Volkswagen

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Milline muretuim, töökindlaim?

Heleryyy
23:44 23.03.2015
Automaat disel vs manuaal diisel vs bensiin pluss gaas aut/ man?
Heleryyy
23:45 23.03.2015
Siinkohal räägime Vw passatitest 2011 a. ja uuemad.
arvamus .
00:44 24.03.2015
Töökindlaim kasutatud auto on : hästi hoitud ja vähem sõitnud .
Loll suudab ka parima tehnika kiiresti lõhkuda .Ei ole vaja hakata konkreetselt mingit mudelit kiitma/ halvustama.
Manuaalkäigukastiga auto on arvatavasti töökindlam.
Diiselauto saab paari kuuga tuksi keerata ,kasutades solkkütust .
Kasutatud autot ostes tuleb tutvuda konkreetse autoga ja selle seisukorraga,mitte kuulata naiste saunajute.Mingeid tüüpvigasid ,nagu foorumis taga aetakse,ei pruugi konkreetsel autol olla ,ega ka mitte tulla.
Autoomanikud on vaid tüüpilised retsid ,kes jätavad hooldused tegemata ,või valavad ise autodesse madala kvaliteediga õlisid.
Bensiinimootoriga suurt autot aga ma endale ei ostaks üldse.
Kaasaegsed diiselmootorid töötavad vaikselt ja väiksema kütusekuluga.
to arvamus
06:50 24.03.2015
tüüpvead on sellised vead mis ikka tegelikult kipuvad olema suuremal osal sama marki,tüüpi ja aastaarvuga autodel.ülejäänud asjad sõltuvad jah omanikust ja kasutamisest.
Ain1232
08:38 24.03.2015
2011 manuaal diisel 103kW. TSI DSG on hea senikaua kui kestavad. Liiga palju probleeme neil, et oma nahal katsetada. Uuest peast veel kuidagi moodi kuid kasutatuna ei tea sa iialgi, kuidas on eelmine omanik käitunud.
gislavedreg
09:15 24.03.2015
Parim kasutatud auto on see, millel plafoon katusel ja sina ei pea peale ukse sulgemist ja arve maksmist enam muretsema, mis saab edasi.
Parim uus auto on see, millel võimalikult pikk tehasegarantii ja enamvähem normaalseks seatav sõiduasend.
stammer
09:45 24.03.2015
Reeglina on müügis olevate autode eelnevad omanikud oma autot ainult hooranud. Ka siin kehtib vana saksa tõde: Korras autot ei müüda!
vervool
09:48 24.03.2015
Nii ongi. ja vw grupi masinad kuuluvadki nende hulka millel selle istumisasnedi saab alati mugavaks.
Näiteks avensissel on ainult ühte tüüpi iste kasutusel kogu mudeli diapasaoonis ja seda ei saagi eurooplane päris sobivassse asendisse.
passati omanik
19:34 24.03.2015
Võin ainult oma arvamust avaldada vw passati kohta.
Oman ise vw passatit2,0 103kw dsg diisel,sõiduomadused ja mugavus tipp topp,
Peab hästi vastu ja on hea auto ,kütuse kulu samuti väike.
Muidugi olen korraliselt hooldanud kõik õlid ja filtrid .
hooldused olen teinud aasta autos kuna nii on kindlam.
passati omanik
19:38 24.03.2015
Sry unustasin auto aastast 2011.
.............
07:12 25.03.2015
DSG kast on hea, kiire ja sujub käiguvahetus, senikaua kui kõik toimib. Elektroonikablokk pidi kiirelt läbi minema kui inimesed ei vaheta kastis õli (iga 60 000km) Paraku on inimestel mingi väärastunud arusaam, et automaatkastis pole vaja õli vahetada ja Long-life õli pole vaja kunagi vahetada (igasugusel õlil on oma vahetusvälp)
Hm
10:12 27.03.2015
missugune on näiteks 91 aasta Transporter T4 manuaalkasti õli vahetusvälp? Vähemalt tehas selleks küll täpseid juhiseid ei anna.

