2.aastat vana Honda mootor kestis 80000 km ja siis oli kolin sees. Läks esindusse tagasi ja võeti uus liisingusse jälle. Autojuhti ei oska küll süüdistada-keskealine naine kes ei kihuta ega sõida maastikul.
Teste inglise keelesjuba piisavalt netis. Kiidetakse head baasvarustust ning honda kokkupaneku kvaliteeti. Laidetakse ruumi tagaistmel, nõrka bensiini mootorit, variaatori uimasust ning kui tahad diislit, siis hind konkurentidest kallim. Isiklikult välimus ei meeldi. Mokka, Captur näevad oluliselt paremad välja.
Eile oli Tallinna Lauluväljakul Honda kliendiüritus, kus vaidlusalune auto oli kahes varustuses väljas. Oli Elegance manuaal ning Exectuive automaat. Elegance oli kuidagi prosta, kuid Exe oli küll väga asine. Ei tea, millised kolged seda autot välismaal testisid, kuid ruumikuse kohta: olen 190cm pikk, panin esiistme enda järgi paika ja siis istusin tagaistmele, põlveruumi jäi umbes 5cm veel järgi. Pea- ja õlaruumi tundus ka piisavalt olema. Pagasiruum on päris suur. Ehk võibolla tiba veider on hästi lai kesktunnel, keskkonsool. Samas on mugav kätt toetada.
Mootori kohalt ei tea, kuid miks peaks ta lahja olema? 96kw väiksele autole peaks olema OK küll. Executive oli valget värvi ja Aero paketiga ning nägi väga šeff välja.
Eks aeg näitab, kuidas minema hakkab, kuid teades, kui popp on koguaeg CR-V olnud, siis ei näe põhjust, miks ei peaks oluliselt odavam HR-V popiks saama. Mulle see auto meeldis, meeldis ka naisele ja niipalju, kui ma seal ringi liikusin-kuulsin, siis pigem kiideti seda autot ikka.
Muidugi, uus Type-R oli ikka asi omaette...
Väändemoment on ainult 150 nm. Sea on ikka väga vähe. Paljud teevadki vea, et vaatavad ainult kubatuuri ja kw. See mis autob auto kiirendada on ikka väändemoment.
kuulge foorumi külastajad, esitasin lihtsa küsimuse, et kas keegi juba ka nii-öelda näppinud on, aga teie kohe pasundama, et diisel kallim kui konkurendil ja 80000 km pealt kolin sees. Kas on kallis või mitte otsustab igaüks ise. Mida te ootasite, et 1,5 l peks olema M5 näitajatega. Lihtsalt otsin ruumikamat autot ja see tundus väga ok. Oman praegu uut 10000 tulnud km sõitnud accordi ja mahume neljakesi ilust ära, aga tundus, et õhku oli selles hr-v ees rohkem.
HR-V on Accordist selgelt ruumikam, isiklikule kogemusele tuginedes siis. "Õhku" on oluliselt rohkem- ühesõnaga, igas mõõtmes suurem auto. Ok. Accord Toureri pagasiruum on suurem, aga see on ka loogiline.
See tilganäppija, kes siin nelikveost jahuma kukkus, sulle teadmiseks, et HR-V on Euroopas saadaval vaid esiveolisena.
150Nm on vähe muidugi, aga peab silmas pidama ka seda, et tegemist on kõigest 1.5L mootoriga, mis on VABALTHINGAV, niiet nt VAG TSI mootoritega on seda väga-väga kohatu võrrelda väände poolest, samuti ükskõik missuguse turbomootoriga. Loogiline, et vabalthingaval on väänet vähem. Samas, kütusekulu on tehaseandmetel väga OK, automaadil keskmine 5.4L/100km kohta.
HR-V on just neile, kes tahavad Honda linnamaasturit, ent CR-V on liiga suur. Lisaks, võrdväärse varustuse korral (2WD Elegance MT) on HR-V ligi 4000€ odavam. Niiet minu silmis väga õnnestunud auto. Uurisin eile ka ühelt üritusel olnud müügimehelt, et kuidas rahvas on HR-V vastu võtnud, siis mainiti korduvalt, et auto on selgelt selle ürituse kõige popim eksponaat, uuritakse meeletult palju. Usun täitsa, et saab olema popp auto. Teemaalgatajale- siinset mölamaffiat pole mõtet kuulata, mine käi Vehos-Catweesis (kui oled Tallinna inimene) või mõnes muus esinduses- proovi ära ja otsusta ise. Minule jättis auto sõitmatagi hea mulje, usun, et sõites on veel parem. Aga ilmselt peab ootama ametlikku esitlust kuu lõpus, siis saab ka sõita.
