Subaru garantii ja hooldus. Millised jupid, õlid jne. kuuluvad subaru garantii hoolduses tasuta vahetatavate osade hulka? Kuu oman garantiid, milliste osade eest tuleb maksta ja milliste eest mitte.
Kahtlustan, et kõige eest tuleb maksta. Või arvasid, et autoesindused pakuvad sulle tasuta lõunaid? Muhahaha.
Kuluosad mis hoolduses vahetatakse on filtrid õlid. Need ei kuulu ju garantii alla:) Vahetatakse õli ja heal juhul ka õlifilter. Need maksavad. Odavam on punn alt keerata ja uus õli ise sisse kallata. Odavaim on lahtist vaadiõli osta. Tegelt ega poes plastkankus on ka juba suht odavaks läinud. Ega kui sel mingi puks või kuulliigend kulunud ja loksub veits siis need ka kuluosad ja garanti alla ei lähe. Põhimõtteliselt garantii alla naljalt midagi ei lähegi.
olen subaru xv-ga käinud kahes hoolduses. nii 15000 kui ka 30000km omas. ja mõlemal korral ei ole miskit tahetud.viimane hooldus kestis pikemalt ja seal vahetati kõik õlid ja filtrid ning veel nipetnäpet
Garantii alla ei lähe kulumaterjal ja kuluosad. Nt piduriketta kulumine ei lähe, aga kui ketas lokkima hakkab, siis vahetatakse garantii korras koos klotsidega ära. Kindlasti ei lähe garantii alla aku ja väljalasketorustik, neil oli autost lühem garantiiaeg. Päris vastused saad esindusest, soovitavalt sealtsamast kus su auto ajalugu olemas on.
Olen ühe "tasuta hoolduste" kampaaniasubjekti juba 120tuhhini veeretanud. Kampaania "kuni 60000 hooldused tasuta" sisuks on 3 tasuta hooldust - 15000, 30000 ja 45000 läbisõidul. Kui oled jõuad 60000ni, siis see on tavakorras tasuline hooldus isegi juhul kui auto veel alla 3 aastane.
Kui auto saab enne 3 aastaseks kui viimase tasuta hoolduse 45000 täitub, siis kõik peale 3a hooldused on tavakorras tasulised.
Pikk jutt, aga tegelikult väga lihtne asi. Ei mingeid konkse ega agasid.
Offtopic - Ühe BMW demoauto küljel hakkas silma sõnum, et 5 aasta hooldused ja remont tasuta, st on auto hinnas sees - kõlab väga ahvatlevalt ja tekib küsimus et huvitav kus siin konks võiks olla...
Subaru on väga hea auto, aga arusaamatuks jääb see, et kuidas saab AUTOSPIRIT kasutada mootoriõliks ADDINOLi??? See ei mahu mulle pähe. Kui ma seda teada sain, et mu uude outbacki addinoli panevad, oli tahtmine see kohe mootorist välja lasta. Müügivärk on autospiritis väga hea, aga hooldus ei kannata kriitikat. Õnneks saab mujal ka hooldada oma subarut.
:) sellepärast nad silti uksepostile ei julgegi kleepida, et nad ise ka häbenevad seda.
Kui soodsaid lahendusi kasutatakse avalikult ja õiglase hinnaga, siis on see täiesti OK. Kui aga marki varjatakse või soodustoote eest küsitakse margitoote hinda, siis on see pehmelt öeldes inetu. No kujuta ette, et su autole paigaldadakse tootja miinimumnõuetele vastavad B-varuosa pidurikettad ja klotsid. Kui see ka arvel kajastub, siis on see su teadlik valik. Aga kui arvel on originaalvaruosa hind ja sa ei teagi mis rauad su hobesele alla naelutati, siis see ei ole OK. PS - olen sõitnud igasugu viguritega, kuid võimalusel kasutan tunnustatud margitooteid ja maksan (ilmselt kõvasti peale) oma südamerahu eest.
Subarul on garantii 3 aastat või 100 000km, see on nii vähe, et selle aja jooksul sa ei pea garantii korras midagi vahetama. OK, mul vahetati garantii korras kohe alguses konditsioneeri radikas aga see oli mingi tehase praak olnud, sealt edasi 120 000 km juures vahetati tagumised piduriklotsid mis pidi ise maksma. Järgmine hooldus on 165 000km ja ilmselt lähevad nüüd esimesed klotsid vahetusse, muu on jätkuvalt originaal. Muretu.
