Veljed ja rehvid

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Nokian soome vs venemaa toodang

Birgo99
13:01 29.09.2015
Tere! On plaanis osta talveks Hakkapeliita 7 rehvid. Toodetud venemaal. Kas on venemaa ja Soome tehasest tulnud toodangul mingi ilmne kvaliteedi vahe vms?

arvamus .
14:30 29.09.2015
Nokian on juba ammu HKPL 8 Müügis ,kas ostad kasutatud rehve?
Või lihtsalt Venemaal toodetakse vanemaid mudeleid ?
Mul on 2013 a. ostetud Hkpl 8 ja 2 talvega said otsa . Kuidagi ruttu kulusid!
See aasta ostan Michelinid .
professor_sammaljalg
14:47 29.09.2015
teeme nüüd asjad selgeks endale enne targutamist, 7 on ka ikka müügis, märksa odavam valik, kui 8.
ja kui osta endale "testivõitjad", mis tegelikkuses mõeldud märksa karmimatesse tingimustesse, kui eesti kliima pakkuda suudab, miks siis kurta kahe talve üle? ega head pidamist ei saavuta kõva seguga. ostnud vallaid, kestavad muretult aastat viis.

ma ei usu, et vene nokiani tehasest kehvem kaup tuleb, küll aga ei osta ma põhimõtteliselt venemaal toodetut. väidetavalt baltikumis soome toodangut ei müüdagi.
Birgo99
15:32 29.09.2015
Rehvid on uued, ei ole kasutatud. Eks Eesti teedel kulub jah igasugune rehv ca 2 aastaga ära, teed karedamad ja muidu "heas" seisus. Hetkel lihtsalt üks jooks hea hinnaga saadaval.
arbuusasti
16:12 29.09.2015
Uuel OB-l olid all HKPL 5 2 talve (40000km) ja Russian toodang. Mitte ühtegi halba sõna ja kõik naelad olid sees.
ˇ
16:18 29.09.2015
tõepoolest- rääkides rehvi kestvusest on oluline läbisõit, mitte aastaajad.
jee.kim
18:38 29.09.2015
Kuskil siin foorumis tõi keegi välja ka Venemaa testide andmed(huvi pärast vaatasin, kuna minu arust on sellised testid BS) ja mida ma näen...
Soome kummikutootja rehvides on pea 2X rohkem naaste sisse taotud kui teistel!
Vahe
19:27 29.09.2015
Ostsin eelmine sügis uued hakkapeliitta 7 naastud Vianorist. Kusjuures väga raske oli leida Soomes tehtuid. Kuna Soome ja Vene töökultuur on erinevad, siis otsustasin igaksjuhuks ikka Soomes toodetute kasuks.
eelmisele
19:34 29.09.2015
seda vastust ootasime juba ammu.
Tulge mõistusele ausalt
20:36 29.09.2015
Kuna Soome ja Vene töökultuur on erinevad....

Kui rumal võib üks inimene olla? Mis Sa tõesti arvad, et kui neid rehve tehakse Nokian vene tehases, et siis tehakse neid kuidagi ligadi logadi ja halvemini? Samad standardid kehtivad ka seal ja absoluutselt, kui on luba neid ka EL müüa.
Too Sammal
20:38 29.09.2015
Ma ei teadnudki et Eestis ei tohi sõita Soomes toodetud Põhjamaale mõeldud rehviga! Haa haa
Nagu Eesti ei olegi põhjamaa?
Maa saan aru ja tean et Saksamaal kasutatakse tõesti kõvema seguga rehve ja neil ei ole naaste ,aga arusaamatu on erinevus Eestil ja Soomel?
Mõlemas riigis on naastud lubatud .
Antke tuld .
Arge kuulake vanasid peere.
küsimus
20:56 29.09.2015
miks ei kustutata selliseid logopeediliselt väärastunud, inetuid postitusi nagu seda on postitus: "TOO SAMMAL"?
Too sammal.
21:03 29.09.2015
Kõigil ei ole Emakeel,Eesti.
ˇ
21:19 29.09.2015
vene töökultuuri kritiseerijad võiksid omale selgeks teha, mis on litsents ja mis on eu märgistus- omamata neid mõlemaid, võivad nad venemaal kasvõi kummist kirveid teha, aga euroliidus neid müüa ei tohi ja loata kopimise eest saadakse ka igasugu süüdistusi kaela (selle peale nad ilmselt muidugi vilistavad). rehvidele lisaks toodetakse venemaal ka kõiksugu lääne automudeleid (pluss igasugu muud nodi) ja kui need kõik pandaks kokku joptvojumati ja kuvalda abil, siis ilmselt suleks omanikfirma sellise tehase uksed väga kiiresti. 90% teid ümbritsevast asjade maailmast on valmistatud hiinas, koreas või mujal aasias ja ilmselt te usaldate pilusilmadega inimesi rohkem kui idanaabrit.
5,5 liitrit
21:48 29.09.2015
USA või Hispaania koostetehastes toodetavad MB mudelid on koostekvaliteedilt oluliselt kehvemad kui Saksamaa tehaste toodang. Venemaal toodetavad BMW-d samamoodi ei ole päris samaväärsed. Ükski litsents ega standard ei suuda kvaliteeti täielikult tagada. Pilusilmsete rahvaste kohusetunne ja standardite järgimise tase on tõesti nii venelastest kui lõunamaa rahvastest oluliselt kõrgem.
professor_sammaljalg
21:58 29.09.2015
too sammal, varja palun erutust, ma pole kuskil ütelnud, et ei tohi kasutada. küll mainisin, et ei ole mõistlik oodata tipp-pidamisega rehvidelt eluaegsust.

