Kas ka odavama hinnaklassiga rehvid võivad head ol
jaan8000
12:51 25.11.2014
Tere,
Kas keegi oskab soovitada mõnda rehvimarki mis oleks hinnaklassist ikka soodsam. Ühesõnaga kõike mis pole Contindntal, Michelin, Nokian, Dunlop , jne. Sooviks lihtsalt osta uued rehvid aga soodsamalt. Võiks olla lamell. Põhi mure on neil odavamatel nagu aru olen saanud, et rehvisegu läheb kõvaks külmaga ja on niiöelda plastmassid, ja pidamist pole.
Parem uus ülikond kui vanad kindrali pagunid. - Hästi öeldud.
Ise ka enam põhimõtteliselt pruugitud rehve ei osta. Peale seda kui ükskord said ostetud väga hea mustriga rehvid mis olid tegelikult treppis ja mida silmaga esimese pilguga ei tuvastanud.
Oleme nii rikkaks saanud küll, et pruugitud rehv ja pruugitud telefon on tänapäeval juba vähelevinud nähtust. Ehk saame kunagi ka nii rikkaks, et ka autode kohta ütleme sama lauset.
Üks somm ütles, et eestlasi pidavat rehvitöökodade taga prügikastides sobrama. Kaubikud vanu äravisatud rehve täis. Uskumatu, et keegi ostab prügikastist toodud rehve...
kõik sõltub sõitjast ja kus sõidab- rahulikumale inimesele ja väikese läbisõidu juures kõlbavad ka igasugu huijangid. kui aga läbisõit suurem ja erinevatel teedel, siis pole mõtet kopikat taga ajada. pärast poole talve peal vannud ennast ja rehve maapõhja ning lähed ja ostad ikkagi korralikud. olen seda juba korra teinud.
vot ei oska öelda, kuidas lamell, aga masteri naastuga olen väga rahul. omega B-l kruvisin kolmandaks hooajaks naastud alla. ostetud uuena. väga rahul. sõitnud nii eestis kui leedus. pole siiani probleeme olnud. veerevad kenasti.
Minugi poolt Masterile punktid. Kahjuks on valikust sisuliselt kadunud Nordic4, mis on palju aastaid mind hästi teeninud. Tänitajatele ennetavalt: naelad püsivad sees, vänderdama või protti lahti laskma ei ole ükski hakanud.
kunagi, 90-ndate lõpul, ostis ülemus omale masteri protid alla. naastud. külmaga, kui naaste poleks olnud, poleks ka teepeal seisnud, sest need tõmbasid tõsiselt plastmassiks ära. peale seda olin paadunud proti vastane. kui ostsin omale mingi aeg tagasi talveautoks sierra, siis sinna oli vaja naaste alla. kuna siis tuli lumi äkki maha, sai soetatud ette uued masterid ja taha mingid kasutatud naastud. taha ei saanud masterit osta, sest polnud enam aega naelu sisse sõita. oli kohe kaapima vaja hakata. masterid üllatasid ikka päris tõsiselt oma pidamisega. jube head olid. samas, kasutatud olid kohe sellised kõvad ja ega nad head seal taga ei olnud. pee ikka uisutas korralikult. pärast seda enam polegi nii vastane. vähemalt sõiduautode puhul mitte. veokite puhul jätkuvalt vastane. siis omegale ostsin juba teadlikult masterid ja väga rahul. järgmine kuu lähen vaatan uuesti ja soetan vist oma nelikveolisele samuti masteri naastud alla.
Mina olen kunagi neid mastereid mitu komplekti ostnud ja enam ei taha kuuldagi proti EGA kasutatud rehvidest. Võibolla nüüd kvaliteet parem aga minul kippusid puru minema igast otsast ja tasakaalust välja. Ostsin ka mingid kqsutatud tuntud tootja rehvid, kahetsen sedagi. Lärmasid hullumoodi ja pidamist polnud. Nüüd 2 komplekti wanli naastrehve 10 aasta jooksul ostnud ja tundub et teine komplekt veab ka 7 hooaega täis. Ehk siis kahe komplektiga kokku 15a. Mingeid probleeme pole. Teiste vanu juuste on väga risk osta ja sõita. Nende rest kiputakse küsima sama hinda mis uued ja odavama klassi rehvid. Soovitan soojalt osta uued. Kannatad ära see 200 eurot ja rehvid teenivad kauakaua.