Ja reklaam, et 3 aastat hooldust tasuta, on vale. Mul sai 45 000km täis juba ühe aastaga, edasi peab kõik hooldused ise maksma. Valetajate käest ma rohkem autot ei osta, kuigi kestab hästi aga on uimane ja iste toetab max 170cm pikkust kodanikku, pikemal jalad ripuvad seal nagu õrrel, ei mingit tuge istmepadjalt.
kui see asi nii hull on, miks ostsite endale sealt autod. ega te neid kinnises kastis ei saanud ja pärast avamist tuli üllatus, et midagi ei meeldi, kas kohe ei võinud endale selgeks teha, et tasuta lõunaid ei ole
kui teil kõigil on firma autod ei tohiks ju teil olla vahet, kas üks või kümme aastat garantii. reeglina ei hoita neid autosi nii nagu enda oma ja selleks tundubki, et koguaeg teeninduses.
Kahju, et koolis ei õpetatud loetud teksti mõistma. Subaru garantii- ja hooldusraamat reguleerivad kliendi-müügi/järelteenindus võrgu-maaletooja suhet. Kui oleksite endale asja selgeks teinud, siis poleks hetkel kedagi süüdistanud pettuses.
Subaru hoolduses tehakse kord aastas või iga 15000 km tagant. See tähendab seda et kokku tasuta hooldust on kolm.
Lugeda oskan ja need tingimused reklaamis ei viita sellele, et loe ka peenikest teksti, sest suurelt välja reklaamitud tingimused kehtivad ainult neile kes sõidavad autoga nii vähe, et poleks üldse mõtet uut autot osta. Nii ei teha. See pole ilus. See on kivi Subaru marketingi osakonnale, ilmselt pole see reklaam välja mõeldud Baltikumis, vaid kuskil kaugemal. Meie omad on lihtsalt fakti ees.
See kas auto on firma või eraisiku oma, ei puutu ju asjasse, tehnikast huvitatud inimene ikka tahab teada mis toimub ja mis midagi maksab, vahet pole kes maksab. Kõik pole hoolimatud. Kuigi firma maksab, siis pean seda enda autoks ja hoian 5+ korras.
Õnneks on mariine seltskond normaalne ja teeb tööd ilusti. Teeninduse ja vastupidavuse poolest võiks veel Subarut osta.
Subaru müük euroopas on olematu. Saksas vaadati kui ilmaimet. Imelik, et meil on see auto üsna populaarne kuigi puuduvad normaalse kütusekuluga mootorid ja salongikvaliteet jääb tugevalt alla näiteks Skoda alternatiivsetele mudelitele. Ostad väikse kõkatsi ja kulutad autoga 100 km läbimiseks rohkem raha kui suure ja raske 3.0TDI Touaregiga mis võib tõmmata 3,5 tonnist haagist.
Milleks selline vaidlus, et kas sõidad selle või sellega. Hindade vahe nii suur, et mõnda masinat võid osta kaks tükki ja ilmselt ei tõmba keegi 3,5 tonni oma maasturiga lihtsalt sõidu mõnu pärast omab. Kui kõigil oleks taskud punnis rahast sõidaksid lmega masinatega
Huvitav, et mõni on asja endale nii mõelnud, fantaasia on ikka väga rikkas. Toon näite, kus Obk on 3 aastaga sõitnud ei rohkem ega vähem kui 340 000 km. Kas tõesti Teie ime loogika järgi keegi on nõus kinni maksma 22 hooldust? Väga naiivne.
Tasuta hooldusteenus kehtib 36 kuud alates sõiduki esmakordse registreerimise kuupäevast. Tasuta hoolduse käigus kaetavad hooldusvälbad on 15000 km, 30000 km ja 45000 km või üks kord aastas, olenevalt sellest, kumb saabub varem.
Tekst pärineb subaru.ee lehelt ja on selgelt välja toodud, mis ja kui palju...
Tuleb ikka vast kooli minna ja tähed ja sõnad selgeks teha!
Küsimusele küsimusega ei vastata
Mis tähtsust on emal või tütrel? näe on ja väga suur tähtsus.
Samahästi võiks ju küsida, et mis tähtsust on kas juua joogivett või kraavist solgivett. Kui tahad - pane oma Addinoli!
Kuna sina maksad õlivahetuse ja või hoolduse eest saad kindlasti õli margi suhtes kokku leppida. Kahtlen, et teised õlid paremad on. Kui just zigulli õli sisse ei topi.
Täiesti ükskõik mis õli pannakse. Kindlasti vastab see autotootja nõuetele. Kui tootja ütleb et Addinoli võib panna siis andku minna. Ei pea ennast targemaks kui Subaru insenerid.
