Smart

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

kogemusi Smart'i omanikelt

naine
19:24 28.01.2004
kaalun smarti ostmist, v2ga meeldib,proovis6it proovis6iduks, aga igap2evane elu on natuke teistmoodi ikka :) Oleks v2ga t2nulik, et Smarti (loodetavasti 6nnelikud) omanikud kogemusi jagaks, mis on head ja vead. (olen ilma pereta, vanematel/vennal oma autod, seega, ei ole probleem see, et kolmas isik autosse ei mahu)
mees
19:36 28.01.2004
Mul on sind edaspidi ka vaja kallis naine. Kui avarii peaks juhtuma , siis ega sul Smardiga palju elulootust pole... ja kui sa kunagi Smarti müüa peaks tahtma , siis on see Eesti Vabariigis küll praktiliselt võimatu! Kujutad sa ette 70 aastast vanaprouat Smardiga sõitmas? Pea äkki vennaga enne nõu või helista mulle!

igavesti Sinu

mees
joosep
19:47 28.01.2004
pole sõitnud ei roolis ega kõrval, aga ühte märgiks küll --see auto on tagaveoline ja naelkumme pea võimatu saada sellist mõõtu (esi/taga erineva mõõduga)
DI
20:17 28.01.2004
u aasta tagasi oli TM-s test ja seal oli 2 probleemi: talvekumme pole olemas, talvel sõita ei kõlbaks ka nendega

suve+linnaauto, talveks peab olema teine auto
bz
17:47 04.02.2004
talvekummid on olemas, aga neid peaks tellima.
veel üks moment - tal on *****line automaat ja vedrustust pole, meie teedel smardiga sõita - kõik plombid välja langevad.

mõttetu mänguasi
naine
11:02 19.02.2004
aitäh, kulla mees :) Vaatan siis teisi autosid, mingile otsusele polegi veel jõunud.
sinamina
11:09 19.02.2004
väike shkoda fabia näiteks? hind soodne ja asjalik pill!
mp
12:22 24.02.2004
ma ise sõitsin suvel 3 nädalat ja mulle küll meeldis. väga ruttu unustad ära, et sul on väike auto istumise all. Igatahes mõnus oli
Margus
17:49 22.07.2004
Kulla inimesed, kes siin oma tarkust jagavad. Kuna minu peres on Smart juba 2,5 aastat olnud, siis oskan ehk jagada ka kogemusi. Igasugused jutud sellest, et smart pole talveauto jne. on suur ********. Auto on tõesti tagaveoline, kuid veojõukontroll ei lase mingeid lollusi teha. Külglibisemisse saab ainult väga libedal (kiilasjää vms.) ja juhul kui väga kõvasti pingutada (liikluses see ei õnnestu). Ja ei ole see smart vähem turvaline miskit kui seesamane Skoda Fabia - smardi plastmass murdub avariis küljest lahti, kuid sõitjaid kaitseb metallpuur, mis on päris tugev. smardi tugevuseks on linnaökonoomika - alla 4 liitri sajale automaatkastiga on ikka argument. Pluss parkimiseelised ja by default parem mugavusvarustus kui sa Fabia-tüüpi autolt saada võid. Samas - smart muidugi ei ole ka faabia konkurent vaid ongi mõeldud just kvaliteetauto sihtgrupile. MInule isiklikult meeldib smardi tooteideoloogia väga. Kokkuvõttes, soovitan smarti järgmistel tingimustel:
- kasutusrent (järelturg on tõesti kahtlane)
- vajadusel saad kautada mõnda muud autot (vahel siiski on ka tagaistet vaja!)
- on soov ja võimalus mugavuste eest (pisut) rohkem maksta
- kindlasti kaskokindlustus (avarii või varguse korral kulud suured)
- 90% sinu elust toimub linnas (maanteel saab samrdiga sõita küll, kuid selleks on ka mugavamaid võimalusi)
kiku
19:04 23.09.2004
kust saab uusi smarte osta?????
Kaido
14:23 17.11.2004
Lähim koht kust uue Smardi saab on Soomes Vehos.
Yks test kah talvise Samardi kohta mille tegid soome mersu omanikud.
http://mersuforum.net/ tuleks vaadata forumi alt ja koeajot.
Talvekumme on täitsa olemas ja pannakse ka suuremaid velgi ja kumme alla. Täpsemalt peaks uurima Saksa Smardi clubi alt http://www.smart-club.de/
Hinnad on saksas kah juba hulga mõnusamaks läinud ja saab tykk maad odavamalt kui eestist.

