Tere!
Esimest korda 11 aasta jooksul otsustas mu fiatt mind poolele teele jätta. Startisin ilusti tööjuurest ja kõik toimis jumala hästi. Telefoniga rääkimiseks tegin mõne km. pärast pisukese peatuse ja siis saigi sidur otsa. Panin käigu sisse, lasksin siduri lahti... auto tegi imeväikese nõksaka ja siis kadus igasugune vedu. Nüüd on olukord selline, et saan käike vahetada ilma sidurit vajutamata. Selge tunnus, et lahutatud olekus. Kui keegi soovib, siis võib ennustada, et mis seal otsa sai. Neljapäeval või reedel üks asutus harutab lahti ja annab mulle diagnoosi teada. Kirjutan siis siia ka.
Ega ma pole selgeltnägija aga arvatavasti ketas surnud või nuudid kettas. Halvemal juhul korv ka katki. Samuti võib kogu sidur vända otsast lahti tulla mis on eriti kehv variant kui vänt ka kahjustustega. Vähem tõenäolisem on et käigukastivõll puru. Minu kaastunne..
Ei olnud surnud! Hoopis vasak pooltelg oli kastist eraldunud....jublakas, mis seda seal kinni hoiab oli katki läinud või lihtsalt ära kadunud. Ja et ilma siduri vajutuseta käigud sisse läksid- prooviti ka nii, et rattad õhus (koos ühendatud poolteljega) ja siis sai käiku vahetada sidurit vajutamata ja ilma probleemideta. Sünkronisaatorid tegid oma tööd väga hästi. Vedas ühesõnaga (y).