Oman CRV-d ja Honda fännina soovisin naisele osta uue Hr-v! Nägin seda juba kevadel Euroopas ja esmapilgul ei meeldinud see mudel mulle ning arvasin hinda teadmata, et Honda tuleb kallim kui Nissan Qashgai ja nii ostsingi Nissani naisele-auto on hea ja 1,2 turbo ning variaatorkastiga usin kulgeja...nüüd uurides Hondat 1,5 mootori ja variaatorkastiga isendit, tuleb välja, et Honda põrutab sajani isegi väledamalt ja on ökom!!! Ruumi on tagaistmel samuti rohkem ning pakiruum suurem, varustust piisavalt..vaid hind 3000euri kõrgem, mida oli arvata! Mõtlen hetkel oma Honda 2008 aasta väljalaske väljavahetada uue HR-V vastu!
olen kuu aega siis sõitnud.auto täitsa hea,üsna vaikne,käiguvahetusel tuleb salongi mootori häält,kruusal kivi klõbinat praktiliselt ei kuue,möödasõiduks peab igaljuhul 5käigu(auto manuaal) sisse panema,ruumi piisavalt,taga on pikuti jalgadele ikka tohutu ruum. 1500km keskmine kulu on hetkel 6,5l(bensukas on),pole üldse paha!viimistlus materjalid on täitsa head,kohati oleks võinud parem olla,aga ega nuriseda saa.julgen öelda,et tasub osta
Siiski-siiski, auto on müügil olnud juba paar kuud, aga tänavapildis olen näinud liikumas vaid üht, mis polnud demoauto. Milles on probleem, kas pole laos autosid kätte anda, tellimisajad pikad või on kusagil mingi muu konks? Isegi Mazda CX-3 on rohkem liikvel!
MUlle iskiklikult tundub ta ülehinnatud olevat. Ma ei maksaks Honda nime eest rohkem, konkurentidelt saab sama raha eest sama klassi auto neliveolise ja/või parema mootoriga. On ta siis Subaru XV, Hyundai Tucson vms
Oot oot, mida juttu...Hyundai Tucson automaat(variaatorkastiga) hinnad algavad 27000 eurist-see soodushind hetkel, Hondal algavad 21390 eurist!! Subaru XV automaadiga varustatud isend jah sinna hinnaklassi, aga sel autol on probleeme kvaliteediga! 14 sekundiga sajani jätab Subaru küll haleda mulje...
No kuule, Navara. HR-V hind lõpeb 25790€ juures, sinu esile toodud Tucsoni hind on 26900€ ja see pole kaugeltki lõpp veel. Neid autosid ei saa väga võrrelda omavahel tegelikult, nagu sa isegi ütlesid. Samas on HR-V hinnaklass võrreldes Hyundaiga ikkagi reaalsem. Tucsoni hinnad lähevad ikka päris ulmevaldkonda välja (40 000€ väikese Korea linnamaasturi eest?!)...
Honda esinduses töötava sõbra kaudu sain aru, et põhjus, miks HR-V´sid nii vähe liikvel on, on pikad tarneajad. Küllap siis mingi aja pärast hakkab neid rohkem liikuma. Täna jah, näed suuresti vaid esinduste demoautosid linnas sõitmas. Sama jama pidi olema ka uue Jazziga.
Ma ei ülista ei Tucsonit ega XV-d. Neid krossovereid on nagu kirjusid koeri turg täis. HRV, mis on sisuliselt samapalju maastur kui Berlingo, siis mida imet sealt 25 tuhi eest saab
Keegi ei trambi jalgu, sina väidad, et saad samas hinnaklassis oleva Honda HR-V asemel nelikveolise Hyundai Tucsoni automaatkastiga!??? Hinnavahe on 6000 euri kallis sõber..kuna mina sõidan vaid automaatkastiga autodega, siis võrdlen neid omavahel! Subaru automaat-variaator 1,6 bensukas, mis on Honda HR-V-ga ühes hinnaklassis, kiirendabki 14 sek-d sajani, mis puutub siia 23490 euri maksev 2 liitrine isend??? Räägid teemast mööda!!!
