema küll ja veel. Suuremat tõesti vaja pole! 8 liitrine võiks isegi sobida selle töö jaoks aga kui tulevikus selgub, et on vaja suurema paagiga, millegi muu jaoks, siis selle pärast veel ühte kompressorit ostma hakata oleks imelik. Parem osta siis üks ja selline, mis peaks minu kõik vajadused, mis võivad tekkida, rahuldama.
Ei tea ju mis vajadused tulevikus tekivad :)
Erinevad seadmed tarbivad erinevas koguses õhku ja kompressori tootlikkus on oluline. Töösurve on kõigil tavaliselt 6,3 baari reguleeritud.
Kui näiteks turbiini (lihvijat) vaja on siis see võtab nii palju õhku et ei 8 ega 24 liitrise paagiga ei saagi midagi teha. See on loetud sekunditega tühi. Reeglina on ka paagi suurus ja mootori võimsus omavahel seotud - näiteks 8 liitrisel paagil 0,75 kW mootor ja see ei jaksa tõsisemaid seadmeid toita. Rehve pumbata vms saab muidugi kõigiga.
Mul on bussis 8 liitrise paagiga . Suurem ei mahtunud. Määrdepritsi kasutades töötab enam-vähem pidevalt. Mutreid keerata saab ka kuidagi. Rehvide pumpamiseks kõlbab. Alguses proovisin sinna 50 liitrist mis igal juhul parem oleks. Seda ei jaksanud generaator käima tõmmata.
Kui garaažis lõputult ruumi on siis paak võib alati suurem olla. Sellepärast et pidevalt plärisev kompressori ajab närvi. Las lööb 200 L paagi korraga täis ja sellest jätkub siis mõne töö jaoks kogu õhtuks.
Vertikaalse paagiga kompressor on natuke mugavam käsitleda ja võtab põrandal vähem ruumi.
Kui müra hirmsasti häirib siis on mitme väikese mootoriga kompressoreid. 4x0.75 näiteks mis on tükk maad vaiksem kui 3 kW mootor. Kruvikompressorid on samuti vaiksed ja suure tootlikkusega. Ainult hinnavahe on selline et kui harrastaja kolbkompressor on 300 EUR siis kruvikompressor pigem 6000
Parem on see ikka vaadata mõnest spets kauplusest sest seal on lihtsaid harrastus -mudeleid samuti ja võivad olla odavamad kui ehituspoes. Personal on samuti asjatundlikum.
Kompressorit käitava mootori võimsus ei ole paagi mahutavusega tingimata kooskõlas. Jõuab ka see pisike 0,75 kW 50+l paagi täis lõksutada, aga see võtab kaua aega. Ikka KAUA... Ning ehituspoes säärast ei müüda.
Mul on kasutuses tavaline "kahehobujõuline" valgusvoolu pealt oma 24-liitrise paagiga. Sellega saab rehvi pumbata, saab puhastada ja saab ka sutsakatena mutrit keerata. Suruõhudrelle ega liivapritsi mul pole aga neile jääks armutult alla. Ehk pidevalt tööks on lahja. Trikitamiseks on kaks koristatud ja modifitseeritud propaaniballooni olemas, mida siis suurema õhuvajaduse korral ennetavalt süsteemi lülitatuna lisapaagina täis lasta pumbata. Mõlema täispuhumine võtab üle tunni. Ning ohutu see pole - voolikuid ja avatavaid liitmikke on liiga palju. Aga kuivõrd vaja on seda igal teisel aastal ja suurem kompressor praegusesse urgu ei mahu, siis nii lihtsalt on.
Pluss ballooniga on mugav suruõhku vajadusel kaasa võtta:)
Kuivõrd eile sai just oma saage puhastatud, siis lihtsalt iseloomustuseks: ühe sae puhastamisel läheb kompressor järele umbes minutiga. Mul on "tavaline ehituspoe püstol", õhukulu ei tea. Ning kompressor suudab puhtakssutsutamise ajal hoida rõhku umbes 3 bar. Üle selle puhastamise ajal ei tõuse. Pärast püstoli seinaleriputamist muidugi puhub end jälle 6+ bar peale täis. Pole kunagi huvi tundnudki, palju väljalülitumisrõhk tegelikult on...
Neil pisikestel, kaasaskantavatel jubinatel(stanley, mannesmann jmt) on see paak imepisike või puudub üldse!
Endal on sarnane, just kompaktsuse pärast- survepaagid, välibasseinid jne.
Üritasin ühe projektika juures(2 'e garaaz) kasutada seda koos sifooniga, ebaõnnestunult...
Kodutasutuseks on 24l paagiga piisav, IMHO, õlivaba.....
Tuttava juures nägin õhu kaasakskandmiseks huvitavat lahendust: CO2 ballonist tehtud, ventiilidega ja puha... Ei mingeid pikki voolikuid ega juhtmemajandust!
