Õhtupoolikul lõi eelsüüteküünlatule vilkuma, järgmisel käivitamisel lõi põlema ka mootoritule. Järgmisel hommikul hakkasin diagnostikasse minema kui käivitamisel tegi auto plöt-plöt-plöt, suri välja ning ajas välja sellist juhtme kärsahaisu.
Enne seda ei andnud mitte kuidagi märku, et midagi viga oleks. Milles võiks olla probleem?
Kui ma nüüd täpsemalt mõtlen ja võib olla on see isegi asjaga seotud - enne plötplöt-i võttis auto paar nädalat tunduvalt rohkem kütust. Hoolduses käis aasta alguses, uued õli ja filtrid jne.
Kui kütust hakkas rohkem tarbima siis oli tahmalont ka taga ja jõud kadunud?
Auto iseenesest oma mootoriga on ülimalt hea mineku, võimsa väändega madalatel pööretel ja oma jõudlust arvestades ülimalt ökonoomsed,....samas (võib-olla)on sellel mootoril probleemne toitesüsteem (tüüpvead)
Minu mondeol hetkel täpselt sama jama. Panin F-Superi järgi, näitas, et esimeses silindris knock threshold ületatud, ehk pihusti õhtal. Tellisin pihusti võtme ära ja nüüd ootan. Plaan on pihusti maha võtta ja ära puhastada. Kui see ei aita, tellin uue pihusti ja kodeerin F-Superiga ära. Praegu auto käivitub aga ajab jubedalt tossu esimese 5min jooksul. Tahtsin täna mootori soojaks ajada, et eelsüüteküünlad ära vahetada aga krõps käis ja terve kapotialune oli roolivõimu õli täis. Ei saanudki aru, kus kohast lekib...
...lõi eelsüüteküünlatule vilkuma, järgmisel käivitamisel lõi põlema ka mootoritule. Mul sama probleem,ning veateade 3-s silinder koputab. Palju maksab uus pihusti???
kuuldavasti sellel mootoril ei piisa vaid pihustite vahetusest vaid tuleb ka pump uus panna. Pumbast hakkab tulema peent rauapuru mis pihustid ära rikub.
Mõnel olla juba 150000km pealt seda juhtunud.
probleemi ei ole 2008 aasta mootoritel enam kui õigesti mäletan.
ja lisaks..kuna kogemus ka 03 diisel focusega, millel on delphy vms toitesysteem, mis kardab pumbast tekkivat rauapudi. Kui sellel pihustid otsa said, ei tekkinud mingit tahmalonti ega muid anomaaliaid peale selle, et auto ei käivitunud enam normaalselt külma mootoriga....ka mitte suvelning ei hakanud võtma rohkem kütust.too aeg ei saanud veel pihusteidki normaalselt, kurdeti, et tootekood pidi klappima....ei tea, vb nyyd juba lihtsam. ja diislimees, kes masinat remontis teadis pajatada, et rauapudi vastu pidi aitama originaal disla filter...kas ka aitab, ei oska kommenteerida.