mina ei näe hkpl8 kasutamisel eestis mõtet, nagu ei näe ma nende kasutamisel mõtet ka lõuna-soomes. erinevus eesti ja soome vahel tekib kuskil oulu kandis ja seal ostaks ka ise ületalviti uued "testivõitjad".

muidu eelmisel autol olid kolm suve all hakka V, pidasid hästi ja kestsid ka, kuid eelistus mitte osta venemaist tuleneb siiski poliitilisest olukorrast.
siberia
22:06 29.09.2015
90% ulatuses lappavad neid autosid kokku robotid ja need on täpselt ühesugused nii Hispaanias kui Saksamaal. Ülejäänud lõppviimistluse teeb Saksamaal kari türklasi. Reklaamfilmi tarvis tiritakse mõni hallivuntsiline sakslane kaadrisse ja tekivadki linnalegendid koostekvaliteedist.;)
5,5 liitrit
22:59 29.09.2015
Nojah, selgitamist vajaks, mis point oleks rajada 90% robotiseeritud tehaseid odava tööjõuga riikidesse? Venemaale rajatud koostetehased on suhtkoht low-tech ja vähe robotiseeritud, kuna pole võtta tööjõudu, kes high-end masinatega opereerida suudaks. Tõsine probleem ka managemendi ja kvaliteedikontrolliga. Pole mõtet sakslasi koos tehastega Venemaale tööle viia. Venemaal peamiselt siiski toodetakse siseturu tarbeks ning ekspordiks vähestesse SRÜ riikidesse. (Refereeritud EBRD autotööstuse uuringust).

siberia
22:09 30.09.2015
Peale tööjõu on veel palju muid sisendeid. Energia hinnad, keskkond, logistika jne. Näiteks eestlaste kunagine unistus saada omale üks BMW koostetehas oli iga majandusinimese jaoks surnult sündinud üritus, sest logistiliselt asub Eesti Euroopa p..r..... ses. Ometi oleks eestlased vist tollal 200 eur palgaga nõus olnud.
Google Venemaa suuna serverit hakati ehitama Soome, Kotkasse, sest seal oli tühjaks jäänud paberitehas ja vaba elektrienergia võimsust piisavalt.
Türgi metallitehastes kõrvetatakse seniajani nii, et taevas must, see annab olulise kokkuhoiu keskkonnatasudelt.
Tööjõu hind pole alati määrav, vaadata tuleks suuremat pilti.

Mina olen sõitnud nii läänes kokku pandud BMW-ga kui sellega, mida tehti Kaliningradis Avtodori tehases. Pole neil mingit vahet.
Venemaa tehas ongi ainult Venemaa ja tolliliidu turu jaoks, sest impordimaksude vältimiseks tuleb auto kokku panna tingimata Venemaal, Kasahstanis või Valgevenes. Umbes samal põhjusel on Jaapani autotootjate osad tehased Euroopa Liidus jms.
triceps
22:38 20.10.2015
Youtuubis venelaste video kus balansseerivad vene nokiat ja soome nokiat nr 7.Vene oma tahtis jõhkralt tina sada ehk saast.Videot otsige ise.
uus rehv Vallai proti hinnaga
00:49 21.10.2015
Cordiant Snow Cross on ka venes toodetud HKPL7, ühe talve endal olnud ja täitsa tegija rehv. Samas 2x odavam kui soome originaal.
triceps
15:05 24.10.2015
HKPL 7 on täiesti tootmises veel,nii et Kordijant ei saa kuidagi seesama rehv olla,mustreid ahvivad muidugi kõik algajad teiste pealt.Aga rehvi omadused ei seisne kaugeltki ainult mustris.Mida me oleme ju korduvalt kogenud Hiina rehvide näol.