Minul ise leiutamise vastu huvi puudub. Lihtsalt on vaja komplektset kompressorit. Homme lähen kompressorikeskusesse, kuna eeldan, et nemad oskavad mulle rohkem nendest asjadest rääkida, näidata ja teavad, mida pakend sisaldab. Ehituspoest ostes oleks see, et klienditeenindajad suure tõenäosusega mulle infot anda ei oska ja isegi kui saaks kasti avada ja vaadata, mis sees on, siis 100% ma võibolla isegi ei tea, mis seal olema peaks.
Mind huvitab elektrivoolu võrgust saadava elektriga töötav kompressor, kuna kompressor jääb paikseks ja ringi reisima ei hakka ja elekter on kodust alati võtta. Mulle meeldib vaikus aga teatud müraga tuleb lihtsalt leppida.
Kui on vaja kompressorit kasutama hakata, alles siis torkan stepsli pistikupessa, et saaks kõhu õhku täis imeda ja siis hakkan näiteks saagi puhastama. Ega sae puhastamine polegi selline, et lasen täissurvega sae suruõhuga üle, vaid on vaja mõelda, kust on vaja puhastada ja ainult sealt puhastada ja nii, et ka liiga suurt survet ei kasuta..., igalt poolt pole mõtet seda teha ja enne järgmise koha puhastama hakkamist saab kompressor õhku koguda. Tundub, et 8 liitrine paak oleks selles suhtes piisav ja vajadusel saab autorehve pumbata aga muude töödega kompressori kasutamine tundub juba piinamisena. 24 liitrine või siis äärmisel juhul 50 liitrine oleks kindla peale välja minek, kui vaja tulevikus veel mingeid töid vaja teha, mis ei vaja palju õhku. Tegelikult on auto ka väike ja asju üksjagu sees ja isegi 50 liitrine ei pruugi autosse mahtuda. Kommentaaridest aga järeldan, et kui 8 liitrine osta, siis saaksin kindlasti sae puhastatud aga jääks kripeldama teadmine, et võibolla tegin vea ja oleks pidanud suurema ja võimsama ostma.
Päris kosmoseteadus kohe see kompressori ostmine ja paras kellassepatöö sae puhastamine. Meenutab seda tegelast siin, kes kogu aeg plaanib midagi osta ja teha- maja kuskile metsa ja muruniitja ja trimmer ja midaiganes veel ta siin heietanud on. Kui mõistus tavalise laiatarbe kompressori ostmisest üle ei käi, siis lihtne ja lollikindel meetod- latt lahti keerata, üks sobiv pintsel ja on viie minutiga saag puhtaks pintseldatud. Samas ei juhtu saega mida kui ka vahel puhastamata jääb.
Tänan kommentaaride eest!
Kompressor sai ostetud kompressorikeskusest, koos vooliku, püstoli jms. Ostsin 50 liitrise paagiga õlikompressori. Õli kogus, mis õhuga välja lendab, pidi olema nii väike, et minu tööd see ei sega. 50- liitrisest paagist jätkub sae puhastamiseks ja kui tulevikus vaja veel midagi teha, mis ei ole väga õhunõudlik, siis saab ka selle tehtud. Reguleeritav ja max. 10 bar. õhku annab välja. Vähemalt ei põrise kogu aeg ja kuna paak on päris suur, siis polegi vaja tihti vooluvõrku ühendada. Manomeetrid on ka olemas. Õlitaseme kontrollimiseks mootoris, on olemas mõõtevarras. Õli on sees aga vajadusel saan sealt samast õli juurde osta. Kui lekkeid pole, siis loogiliselt võttes ei tohiks ka õli kulu olla. Filtrit tuleb vahepeal vaadata, et liiga must poleks ja uusi filtreid müüvad ka. Ehituspoest oleks soodsamalt saanud aga infot liiga vähe saanud ja suure tõenäosusega hiljem mingeid juppe juurde ostnud.
Need kohvritaolised kompressorid pididki palli ja rehvi pumpamiseks sobima aga muuks mitte, kui sedagi, kuna uued ei pidavadki mõnikord tööle hakkama..., ühesõnaga..., mänguasjad.
Oli suur väljaminek aga loodan, et see on eluaegne asi ja seda arvesse võttes, siis tasus ost kindlasti ära. Pole veel proovinud aga homme proovin.
Kolbkompressor CP1,5/50, 220l/min. Homme lähen maale, siis saab kohale pandud ja ära proovitud. Muidugi õli peab ka aastas korra vahetama. Mingi õlikulu siiski peaks olema, kui osa sellest suruõhuga välja lendab aga see peaks olema pea olematu kogus.
Sulle infoks, et roots elik kruvikompressor on vanem kui kolbkompressor.
1854 vs 1904
Seega jah, kolbkompressor on eelmine sajand kuid kruvikompressor on üleeelmine sajand.
Alati leidub neid, kes eelistab midagi muud. Mul on põhiline, et saan suruõhku piisavalt palju.
Otsus on tehtud ja kompressor ostetud ja ei kahetse. Lihtsalt sportlikust huvist küsin, et kuidas kruvikompressor töötab? Seal on suur kruvi sees või?
Jah, nö kruvi on sees. Kruvikompressoreid võid 24/7 käimas hoida, kolbkompressor tahab puhata iga natukese aja tagant, muidu kuumeneb üle. Info kaasa antavates paberites.
