Huvitaks siis Ford Focus II kütusekulu ja seda eelkõige maanteel sõites 90ga.
Miski 2005-2010a või millal seda toodeti.
manuaal käigukasti 1,6 74kw bensiinimootor variandi puhul siis.
Võite ära mainida ka kerevariandi, mille puhul olete seda mõõtnud.
ja tahan vastuseid neilt, kes on korduvalt ja korralikult seda mõõtnud, paak täis trip nulli ja uuesti paak täis.
Ja ei taha rekordeid vaid reaalset kulu, mis maanteel on kujunenud tavaliselt.
Kui 90ga sõita ja "kompuutrit" uskuda, siis isegi alla 6.
Aga elu ei ole ainult sirge ja tasane tee, kus kedagi teist ei sõida. Pealegi pole sa autos üksi. Mina oma universaalkerega masinal arvestan 6,5 sajale.
Aga miks pagana päralt sa seda 74kW masinat vaatad? Võta ikka see uuem, mis vist 85kW on.
see auto on linnaauto. sõidad maanteel 90km/h 5 käiguga, on mootori pöörded 3000rpm ja mingist ökonoomiast pole enam mõtet rääkida-kulunumber on 6+ ja seda luukpäral. tehase andmed 5,5 on võimalik saavutada kiirustel 70-80km/h aga eks proovi maanteel liigelda neil kiirustel..
Selle mootoriga (74 kw) on maanteel suhteliselt suur kütusekulu ehk 6,5-7,0. Nagu eelnevalt mainitud, siis 5. käiguga on pöörded kõrged.
Hea juhitavusega, rool pole närviline, kuid ka uimane mitte. Oleks 6. käik ka, siis soovitaks.
to:quattro90, minu focusel on 90ga sõites (gps 85km/h) pöörded 2500rpm., 3000 juurde läks alles rootsis kiirteel 120ga liikudes, mootor sama 1,6 74kw ja luukpära.
Ford Focus C-Max 2005, odo 250 000 km, pisike mahtuniversaal, manuaal kastiga 5k, 1.6 liitrise 74 kw bensiini mootoriga keskmine kulu linna ja maanteesõitudega pooleks on 7,4 l/100 km. Maanteel sõites kiirusega 90 km/h on pöörded 3000 rpm/min, kuuendat käiku oleks hädasti vaja. Mootor on iseenesest vaikne ja võimsust arvestades piisava sooritusvõimega. Saab ka edukalt haagist vedada. Kahjuks esimene käik ja ka teine nõuavad kiirelt vahetust kõrgemale käigule, sest on üsna lühikesed. Tagasiside rooli kaudu on keskpärane, ei midagi müstilist. Talvistes oludes täistuisanud teel on pidamine kahjuks kehvemapoolsem. Valgusallikad on iseenesest korralikud. Kahjuks aga kimbutab seda aastakäiku juba roosteprobleemid kõikide uste alumistes servades ja ka kapotile saadud kivitäkked hakkavad kiirelt ussitama. Uksepiirajaid saab vahetatud juba 200 000 km juures ning käigukast vajab korrastamist kuna ülevalt alla vahetades ei saa sisestada kolmandat käiku ning tihtipeale ka alt üles tulles. Mingil hetkel kummitavad tühikäigu ja mootori käivitumise probleemid. Kõik loetletud probleemid on teada ja tuntud ning vigade eemaldamine on kulukas.
kas c-maxi käigukast on sama, mis tavalisel Focusel? Ehk siis probleemid samad?
C-maxi juhitavus võib muidugi tava Focusest erineda.
Muidu tean, et Focuse juhitavust on kiidetud, ise ei ole kahjuks sõitnud Focus II-ga.
Miks tahan 1,6 74kw mootorit? Sest see tundub kõige optimaalsem, võimsus, kiirendus, kütusekulu ja pidamiskulud, kindlustus.
3000rpm on ka näiteks Opel Astra G-l 1,6 74kw, ometi võtab see auto alla 6 sajale maanteel.
