http://www.briskoda.net/forums/ siit saad oma küsimusele kõik vastused ja yeti ongi paras saast. siinsed kiitjad on ämbrisse astunud ja ei taha seda omale tunnistada.
Kodanik kes saadab huvilise Briskoda foorumisse, et see sealt negatiivset infot leiaks, on küll väga valel teel. Britid on täielikud Skoda fännid ja Yeti (ja üldse Skoda) on seal maal valitud mitmeid kordi üldse usaldusväärseimaks autobrändiks. Siit foorumist samas tõsiseltvõetavat infot otsida... andke kannatust;)
Kui nn sõbrad irvitavad sinu auto üle, siis on asi küll väga vale. Minu kaastunne selliste sõprade pärast.
Need, kes räägivad väikese kubatuuriga turbomootorite suurest kulumisest, on veidi valel teel.
Ülelaadimisega mootorid töötavad märksa madalamatel pööretel, seega kuluvad ka vähem, kui vabalthingavad ürgmootorid. Seesama 1.4TSI saab maanteel hakkama 2000 p/min juures, samas kui vana kaheliitrine hoidis samal kiirusel pöörded 2700 - 2800 juures.
Neis uuemates vag-ides on sama müstiliselt sitt nukaajam nagu bemmidelgi(uuematel 07-->)
Terve googel on täis muresi ja laialikäinud mootoreid,soomes skoda juba loobus garantiist mingis osas neile.
Võlusõna google jaoks ja kaob igasugune isu selle 1,2 ja 1,4 järgi
Yeti vilets auto ei ole. Pigem on probleem vales varustuses ja mootoris!
2.0TDI mootor 4x4 Yeti on väga hea auto! Ei ole sellel mootoril õlikuluga ka probleeme. Mul pole Yetit olnud aga sama mootoriga VW ja Audi on olnud. Väga hea mootor. 2100kg haagis on lubatud 2.0TDI mootoriga Yetile taha panna. Rohkem isegi kui uuel 2.2 Kia Sorentol. Nissan Qashqai 1.5dCi oli 1350 ja 1.6dCi 1400kg. Nuta või naera. Ega need mikromootoriga TSI-d muidugi palju paremad ei ole.
1,4 TSI Yeti, kogemust kaks aastat. Võin ainult kiita, talvel külmaprobleeme ei ole, minek on hea. Väga mugav auto, näiteks pikka maad on väga hea sõita.
Olen kolme ja poole aastaga 1.4TSI Yetiga läbinud 85000 km ja ühtegi paha sõna ma selle kohta öelda ei saa. Hullu õlikulu mina täheldanud ei ole. Kokku olen selle aja jooksul lisanud vähem kui pool liitrit õli.
Nõrgaks see mootor kindlasti ei jää - raketti ka ei tee.
Keskmine kütusekulu on 7 liitrit sajale. 2/3 linnas, 1/3 maanteel.
to bljääd: ole kena ja loe teemaalgataja küsimus hoolega läbi ja siis seleta uuesti. Kuidas saab vastata huvilisele ilma, et oled autot kasutanud? Seega täitsa tõsi... sõuan jah Yetiga. Ja krdi uhkelt sõuan:) Miks omale tunnistada midagi halba mida pole? 1,8TSI 4x4 ja automaatkast (+veel nipetnäpet) - ei kurda. Minu elu praktiliseim auto. Kompaktne, kuid vajadusel väga mahukas. Võimekas ja väga hea juhitavusega. Võimsuse ning mineku kohta ka suht öko. Mugavus- ja edevuslisasid (parkassistent, panoraamluuk jms) maast-laeni saadaval kuid see minu kiiks vast rohkem. Olles proovinud ka küsitud 1,4 esivedu siis tean rääkida, et ka see ei jää kuskil hätta. Isegi 1,2TSI liigutab seda kasti särtsakalt:)
viimane mootor on taas rihmaga.Hea minekuga ja ökonoomne.Yeti kohta ei oska öelda aga Octaviat liigutab reipalt.Jõudu on on juba suht madalatel pööretel.
Kuidas Yeti maanteel käitub? Teljevahe väga pikk pole, kas kehvematel teedel edasi-tagasi kõigutama ei hakka?
Endal oli Octavia I, tollega tekkis veidi paadimehe tunne mõnes olukorras (oli ka muidugi kergem kui Yeti).
Kuidas panoraamluuk vastu peab meie kliimas? Mingeid lekkeid/nagisemist on ette tulnud?
Ette tänades...
Maanteel väga hea juhitavusega. Endal saab Yetiga kohe 5 a. täis ja vaatan uut Yetit. Pidada on seda autot odav, sõita hea. 1.2TSI esimesed 120000 ei ole vaja olnud õlivahetuste vahel mingit õli lisada. On väga praktiline auto. Et "väiksed" mootrid kuluvad kiiresti, mis neil siis kiiresti kulub? Olen pidanud ka 1.0 Nissan Micrat ja läbisõidul 300 tuhat millegagi müüsin edasi. Ei olnud mootoril veel midagi viga.
