Pärast pikka kaalumist otsustan talveks osta lamellrehvid(olen koguaeg talvel lamellidega sõitnud, lihtsalt varem pole ise pidanud selle peale mõtlema, kuna isa tegeles vahetusega ja tema auto oli). Ise vaatasin Continental ContiVikingContact 6 rehve. Rehvikeskusest pakuti poole soodsamalt tõenäoliselt 1 talv sõitnud korralike ContiVikingContact 5 rehve. Nüüd ei suuda jälle otsustada, kas osta ikkagi uued või hoopis korralikud kasutatud rehvid? Hinnapoolest koos paigaldamisega uued oleks 340eur, kasutatud 160....Raha ma rehvide juures tegelikult lugema ei hakka, aga paneb mõtlema küll.
Mida siin valida on? Kui raha ei loe, siis kindlasti võta uued. Uus rehv on hoopis midagi muud, kui kasutatud.
Ja ei loe ka ainult mustrijäägi sügavus- loeb ka kummisegu pehmus. Näide- 5a vanad Masterid on jäägilt veel 6-7mm. Sama vanad Continentalid ammu siledad. Miks? Sest Masterid on kivikõva seguga, mis külmal on sama hea, kui suverehv. Kõva seguga rehv ei kulu poolt nii kiiresti, kui pehme (ja talvel parema pidamisega) rehv. Muster üksi sind teel ei hoia.
Aga sellise valiku juures jah, ei mõtleks poolt minutit ka. Kindlasti võtaks uued. Rehvid pole koht, kus koonerdada.
Ütleks nii, et kasvõi kõige odavam aga uus naast on talvel parem kui mistahs uus pehme lamell tipprehv, olgu ta nii pehme ja vedel kui tahes. Naastuga aga sõidad 5 talve, siis kisud kruvikeerajaotsaga naastud välja mis alles ja kanatab ühe suve ka veel sõita! Lamell peab ainult siis kui ta uus ja hâsti pehme seguga. Pehme segu tähendab aga seda, et sõiduomadused on esimene talv rahuldavad. Teistel talvedel oled nagu lehm libedal jääl ja venid maanteel 70km/h samal ajal ma sõidan sust naastudega sajaga mööda jaseda musta ja muu jääga!
no ei leia eesti rehviturul kuskil pakkumisi, mis tõmbaks suvalises hinnaklassis kasutatud rehvi poole. korra olen ostnud, kui päev enne saksamaale sõitmist avastasin ühes 19" rehvis muna ja see aeg oli netist tellides 2x odavam, kui eestist osta, kuid poolotsas rehvid poole hinnaga - milleks?
Kui otsida midagi leiab võibolla norm hinnaga. Aga see peab siis olema praktiliselt uue väärne ja ikka vähemalt kolmandik odavam kui uus!
Aga ma vaatasin Viljandis ka kasutatud rehve ja mis ma leidsin. 185/65R15 maksid 75 Eur tükk KASUTATUD!vaatasin küsivad kasutatud rehvi eest rohkem kui pealinnas maksavad uued Goodyearid ja contid mis 54 EUR tükk ja tuttuued! Loomulikult ostsin uued ja 4 tükki ostes tõi kuller need tasuta ukse taha. Mina ei näe enam mõtet kasutatud rehve osta. Tasuta või imeodavalt ehk siis mõtleks.
Vaadates mis hinnaga kasutatud rehve müüakse, siis kasulikum tuleb osta uued rehvid. Kasutatud rehvid tasusid ennast ära 10-15 aastat tagasi mil rehvimontaaž ja tasakaalustamine ei maksnud suurt midagi võrreldes rehvi hinnaga. Täna aga on rehvide velgedele lappamine märkimisväärne kulu ja uute rehvidega jääd kindlasti plussi. Seda muidugi juhul kui sul on kaks komplekti velgi, ühed suveks ja teised talveks või sõidad aastaringselt lamellidega. Rehvi eluea jooksul lased 1-3 korda tasakaalustada, oleneb sildade korrasolekust ja rehvi kulumisühtlusest. Ise lasen uhiuuena paigaldatud rehvidele teha ühe tasakaalustuse nende eluea jooksul ja kogu kulu rehvidele, kuigi võiks lasta 2x teha sest kui mingi kolmandik mustrit on järgi siis roolis on tunda kerget vibra. Aga siis on neist kummikutest juba poogen ja sõidan nad "siledaks".
jah ega seal oli see point ka, et hinnavahe 16" ja 17" naastrehvide vahel tähendas, et lisaks ostetud 16" veljed tulid tänu odavamatele rehvidele poolmuidu kätte
Kasutatud rehvi ostes tuleks jälgida rehvi tootmisaastat ,mitte müügimehe juttu üks aasta kasutatud.
Kuna ma olen rehvide müügiga tegelenud varem autovaruosapoes ,siis oskan kohe väljalugeda tootmisaasta.
Paljud rehvid mis ärikad müüvad kasutatuna on toodud Põhjamaade utiilihunnikutest ja on 10 aastat vanad ja enamgi.
Norras visatakse rehv ära ka sellepärast et aastaarv vana ,isegi kui mustrit veel piisavalt.
Olen enda autole ikka uued ostnud ja ei sõida lõpuni ära vaid müün edasi kellelegi,kes arvab et vana rehvi ostes tuleb odavam.