Need pöörded on head, kui vead järelkäru või auto on inimesi täis, sellist lahjemat mootorit ei tasugi üle koormata, kuigi 2500 pööret võiks ka ehk normaalne olla 5ndaga.
Eks siin sõltub palju mootori dünaamikast ka.
Samuti ma ei taha uuemat Focust, kuna see kallim ja kuna see ei meeldi mulle, meeldib just 2005-2010 vahemikus ja pigem 2005-2007, kus on kandilise raadioga salong, mis on ilusam.
Igal juhul saan siis aru, et 6,5-7 sajale kandis peab ikka arvestama Focusega maanteed sõites.
Mul praegune bensukas võtab maanteel 6, sestap uuringi, mõtlen järgmise auto ostule ja tundub, et järgmisega ma enam 6 sajale ei saa.
Lihtsalt see tekitab mõtteid eelistada Focuse asemel suuremat autot, kui nagunii kütusekulu tõuseb, mul autovahetusega.
Samas tundub Focus II muidu normaalne auto olema ja ilmselt piisavalt soodus pidada uuema auto kohta.
Focus teine põlvkond (MK2, 2004-2011) on valmistatud C-Max esimese põlvkonna (MK1, 2003-2010) põhjal (alusvanker, mootorid, käigukast, salong jne). Käigukast ja mootorid klapivad omavahel. Focuse juhitavus on suuresti sama mis on C-Max puhulgi, auto kaldub kurvides minimaalselt, tunnetus on hea, rool on keskpärase tagasidega. Küll aga pettumus saabub kohati talvel, mil lund on tavapärasest rohkem, sest läbivus on kehvake ja kipub siia-sinna sikutama (rooliga on sellisel juhul palju tööd ja tuleb ka kiirust alandada turvalisuse huvides märkimisväärselt). Varuosad on keskpärase hinnaga (Opeli omadest tuntavalt kallimad) ja töö nõuab aega. 250 000 km juures tuleb ka süütelukk koos sinna juurde kuuluvaga välja vahetada, probleemiks võtme mitte toimimine süütelukus.
Sugulase Focus 2007, 150 000 km, 1,6 bens manuaal, tagumised koopaääred ja mõlemad küljekarbid roostetavad, hakkab sellel suvel nendega tegelema.
Selline väike fordi junn õmblusmasina mootoriga, mugavust polegi ja rüüpab täpselt sama palju nagu mõni normaalne 2liitrine bens suurem masin, milleks küll??
BrokenMoneyWaster ära aja palun jama eksole, focus pole väike ja 1,6 74kw mootor on igati piisavalt võimas.
Milleks sul küll on vaja võimsamat mootorit? Rullnokatsemiseks?
suuremad 2 liitrised masinad võtavad ikka 7-8.
Siin öeldi ju sulle selgelt ära palju Focus võtab. 7 maanteel ja linnas 9 sajale. Õudne lakkuja tegelikult. Mul oli kunagi 2 liitrine Sierra, see pritsungiga DOHC, 88kw. Maanteel sajale 6 liitrit ja veidi peale.
Võta Astra, pole roostejamasid ja seest on ka sitaks kandiline nagu sulle meeldib.
kes ütles? need, kes pole selle autoga sõitnud?
esimese põlve focus selle mootoriga võtab keskmiselt 6,3- 6,5. pool aastat sõitsin sellega ja kogumahust umbes 20% linnasõitu. sel talvel suure külmaga (kuu aega teda vaid oli), kui hommikuti pikalt autot soojendasin, tuli keskmine alla 9l. maanteekiirus on mul stabiilselt saja ringis, sõidaks korralikult 90ga, oleks kulu veelgi väiksem. auto on piisavalt öko kui osata korralikult sõita, kes trambib pedaale pidevalt põhja, saab loomulikult suuri kulunumbreid näha.