Jh variant jaa mingi hea tootja kasutatud rehvid . Hetkel all Continentali naastud. mustrit +5 . Aga aastast 2006 ehk 8 aastat vanad . külmaga jumala kivikõvad nagu plastmassid. Ei mingit pidamist.
ma ostsin kuu tagasi gislavedi lamellid,195/65/15 ja maksid 207 euri.värsked,2013 lõpus toodetud. teisel autol on gislavedi naelad,nendega võib küll rahul olla. pane googlesse soodsad talverehvid otsingusse ja vaata järjest,mis erinevad poed pakuvad
Sa tee nii nagu siin mingis teemas keegi elukogenud vanem päss soovitas: silita peoga toatemeratuuril erinevate rehvide rehvimustrit ja kui tundub meeldivalt pehme, siis need võtagi. Osa on kindlasti pehmed ja osa tunduvad kui plast. Ja nüüd mõtle, milline see plast veel miinuskraadidega on...
tuleks arvestada rehvi valikul ka veeretakistust.sellepärast paljud ei tule kütusekulu normidega välja,kuna krutitakse suvalised rehvid alla.kõige hullemad on protid.vahet pole mis firma protid.
täitsa pehme ja hea mustriga on Sailun, naelatatav, mina valisin ilma, vaja ka euroopasse sõita.
nüüd mõned nädalad sõidetud ja pidamine tundub olema hea ja suurel kiirusel ei uju. kaalusin nokiani aga muster meeldis rohkem!
Pidi ka kestma, eks ole paista!
Mis hiina plastist siin jahute. Plastikust ei ole võimalik kestvat rehvi toota sest see kulub kiirelt. Hiina rehvides on kummi hoopis rohkem ja kestavad seetõttu kauem ka. Eurooplastel odavat pehmet silikooni sees seepärast pehmem aga kuluvad ka kiiremini.
Tallink Takso kasutab peaaegu kogu oma autopargil Hispaanias toodetud protte Insa Turbo T2 205/55R16 mõõdus (esivedu ja automaat) ning undavad nagu vana troll, kuid jääl ja lumel pidamist on normaalselt..kinni pole jäänud kuskil ka linnast väljaspool.. Ainult pidurdusteekond naastudel kuival/märjal asfaldil päris pikk ikka..Tk hind ~40 eur kõigest.
Barumi naastu enam ei toodeta. Continentali kontsernis asendab seda General Tire, mis talvel kasutab eelmiste põlvkondade Gislavedi sõiduauto (NordFrost 3) ja kaubiku (NordFrost C) naastrehvi mustreid ja koostist - väga head rehvid, väga mõistliku hinnaga (eriti just kaubik). Maaletooja kodulehte vaadates tundub küll, et kahjuks enamasti vist juba mahamüüdud. Gislaved NF 3 on vist läbi aegade parim naastrehv, millega isiklikult on õnnestunud sõita, ostsin hobiautole ka selleks talveks, liimin suuremad naastud sisse ja hüvasti HKPL8 mehed, finishis näeme (IceContact BD enam nii kui nii saada pole).
to: jäärallur
Mis müra selle ise liimitud suurema naastuga kaasneb? Mõtetu liigutus. Hetkel said autole alla uued IceContaktid siis selle HD naastuga ja pidamist veel ei tea, pole erilist ilma olnud, aga vaiksed on naastrehvikohta küll, testi järgi naastude seast parim külgpidamine samas ja pikipidamine jäi ka ainult hakka 8-le alla, aga müra poolest neid kaht asja võrrelda ei kannata. Muidu Michelini viimast mudelit on tuttavad kiitnud ja testideski on loetud väga ühtlaste omadustega trehviks, ka asfaldil ok, aga hetkel minule vajalikku mõõtu, 225/50 R17, Michelini võtta ei olnud neist kohtadest, kust oli vaja.
