Tere, vajan 2005 a. Panda õlipumpa. Neid on kahte sorti, sõltuvalt hammasrihma laiusest, kas 15mm või 22mm. Minule läheks viimane. Äkki keegi teab, kust seda saada. Kolm lammutust olen läbi vaadanud, päringuid teinud autmole ja varuosakeskusele, aga tulemuseta. Päris uut esindusest ei kipuks ostma. Seal ikka päris kirves. Poola allegro lehel oli hinnaks 120zl, s.o kuskil 30€ meie esinduse 377€ vastu. no hind võiks ikka mingi 100-150€ vahele jääda.
väga õige, aga õlipump asub ju otsakaane sees ja seda tükki mul vaja ongi. Ja nagu ma aru saan, siis otsakaant õlipumbaks kutsutaksegi. Nimetatud tüki küljes on veel õlifilter ja üks andur, vist väntvõlli asendi andur. Avarii käigus on osa sellest kaanest kaduma läinud koos õlifitriga :))
tõsi jah, õlipumpa ei aeta ringi rihmaga, vaid töötab otse väntvõlli pealt. Miks ma rihma teema sisse tõin on sellest, et kuskil 2005. a. paiku muudeti natuke mootori ehitust just rihma laiuse osas ja kõik, mis mootorist eemale jäid, nende asendid muutusid. hammasrullikud muutusid laiemaks, sealhulgas ka veepumba rullik. Väntvõlli otsas olev rihmaratas muutis asendit, kuid vanemal versioonil on anduri hammastik väljapool, siis uuel on sees. Tänu sellele muutus ka anduri asukoht. Vastavalt siis ka generaatori rihmaratas muutus. Niipalju jama mingite millimeetrite pärast :(
Poolas jah kasutatud ja lausa mõõdulint peale pandud ja oligi kahte varianti müügis, aga mõõdud nagu ei sobi ikkagi. Äkki on neid veel mitut varianti. kahtlane lugu.
Äkki tead,kust saaks manuaali, kasvõi veebis, et seda värki natuke uurida?