Uhke omanikuna võin üht-teist öelda. Oman seda aparaati nüüd umbes nädala jagu, tegemist 1.6 i-DTEC Lifestyle ADAS mudeliga.
Plussid: silmapaistev disain, väga praktiline pagasiruum, praktiliselt seatavad tagaistmed, hea tõmbega üliökonoomne mootor, hea juhitavus. ADAS pakett annab paar väga head lisa juurde (pimenurga sensor ja taga ristuva liikluse sensor), bi-Xenon esituled vahetuvad ise lähi-kaug režiimil vastavalt vajadusele.
Miinused: kõrgevõitu hind (konkurentidega võrreldes) ja kõrge isteasend. See on tegelikult kahe otsaga asi- minu jaoks on tiba kõrgevõitu, samas naise jaoks ideaalne. Harjumise asi ilmselt, sest kui proovimas käisin, oli väga imelik, aga nüüd on juba täitsa OK, usun, et ajapikku läheb veel paremaks.
Lifestyle varustus sisaldab endas siis bi-Xenon esitulesid, parkimisandureid, tagurduskaamerat, automaatset tulede ümberlülitust jpm. Hetkel on küll emotsioonid väga positiivsed. Üks miinus on ka, et seda head diiselmootorit ei saa automaatkastiga (mida oleks tegelikult eelistanud Tallinna liikluses, aga mis parata). Muidu on mõnus auto ja jääb sellest Octaviate-Golfide-Passatite merest hästi silma ka.
Ma ei tea, kuidas on päris uue civicuga, aga 4 aastat vanal civicul on jube väike aku peal (45 A) ja suuremat ei anna kapoti ala panna kah. Kuna tänapäeva autod on nii elektroonikat täis ja tuled läevad ka uatomaatselt põlema, siis süüde sees raadiot kuulata ei soovita! Miks? Kuna ise jäin tee peale.....Olgu see siis muidu hea auto üks suur miinus!
Kõik on hea peale kütuse kulu, 1,8 B automaat ja viimane linna keskmine oli 13,3. Ma ei tea kui ma veel lappama ka peaks hakkama linnas mis see keskmine siis tuleb. Maanteepeal kiirusehoidikuga sõites keskmine 7. Mida rohkem sõidan seda janusemaks minuarust läheb. 5500 km keris odomeetrile ette.
Aga mis sa siis lootsid saada, kui ostsid 5 käigulise automaadi koos vanakooli vabalthingava mootoriga? Ja oota ära, kui esimesed hooldused hakkavad tulema. Kukud pikali hindadega.