Ostsin omale Master Winter lamellid-minumeelest töötab küll. Audi 80 ne raskel esisillal peavad küll ja ei lärma puhtal asfaldil. Ainult kuidagi ebamäärane tunnetus on nendega.
Master, Kumho, Falken, Nankang, Dayton jne lamell - oodake -15C ära, siis jääb üle vaid odavam naast või suurtootja keskklassi lamell (Barum, Kleber, Firestone, Sava etc).
otsisin nüüd juba 2 talve tagasi uusi ja soodsaid talverehve Chrysler Grand Voyagerile 215/65R16, ostsin suurte kõhklustega Sailun Ice blazerid (naelrehvid). nüüd 2 talve sõidetud ja mõtlesin foorumisse kogemused kirja panna, äkki on abiks:). sõidan põhiliselt linnas ja suht vähe, 2 talvega kokku ca 20 000km, aga rehvidega olen väga rahul. kohalt minemise osas pidamine hinne 4-, külgpidamine 4 ja pidurdamine 5. olen veendunud naelrehvi pooldaja ja olulisim just pidurdamine st võin soovitada. üllatavalt hästi peavad ka vastu, 2 talve järel on 2 rehvil alles 100% naelasid ja 1tk 1 puudu ja 1tk 6 naela puudu, neist 4 ühes kohas st äkkpidurdus ilmselt, mustrit 6-7mm kõigil alles. Foorumites kirjutatakse tihti, et hiinakas ei kulugi, sest on jäik ja külmaga ei pea ja tõesti viimased 2 talve olnud suht soojad ja ma ei tea, kuidas rehv käitub -30c, aga -15c on küll veel pehme ja pidamine hea.
olen ka ise kasutanud ja kasutan odavamaid nn mitte premium rehve(va kaubikul talveks kuna liigun palju skandinaavias ja eriti põhja pool)Sõiduautol kasutanud suveks ja talveks Nakangi omsid. Talve omad olid ka naeltega.kartsin ka alguses kõiki nn linnalegende et mürisevad hullulkt juhitavust pole jne.Muidugi ei taha ma öelda seda et see valik oleks 5+ aga nursisemiseks pole ka põhjust.Kuna ma sõidan suht palju siis 2 hooaega või natuke vähem jooksukohta on minul normaalne.Nüüd ostsin omale sakasamaal taastatud rehvid 235/45R17.esimese 300km-ga mis ma prooviks kohe sõitsin -väga head,muidugi on veel vara järeldusi teha ,peab ka vihmaga proovima eks siis ole ka midagi tunda ja näha..ka hind väga normaalne 46 eur/tk.Kui kedagi peaks huvitama jätke mulle siia teade ,tean kuidas neid saab -kiiresti.
Ma ei saa aru, kuidas on võimalik, et minu auto all on olnud 3 jooksu tutikaid Dunlopi rehve ja täiesti keskpärase sõiduomaduse ja müraga, kuid samas esimest korda proovisin odavama klassi rehve tootjalt nankang ja üllatusin , kui pehme ja vaikne on nüüd sõit. Nii et soovitan julgelt proovida nankangi toodangut.
Kasutan ka Nangangi suverehve ja tõesti head.