Berlingoga nüüd küll võrrelda ei tasu, aga missugune mudel oleks alternatiiviks Honda HR-V-le sinu arvates? Arvan, et jääd vastuse võlgu! Aklassi pisiautodega ei saa grossovereid võrrelda, et siis mida juttu? Lihtsalt ajad jura, millel pole kaalu! Ega sa jumala eest bemmikummardaja pole!? Igaüks ostab selle auto, mis talle meeldib ja usun, et Honda HR-V saab olema hitt Eestis! Qashqaid ta muidugi ei ületa, seda just hinnaklassi pärast!
Saa üle, et ma su vaimustust ei jaga. Sellise neurootilise inimesega, kes ühte lausesse topib kolm hüü- või küsimärki ei ole mõtetki dialoogi laskuda. Fakt on see et turul on piisavalt krossovereid millel 25 tuh-i eest norm mootor kui nelikvedu, Sportagel täisvarustus ja isegi nahksisu.
Ega ma ei palugi minuga dialoogi astumist vaid tahan öelda seda, et miks tuled siia HR-V-d maha tegema ja mingit Korea kirstu üleshaipima! Jutt on Hondast ja kui midagi selle mudeli kohta asjalikku öelda pole, siis ole parem vait! Näed isegi, et seda Sportaget Eestis eriti ei osteta-Fiati-Jeebi tehnikal ja suure küttekuluga!Mõtlen just diisleid! Lisad ei ole määravad ja isegi see Kial kasutatav nelikvedu, mis automaatne ja saab väikesel kiirusel lukustada, see pole ostuargument! Ime, et siin Audi omanikke oma saasta reklaamimas pole nagu oli tavaks mingi aeg tagasi! "Mul on parem kui sul" teema ajab mind vähe leili jah!
käisin minagi HR-Vd proovimas. Proovisin bensiinimootoriga nii automaati kui ka manuaali ning vahe oli kahjuks nagu öö ja päev. Praegune auto on automaat ja seega soovisin automaati, kuid see on nii uimane, et langes kohe ära. Tegelikult arvasin alguses, et ju see 1,5 mootor on liiga lahja, kuid siis proovisin ka manuaali. Vahe on mäe kõrgune, manuaal oli ikka väga reibas, kusjuures automaadil oli läbisõit suurem ja teoreetiliselt juba rohkem "lahti". Positiivselt üllatas salongi ruumikus ja pagasniku ava suurus. Negatiivne oli too CVT käigukast ja hind.
Sõitnud 1,6diisliga 10tuhat. Auto väga öko. 70%linnas sõitu ja keskmine 4,3l sajale(mõõdetud tankimistega). Kui sõita linnas nagu rullnokk, siis jääb keskmine kütusekulu 5l kanti. Täiesti piisavalt jõudu ka käruga sõites. Väga rahul hetkel.
Pool aastat on viimasest postitusest möödas, kas on vahepeal tekkinud HR-V-ga kogemusi, mida ka teistega jagada? Kaks võimalust: kas on nii vilets auto, et keegi ei osta või on nii hea, et pole millegi üle vinguda?
Hind, tõsi, on see, mis tõsiselt ehmatab, seda ei saa salata.
Sõidetud viis kuud ja 16500 km. Bensiin/CVT. Ütlen kohe, et selle autoga kiirendusvõistlusel ei osale, aga kulgeb hästi. Hetkel keskmine kulu 6,4. Peab ka kruusal. Vaikne. 190 cm meesterahvas mahub rooli taha ja samas mõnusalt tagaistmele. Talvel läheb väga kiiresti soojaks. Natuke häirib esiakna pesurite nõrk surve, aga esimeses hoolduses lasen üle vaadata ning veepaak on väike. Samuti kipub tagumise ukse rattakoopale sodi korjama, ettevaatust mantliga sisenedes. Vaatasin, tehas pole vajalikuks pidanud tihendit. Esitule pirnid (halogeen) tuleb kohe ära vahetada, muidu tuled nõrgad, eriti lähituli. Häirib natuke rehvirõhu kontroll, mis reageerib näiteks kolmanda inimese lisandumisele salongi. Ja neile, kes ütlevad, et HRV on kallis osta, soovitan natuke rohkem vaeva näha kauplemisega. Mina ei nurise, hinna ja varustuse suhe paigas.
mul ca 13 000 läbisõit. mul on bens/manuaal ja see on küll üsna reibas. tuled mul ok, aknapesu ja rehvirõhu kontrolliga sama teema. kindalaekas pole valgustust.