ei saa aru inimestest, kes ostavad auto mingi hinnahoidmise pärast. võetakse see, mis meeldib ja nauditakse autot, mitte ei kalkuleerita igapäevast hinnalangust. vaata kuulutusi ja näed ise, et seda hinnahoidjat on pärast vist üsna raske hea hinnaga maha müüa, sest samasuguseid hinnahoidjaid on müügil sadade kaupa.
Ex voib ikka sellest küljest ka ostu mõelda,keegi pole öelnud et see otsustav. Loomulikult ostame meeldivuse,sobivuse järgi.aga nagu teada ,siis teatud margid kukkuvad hinnaga ikka suuremalt kui jälle teised. Järelturul ka ikka olulised vahed mõningail.
Pigem küsimus oli millist neist eelistada ja miks?
Oleneb hinnaklassist ja varustusest/mootorist. Üldjuhul kui tegu uute masinatega siis alla 35 tonnises hinnaklassis pole sama raha eest saadaolevast Passatist Superbile hinna ja kauba suhtes just väga tõsist vastast kuigi autod on suures osas sarnased on Superbi hinna ja kauba suhe parem. Lisaks Superb on tunduvalt laiem ja pikem. Loe Saksa teste. Neid viimase põlvkonna mudeleid on testitud üsna palju juba. Jah Passati lagi on ca: 70 tuhat ja Superbi lagi umbes 50 tuhat ja seal on vahe sees Passati kasuks.. Aga vaevalt, et siin Eestis neid müüakse. Enne võetakse plank bemm.
isiklikult välimuse poolest meeldib mondeo. tõesti õnnestunud disainiga.
ka hinna poolelt võib isegi tulla kõige soodsam.
samas, arvestades tuttavate kogemusi, pigem on mondeo see, mis esimesena hakkab remonti nuruma. seda küll tõenäoliselt peale 150K-d, alla selle on kõik ok.
uus superb on ka tore, aga ole valmis selleks, et see saab massitooteks, st mingit eristumist ära looda. superbe müüakse meie mail ikka kamaluga. See võib ka sinu tulevikumüügile mõjuda, sest üldjuhul mida suurem valik, seda rohkem pead hinda alla laskma, et asja kuidagi maha müüma. variant on muidugi kaubelda võimalikult kõrge jääkväärtus ja lihtsalt keskusele tagasi anda.
Samas, ole valmis selleks, et kui sul kõrge kasutusrendi jääk, siis pead ka autot sõidu ajal hoidma autot tibens-tobens korras. muidu hakkab keskus ülevõtmisel lõugama ja peedistama, et küll ei sobi see ja küll ei sobi too ja lõppude lõpuks võid hakata midagi kompenseerima.
passat mul endale väga ei lähe. mõttetult kallis lihtsalt ja volkar liialt koonerdab varustusega. pole see vw mingi "kvaliteedi etalon" midagi.
pigem läheks passat mingi eduka ettevõtte müügijuhi 3-a kasutusrendi autoks. või neetud riigikogu liikmetele.
Mis sa eelmine vend arvad, et Mondeost ei saa massiautot? Ühesugused rahvaautod kõik. Puhtalt ruumikuse ja kvaliteedi pärast võtaks Superbi. Väga avar ja ruumikas, lisaks Audilik salongikvaliteet. Ilmselt siinsetest parima hinna-kvaliteedi suhtega. Passat ei istu endale ka väga.
Octavia hoiab paremini hinda kui Passat . . .ära aja naerma. Võrdle ikka võrreldavaid asju. Enamik Octaviaid alla 100 km müügis, Passatid +150 ja edasi. Üks asi on küsida ning teine asi on saada. Enamik Skodasid võetud Eestis kasutusrendiga, kus jääk 35%. 17 000 eurone auto peale viit aastat maksab pangas veel 6000 euri, tahad veel uue auto sissemakse ka saada ning küsidki 9000 euri.
Teema algatajale - kõik on head autod aga Mondeo tunduvalt väiksem seest. Kui hakkad lisasi külge pookima, siis Skoda pole täna enam odav auto. Pakkumised nii Passatile ning Superbile olemas. Sarnase varustusega autode hinnavahe tuli vähem kui 2k.
müügis olevad autod alates 2010
ford- 53
passat- 206
superb- 60
octavia- 85
miks kõik omanikud oma hea ja hinnahoidja passati maha müüvad? kas selleks, et viimasel hetkel veel head hinda saada?
skodaga on see teema, et viimastel aastatel on neid üsna palju müüdud ja ilmselt mõne aasta pärast suureneb plahvatuslikult müüki paisatavate autode hulk- katsu siis temast mõistliku hinnaga lahti saada.