Oli kunagi LC120. Õõtsutas ikka hirmsat moodi. Ega jah enam ei ostaks. Valge mehe maastur on Touareg või sõsarauto Cayenne.
Yeti või Tiguani soetaks naisele ja selle ikka Audi Hungarias toodetud 2.0TDI 4x4. Hind muidugi läheb kenasti üle 20k aga noh siin eelpoolkirjutajad sõidavad täiesti plankude TSI-dega. Need õnnetud 1.2 ja 1.4 toodetakse Tsehhis... Ja pannakse neidsamu õnnetuid mootoreid isegi Audidele.
Sai omatud mõnda aega VW Tiguan 1.4 TSI DSG. Jääb vähemalt hetkel viimaseks VW Grupi autoks.
130 000 km jooksul sai vahetatud kaks korda ketti, üks kord turbot (õnneks garantii korras). Garantii korras läks vahetusse DSG kast 70k läbimisel. Lõpuks hakkas ka roostetama tagumine luuk, mille peale VW mu pikalt saatis.
Sa räägid ju VW Tiguanist. Küsimus oli Yeti kohta.
VW Tiguan ja Touran 1.4 bensiinivariantide (just DSG-ga paaris) teema on täiesti omaette nähtus.
Yetil selliseid probleeme sama mootori ja DSG-ga polnud (vähemalt mingist massilisest probleemide tulvast pole kuulda olnud).
VW mootoritel olid ketiprobleemid, DSG-del läksid mehhatroonikaplokid (?).
See Kompvek on lahe sell. Sõidab romudega ja ei ole raha, et omale korralikku kuuri isegi ehitada... Ja tuleb rääkima rahast.
Krt mis haigus see noortel eesti meestel, mida rotimad seda kõvemad autospetsid nad on uuemate autode alal... Räägivad rahast ja kvaliteedist... Mul tuttav ostis 100€ eest pruugitud Iphone4-ja ja räägib sarnast skisofreenilist juttu nüüd telefonide kohta. Üritades mulle selgeks teha, et mu Galaxy S5 on odav saast... Nüüd loen seda teemat ja tuli kohe meelde.... Vaikselt hakkavad sellised imelikud persoonid üle viskama. Ma nimetaks seda kadeduseks, sest isegi pruugitud Yeti sugune pann on neile kvaliteedijutu meestele reeglina kauge märg unistus... Tahavad nende eest ju 10+ tuhat... Ehk 10 aasta pärast kui hinnad on veel 5x langenud nii 2 tonni peale kaob ka pime viha kuna siis saab neid lubada igaüks nii nagu praegu vanu Bemmironte ja Audisid...
Ma ehitasin omale muide kõrvalhoone mis maksab 10+ korda rohkem kui hr. Kompveki 2 tunande eurone hüper-super eelarve oli. Nii, et kvaliteedi ja raha juttu võime rääkida ka muudel teemadel kui autod :) Nagu elu on näidanud, et need kes kvaliteedist räägivad on ise just selle pealt reaalses elus suured koonerdajad.
Huvitav lugeda inimeste kommenteere kes on autot ainult eemalt näinud. Endal tänaseks esimene Yeti(5,5aastat) müüdud ja uus kahe päeva pärast käes. 1.2TSI ei ole nõrk selle auto jaoks. Jah, ei sobi võidusõiduks. 1.4TSI motor sobib muidugi veel paremini. Pidada seda autot tõesti odav. Uued mootorid kirjade järgi ökonoomsemad kui vanad.
See, et VW autod sh. VW grupi Skoda Jetid on tõeline PASKA, on liiga inetult ja alandavalt öeldud.
See on ühe PASAse avaldaja arvamus.
Nagu on öeldud ühes Krõlovi valmis - Eesel ja Ööbik -
nii targast arvamusest jumal kaitsku meid.
Kes on eesel ja kes ööbik, otsustagu lugejad.
Võin kindlalt väita, et olen juba mitmenda škoda omanik ja arvatavasti jäängi nendega sõitma, sest need on tõesti väga kvaliteetsed ja odavad üleval pidada. Yeti on esiteks ülikena välimusega ja hea kerge maastiku jaoks. Aga kuna meil on megapalju autopedesid kes vaid kiidavad oma sõiduriistasid siis siit pole tõesti mõistlik vastust leida. Pigem usalda iseennast - mõte sul ju peas väga õige ;)
Vana teema küll, aga küsimus Yeti kasutajatele mahutavuse kohta. Ehk viitsib keegi vastata. Kui tagumised istmed on tavalises asendis, kui suur on vahe istmete ja tagaluugi vahel ja kui lai on tagaluugi ava? Kas näiteks mingi tavaline kokkuklapitud käepidemega muruniiduk mahuks istmete taha ristipidi sisse? Oletame, et muruniiduki laius alumisest osast, kus väljaviske kate, on 63cm ja pikkus 113cm.