Hiljaaegu käisin Väikeses Wolkaris uurimas, millal peaksin oma t5-l, tiptronic kastiga, kasti õli vahetama. (eeldasin, et selleks on kindel 60 tuhat.) Vähemalt sealt sain vastuse, et tiptronic kastidel ei ole kindlat õlivahetusvälpa. Ja veelgi enam: kuigi ta olla mitmel sarnasel kastil ka hoolsalt õli (ehk 60 tuhande pealt) vahetanud, siis ometi on need kastid ühel päeval oma töölepingu lõpetanud. Volkarite automaatkastid ei pidanud lihtsalt kõige õnnestunumad asjad olema.
n.
10:39 27.03.2015
mina olen oma autodel lasknud manuaalkastis 100 000 pealt õli vahetada või ise vahetanud
sittauss
20:57 30.03.2015
Ei noh ,inimene küsib alapealkirjas arvamust passatist kas bensiin ,diisel,manuaal,või automaatkastiga.
Aga hakkatakse sogama mingist käigukastist ja õlivahetusest.Arvan et peale passati on ka testel autodel käimarid ja mootor kottis kui ei hoolda korralikult,
Ja kui ikka midagi laiali tahad ajada siis ikka saab aetud olgu see siis passat või mõni riisipüss.
Omalt poolt võin öelda küsijale et passat alates 2011a.on väga hea auto,nii bensukas kui ka diisel.Muidugi kui teda pole rondiks aetud ja seda saab iga autoga teha on see siis passat või muu mark.See kas bensukas või diisel ja millise mootoriga juba maitse asi,seda pead juba ise proovima.Ise eelistan diislit kuna sõite palju.Kõige parem varjant on proovi mõlemat nii diislit kui ka bensukat,erinevaid mootoreid,võta kaasa inimene kes teab autosi ja autodest.Kui pole sellist tuttavat siis pöördu automaaklerite poole kes aitavad kasutatuid autosi kontrollida .see muidugi maksab aga arvan et tuleb kõvasti odavam kui pärast remondirahad.
v_
21:24 30.03.2015
Passat alates 2011 (B7) on tehniliselt sama auto mis 2005 aastast toodetud (B6).
Škoda Superb B 2008-2015 on samuti tehniliselt sama auto. Ei saa tõsta mõnda neist vastupidavuse poolest esile. Nende autode headus sõltub mootoritest ja varustusest. Võib saada väga luksusliku auto mis jätavad isegi A4 või 3 seeria BMW kõvasti varju... või ka ilma varustuseta auto millega paras metsast küttepuid tuua. Ma eelistaks 2009 ja uuematel 2.0TDI CR ja vanematel isenditel väldiks 2.0TDI PD ning valiks vastupidava 1.9TDI PD. Vana 2.0TDI PD oli probleemse õlipumbaga ja uuemal 1.6TDI CR esineb sagedamini pihusti ja hooratta probleeme.

Uusi bensukaid väldiks. Liiga probleemsed mootorid on VAG uuemad ülevõimendatud bensukad.

