Kevad käes ning autol vaja uusi suverehve, kuna originaalmõõt on suhteliselt suur 225/50/R17 siis ka premium rehvide hinnad on suht kallid, alates 130€/tk. Kuid hetkel pakutakse ka selles mõõdus soodsamaid rehve ning hetkel on jäänud sõelale Nordexx NS9000 (55€) ja Barum Bravuris 3 HM (90€). Mis aga on huvitav, siis ametliku rehvi tähiste järgi peaks Nordexx isegi parem olema, kütusekulu E, haardumine B ning müratase 71 db. Bravurisel näitajad kütusekulu E, haardumine C ning müratase 72 db. On kellegil kogemusi Nordexxiga, kas tal on siis märjas haardumine tõesti parem? Ning kuidas on kulumisega, Bravurised peaksid olema suht pikaealised?
kindlasti ei saa võrrelda Euroopa rehvi Hiina rehviga. Nordexx juba kaalub kaaluliselt rohekm kui Barum rehv, mis tähendab ka suuremat kütusekulu Nordexxi kahjuks. Isegi imestan neid tähiseid , aga tundub , et Hiinlased teevad rehve ainult tähiste heade tulemuste saamiseks, kui vaadata ka teisi Hiina rehve, siis paljudel on paremad tulemused ette näidata kui Euroopa rehvidel, samas aga rehvitestides põruvad need Hiinlased.
Samuti on Nordexx kõvasti jäigem rehv kui Barum, mis suvel just olulist rolli mängib. Ma arvan, et Barum kulub isegi kiiremini kui see jäigem Nordexx.
Hinna vahe on tuntav, seega kui raha vähe, paned Nordexx rehvid ja kui raha rohkem paned Barum rehvid alla, mõlemad veerevad normaalselt.
Ega tavainimene tavaliselt aru ei saa, mis suverehvid sul all veerevad, on need siis Hiina või Euroopa rehvid.
Ühesõnaga on minu arvamus, et ära võta neid EL tähiseid rehvil väga südamesse, need ei vasta alati tegelikkusele ning samuti nende erinevate suuruste ja erinevate märkide vahed ei saa tavainime sõiduolukorras olulist vahet teha kuna %-lt on need ainult väikesed muutused.
Kui Hiinat ei taha siis Vaata Daytonit ja Nexenit. Ise sai valitud Dayton, pole veel alla pannud aga hind lihtsalt nii hea, euroopas toodetud värsked rehvid, 2 suve sõidab ära ja siis võtab jälle uued.
Kruttisin oma avensisele sama mõõtu Dayton D320 `ned. Maksid vist ca 60 EUR/tk. On ümmargused, mustrit ka nagu on väga kõva müra ka ei tee, nii et ei oska nagu muud tahtagi.
seda teemat lugedes tulid meelde ennemuistsed õudsad ajad, kus polnud ei rehviteste lugeda ega energiamärgiseid vaadata, aga sellest hoolimata sõideti. sõideti isegi mitusada kilomeetrit järjest ühest linnast teise ja seda vihmaga ja päikesega ja tuulega ja tormiga... ja näed- jõuti kohale ja sõideti veel tagasi ka. paljudel olid pered autos- naised, lapsed, ämmad ja kes kõik veel- koer, kass, kasvõi kilpkonn, mille tuttav meremees tõi. ning mitte keegi ei osanud mõeldagi, et kuskil maailma otsas võivad eksisteerida rehvid, mis on paremad kui tema omad ja hoiavad autot paremini teel ja ei unda ja ei kulu ja hoiavad kütust kokku ja on ümmargusemad. müstika, aga elati normaalselt, ei hakatud igast pisiasjast suurt numbrit tegema ja üldse põeti vähem kui tänapäeval, kus infot leidub terabaitides, aga mõistust paraku napib.