Pealegi on auto liisingufirma oma. Kui nemad lubavad enda autosse tootja nõuetele vastavat õli... Ma ei näe siin mingit probleemi. Kas peaksin oma raha eest hakkama liisingufirma autosse mingit super-castrolvalvobpshelli ultrasünt õli ostma? Ma ei arva nii.
Ja mis p*spa siis teadlased kasutavad?Kunagi oli 1.4 volks,mis sõitis 360000 addinol õliga.Peale seda läks minu käest ära.Hoolduste vahel polnud tilkagi juurde vaja vaiad.
Mul ei olegi vaja pead vaevata millist õli kuhugi valada. Kui aeg kätte jõuab, viin auto esindusse. Seal lastakse vana Addicastrol välja ja valatakse uus asemele. Lihtne! Mitte mingit teadust.
Hoopis rohkem tahaksin teada kust tekivad need "teadmised" mille põhjal väidetakse et üks või teine õli on pa*k ja hoopis kolmas õli on see mis tagab auto mootorile igavese või miljon kilomeetrit läbisõitu? Auto24 foorumist?
Endal kogemus kus esindus pani korrapäraselt VAG masinasse Castrolit ning 200 tuhande peal hakkas mootor õli sööma. Kas asi oli Castrolis või hoopis 15 000km hooldusvälbas, ei oska öelda. Sai tehtud mootorile kapremont ja otsustan nüüd erinevalt tehase ettekirjutustest teostada õlivahetust 10 000km tagant. Näis. Esimesed paar korda olen sisse kallanud Bardahli (sest töökoda kus mootori lasin korda teha, kasutab seda õlimarki). Aga jah tänapäeval on ju need ülipika vahetusvälbaga õlid ja mootorid ning ma arvan, et probleem pigem seal kui konkreetses õlimargis. 10 000 on norm õlivahetusvälp mitte 30 000 või kaks aastat - see aitab ainult esimesel omanikul raha kokku hoida.
Teatavasti ei ole õlivahetusvälp mitte niivõrd inseneride kui just turundustüüpide trikk, et näidata autohooldust odavamana ja savutada niimoodi konkurentsieelis.
Minu Subaru OB 2019 2,5 bens manual ütleb õli kvaliteediks: API - SN (Resource Conserving); ILSAC - GF5 või ACEA - A3 või A5 // soovituslikult 0w20 või 5w30, 5w40.
Kasutaksin ainult järgmisi õlisid:
*MOTUL 8100 Eco-Lite 0W-20 // Spetsifikatsioonid ja nõudmised: API SERVICE SN / CF, ILSAC GF-5
Siit näha, et täpselt see mis vaja!
*Gulf Ultrasynth X 0W-20 // Spetsifikatsioonid ja nõudmised: API SN/SN-RC
ILSAG ILSAC GF-5
*Liqui Moly Special Tec AA 0W-20 // Spetsifikatsioonid ja nõudmised: -API: SN
-ILSAC: GF-5
Mis Addinolil pakkuda?
~Addinol Mega Light MV 039 0W-30 // Spets: ACEA A5/B5
ehk nii ja naa, aga pigem mitte
~Addinol Giga Light MV 0530 LL 5W-30 // Spets: ACEA C3, API SN
ehk siis järeldus - jah, minimum nõuded addinolil täidetud, aga parim ei ole.
Miks me peaksime leppima kehvemaga - tegu ju SUBARUGA, tahame parimat!
Arusaamatu kaader on siin foorumis...
Naera puruks .Inmestel on arusaamine ,et Addinol õli ei sobi ja kui Mobil või Castrol siis on super kvaliteet.
Mobil ja Castrol toodab igasuguse kvaliteedi näitajatega õlisid .See on lihtsalt õlitootja nimi.
Mobil ja muudel tootjatel on olemas ka mineraalsed traktoriõlid mis on analoogsed Kamaz õliga.Vaadatakse ainult tootjanime......
Õli peab vastama kvaliteedi näitajatele hoopis.
Vaata ikka eelmist postitust, seal ju seletabki kvaliteedinõuetest. Seda siin ju osad püüavadki selgeks teha, et Addinolil pole vastu panna nii kvaliteetset. Põmm.
OBB6 jutt jumalast õige. Kasutan ka Motuli ja Gulf õlisid.
Addinol on vanadest õlidest kokku segatud ja siis seejärel puhastamise teel uueks vorbitud.
Aga vaadake oma auto manualist järgi mis kvaliteedi nõudeid tehas on määranud. Mõnele vanemale võib täitsa sobida addikas. :)
API SN (RC) ja ILSAC GF5 on sisuliselt üks-ühele samad.