Üldiselt B7 on väga hea auto kui auto on õige mootori ja varustusega.
vw
21:48 30.03.2015
Endal passat b7 2011a.2,0tdi 103kw,dsg.
läbisõit 180000tk
kulud siis iga 25000tk mootoriõli filtrid.
iga 50000tk dsg õli,filtrid
150000tk suur hooldus hammasrihm,veepump.rullikud,geneka rihm.õõtshoova tagumised puksid ,pluss käigukasti õli ,mootoriõli,filtrid kõik,pidurivedelik,silla stend(kokku oli midagi nati üle1000€)
Teagi siis otsustage ise kui kulukas on passat b7
VX
22:22 30.03.2015
Endal vastupidine kogemus. 103 diisel DSG kast. Auto saanud saksa autos korralikult hooldust ning autot kasutasin väga viisakalt. mootoriõli vahetus ca. iga 20 tuh tagant, käigukastiõli 40-50 tuh tagant. Läbisõidul 91 tuh vahetati mehhatrooniku plokk. Elektriline roolilatt 120 tuh pealt (eesti teed).
150 tuh. pealt uuesti mehhatroonika ploki probleemid (elektrilühis). Ainus lahendus ploki vahetus. Väiksemad asjad silla puksid ja uste lukustussüsteemid 110- 120 tuh peal (vahetatud 3 ukse lukusüsteemid).
Võis juhtuda õnnetu auto. Mugavus oli muidugi highline varustuse puhul väga hea, kuid kokkuvõttes liialt palju jama tehnikaga.
vw
22:31 30.03.2015
VX palju kulud umbes kokku
vw
22:37 30.03.2015
VX mõtlen remndi kulusi mitte hoolduskulusi ,muidugi kui saladus pole
VX
07:31 31.03.2015
Kui tavapäraseid hoolduseid sisse mitte arvestada, siis viimasel 2 aastal ca. 2000 EUR/aastas lisakulu.
R1
08:16 31.03.2015
Prius ainult sõida
passat 1.8 tsi 2011
22:30 06.07.2017
Sain auto,kui läbisõit oli 96 000 km,ostsin auto mustamäe möllerist,eh siis olen auto teine omanki.DSG toimetab ilusti lasin ära vahetada kasti õlid hõbenooles,olen sõitnud yle aasta ei oska kurta mugav on kellegile jalgu ei jää ja kütustki ülemõistuse ei võta paagitäiega 70 l sõidan 700 kuni 950 km olenevalt kas on rohkem linna või maantee sõitu.kimbutab mindki passati kurikuulus kahemassilise hooratta häda mis ei ole enam väga kallis lõbu ca 500 eurot ja on tehtud.Ja kui autot ostsin küsisin hooratta kohta ja öeldi et umbes 150000 tm läbisõidu juures tuleks arvestada selle välja minekuga kuigi on nähtud passateid millel on hooratas märksa väiksema läbisõidu juures vahetust tahtnud mina jõudsin selleni 120000 tkm läbisõidu juures :)
sõidan muretu autoga...
18:47 30.09.2017
oman 4 a. vana VW Touran 2,0 BMT käsikastiga, ostetud individuaaltellimusena uuena saksast nn. re-importautona( ca 3 t odavam kui eestist), teadaolevalt tehakse saksa turu jaoks parima kvaliteediga autod, järgmine kvaliteediklass on eu ja kolmas venemaa;
olen sõitnud peamiselt skandinaavias, veidi ka baltikumis hooldussõite 160 tkm, hooldused tehtud garantii ajal vw esiduses, vahetatud ainult tagumised kettad ja klotsid + rihm;
õlivahetust olen teinud 20-25 tkm järel, käigukastis vahetanud õli 2 korda;
ainuke viga on külmalt raskelt lülituv 1. ja tagurpidi käik, soojenedes viga kaob
Ahh mida
07:46 09.10.2017
25000km õlivahetus välp?? No mida v...u?
Ahh mida
07:49 09.10.2017
Iga 25000km tagant võite õli vahetada kuskil Lõuna Itaalias mitte põhjamaades, kus ilm ja temperatuurid pidevalt kõiguvad.
No mida v.ttu
08:27 09.10.2017
Nii need autod p***e keerataksegi, teeme aga iga 25000 km tagant õlivahetusi ja 100000 km pealt juba kett, pingutid, nukad ja tõukurid lähevad. See et kankul on kirjas "longlife", ei tähenda sugugi seda, et võite selle õliga igavesti sõita.
Mitte ükski õli tootja pole veel mootori remonti kinni maksnud, kuigi mõni loll arvab, et äkki maksab. Ükski õli ei kesta meie kliimas üle 15000km ja need viimased 5000 km on ka juba selline teema, et see õli on juba nii ja naa. Tulemuseks on seest pasased mootorid, ummistunud karteri tuulutused, jne. Ja siis te nutate, et näete, kui si** auto.