Sõideti jah, aga sõideti aeglasemalt. Ja kui avarii tehti, saadi surma. Ja kui surma ei saadud, siis veritseti tee ääres nii kaua, kui keegi möödasõitja su kinni sidus või raskemal juhul kuskile telefoni ligi sai, et kiirabi välja kutsuda. Ja keegi ei kurtnud. Sest ei olnud paremat näinud.
siis ma olen õnnesärgis sündinud- olin vist ca 12a. kui ia kunagine kursavend meid pea tuttuue 03 istmetele istutas, mina sain ülima õnneloosi piletiga esiistmele ning sõit läks tallinnast vääna suunas. kohati oli kiiruseks 120km/h. oh oleks ma tol ajal midagi rehvidest teadnud, siis oleksin ilmelt jalgsi edasi kõndinud, aga näed- hoolimata kiirest sõidust jäime kõik ellu. teine juhus tuli veel meelde- sai poistega vist õlut võetud, ehk ka kangemat, siis mahutas meid 2140 ja linnast välja tee meid viiski. paraku pole see muidugi kiitlemiseks, aga kiirus oli mosse võimete piiril- ca 140. aga või see noor nolk midagi elust ja surmast jagas- tavalised mosserehvid all ja anti tuld.
eks mõned pehmekesed püüavad ikka veel meile selgeks teha, et vanasti käisid elu ja surm 4x aeglasemalt ja mõned jäävadki seda uskuma ning tormavad nobedalt tipprehve ostma, aga on veel säilinud inimesi, kes mäletavad olnut, kes mõistavad olevikku ja oskavad oma peaga mõelda ega hakka põdema, kui mõni rehv pole testis osalenud või müra 1db rohkem.
aga tõsiselt- näidake mulle üks tänapäeval toodetud rehv, mis 90ne või 110ga teel ei püsi ning esimese vihmatibutusega liuglema läheb. ehk need maanteekraavis veritsemised on siiski rohkem roolisistuja teema kui hiina vs euroopa vaidlus.
Küsiks millise autospordi liigiga tegeled ,et nii raske valiku ees oled??
Tavapäraseks lubatud kiirusega sõitmiseks sobivad kõik rehvid mis ümmargused ,ei saa küll öelda et just hiina rehv ei kõlba sõita .
Omal kogemus Minerva ga . Noo ei saa küll aru et erinevus oleks varem olnud Continetaliga (Samuti olid uued ostes)
Noo tõesti ma ei osale rallidel ja autol on üle 100 kw vaid.
hiinakatel jah häda midagi. Euroliit ei anna sertifikaati kellelegi niisama. Tavalisel autol ning tavalisel juhil on selle hinna eest rehvi küll ja küll. Loomulikult on vanad kalli nimega rehvitootjad tagajalgadel. Endal käisid miskid nankangid viis suve ja üle 60000 km. Sai ka libedal, siledal asfaldil nö. testitud (kiirust üle 130 ei lasknud) pidama sai normaalselt ja külglibisemisse kah ei läinud. Mida veel tahta.
Hiina on suur riik ja tootjad on erinevad, kui jah siiani pole sealt tipptoodangut tulnud. Olen ise vaadanud rehve pakkumiste järgi, Hiina rehi ei osata põhimõtte pärast aga valikut on ka ilma hiinata küll ja küll.
Võiks ette lugeda mõned soodsamad ja head rehvid: Barum, Dayton, Matador, Sava, Nexen, GT Radial jne. Neid ostes sa kindlasti turvalisuse pealt kokku ei hoia. Palju ju sõlub autost, piduritest ja loomulikult juhist. Minu kindel veendumus on et osta parem natuke odavam rehv ja vaheta tihemini ja ära lase nii ära kuluda kui et kõige kallim ja siis lubatu piirini välja. Sõitsin Matador hectorra 2 ga 2 suve, mustrit on politsei jaoks veel aga ma arvan et turvalisem on võtta jälle uued rehvid ja nüüd all Dayton d320 ed, ma olen ikka võidus kui oleks võttnud 1 komplekti tipprehve.
Ostsin eelmisel aastal Irust NX-sid. Suveks väga piisav, ainult et sügisel tuleb vahetada õigeaegselt (enne lund). Nad vist pole eales häbenema panevat rehvi importinud, aga reklaamida ennast ei taha või viitsi või raatsi. Maapoisid, ei taipa, et tagasihoidlikusel pole tänapäeva äris kohta. Lugupidamine sellegipoolest, kui veoka rehv Kaunase lähedal läks, suutsid 1,5 h sõprade abiga uue Barumi saata-vahetada-korraldada.