Siis puhkabki, kui mina puhkan. Ega ma ka jõua 24/7 tööd teha. Ikka on vaja vahepeal puhata.
4 päeva nädalas, iga päev 3-5 minutit kompressorit kasutada on küll liiga lühike aeg, et kompressor üle kuumeneks. Pealegi on võibolla vaja nende päevade jooksul ainult korra vaja kompressor tööle panna, et paagi õhku täis saaks. Ülejäänud aja võib vooluvõrgust väljas olla.
Isegi kui 5 päeva nädalas, igapäevaselt näiteks 2 tundi järjest kompressorit kasutada ei ole ka kindlasti kompressorile kahjulik.
Kolvi asemel on kruvi või mis on kruvikompressori tööpõhimõte?
Terve igaviku olnud meil mingi hiigelmahutiga ja tööstusvoolult käitatav õlikompressor, aga sellega sai teha ainult seda, mis oli voolikute haardeulatuses. St kord on talvel voolikud kanged, teinekord on katkise rehviga masin liiga kaugele pargitud jne. Sellepärast sai 10a+ tagasi ostetud 99e eest mingi püstise 50L paagiga iinakas, mis teeb kõike, mida ühelt kompressorilt selle 50L ulatuses eeldada võib. Roostetab väljast ja lüliti jupsib juba uuest saadik, aga kuna see on saanud enda kanda kogu tööstusliku garaagekompressori mahvi, siis julgeks hinna/kvaliteedi suhet nimetada piisavalt heaks, mida poleks kahju ka teist korda elus ostma hakata. Samasugune junn: https://www.inserv.ee/products/59452/kompressor-be-50l-2hj-2
22l-min-10bar-8117180stn067-stanley
See on aga oluliselt väiksemas kasutuses peale seda, kui Makita akukompressorid turule tulid. Sai kohe esimeste hulgas riskitud, kui nende töökindlusest veel midagi teada polnud (ja odavamad kiirelt kuluva plastkolviga analoogid selliste margi juba täis olid teinud ja ka ise neid juba posu prügikasti visanud). Praeguseks leidub külas vist igas talus täpselt samasugune väikene 18V Makita akukompressor (paljudele ainus Makita tööriist majas, sest selliste turul konkurentsi eriti polegi). Tööriistaks on siiski palju nimetada, aga ikkagi oluliselt rohkem kui mänguasi. Töötab ka poolsurnud vanade 2Ah akudega, vedeleb traktori kastis metsa minnes, saab toas hüdrofori kummikotti täis pumbata ja võtan kaasa nt välismaal autoreisil käies (akulaadija võib rahulikult koju jätta). Igasugusele mahutile on lihtne autoventiil külge joota. Isegi õllankrul on see olemas, nii et saab ka "sangadega" suuremas koguses rõhku kaasa võtta, kui selline vajadus tekib. Ainult et vaid selleks see just mõeldud ongi, sellele ei oleks mõistlik panna "päris" kompressori ootusi ja kui kogu suruõhuvajadus piirdubki ainult garaagega, siis selles kontekstis pigem mõttetu mänguasi. https://www.ehituskaup24.ee/ee/akukompressor-makita-dmp180z-
18v-lxt-ilma-aku-ja-laadijata.html
See polnud mõeldud vastusena viimasele küsimusele, vaid teemasse oma kogemusena, kuidas keskmine ja väike töövahend täidavad oma ülesannet koos kombineerituna paremini, kui üks suur ja väga hea päristööriist, mille kasutamisel juba ammu enam pointi ei näegi.
Selline Makita akukompressor on küll hea asi. Ma suhtusin skeptiliselt niikaua kui nägin kuidas sellisega sõiduauto treileri rehvi 4,5 baari sisse löödi :) Ja ei põlenudki maha. Endal ei ole taolist sellepärast et muud akuriistad on Dewalt ja selle firma akukompressor on igavene kobakas ja ebamugav.
Kaasaskantavatest variantidest olid kunagi Neste tanklates trassi otsa visatavad pajad mis seal end täis laadisid ja võis siis auto juurde kaasa võtta. Igatahes kergem kui kompressorit tassida. Tänaseks on need kõik ära varastatud.
Ja suurematest variantidest keevitas üks tuttav surveboilerist omale garaazi ca 600 liitrise mahuti. Selle täitmine võtab aega, kompressor ise on umbes 200 liitrise jaoks paras. Aga kestab kaua ja just sellepärast tegigi et kompressor ei pläriseks kõrval.
Õliga kompressoril pole probleem mitte õlikulu vaid see et õli läheb suruõhu sisse. Kui mõni mutrikeeraja parasjagu töös on siis ongi parem, määrib ühtlasi seda ka. Aga kui värvida tahetakse või midagi suruõhuga puhastada on rõve kui värvi sekka õlilärakad tulevad. Muistsetel aegadel sai sellepärast värvimiseks süsihappegaasi ballooni kasutada. Reduktor tegi 200 baarist just selle õige surve. CO oli kõige odavam ja laialt levinud.