Kui sa oskad googlet kasutada siis jääb arusaamatuks miks soovitakse Mehhikos või Türgis toodetud 2 täiesti ebapraktilist masinat osta. Kusjuures kumbki auto ei ole võitnud suuremate autoajakirjade autode võrdlusteste. Praegu müügisolev Jetta baseerub vanal Golf 5 platvormil (PQ35). Samal ajal müüakse moodsaimal ja tänapäevasel moodulplatvormil Octaviat või Golf Varianti. Kusjuures uuel Octavial ei jõua juba testivõite ära lugedagi. Seega kahtlen natuke su Google kasutamisoskuses, sest hetkel müügis olev Jetta ei ole täna ei Octaviale ega ka Golfile võrdväärne konkurent.
Õige jutt v poolt. Kui tagauum on ainuke kriteerium, siis palun väga võta kasvõi Peugeot 301, SKoda Rapid. Ei jää üldse Corollast maha ning hind ikka tuhandetes odavam.
Kui tööandja käsib tagaistmel ka töötajaid sõidutada, siis peaks ikka esimene kriteerium valikul olema tagaistme laius. (esiistmed on enamusel uutel sõidukitel nii kui nii suht mugavad)
Kõige paremini tuleb kvaliteedi vahe esile külma ilma ja kehval teel. Toyota nagiseb, kobiseb ja päris treppis teel sõites toyotal armatuur tahab välja hüpata. Teine katse oleks hea teha naastrehvidega. Toyotas ilma lisa mürasummutust tellimata on müra kohutav. Meenub Golf2 masteri proti rehvidega. Eelmise põlvkonna avensise juhitavus OLI KOHUTAV! Tundus, nagu oleks kõik liigendid ja puksid niivõrd kulunud, et kohati oli tunne nagu polekski rool ratastega ühenduses.
Valisin ise ka nende vahel, lisaks oli veel Civic. Kõike kolme käisin ka proovimas. Jetta langes kohe välja, kuna autol polnd väga minekutki ning mootor tegi imelikku häält, seest vanamoeline - auto pigem vanale ja rahulikule inimesele kulgemiseks. Lisaks polnud varustuses midagi, kõik pidid lisaks ostma.
Corolla ja Civic olid võrdsemad.
Ostsin lõpuks ikka civicu, sest varustus oli parim. Antud raha eest sai kõik lisad peale navigatsiooni. Civic äkilisem kah ja minu arvates parema minekuga, samas kütet võtab ka rohkem kui Corolla, linnas just. Mulle meeldib ka Civicu interjöör, mida paljud ka vihkavad :D
Vabandan foorumi risustamise pärast (minu poolest võib teema ka kustutada).
Selgus, et saan valida ka pisut praktilisemate univ kerega mudelite seast ja focus on lukus ja paar kuud juba hästi teeninud.
Last but not least - kolleegi valge, toonklaasiga uus jetta näeb asutuse parklas ikka sitaks hea välja ;)