Muudetud 09.10.17 09:38

No mida v.ttu
08:31 09.10.2017
Kumb tuleb siis odavam, kas tihedamini õli vahetada, või mootorile kap teha? See longlife ongi eksitav.
Aga.... .
09:41 09.10.2017
Räägite siin et 25000 on palju aga mul uuel Sprinteril on 60000 välp.
...
10:50 09.10.2017
60t pealt vahetad õli koos mootoriga.
VL
08:59 10.10.2017
sõidan muretu autoga..., ...teadaolevalt tehakse saksa turu jaoks parima kvaliteediga autod, järgmine kvaliteediklass on eu ja kolmas venemaa;

Müügimehel oli vast peenike huumorisoon :)
Kujutan ette kuidas koosteliini igal etapil on kolm erinevat autoosade kasti ligi, millest siis erinevaid autosid komplekteeritakse ning töötajad silitavad saksamaale toodetavaid autosid erilise hoolega. Eestisse aga paigaldatakse eritellimusena eriti venivaid mootorikette, pehme seguga kolbe ja käigukaste :)
v_
10:00 10.10.2017
Antud isendi puhul on muretu ja töökindel versioon diisel manuaalkastiga. Kui joppab saad aastateks õlivahetusest õlivahetuseni pilli. Muidugi peab kontrollima esindusest läbisõitu. Enamik nii vanu Passateid on juba keritud korduvalt.

Bensiinimootorid ja DSG kastid on nagu viitsütikuga pomm. Küll mootorite sisselaskeklapid ummistuvad ja mehhatroonika plokid lendavad. Sisselaskeklappide ummistumine on tavaline kõigile otsesissepritsega bensukatele. VW on selle probleemi likvideerinud eelpihustite paigaldamise näol aga seda alates 2014/15 masinatel.
Mul
21:18 13.10.2017
Transit customil 50 000/ 2a õlivälp. Müügimees kiitis, et hea odav pidada. Hooldusse läksin siis 50 pealt esimest korda, tegi hooldemees väga suured silmad. 130tkm pealt sai müüdud ja rohkem ei tea, kõis kenasti sinnamaani.
Marko. R
14:34 29.12.2018
Oli mõte osta Passat 2012 aasta 1.6 mootor ja 77kw.diisel. Kas selle mootoriga on palju probleeme?

Muudetud 29.12.18 16:49

marita57
18:10 30.12.2018
Küsin konkreetselt: kumba diiselmootorit eelistada (st kumbaga on vähem probleeme ja tüüpvigu), kas 1,6 115hj või 2,0 150hj?

Kuna sõidan palju, siis bensiinimootori poole üldse ei vaatagi.
Aastaarvuks 2015 ja uuem. Mis kere selle mootori ümber, pole hetkel oluline.

Ahjaa, käike jaksan veel ise vahetada nii et ses osas pole probleeme.
ole moodne
19:58 30.12.2018
tänased benad ei tarbi sugugi rohkem kui dislad ja minek on ka parem kui dislal.
inimene võiks ajaga kaasas käia ja areneda kuni surmani.
selgetnägija valerka
20:31 30.12.2018
ole moodne (registreerimata) - kui microautodest juttu siis võib olla küll, aga võta sinna 1,7t tühimassiga auto siis läheb asi ikke kardinaalselt kiiva
ole moodne
22:06 30.12.2018
1,6T bena - 1,6Tdisla, millest siin rääkida? mõlemal maanteel kulu 4.5 - 5 liitrit ja benal rohkem plusse sellise disla ees. diisli fenomen on selles, et kui mootor kulunud, ehk silindrid nii ellipsis, et ei ole võimalik viimast remontigi puurida korralikult siis liigub veel haisvalt edasi ja sellega ongi kogu petlik rõõm.
ei mõista neid vanade diislite kummardajaid.
selgetnägija valerka
22:19 30.12.2018
aga paljas linn neil, paljud ei satu elus maanteele
looder23
23:52 30.12.2018
Vaata, ole moodne, kui ei mistake, ära inise. Sõida oma bensukaga edasi ja ole õnnelik. Inimene küsis konkreetselt diiselmootori kohta ja nagu aru saanud eelnevatest kommentaaridest, siis tal on moest suht pohlad. Nu ja kui haisebki, siis teda see ju ei morjenda, probleem on sinul kui sa ninapidi tema pees sõidad. Saad aru, sinu probleem.
tjkjr
04:54 31.12.2018
silindrid ellipsis olid just bensiinimootoril vagil ja uuena juba, mis ka üks põhjustest suurele õlikulule. mingi seeria 1,8tsi
Mahno3
09:43 31.12.2018
1,2 tsi maanteekulu on pigem 6 kui 4,5. Tehase kulul uus mootor läbisõidul natuke üle 100 000 pole ka julgustav. 2014 aasta masin.
marita57
09:57 31.12.2018
Avan pisut oma küsimuse tausta:

Valerkale:
#aga paljas linn neil, paljud ei satu elus maanteele.
Elan maal ja töötan üle vabariigi, Narvas ja Pärnus, Raplas ja Rakveres, Tallinnast ja Tartust rääkimata. Vahel Läti-Soome ka. Seega sõit käib peamiselt maanteel. Sealhulgas tihti ka marsruudil Roosna-Alliku - Järva-Jaani :)
Muidugi, mida aeg edasi, seda vähem ma Tallinna kesklinna autoga kipun. Ja välismaale kaugemale kui Soome-Leedu (seal on nii ja naa) eelistan juba ühistransporti. On kiirem ja mugavam.

#kui microautodest juttu siis võib olla küll, aga võta sinna 1,7t tühimassiga auto siis läheb asi ikke kardinaalselt kiiva.
Kas just 1,7, aga 1,6 tonni tühimassi pluss suurem lauppind koos vastava õhutakistusega võib ära tulla küll pluss hunnik kola, mida mul on kombeks alati kaasas vedada.

Moodne olla soovitajale:
#ei mõista neid vanade diislite kummardajaid.
Õnneks vanad diislid pole hetkel minu teema. Pidin kuhugi selle piiri tõmbama ning enda jaoks seadsin 2015 ja uuema juurde. Ehk et jutt pole kindlasti vanadest diislitest.

Loodrile:
#Inimene küsis konkreetselt diiselmootori kohta ja nagu aru saanud eelnevatest kommentaaridest, siis tal on moest suht pohlad.
Täpselt nii ongi! :)

Suure (kas nüüd just suure, aga ikkagi) õlikuluga olen arvestanud. Mul on olnud 1,9 66kW ja 1,9 81kW diislid ning 1,6 MPI 75kW bensiin, eelmisel sajandil 1,8 66kW bensiin ka ning kõik need mootorid võtsid õli. Mitte palju, aga võtsid. See tundub olevat VAG-grupi mootorite geenides uuest saati. Miks, ma ei tea, aga igatahes olen selle riskiga arvestanud. Õnneks nad ei joo õlist tilgatumaks nii et regulaarselt kapoti alla kiigates mootorit kokku ei jooksuta.
Jesper345
10:43 31.12.2018
Kui valida just 1,6 ja 2,0 diislite vahel siis ise valiksin 2,0 mis on mul endal ka olnud. Väiksem sobib pigem üksinda ja väiksema kolaga sõitjale kuid 2,0 on täislastis ja/või käruga sõites hoopis midagi muud.

Bensiini mikrodest on endal hetkel üks 1,4t mille reaalne kütusekulu on raamatus lubatust oluliselt suurem kuid pean seda põhiliselt linnasõidukina ja väga ei põe.
looder23
12:35 31.12.2018
Sõbral 1,4 touran. Tema jutu järgi pole lootustki kulu raamatus antu järgi saada. Jah võibolla, kui mingi maa jalutad autot käekõrval ja lisaks võtad kasutusele kõik teada olevad ja ka mitte teadaolevad säästliku sõidustiili nipid, aga siis tuleb, ole moodne ning seletab, et ole moodne ja sõida teistega samas tempos, mitte ära pargi teedel/tänavatel.
qwdf
18:25 31.12.2018
Miks te mõtlete, et tehase kütusekulu ja reaalne elu kokku läheb? Võiksite tehase mõõtmismetoodikasse vähe süveneda, siis näetegi, et tehase kütusekulu on nii väike kui võimalik ideaalsetes tingimustes üldse saavutada.
Isegi hübriidid, mis peaksid 3 võtma on kütusekulu 5. % on see 5L päris arvestatav suurus.
kainemees
20:01 31.12.2018
marita57 ~ Mul on olnud 1,9 66kW ja 1,9 81kW diislid ning 1,6 MPI 75kW bensiin, eelmisel sajandil 1,8 66kW bensiin ka ning kõik need mootorid võtsid õli.Mitte palju, aga võtsid. See tundub olevat VAG-grupi mootorite geenides uuest saati.

