Need pole tuntud tootjate rehvid, milleks jama osta? Kumb on tähtsam kas tervis või raha kokkuhoid sulle? Üleüldse need odavad hiina pastlad kuluvad 5x kiirem7ni kui kvaliteet rehvid, niiet kokkuhoiust asi kaugel, maksad peale ka veel.
Huvitav mul just vastupidine kogemus, et hiina rehvid peavad kauem vastu. On odavamad ja peavad teed ka paremini. Need eroopa rehvid on lihtsalt üle haibitud.
OK rehvid mõlemad. Kvaliteet tavakasutaja jaoks suvel sama. Barumi peaks saama õigest kohast ostes soodsamalt. Eelmisel aastal tootma hakatud Bravuris 3 HM (=high mileage) läbisõidu pikkust eriti madalamatel ja laiematel profiilidel kiidetakse juba praegu.
(Nii Continentali kui Hankooki arenduskeskused on Hannoveris ja väidetavalt on pooled Korea tootja inseneridest sakslaste majast üles ostetud. Kuna Conti grupi talverehve arendatakse aga valdavalt Skandinaavias on I'Pike'l veel pikk maa IceContacti ja NordFrostini minna)
Siiidiuss võiks täpsustada, kas tõesti kõik plussid on nüüd kogunenud Hiina rehvidesse? Müra, pidamine, pidurdusmaa pikkus, kestvus ei mahu ühte lausesse, kui tahad igale omadusele anda POSItiivse hinnangu.
Mul wanli winterchallenger. Nokiani muster ja kumm on kummine mitte plastmassine. Kui ostsin ja autosse salongi transpordik paigutasin siis oli salongis ka tunda sellist kummi lõhna nagu uutel rehvidel ikka. Igal ajal sõitnud 90km/h ka suuremate -33 kraadiste külmadega. Ja annan rehvidele 5 punkti süsteemis 5 punkti. Sest müra on väike, pidurdusmaa väga lühike, kulumine minimaalne ja üldse kõik muu on ka väga hea! Soovitan soojalt. Vahepeal olid mingid barumid ja vredesteinid ka aga need tegid müra ja naastud tahtsid välja tulla ja kulusid ka barumid kiiresti. vrdesteinid undasid täiega all.
autole alla jah, aga mis ootused siis rehvidele on? tegelikult pole suvetingimustes erilist vahet, kas ostad aasia või euroopa omad- meie teedel ja meie kiirustega sõidavad nad kõik sisuliselt ühtemoodi. väikseid erinevusi leiab müratasemes, aga nii hullu müra nagu mõned odavad talverehvid teevad, nagunii ei ole. ise olen kasutanud erinevaid odavbrände nii aasiast kui euroopast ja ei kurda absoluutselt millegi üle.
Mina olen 205/55/16 , 3HM-iga väga rahul, mugavad ja vaiksed, ühe suvega kulumist ei märganud. Ennem olid all Brid er300 ja nendega võrreldes on Barum ikka oluliselt mugavam.
Mingit pidamise probleemi ka ei täheldanud kogu suve jooksul.
Parima hinna koos paigaldusega tegi aasta tagasi Rehvitakso.ee
Kunagi oli see Barum Bravuris aga enam ei taha. Hankooki pole kasutanud kuid võrdlustestide põhjal peaks olema ta juba Conti ja Michega enam vähem võrdne.
Eelmine suvi oli all Conti Premium 5 ja see on ka parim ilmselt mis kunagi kasutuses olnud mul.
Soomlased panid mingis testis ka parimaks LingLong-i Hiinast.
Hea pidamine ja kulumiskindlus on näiteks teineteist välistavad omadused. Ka suverehvil (õigemini eelkõige suverehvil, mida pruugitakse oluliselt suurematel kiirustel)
Mina võtaks igapäevaautole Bravurised, kuna kogemus Hankookiga (mitte konkretne mudel!) on neist jätnud mulje, kui jäiga iseloomuga rehvidest. Aga ma olengi pensionieelik, kelle tagavedune pereuniversaal pole mingi rinkapüss. Meie pere ühel autol (tagavedune suur sedaan) on Bravurised (mitte küll HM) ja natuke häirib nende rahutus pikiroobastes. Üritavad nagu kaasa joosta ja siis tulevad "nõksuga" välja. Pisike, kuid heas autos häiriv nüanss. Rööpaid meie teedel aga leidub... Samas on rehvid üsna vaiksed ja hea jooksuga. Valitud said soodsa hinnapakkumise tõttu ja vähetähtis polnud ka soov saada "ebamõistlikult" kõrget rehvi, mida mitte igal valmistajal valikus pole. Barumil on;)
Noored jälle kiidavad Hankooki rehvide juhtimistäpsust ja mõistlikku kulumiskindlust täiesti arvestatava pidamise juures. Ning amüsantse nüansina olid just mingid odavama otsa Hankookid kunagi need rehvid, mis uuena tasakaalustuspingist ilma lisakaaluta lahkusid.
Bravuris 2 (vana mudel) ja 3HM (uus mudel) puhul on tegemist põhimõtteliselt erinevate (muudetud, mitte tuunitud) rehvidega. Hankook on suvel väga hea kvaliteediga, talvel pigem siiski parema hinna kui kvaliteediga (aga kindlasti täiesti mõistlikult sõidetav) rehv.