Ega reaalis sama varustuse juures need hinnad suht ühte auku. Samas supebi sees kena aga pagas ja muud sellised nurgatagused jätavad väga odava mulje,selliseid pisiasju palju muidex.samuti salong voix vaiksem olla,passat,mondeo ses osas paremad ja auto korval olles jatavad tummisema mulje, ka katsudes näitex uksi,pagassi jne. Superbi universaali pole veel tartu esinduses ja ooteaeg ka 5kuud.passat,mondeo olex kohe midagi valida.
sa ei saa ikka aru- saksa ajakirjanikud ei lase võita teistel markidel.
aga vaatame hoopis inglismaa poole: aasta auto 2015- mondeo.
suurte pereautode top 10 esinelik: mondeo, insignia, superb, passat.
testid on testid- igal testijal oma tagumikutunnetus.
Tasuks natuke allikakriitilisem olla. Päris kollast ajakirjandust pole mõtet autoajakirjandusena esitleda. Ime, et mõni varsti elu24 autoteste ei too siia. Tasuks vaada ikka soliidseid ja mainekaid kanaleid. Neid on ka Hollandis, Rootsis ja Soomes. UK-s Whatcar näiteks või mõningaste mööndustega ka Top Gear (see muidugi ka kergelt kollane). Kui Saksa testid ei rahulda, vaata TM-i näiteks. Aga igasugu kollast sitta ei ole mõtet küll lugeda ja oma aju solkida sellega.
või ingliskeelne whatcar:
Top 5 New Family cars
1. Ford Mondeo Hatchback
2. Volkswagen Passat Saloon
3. Skoda Superb Hatchback
4. Toyota Avensis Saloon
5. Volkswagen CC Saloon
Jah kindlasti on ühemehefirma Telegramm ka üks neutraalsemaid uudistekanaleid.
Foorumi tuntuim kommentaator Siidiuss võiks näiteks teha oma autoveebi kus reastab meelepäraselt autosid ilma igasuguse detailse analüüsita. Kindlasti oleks sadu fännajaid kes peaks seda pühaks tõeks.
Kõik muu tuhandete töötajatega suured väljaanded on aga kinni makstud.
Ega ei aja naerma. 2012a A24 Mondeo alates 7000, Passat alates 9400, Octavia alates 9500, Superb alates 11200, mobiles vastavalt 7500, 7000, 6000 ja 10500, sh on Passatis autot Octaviast palju rohkem, mootorid võimsamad, läbisõidud sarnased (lahjad 1,2Tsi Octaviad on jah vähe sõitnud, neid siin siiski ei võrdleks) Arvestades asjaoluga, et uuena maksis Passat Octaviast ikka palju rohkem, ei olegi midagi arutada, ja jutt käib klass madalamast autost, sama klassi Superb maksab igal juhul oluliselt rohkem, kuigi maksis ka uuena Passatist natuke vähem.
Neid vanu mudeleid ei saa ûheselt vaadelda..monda hakkati tootma juba 2005a ,teine tuli 3a hiljem uue mudeliga välja jne. Saaks vorrelda naitex just neid kolem,passat,mondeo,superb.kuna koik taielikult uued mudelid ja sama aata toodang.
Oot, mida te seda Octaviat siia topite? Octavia on ju Golfi konkurent/sõsar, mitte Passati. Passat on just Superbiga konkurentsis. Niiet Octaviat pole küll mõtet siia toppida.
Aga nagu ikka- teemaalgataja räägib august ja 90% vastanutest aiaaugust. Klassika :)
Palju tuuakse Passateid Eestisse Saksast sisse ning palju Octaviaid? Enamik Octaviaid ju Eestist uuena ostetud (http://www.auto24.ee/kasutatud/nimekiri.php?bn=2&a=100&aj=&
b=40&bw=177&f1=2012&f2=2012&ae=2&af=50&ag=0&ag=1&otsi=otsi)
Ja kui sa mulle ütled, et sa lähed ostad selle Octavia 9500 euri eest ära, siis teen ausalt sulle pudeli :D
Td ütles väga õigesti. Need 3 mudelit on kõik uued autod. Kõik nad asuvad vanast mudelist erinevatel platvormidel. Ja peale mõne detaili ei seo neid vana mudeliga suurt miskit. Milleks aga võrreldakse vanade autodega?
Superb ja Passat on lähisugulased omavahel. Nii nagu eelmine põlvkond olid omavahel tihedalt suguluses, suur osa komponente olid samad kasutusel. Kui vana Superb oli pikendatud Passati põhjal. Siis uus moodulplatvormil mis tegi sellest palju suurema auto kui Passat.
