Kumb valida ja miks?
Hinna poolest oleks Volvo nagu parem, sest valik on hea juba 2000€ juures. Audi puhul on alla 2000 kõik raiped, enam-vähem masinate eest küsitakse 2500+
Oled mõlemaga sõitnud? Salongi kvaliteedi poolest volvo ikka palju hädisem, ruumi IMO ka c4-s natuke rohkem. Mina kaks korda ei mõtleks ja otsiks korraliku audi, iseasi, kui lihtne see on.
Mul vist pole nii siidist tagumikku, mis oleks tunnetanud, et Volvo ei sobi. Sõber sõitis aastaid S70-ga ja sama diisliga. Vaatamata miski 12-15 aastasele vanusele pole seal miskeid käirivaid naginaid kolinaid olnud ning kütusekulu sellise tanki kohta oli eeskujulik
Tere.
Ise olen omanud audi a6 2.5 85kw ja 103kw quattro.
Volvoga olen söitnud ca 1000km.
Volvol pole tegelt häda midagi, aga quattro audi tundus ikka parem.
Yldiselt audil on ka ilma neliveota talvel väga hea läbivus, sest mootor on toodud sillast natuke ette poole.
Laguneb ta suhteliselt vähe, selles suhtes pole midagi halba öelda, ainult head.
kui jutt quattro-st, siis looga et Audi, kui mitte, siis võta see mille odavamalt ja paremas korras kätte saad, ehk siis sinu jutu põhjal Volvo.
Arvan et audi võib isegi salongilt parem olla gramm, aga noh millest me räägime, mõlemad juba vanad künad. Volvo peaks tiba ruumikam olema ning ka kaassõitja iste on maha klapitav, pikade asjade vedamisel on sellest päris palju abi. Juppe ilmselt Audile odavam soetada ja rohkem leida. Audi peaks vist toba kõrgem ka olema??? Päris kindel pole...
Audisid olnud mitmeid, Volvo on praegugi olemas. Minu arvamus:
Audi eelised on kõrgem kliirens, suurem salong ja ka koeraosakond, robustsem vedrustus sobib paremini kehvadele teedele. Puudusteks tuim juhitavus heal teel ja rõve odav plastik salongis. Audi vaieldamatu eelis on ka "häkitav" aju, nt ilma kiirushoidjata autot ostes paned kangi külge, ühendad pistiku ja teed softis "linnukese" kiirushoidja aktiveerimiseks. Volvol vaja tellida esindusest aju softi ülekirjutamine, äkki maksis mingi 500e, õnneks tegin omale selgeks enne auto otsimist. Audi suurim eelis on loomulikult toimiv ja väga korralik nelikvedu. Audi ise tahab minu jaoks ikkagi liiga palju tähelepanu, ei midagi tõsist, aga küll peab tegelema roostetavate piduritorudega (Volvodel olid nt igavesed pronkstorud), salongiradikajamad, kaugtulelülitid jpm selliseid pisiasju.
Volvo eelisteks on kvaliteetsem salong (olemas ka vakstust istmetega versioon, sellest tasub eemale hoida), parem juhitavus asfaldil. Miinusteks aga see, et auto ise on väiksem, madalam, sageli kohtab neil seda idiootset nivomaatvedrustust (laseb saba ööseks vastu maad, ülespumpamiseks peab tagastange peal hüppama või sõitma paarkümmend meetrit, aga selle teadmisega pole midagi peale hakata, kui maal auto kuhugi kännu otsa on kinni istunud), nivomaatvedrustus on asfaldil sõites vaieldamatult mugavam/pehmem, kruusateel seevastu ebamugavam, vajadusel odavalt vahetatav tavavedrustuse vastu. Volvo peaks olema suurusjärgu võrra ka töökindlam (enda omal ls hetkel midagi 430tkm ja suht originaal veel), kuid jupid jällegi tiba kallimad.
Mõlema kohta: mõlemad on tsingitud keredega, suht sarnase levinud varustusega. Mõlema probleemiks on suht aeglaselt soojenev mootor, mis tähendab -20 kraadises külmas päris suurt kuluvahe suvise kuluga võrreldes (erinevalt enamikest diiselautodest). Kummagagi mul pole tehase lubatud kütusekulu õnnestunud saavutada, aga Volvoga on õnnestunud sõita maanteed püsikiirushoidjaga ka 4.5L/100km, Audiga pole kunagi nii ökonoomselt saanud. Kui manuaal ei sobi, siis Volvo automaatkastide kohta räägitakse igal pool vaid head, seevastu Audi kaste nimetatakse remontimiskõlbmatuteks - st ostes võiks see korras olla. Samas sõiduomadustelt ma Audi automaatkasti pigem kiidaksin ja rahulikul sõidul ei ütlekski, et see manuaalist janusem on. Valida soovitaks ka mahukuse järgi - 1. gen V70 jääb suuruselt pigem A6 ja A4 vahele, samas 2.gen V70 (oli algul kah sama mootoriga) on küll mahult igati A6 vääriline vastane, kuid samas kvaliteedilt, pidamiskuludelt ja üldse insenertehnilistelt lahendustelt Audi C4-st kehvem. Ehk siis kokkuvõttes pole head ega halba, suht võrdsed ja samas erinevad detailides - kumb paremini sobib, sõltub enda vajadustest.