Veljed ja rehvid

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

millise tootja suve/talverehviga s6idad ja miks?

Bill11
19:48 15.03.2015
Olin pikka aega talvel soome ja suvel saksa rehvide usku, aga juhtumisi sattusin paar aastat tagasi taaskord Nankangile: Insignial said Conti sport contactid otsa ja panin ette NS-20. Salongis muutus hoobilt vaiksemaks, juhitavus oli hea. Suvel s6itsime 9000km euroopas, ei saanud mingis suhtes nuriseda ei vedamise ega pidamise suhtes.
Aasta hiljem panin sama margi ka Bmw 530xd-le ette Michelin pilot primacy asemele - juhitavus muutus Tallinna teedel hoobilt paremaks (!). Michelin oli tuim (run flat) ja ebastabiilne, kogu aeg pidi rooliga suunda korrigeerima. Suvel sai taas tehtud l6una-euroopa tiir 13000km 30-40°C kuumuses - ei pidanud pettuma, kusjuures taha jatsin michelinid, need kulusid poole kiiremini.
Talvel on autodel ikka Nokiad all olnud, siis otsin testiv6itjad Goodyear ultragripid (2012.a). Lapik nael pidas Insignia all suureparaselt, vaikne ja mugav rehv. Bmw-le sobivat m66tu polnud, uurisin teste ja ostsin Hankook i-piked. Kuuskantnaelaga pidasid needki priimalt ja s6ita oli m6nus.
Eelmisel aastal ei hakanud enam pikalt m6tlema ning said selleks talveks veel kahele autole i-piked alla pandud. Yllatus-yllatus, neil pidamine hulka nirum. Kergelt tohletanud asfaldil polnud kurvis pidamist ega sirgel vedamist. Sama ka niiske asfaldiga. Rehvimustrit uurides selgus, et uuematel rehvidel naelad pisemad ja ymmargused, mitte kuuskant... Vahest ka rehvisegu teistsugune, igatahes pettusin: palju viletsam kui Nokia Hakkapeliita lamell, ehkki rehvitestides on i-pike ikka tegija. Aga vaiksed on nad kyll, naela kr6binat kuuleb ainult madalal kiirusel.
On's kellelgi veel aasia tootjatega kogemusi, Nexeniga naiteks? Kuidas vedamine-pidamine, myra ja kulumine? Pole ju m6tet tipptootjate tipptoodete eest tipphinda maksta kui nende parimad omadused ei leia kasutamist v6i on nendega meie kuumaastikul lausa ebameeldiv s6ita.
Millise rehvi suveks/talveks alla paned, mis autole ja miks just selle?
sitrus*
23:45 15.03.2015
Suunda korrigeerid sellepärast,et ülbel valuveljel mõnus kumm all.Pane kitsekeel,tallinna teede rööbastes rahulikult 1 näpuga juhid.
karl eerik
18:53 17.03.2015
Suvel ja talvel kasutan Vallai protte mis on hea pidamisega ja vaiksed.
Aastas sõidan 200000Km.
Siiiidiuss
19:10 17.03.2015
No Vallai ju alati testivõitja
Siiiidiuss
19:32 17.03.2015
Protte ei usalda eriti. Odavapoolsed tehase uued rehvid praktiliselt proti hinnaga ei näe protil mõtet. Dunlop, Pirelli, Continental, Bridgestone, Nankang, Wanli, Roadstone, Michelin. Head ja odavad rehvid kõik.
kpl
19:46 17.03.2015
ise hetkel talvel kasutan conti rehve ja suvel nankangid
xaxaxa
21:34 17.03.2015
talvel goodyear ja suvel hankook
devalsig
22:42 17.03.2015
Talvel Gislaved ja suvel General
Hankook KUUSKANT
23:47 17.03.2015
Eelmisel aastal ei hakanud enam pikalt m6tlema ning said selleks talveks veel kahele autole i-piked alla pandud. Yllatus-yllatus, neil pidamine hulka nirum. Kergelt tohletanud asfaldil polnud kurvis pidamist ega sirgel vedamist. Sama ka niiske asfaldiga. Rehvimustrit uurides selgus, et uuematel rehvidel naelad pisemad ja ymmargused, mitte kuuskant...
Järelikult ostsid nurgatagaused Hankookid(löövad odava naela sisse et rehvihind oleks odavam kui öige naelaga) Ei hakka reklaami tegema aga on Hankooki kuuskanti ja ümarat ;)
karl eerik
00:21 18.03.2015
Mina ostan Vallai protekteeritud rehvid Tallinnast Järvelt Ben autost mis jääb fordi ja toyota keskuse vahele. Väga kvaliteetsed rehvid. Kõik mu sõbrad ja tuttavad sõidavad samade rehvidega. Väga hea pidamisega jäisel ja märjal asfaldil.
triipriit
08:09 18.03.2015
Siin teemas võiks vähem rehvimüüjate lobi olla ja rohkem tavakasutajate arvamusi ;)

See talv sõitsin Bridgestone naeltega, aga väga midagi kommenteerida pole, sest talve ja jäiseid olusid oli minimaalselt. Uued Goodyear UltraGrip on allapanemist ootamas. 2 suve sõitsin auto eelmisest omanikust jäänud Nankangi lamellidega, kohutavalt pehmed rehvid ikka suvel...
kahcvel
08:37 18.03.2015
Ben autotarvete poodi ei ole enam.Suletud.
Ise olen ostnud vaid uusi Michelin,Nokian ja Bridgestone rehve.
Nokian langesin muidugi orki.Rehv made in Russia.
Põhimõtteliselt olukorra pärast Euroopas ei osta venelaste asju.
Aga bensiin tuleb nagunii sealt.... ei ole pääsu.
Vallai protti talvekat ei saa küll osta,kuluvad ruttu ,mürisevad ja auto on juhitavus on vedel. Sain ühe autoga kaasa. Paar kuud üritasin liigelda,kahtlustasin auto õõtsapukside vahetuse vajadust,aga ostsin hoopis firmamärgiga rehvid.
Noo taastatud rehvi kõik põhjad ongi tavaliselt erinevate tootjate omad ja erinevad üksteisest.
KK
09:44 18.03.2015
Sellel talvel olid all Nokian Hakkapeliitta 8 naelad. Nüüd läksid alla Continental Contisportcontact 5 suvekad. Eelmised jooksud olid Goodyear Ultragrip Ice+ lamellid ja Bridgestone Potenza R050 suvekad.
Pole ühegi kohta praegu halba sõna öelda. Valiku olen teinud pigem saadavuse järgi, kuna mul autol suhteliselt haige rehvimõõt, mida igal pool ja iga rehvi puhul (eriti talvekad) pole saada. Bridgestone kestis üllatavalt hästi, Goodyeari lamellid nagu ikka, olid esimesel talvel väga head ja eriti lumel olid sõiduomadused super. Teisel talvel oli juba kehvem ja kolmandal väga kehvad.
Samas olid need GY lamellid kõige vaiksemad sellest nelikust, järgnevad Contid, Bridgestoned ja siis loomulikut Nokiani naelad. Kuigi ega naeladki mingit ulme-hullu häält ei tee. Olin enne igasugu õidusjutte kuulnud Nokiani naelte meeletust mürast, aga tegelikult pole midagi nii hull. Kuigi see talv erilist talveilma polnud, siis nii palju kui seda ka oli, andis teadmise, et Nokiani naeltel on ikka uskumatu pidamine.
Praegused Contid paistavad ka väga head kuiva ja märja asfaltiga, eriti märjal tundub haare ja pidamine väga hea.
Kokkuvõtteks olen siiani valikutega rahul.