Antud Mondeo on rohkem isegi USA päritolu auto kui eurooplane. Ford Fusion oli juba varem USA-s müügil enne kui Euroopas Mondeo nime all teda tootma ja turustama hakati. Nii, et kui Fusioni arvesse võtta siis Mondeo on tegelikult 2013 tootmisse tulnud keremudel.
Võta ikka mudel millel on innovaatilisem tehnika a la` 12 käiku ja 5 sidurit sest seda on hiljem lihtsam müüa.
Eesti inimesed on innovaatilised ja neile meeldivad keeruka tehnika ja rohke elektroonikaga autod, siis ei lähe igavaks.
Ja mida rohkem lisavarustust seda paremini püsib talvel libedaga teel sest auto on raskem.
Insigniat,avensist,ja muid ei soov sest need mudelid juba vanad 09a alates jne. Avensis olnud 09a.jouetu mootor,kuttekulu korge,seest kitsas,rehvimüra jne.opel muidu oj,aga vana mudel samuti.
Kurat mehed...ma panin korraliku kajaka- soovitada Citroeni ja dilemmad kaovad? Peab ikka päris sitikape*e olema, et seda soovitada.
Inimene on konkreetselt välja toonud 3 mudelit- Passat, Superb ja Mondeo. Valik käib nende vahel. Mida kuradit te topite oma Ooplääde ja Sitikaid siia? Ulme mõttetegevus.
Sellest valikust kindlasti Superb.
Mõni inimene ikka ei taha aru saada minu kirja mõttest. Teemaalgataja küsis esimeses kirjas, missugune kolmest mudelist hoiab hinda kõige paremini, vastasin et Superb, kuna isegi klass madalam Octavia maksab Passatiga samaväärselt ja Mondeost rohkem. Tõingi võrdluseks nii Mobile kui auto24 hinnad, mis on sama loogikaga, Superb maksab tunduvalt rohkem ja isegi Octavia on samas suurusjärgus Passatiga. Asjaolu, kas keegi selle Octavia selle hinnaga ostab või mitte, ei ole teema, sest tõenäoliselt ei müüda ühtki autot kuulutatud hinnaga. Ei ole küll ei Skoda müügimees ega ole ka peres ühtki, kuid mingi aeg tagasi tegin ühe inimese jaoks väikese analüüsi, Skoda hoiab hinda kõige paremini. Kellel huvi, saavad aru, kivipead jäävadki tatti pritsima.
Mida sa siis analüüsisid? Kus sa tead, mis hinnaga on auto uuena ostetud? Passat müüb Saksas 90% firmadele. Seal allahindlused palju suuremad, kui eraisikutele. Suur vahe, kas müüd 1 või 2 või 1000 või 2000 autot korraga. Pole mõtet siin oma Skoda analüüsiga pritsida. Olen ka uurinud asja päris palju. Eestis ostetud autodel suured jäägid peal. Seda võid sa juba skoda kodukal leida, kui kasutusrendi tingimustes on jääk 35%.
Ise ka ju ütlesid, et see, mis küsitakse ei pruugi olla tehingu hind. Küsida võib ju kõike. Superbi hinna Eestis ongi ära rikkunud politsei ning taksohanked.
Kolekarvane'
Mis analüüsi sa saad teha vanade,eri väljalaskeaasta jnd
autode vahel teha? Ja neid nüüd taiesti uute sama
väljalaske markidega vorrelda.nagu siga ja kägu.
Samas voiksid 90 ndate mazinaid ka siin omavahel vorrelda.
Vaata opeli anti, kui inime ei suuda kolme vahel valida, tuleb neljas võtta. Varsti teatab teemaalgataja, et võttis Acordi ja asi mott. Vahet pole, see sidrun oli üldistav näide, sai pea teda ostma aga järgi vaatad imetlusega küll, ma tean.
Jah, ma vaatan C5-le järele küll ja imestan, et kes see loll selle õnnetuse endale kaela ostis. Lihtsalt vaadates tahaks näha selle ullikese nägu. Muu ei pane küll sellele konnaõgijale järgi vaatama. :)
Mis sa arvad, et kui kolme vahel ei suuda otsustada, et siis nelja vahel suudab? Naljamees.
Asi pole otsustamises,lihtsalt sooviks arvamusi neist mudeleist kuulda. Accord ju tootmisest maas.
Nagu teada opel,toyota,veel vana mudel aga hind tuleb lopuks sama mis neil kolmel uuel mudelil. Kui kolme aasta parast saab vw kiloga müüa,osta siis ju super.neid vanemai vw kodus 2tk.
Accord tõepoolest tootmisest maas ja enam esindustest uut ei saa kah. Netis liigub küll uueväärseid väga väikese läbisõiduga, kuid ilmselgelt see ei ole teemaks.