Samas ACEA A3 ja A5 on omavahel võrrelduna piisavalt erinevad, mina A5 õli nõudvat autosse A3 õli küll ei paneks, eriti kui on turbotatud isendiga tegu.
Muidugi kui tootja ise listib mõlemad, siis vahet pole. A5 on tavaliselt nö. long-life (teatud ringkonnas sõimusõna) õli koos kõige sinnajuurde kuuluvaga.
OB FB25 mootor on lihtne ja vastupidav agregaat (mitte segi ajada eelmise põlve EJ25-ga!), A3 peaks sinna kärama küll kui vahetus enne 15K km ära teha.
Õli "tapavad" külmkäivitused ja lühikesed otsad(kondents!) ja koormus. Kui eelnev pole teemaks, siis lihtsalt RTFM ja kui seal on A3 lubatud, siis panedki õige viskoossusega A3 ja jutul lõpp. Pole vaja üle mõelda.
koolkondasid on päris mitu.esimene väidab, et kõik tuleb ühest torust, vahe on sildis ja hinnas.Teine ütleb, et kui tahad odavat ja head, pead ostma ühe odava ja teise hea.kolmas väidab, et ma ei ole nii rikas, et odavat asja osta, parim, või mitte midagi !
Mida sisaldab Forester'i 2013 bensiin manuaal (FB20) 10-nda aasta hooldus? Mis umbes maksta võib? Uurin loomulikult ka esindustest aga soovin saada reaalse elu kohta eelinfot.
millal see hooldus on plaanis teha,kas sel aastal,või 10 aasta pärast.hinnad ju muutuvad igal aastal.pealegi ei tuleks varjata oma masina läbisõitu,kui esindusest infot küsid
Kõik oleneb, mis enne tehtud on. Kui müüja enne midagi ei teinud, siis kallim hooldus, kui kõik värskelt tehtud, siis ei peagi hooldama...
Peale nn. ettenähtud tööde võib tulla ka lisakulusid, näiteks uued pidurid jne...
Arusaadav, et võib lisanduda kuluosasid jne. Huvi pakub ikka see osa, mis selle vanuse/läbisõiduga tehas hoolduses ette näeb. Auto on olnud ainult minu valduses ja siiani on tehtud kõik, mis ette nähtud ja vaja.
Kui auto on olnud kogu aeg oma, siis hoolduste kulud juba teada ju.
Kas pole endal hooldusraamatut - seal ju kirjas, mida teha tuleb? Saab ju helistada ka hooldusesse kus masin enne käinud ja küsida. Probleem tundub kuidagi imelik, eriti kui juba kogu aeg seda autot omanud siiani...
Sooviks infot inimestelt, kellel selline hiljutine kogemus on. Hinnad imelikul kombel muutuvad muide. Pakkumised on esindustest kah küsitud ja ootan vastuseid. Vabandust tekitatud ebameeldivuste pärast, et selliseid tüütuid postitusi nägema peab!
@PS hooldusraamatus ei ole kahjuks kirjas, mida 150000km/120kuud korralisel hooldusel tehas ette näeb. Üks esindus näiteks pani pakkumisse kiilrihma, teine mitte. Üks pani jahutusvedeliku, teine mitte. Ka pakutud õlikogused kindla mootori kohta on erinevad. Sellepärast uurin siin teiste kasutajate kogemuste kohta. Võiksin ka ise teha või kolmanda töökoja poole pöörduda aga tahaks ülevaadet, mida on mõtet vahetada, mida mitte.
Vaheta mootoriõli, vaata rehve, pane rõhud õigeks, ka tagavara rattal, vaata kõik ülejäänud vedelikud üle, kaasaarvatud diffrites, vaata üle rihmapingutid, lae aku täis, vaata üle kõikide veovõllide tolmukatted, õlita kõik uste ja luukide liigendid, vaata üle kõik roolikomponendid ja amordid ning vedrustus, vaata üle auto põhi, tee autoga pikem sõit linnas/maanteel.
@Marko, teatavasti tuleb autot korraliselt hooldada, iga aasta või teatud läbisõidu järel. Vastavalt kumb saabub varem. Minul täitus juhuslikult enne 10-aastat, mitte 150000 km. Mõned kutsuvad seda siiski 150000km hoolduseks.
Ega seal eriti lihtsamale hooldusele juurde vist tulegi - küünlad, jahutusvedelik, kütuse filter, pidurivedelik. Difrite/kastide õli vist ei vahetata...