Eks siin on sama teema nagu Korea autodega. Nokiti ja nokiti, aga märkamatult hakkasid nad häid asju tootma
Olles eelnevalt ligi kolmkümmend aastat saasta tootnud, sai osadest korea autodest asja jah :) Rehvidega läheb ilmselt jah samamoodi, võib-olla isegi kiiremini, kuid tagantjaärgi tõdeda, et oli küll odavam, kuid selle kvaliteediga võiks veel kaks korda odavamad olla, kas on mõtet? Ega kuival asfaltil ei tunnegi vahet, ikka märjal saad vahet tunda, halvimal juhul on pikema pidurdusteekonna tulemuseks õnnetus. Ma ei saa tõttöelda nendest säästjatest aru, korraliku rehviga saab ca 40000km sõita, 4x60€ (15 tolli) =240€ kuni 4x160€ (18tolli) = 640€ . See teeks kokkuhoiuks ca 100-300€ jooksu pealt. Kütusele kulub sama läbisõiduga 2200-4400€ (5-10l/100km) ehk siis kordades rohkem, aga ikka otsitakse ettekäänet säästmiseks. Erinevalt kuuldust ei ole rehvitestid "kinni makstud" st et tulemustega ei ole manipuleeritud, vaid kehvade tulemuste peale on ehk natuke liiga palju kisa tehtud. Sageli veel odavamad rehvid kuluvad kiiremini, teevad rohkem lärmi, mõjuvad negatiivselt kütusekulule jne, seega igaüks oskab ise arvutada, kas tasub "säästa"
ma küll sõiduauto all ei planeeri veel lähiajal proovida, aga veoautorehve näeb skandinaavias hiinlasi juba väga palju - väga suurte firmade haagistest alates, lõpetades norra kohalike vedajate all nähtavate double coin naastudega.
Proovi julgelt. Olen sõitnud 10 aastat wanli(made in china) naastrehvidega ja mitte üks halb sõna. Hetkel ühel jooksul 3 talve edukalt läbitud ja absoluutselt kõik naastud sees ja rehvid üldse ei taha kuluda, nigu uued! Sõidad 5 talve ära siis kisud kruvika otsaga naastud välja ja sõidad 3 suve kah otsa. Nankangi suvekad ka täitsa head. Veoauto rehvi sees on 8-10 atti ja hiinlased peavad vastu miks nad sõiduauto all 2.5 atti vastu ei peaks pidama. Väga hästi piavad vasta!
huvitav, kõike muud hiinas tehtud kaupa ostavad nad kõik, aga vot rehvide koha pealt ollakse jube targad ja tehakse igasugususe proovimiseta täiega maha.
mul teise auto all lähevad kolmandale suvele paduhiinakad vastu (hetkel tule isegi nimed meelde), mustrit järgi 5mm, mingeid vigastusi pole, ei loperda, ei mürise, ei haise, ei tee ka muid trikke.
nelja triibuga suve Nankangidega umbes 100000 km. Vedas, pidas ja vaikne. Selle hinna eest väga 5. Mustrit oli veel vähemalt üheks suveks kui masina müüsin. Nüüd uuem auto ja olles kasutanud ka paljude firmade kiidetud nö. superrehve, ostsin jälle Nankangid. Aga vaba valik.
Hiina rehvil pole häda midagi. Tulge vaadake millega saksas sõidetakse baani peal. Kui meie "trenditeadlikud"rehvikasutajad näiteks ida saksas ringi vaataksid siis ma ei tea mis vile nad siin üles tõmbavad. Ise olen ka paadunud hiinakate kasutaja nii suve kui talverehvid on kõik china.
Eile käisin Schmitz Cargobulli tehases uue haake järel ja mis ime.Enamus rehve on Made in China. Nii-et, mõelge.
Nüüd võtame selle teema mõne sõnaga kokku.
Tuleb välja, et olen elanud aastaid vaimupimeduses ja rumaluses. Olen ostnud viimasel ajal ainult GY marki tooteid. Ehk siis GoodYear. Küljed isegi pehmemad, kui Continentalil, seega sõidumugavus parem. Nüüd sain teada, kui rumal ma ikka olen, et maksan lihtsalt rohkem, kuna võiks ju osta mingi Sailuni märgatavalt odavamalt. No ei saa me odavalt võrreldavat kvaliteeti, tegelikult olen proovinud odavaid analooge, ei meeldinud, võimalik, et olen nii enda, kui ka siis teiste tegevuse kvaliteedi suhtes liiga nõudlik, aga kas ei peakski? Sest miks olla rahul poolpehme või poolkõva riistaga, kui saaks teisiti? Viimase jooksu rehve ostsin alles 2 nädalat tagasi, GoodYear EffitcientGrip Performance. Kui proovite neid, siis saate ka aru, millest ma räägin.