Täpsustan veel selle asjaolu, et nimetatud C-Max puhul saadud kulu 7,4 l/100 km kohta on saadud ökonoomselt sõidetuna, ei mingit "tallamist". Kütuselisandeid ei ole olnud kasutuses, talve rehvideks Nokian HP8 ning suve rehvid Yokohama A.Drive.
Lisatud: Rooste on jah tõsine probleem nii esimese, kui ka teise põlvkonna Focustel ja C-Maxidel.
miskipärast on nad jah c-maxi puhul ülekandearvusid muutunud, kuigi auto ise on vaid sajakonna kilo võrra raskem kui tavafocus. vanal focusel oli viies käik tavapärsest suurema ülekandearvuga ja see aitaski pöörded allapoole viia. kuskil netis ma neid numbreid nägin ja viies käik oli vist mingi 0,74 kui mu mälu ei peta. tavaliselt on see kuskil 0,8-0,9 juures. endal praegu 92kw bensukas ja sajaga sõites on pöörded peaaegu 3000. õnneks on müraisolatsioon korralik ning mootorihääl salongi ei kosta. kuid kompu järgi on bensukulu pea 7l. viitsiks seierit 90ne peal hoida (tegelik kiirus siis ca 85), oleks kulu ehk 6,5. tehaseandmed on 5,6, aga seda vist võimatu saavutada.
sinu tekst, hlm: Siin öeldi ju sulle selgelt ära palju Focus võtab. 7 maanteel
ja loe nüüd ise viiendat postitust: Mina oma universaalkerega masinal arvestan 6,5 sajale.
mina olin ka omanik ja maanteel, seier 95-100 peal, tuli pikka otsa sõites (kuskil 700km), ca 6,3l. umbes 40 km sellest oli linnasõitu. autos kaks täiskasvanut ja kaks last. ka oli universaal.
ärge viige teemat offtopicuks, sierrast ei ole vaja siia rääkida ja pole vaja valetada, et sierra 6 võttis.
Korras sierra võttis 7,5, ökotades 7,2, väga heas korras ja väga ökotades 7, kuid see oli ka miinimum.
Mingist 6-st polnud bensiini sierra puhul haisugi, see on puhas lausvale, tean väga hästi, kuna olen omanud palju sierrasid.
Siinkohal ei tasu muidugi unustada, et sierra kaalub vähem, kui focus ja on vist isegi kitsam veidi.
Ainus Sierra, mis võtab 6 sajale, on diisel, 1.8TD kohta ei oska öelda, aga 2,3D 49kw diisel sierra võtab tõesti maanteel 6 sajale.
Muideks Dohc Sierra on 8 klappi, kõigile teadmiseks.
Ju siis tankur tanklas kütust valesti andis onju, sest alla seitsme igatahes sain. Pole ma kuskil öelnudki, et kuus sajale võttis. Kuus kopikatega võttis, igatahes alla seitsme. Sa uuri ka palju tehas sellise mootoriga sierrale maanteekuluks lubas. Mis see valetamine mulle annaks?
Ja mis värk nende kaheksa klapiga on? On jah, mis siis?
ise omanud palju palju palju erinevaid sierrasi.eri põlve v6 4x4 . manuaal v6 tagavedu ja ka mitut v6 automaati. dohc 4x4. mitut tagaveolist dohc manuaali, mitut dohc automaati + igasugu muid karpamootoriga pille.
ainult dohc (85/88kw)tagavedu manuaal võtab bensukatest 6 liitrit(või gramm peale) maanteel.
rohke maantee osakaaluga ja suure lastiga sõites keskmine kütusekulu alla 7 igakord kui mõõtsin.parim mootor sierra peal.
hetkel 2005 a focuse omanik. 100kw diisel
olen sõitnud ka 2008a 1.6 74kw manuaaliga üsna palju.uuest peast või vähe sõitnuna maanteel 7 keskmiselt.nüüd 110000km läbinuna on kulu kindlasti pool liitrit vähenenud. 6 sajale on võimalik,aga reaalselt ilmastiku-,tee-,liiklusolusi arvestades oleks mõistlik 6,5 arvestada.