mul 1.9 66 ja ei võta grammigi õli. kõik on alles mootoris. sul peab siis päris suure läbisõiduga masinad olema. miljon ja rohkem.mul veel kaks kahepoolest Audi dislat ja pole samuti mingitki õlikadu täheldanud. niiet ei maksa üldistada ja naistesaunajuttu ajada siin
wigry
11:33 13.01.2019
Opponeerin Marita57-le vastu. Omast kogemusest 1.6MPI 75kW mootor õli ei võtnud nitte grammigi ja kui hakkas lõpuks võtma 210 tuhande peal, läksin kapremonti ja sai õlikulu pidama. Nii et ei - VAG mootoritel pole õli võtmine geenides. Vähemalt bensukatel mitte.

Looder - Ma arvan, et elu teeb realistlikumaks uus WLTP mõõtmisstandard. Senist NEDC polnudki võimalik reasetes oludes saavutada, aga WLTP vahe on tüüpiliselt liiter-poolteist ning palju realistlikum. Min on aga kummaline, et minu 1.6MPI mootoril anti näiteks linna kuluks tehasest kohe 9.8 samas kui olles sellega nüüd 14 aastat sõitnud, piirdub halvimal juhul linna kulu umbes 9.5-ga kuigi tüüpiliselt ikka 8.5-8.8. Maanteekulu jah 5.5 on nii andmetes kui minul.

Muudetud 13.01.19 11:38

.
13:27 13.01.2019
Marita,isegi 20a vanadel autodel olid juba õlitaseme andurid järelikult pole ohtu mootorit kokku ajada.
Ei ole mul ükski uuem ega vanem vag õli söönud,jätame need üldistused sinna roima osakonda,kui auto eest hoolt ei kanta.

2.0 on suht õnnestunud kooslus uuematel vagidel.
marita57
14:05 13.01.2019
Ju siis on mul seniajani sattunud kehvad isendid. Tõsi, ma pole neil olnud ka esimene kasutaja nii et võimalik on ka lohaka esimese omaniku versioon. Pealegi - kui kasvõi siinsamas auto24.ee pisut ringi vaadata, siis kuuleb kurtmist VAG grupi mootorite õlikulu üle küll ja veel.

Hea uudis minu jaoks on pigem see, et järelikult on võimalik ka VAG mootoritega nii sõita, et õlikulu ei ole. Puhas rõõm!

# 2.0 on suht õnnestunud kooslus uuematel vagidel.

Jutt käib siis TDI-st või TSI-st? Seda teist ma joota ei jõua.
marita57
18:05 28.02.2019
Whatcar.com ei kokuta ses osas, mis mootor on parim:

#Engine: 2.0 TDi BMT 150 4Motion.
This is the best engine in the Tiguan range.

https://www.whatcar.com/volkswagen/tiguan/estate/20-tdi-bmt-
150-4motion-s-5dr/74843
Jusss karbussss
21:20 23.04.2019
Ma täpsustaks veel, et diiselauto annab pekki keerata, kui aasta otsa linnaotsi töristada 4nda käiguga, kõige pealt lähevad EGR, erinevad vaakumklapid, pihustid ja lõpetades DPF filtriga ja muu sodiga, mis diislitel on nõrgad ja ei talu madalaid pöördeid ja linnas löristamist.
wv
01:32 19.05.2019
Kuna enamuse wv pakutatavatest autodest on tuled tavaliste hõõgpirnidega, siis kuidas pimedas ja märjal asfaldil need näitavad? Ise xenonitega ära harjunud, et maa valge, isegi märjal asfaldil. Pimedas palju sõitmist, sooviks ikka, et hea valgustus.
viimasele
02:18 19.05.2019
Vastupidi, mul alates 1997. aastast kõik WV-d olnud xenonite ja viimaste aastate mudelid LED lahendusega. Ei pea ju kõige odavama otsa sõidukit valima, kui ootused kõrgemad on.
AP
07:00 19.05.2019
Kui pimedas palju sõitmist, vali Astra, led matrixid parimad, mis selle hinnaklassi autodel on.