ilmselt ostetakse nüüd eesti nendest effigrippidest tühjaks, sest jarru ütles oma arvamuse. ilmselt aga leiab maailmast nii mõnegi inimese, kes just selle rehvi maha teeb ja hoopis teist kiidab. ilmselt on maailm nii mitmekesine, et kõigil on oma arvamus ja elukogemus. ilmselt leidub ka mõni inimene, kes nii tuima tagumiku ja kõrvakuulmisega, et ei taju üldse vahet GY-l ja Chinal.
Kas ülalinnuke pani ikka tähele, et ma ei sunni kedagi aktsepteerima ja kiitma minu arvamust, vaid mainisin ära: kui proovite neidsamuseid nimetatud rehve, saate aru, MILLEST ma räägin. Teadlikumalt hakkasin rehvide kvaliteeti võrdlema aastal 2001, piisav aeg, et mõningane arvamus kujuneks kogemuse põhjal? Või siiski mitte?
Ise ostsin just point-s summersport 3-ed ja väga head rehvid on, hind ka väga hea, toodetakse euroopas continentali tehastes ja euroopa disain. Maaletooja on rehvid24.
Isiklik kogemus nii Goodyear Efficientgripi kui Pirelli Cinturatodega on selline, et küljesein on kohe kuidagi liiga pehme. šikaanidest või niisama slaalomit sõites saab sellest eriti hästi aru. Auto õõtsub veel tükk aega edasi vasakule-paremale. Isiklikult tundus see mulle väga häiriv. Seejärel sai ostetud võrdlemisi heade ülevaadete najal Falken Ziexid, mis on eelpool nimetatud markidest oluliselt soodsamad ja suure tõenäosusega soetan ka järgnevad rehvid samad. Rehvid on sama vaiksed kui Goodyearid, piisavalt pehmed mugavaks sõiduks, ent samas ka piisavalt jäigad, et ei teki seda taguotsa vasakule-paremale õõtsumist. Tee tagasiside on väga hea ja esimese paarituhande kilomeetri järel on ka kulumine olematu. Pirellidel oli see selle ajaga ~mm läinud ja kokku pidasid vastu vaid 15000km. Talverehvide poole pealt on olnud eelnevalt autol väga head kogemused Nokiani lamellidega. Sõitsin nendega 2 talve ja viimasel suvel otsustasin, et ei hakka vahetama ning sõidan nendega suve lõpuni. Suve lõpus oli aga mustrit nii palju järgi, et sõitsin veel teisegi talve ja pool järgmist suve, enne kui uued soetasin. Uue auto puhul sai samuti lamelle vaadatud, ent kuna nüüd rohkem ka maateedel sõitmist, otsustasin siiski naastude kasuks. Valituks said Hankooki i*Pike naastrehvid, mille hinnaklass üks odavamaid, ent mis ennast väga eeskujulikust küljest näidanud. Esimesed ~500 km, mis ongi normaalne naastrehvi sissesõiduaeg, jätsid üsna ebakindla ja veidi ülejuhitava mulje, ent peale seda aega on tee tagasiside väga hea ning ei paku mingeid ebameeldivaid üllatusi ei asfaltil, lumes ega jääl. Peale kahte talve on naastud nagu uued ja püsivad kindlalt sees - nelja rehvi peale on kaduma läinud vaid üks naast. Kuna teehooldus on viimastel aastatel paranenud, siis ilmselt järgmised ostan siiski lamellid - naastude müra ikkagi pigem häirib, eriti kui suurem osa ajast peab maantteel mööda asfaltit sõitma ja eelmise auto puhul ei jäänud ka lamellid hätta.