Focus II ametlik kütusekulu on saavutatav ideaaltingimustes. Pidin kunagi sellega mõnda aega tööle käima külade vahelist teed, 70-piirangust kinni pidades. Siis tuli alla 6 l sajale küll. Üldiselt sain keskmiseks kuluks aga 6,9 (Kuu alguses viisin näidu nulli) Ca 40 km sõitu maanteed, 10 km linnas. Väga pedaali tallaja tüüp ei ole.
Nüüd sõidan Focus III-ga, selle 1,6 bensukal kütusekulu 6,3 (läbisõit hetkel 58 tuh)
Käigud on lühemad, 5 käik 100 ga sõites pöörded ca 2500. Auto on muidugi ise ka kergem, madalam, kitsam.
Oli lühikest aega universaal 2005 1,6 74 kw. Keskmine maanteel 6,5. Isal on vanem mondeo ja ta on soovitanud teha sedasi, et kiirendada ja siis vaba käiguga sõita. Üksi Tartust Haapsalu sõites proovisin seda teha, tuli paak täis meetodil 5,5 l/100km. Peale seda sõitu enam sellist sõidustiili ei harrasta, õudne sõudmine kangiga käis, nagu aerutaks.
Täpsustan: kiirendad sajani, siis sõidad vaba käiguga. Kui kiirus langeb 90-ni paned viienda käigu sisse ja kiirendad jalle 100-ni. Ja nii kogu aeg. Üksi sõites ütleks et igav ei hakka, aga kordan veel, tegemist oli suvise laupäeva või pühapäeva homikuga, kus tee oli teistest liiklejatest tühi.
Miks peaks kiirendama ja siis vabaga veerema (??!!), kui on püsikiirushoidja olemas.
Mul Focus universaal 2010.a. 1,6, 74kW.
Nelja inimesega 220 km maanteesõidult (ka 110 km/h) tulles näitas kompuuter keskmiseks 7,3l/100km-le.
Järgneva 400 km jooksul Tallinnas suutsin üksi liigeldes keskmise komp.näidu langetada 7,0-le.
Tegelikuks paak-täis-kuni-järgm -tankimine meetodil keskmiseks tuli 7,26.
Niipalju on siis komp. ilusamat numbrit valetamas.
Autoks Volvo S40 (Ford Focuse põhjal...) ja mootor 74kW 1.6 Duratec
Reaalne keskmine kütusekulu 7,1 l/100 (komp. järgi 6,9) Linn 30%, ülejäänud maanteel. Maanteel reaalselt 90- ga sõites (Volvo spidom. järgi siis 96 km/t, 2800 p/min) sirgel, tasasel teel tuulevaikse ilmaga (suvel) komp. järgi 5,7 l/100. Reaalselt siis ca' 5,9 - 6,0 l/100. Pole paha! Ise olen rahul.
See on küll täiesti vale jutt, et 1,6 74kW (100 hp) bensiini tarvitava mootoriga 90 km/h maanteel sõites 3000 rpm, pigem ikka julgelt 2400-2500 rpm ja mitte rohkem. Olgu öeldud, et 2900-3000 rpm on sellistel kiirustel pigem ikka 1.0 - 1.3 liitrise töömahuga väikemootoritel/väikeautodel. Maanteel mõistlikult sõites võtab vastav tehniliselt norm korras sõiduk mitte rohkem kui 5.6 - 6.5 liitrit 100 km läbimisel. Kui on kombineeritud tsükkel või ainult linnas liikumine, siis tõusb vastav näitaja küll 6.6 - 7.2 juurde. Suve või ideaalsetes tingimustes võib kõigilt numbritelt midagi 0.x maha lahutada. Kontrollitud.
P.S: Mingisuguse kiirendamise ja vabakäigu sõidustiili kasutamist ei soovita, tegemist on lauslollusega, eriti kui seda tehakse pikema aja vältel.