Smartist
12:14 09.12.2004
Odavam ainult Saksamaalt
smaart
08:37 12.01.2006
Ma küll ei oma Smarti, kuid ükskord huvipärast rentisime smardi. Sõidumugavus linnas ja väiksematel külateedel (siledatel) on super! Renditud isend oli nö poolautomaatkastiga e käike pidi ise vahetama, sidur oli automaatne. Käiguvahetus oli natuke ebamugav, neid tuli tihti vahetada ja käike oli 6. Kui osta, siis peaks valima automaatkastiga versiooni. Rendikal oli bensumootor (ma ei tea küll täpseid andmeid), linnas kellelegi jalgu küll ei jäänud - kiirendus 0-60 oli hea, edasi läks natuke uimasemalt. seest tundub Smart suure autona: esiklaas läheb kaugele ette, armatuur on suur ja lai, süütelukk on saabilikult kahe istme vahel. ainult, et üle õle ei tohi vaadata - kohe on nina vastu tagaklaasi :) Ja maanteesõiduks ma ka ei soovita: kui tavaline auto hakkab reeglina kõikuma suurematel kiirustel küljesuunas, siis smart kõigub 120km/h juures lisaks küljele ka esi ja tahasuunas - suht ebamugav.
Aga kui ostmiseks läheb, siis ainult linnatarbeks: manööverdamine super, parkimisprobleeme vähem, bensukulu imeväike (smardil on ca 20 liitrine paak), sõidumugavus linnas hea. Ja soovitavalt peaks valima "täisautomaatkasti", kui just käigukanginäppimine eesmärk omaete ei ole.
smurf
11:32 12.01.2006
olen sõitnud smardiga 6 kuud ja olen väga rahul juppe on raske saada aga pole kallid rooliots 300 eek/tk ja sobib ka sarniirix amort 800eek/tk. kumme saab continental 1400eek tykk tellides. talvel pole midagi häda maanteel peab aga arwestama köva tuulega muidu on ok NB!!! nahhuy se veojöu kontroll ilma on lahedam
smart omanik
19:50 06.05.2006
Kust on võimalik varuosad smardile osta._
jack
14:19 29.05.2006
Saksa Motorvision andis oma hinnangu: võimalikult suure raha eest võimalikult vähe autot. Praeguseks on see MB projekt pankrotis, müüakse edasi. Võib tekkida varuosadega probleeme. Oli nagu ka MB A-klassil alguses probleeme põdratestiga ja raskusi liikuda talveoludes. Stabiilsusprogramm päästis veidi asja. Ei kritiseeri kellegi autoostu eelistusi-ostab kellele meeldib.
kodanik
17:42 03.06.2006
nu uuemad uudised on sellised et Smart läheb täielikult mersu alla ja siis kaovad ka raskused kuidas saada varuosi ja hooldust
alar
20:01 11.06.2006
Rentisin samuti 3 päeva Smarti. Päev läbi sai sõidetud. Kiidan väga.Suuri kiirusi ta küll ei salli, kuid linnas sõitmiseks paremat autot maamunal hetkel pole. Tahaks kohe endalegi sellist, teise autona.
Katrin
18:14 20.06.2006
Kes Eestis Smarte rendib? Tahan ka proovida
tulevane omanik :D
19:40 21.06.2006
hiir
12:32 14.07.2006
Kas kusagil Eestis myyakse Smarte (uusi , voib ka kasutatud olla)???
Eedi
13:21 14.07.2006
Minu arust see väike kaheukseline Smart siiski nii turvaline ei ole, sest et tal ei ole massi ju. Aga tasub vaadata Smart Forfour poole, ta suurem(neljaukseline), seega ka raskem ja turvalisem ja kuna tal on 1,5-ne mootor siis ei jää ka maanteel kellelegi jalgu.

