Tehniline

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

aku tuli põles

pirks20
00:20 04.12.2014
mul selline küsimus,et mul esimeste külmadega ei läinud auto tööle,kuna oli tegu vana akuga(diisel auto,aku 5a.vana)läksin ja ostsin uue aku.Sõites u.40km.õhtul,tahtsin esiklaasi puhtaks teha,kui oitsin vett pritsivat nuppu suts all,lõi aku tule hetkeks põlema,ja kui nupu vabastasin aku tuli ka kustus.Millest see tingitud?
.............
07:15 04.12.2014
Uus aku on alati hea aga kõigepealt teeks laadimise korda ! :)
ahsel
10:08 04.12.2014
Kas 5 aastat on vana aku?? Minul on MB originaalaku aastas 2004 ja töötab nagu peab . alles Esmaspäev oli -17 külma hommikul ja paugupill.
looder23
11:45 04.12.2014
to ahsel, originaal akud on millegipärast alati paremad kui järelturu oma. sama kipub ka rehvide kohta olema.

teemaalgataja, tõenäoliselt on sul laadimine kehva. laadimine sellise piiri peal, et veel aku tuld põlema ei pane, aga kui suurem tarbija (mida ka klaasipesu pump on), siis langeb laadimine nii palju alla, et tuli süttib. samas võib ka eelmine aku mitte otsas olla, sest sul laadimine nõrk ja ta ei jõudnud akut täis laadida. kui sul see probleem(madal laadimis pinge) juba pikemaajalisem olnud, siis tõenäoliselt aku kutu, kui lühiajaline siis võib pääseda ka ainult korraliku laadimisega. aga kuna sul juba uus aku peal siis elektriku juurde ja see teeb su auto korda.
karka08
07:59 05.12.2014
Muretse tester, mootori töötamisel peab vool akuklemmidel olema 13,8 v (u 0,2+-). Kui vähem, otsi vigu genaraatorist. Igaks juhuks kontrolli genega rihma pingsust ka.
tk007
08:37 05.12.2014
Olen ka lugenud, et normaalne laadimispinge on 14,4 +-0,2 ja diisel audi a6-l see nii ka on. Peale käivitamist on väiksem, kuna laeb akut rohkem.