http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud/544/auto_php-id=2325
44-auto24_delfi_ee.html
Laevaomanik
18:52 09.08.2006
Rendin ja müün Smarte. Toon neid Saksast vaikselt. Autod 2003 alates ja max 40 K sõitnud. Ise olen sõitnud 3 kuud. Super!! Ja kui vaatad peeglisse siis näed vaid tagasivaatavaid pilkusid. :))
Kui on huvi võin rentida paariks päevaks, muidugi kui on huvi osta.
Andke teada!
Pets
19:22 09.08.2006
Kes siin jälle arvab et mass see on turvalisus. Ennekõike luuakse turvalisus inseneride poolt ajutegevuse käigus. Suurem mass teeb nende elu küll lihtsamaks kuid mitte oluliselt. Tänapäeval auto kaalust moodustab lõviosa igasugu seadmed ja kerekandmik ise mis tagab kokkupõrke turvalisuse peab pidevalt kaaludieedil olema. et saaks mugavus ja muud nänni autole külge kruvida. Muidugi osa sellest nännist on ka turvavarustus aga kahe istmelisel autol kulub patju tükk maad vähem.
Mis puutub tagavaraosadesse siis Smarte on toodetud sadu tuhandeid nii, et tegemist on tõsise massitootmisega ja vastavalt seadusele peab tootja tagama kõikide juppide kättesaadavuse veel vähemalt kümme aastat peale tootmise lõppemist. Smartide tootmisarv on paljudest meie arvates massiliselt tooodetud autodest suurem.

Christian
10:13 29.10.2006
Sooviksin Smart rentida võibolla osta, kus on võimalik. Ise olen Lõuna Eestist pärit on
Indrek_s
15:37 31.10.2006
Smart on VÄGA-VÄGA turvaline auto, edastan mõned lingid crash-testidest

http://www.youtube.com/results?search_query=smart+crash
Merle
17:28 31.10.2006
Räägitakse, et talvekumme on saada,aga kust. Kust neid tellima peaks?
Olen uurinud mitmetest kohtadest,aga ei midagi. Äkki keegi jagaks infot!
Laevaomanik
17:56 31.10.2006
Mina tellin just Saksast, 250 eur on jooks, koos velgedega. Hiljaks olen küll juba jäänud aga . noh mis teha.
taimi
15:45 18.11.2006
tere,
palun täpsemalt- kust saab rentida ja näha müümiseks olevaid smarte, tahan kindlasti proovida enne ostmist, mulle tundub smart hästi sobiv- linnasõidud enamasti!

ette tänades
Taimi
parmaat23
11:52 19.11.2006
LAEVAOMANIK - kes sa oled ja kuidas on sinuga võimalik kontakti saada. Huvitaks smrti teemad. Kas keegi teine teab äkki ?

ette tänades
Laevaomanik
10:49 29.11.2006
Taimi, võin sulle Smarti proovida anda. Kas tahad musta bensiini või punast diiselmootoriga?
Auto on Tallinnas ja proovida ikka saab kui huvi on. Järelmaks või siis liising on ka võimalik. Variante on palju.
however
18:17 30.11.2006
Laevaomanik, miks sul mitu smarti on?
aadu
18:49 30.11.2006
nägin smarti ja maz kalluri kokkupõrget kus smart sõitis umbes 40 km/h Mazile ette mis liikus võibolla 30 km/h
juht sai kriimustada ainult kuigi plastmassitükke oli kõik kohad täis ja turvapadi väljas
uskumatult turvaline auto ja tal pole taga raskust mis inertsiga kõik eesoleva kokku surub.
however
19:55 30.11.2006
ega ometi mitte Eestis?
Laevaomanik
20:33 30.11.2006
to however: tead tõin Smardi mingile ärimehe pojale ja ta hüppas viimasel hetkel alt. Nüüd müütan seda, kui teate et keegi soovib osta siis viisin Favora tanklasse Tondi ja Pärnu mnt nurgal, seal saab seda näha. Ja proovida kui vaja on :)
taimi
22:02 30.11.2006
Laevaomanik - huvi on suur smarti vastu, aga kuidagi ei saa sinuga kontakti. Kas oskad hea mooduse välja pakkuda? Ei tahaks vihmas ja tuisus Favorasse ümber Smarti tiirlema minna!

taimi
Laevaomanik
12:58 01.12.2006
Taimi, kontakt mul ........@hot.ee ja telefon 50.........

Muudetud 01.12.06 15:19

Marko
15:22 01.12.2006
Laevaomanik, kas tõesti on nii raske aru saada, et foorumis ei tohi kuulutada ja reklaami teha? Sulle on seda ju meelde tuletatud. Pane oma autod siia müüki ja jäta foorumi solkimine!
Postituse muutsin mina ära.
Laevaomanik
15:28 01.12.2006
sorry Marko. Kuulutus on mul ju üleval juba paar kuud. Olen ausalt tasunud kõik kuulutused. Aga ok, nüüd saan aru. Aga kas ma autole viidata võin lingile, kus on minu kontakt ja pildid autost?
Marko
15:38 01.12.2006
Eks sa viita. See ikka oluliselt väiksem patt kui kontaktandmete riputamine.
metsakutsa
16:20 01.12.2006
otsin teist smarti lisax disla olex hea ????saada möned pildid.Sai just oma smardil söidetud nina maha.väga hea auto on
Laevaomanik
19:29 01.12.2006
aga sul mu mail on, pane kiri teele. siin foorumis ei tohi ju asju müüa, aga infi võib ikka ju vahetada. Palju seal klubis neid tegelasi on juba?
E
20:00 15.02.2007
meil siin britis smart.igati mugav, turvaline auto ja sees on tohutult ruumi.kui pagasnik v2ikeseks j22b, lykka tagaistmed ette ja ruum kahekordne ja kui ikka veel v2he, voldi tagaistmed kokku ja saad pagasniku ruumi neljakordistada.mitte mingit probleemi ei ole autoga.semiautomaat on hea, k2iguvahetus ei ole nii raske midagi nagu keegi enne mainis.k2ikke on kyll palju jah aga mis seal vahetadsa, lykka kangi ette ja taha kuidas auto vajab.ning masin juba ytleb, millal vahetada.
aga jah vedrustus annab tunda igal augul.eriti veel t2ispumbatud rehvidega.suht p6rutab.mitte hullult aga ikka tunda annab.

me siin m6tleme eestisse siin tagasi kolida mai paikku, tahame uue smardi osta = automaat diisel(nagu praegu).palju parem kui manuaal v6i bensiin.raske leida ainult kuna kusagil pole diisel automaati myygil n2inud.
VELLE1
11:40 22.02.2007
PARIM AUTO LINNAS,ISE OLEN JUBA AASTA SÕITNUD JA KA TALVEL NUGU TANKK JA VÄGA VASTUPIDAV?
VELLE1
11:42 22.02.2007
KAHJU ,ET SA NII RUMAL OLED ! PARIM LINNAS JA KA TALVEL MA ISE OLEN JUBA 4 SMARTI MÜÜNUD...
VELLE1
11:43 22.02.2007
POLE PROPLEEM JA KA JUPID ON SAADAVAL...
VELLE1
11:45 22.02.2007
MINUL ON SMART JUST TALVE AUTO VÄGA HEA LÄPIVUSEKA JA KA KÕIK MUU...
VELLE1
11:48 22.02.2007
POLI VEDRUSTUSEL VIGA MIDAKI VÄKI OK.SOOVITAN ENNEM PROOVITA SIIS RÄÄKIDA !
VELLE1
11:54 22.02.2007
PROOVI ISE ENNE SÕITA MINUL ON VÄGA POSITIIVSED KOGEMUSED ISE OLEN JUBA AASTA SMARTI OMANIK JA LOOPUDA KÜLL EI SOOVIKS PARIM.OLEN OMANUD PALJU UUSI AUTOSI AGA LINNAS ON ÜLE KÕIKE,SA TUNNED NEID ALLES SIIS KUI OLED OMANIK...
Laevaomanik
11:57 22.02.2007
to: E
Miks ei ole diisel automaat smarte ? Mul küll on. Kui ot6sib siis ikka leiab neid
VELLE1
11:58 22.02.2007
OLEN SINUKA ÜHEL NÕUL VÄGA MÕNUS....
Laevaomanik
11:58 22.02.2007
to:E
Saada oma maili aadress, tean soovitada.
VELLE1
12:14 22.02.2007
SOOVITAN VÄGA EI KAHETSE ISE OLEN JUBA AASTA VURANUD SMARTIKA JA MA MÜÜN KA NEID (KASUTATUD)
VELLE1
12:17 22.02.2007
MA LIITUKS KA TEIEKA ...
sitaaadu
19:06 14.03.2007
varsti on palju sm