Miks sind peaks huvitama teiste arvamus auto ostul? Ostma pead ikkagi selle, mis endale kõige rohkem meeldib. Mine proovi erinevad läbi ja tee valik- siin tilgutades sa jäädki otsima ja otsustama. Kui see just tilgateema pole...
teemaalgatuses ju kirjas, et proovinud neid kõiki. aga tundub, et taga aetakse vaid järelturuväärtust, muud midagi.
mine siis osta see järelturuväärtusega auto- saad päris mitu tonni odavamalt kui uus ja ülejäänud raha võid kulutada naise kasukale.
Ma arvan, et antud teemas ei tohiks C5 maha teha.Ära võta tõsiselt inimese arvamust, kelle nimes on opel, soovitab superbi ise sõidab hoopis hondaga võib olla.Tee endale selgeks, millise auto välimus sulle meeldib kõige rohkem, siis tee proovisõidud, milleks on sulle autot üldse vaja, kui palju plaanid raha kulutada jne.
Tead, AntiHonda. Minu nimes on see Opel just seetõttu, et omasin kunagi Opelit ja õnnetumat autot ei ole mul eales olnud. Sellest ka see nimi. Jah, tõesti, ma sõidan Hondaga. Aga soovitan Superbi, kuna see on omas klassis praegu selgelt parim valik. Kui ma poleks ostnud endale Accordi, oleks väga suure tõenäosusega võtnud Superbi. Kui aga autot valisin, polnud uus Superb veel väljas ning kuna eelmine Superb mulle väga ei istunud, siis saigi Accord valida.
Samuti on mul üsna lähedased teadmised C5 kvaliteedist (Siidisuss, ma ei räägi siin Audist, niiet ära erutu), sestap ka minu selline avaldus.
Täpselt samamoodi võiks soovitada inimesele mitte võtta tõsiselt sinu soovitust.
Siiski, nõus olen sellega, et selgita välja, kui suurt autot vaja, siis mine proovi kõiki, mis silma jäänud ja otsusta. Foorumi põhjal autot valida on üsna loll tegu.
Õnnetumat autot kui TSI mootori ning DSG kastiga Skodat mul olnud ei ole. 1.8 vahetati välja juba 40k läbimisel ning DSG remont sooritati 75k läbimisel. Lisaks veel läksid tagumised koopaääred rooste. Suht õnnetu auto oli.
Mõni siin ainult igas teemas oma sedasamust käibki näppimas,jääb mulje. Milleks see foorum siis ongi ? Mis järelturu väärtusest siin jahute,see oli vaid üks mõte. Kui see järelturg nii määrav olex siis ma ju ei ostax 30t autot. Veelvähem ostax selle kellegi foorumi arvamuse järgi.loomulikult otsustan ise ,selleks piisavalt kogemusi ja teadmisi. Lihtsalt oli huvi ka praeguste omanike arvamust kuulda,mitte taoliste igas teemas teadja meeste omi. Olengi neid koiki katsunud,soitnud jne.mõtteline otsus juba tehtud enne selle teema avamist ja see vaid kinnitust leidnud.
Andkem andeks aga Mondeo jättis küll kusise mulje. Kui kiiksuga inglisekeelne maailm välja arvata pole mitte üheski mandri euroopa riigis Mondeost neile konkurenti. Kuigi jah hinna ja varustuse suhet arvestades saab selle kätte kõige odavamalt. Samas peab ikka raha peale vihane olema, et Mondeo soetada? Jääkväärtus sulab Fordidel nagu kevadine lumi. Olgu kasvõi uus mudel. Mõne aja pärast saab neid juba 10 tonniga ja siis 5-ga. Vaata millise hinnaga eelmise põlvkonna Mondeosid saab! Tuttav ostis 2 aastat tagasi uue Focuse 15 tuhhiga. Nüüd ahhetab kui vaatab mis hinnaga neid müüakse.
Neist valikust Superb või Passat. Superbi saab sama raha eest natuke rohkem kui Passatit. Tõsi, kui varustust ka tahta tuleb plekkida nende autode eest tunduvalt rohkem kui hinnakirjas esialgu paistab. Planku ei ostaks! Siis võta juba korraliku varustusega Octavia.
vagi toodete kultus on juba natukene üle mõistuse. ei ole neis midagi sellist, mis mõne teise margi kahekordselt üle lööb. fordis on enamik varustust juba hinna sees, volksul alles hakkad kõike jama juurde ostma ja mitte odavalt. skodadega sama teema- hind alates on daciaga samal tasemel, aga et vähegi mõistlikku autot saada, maksad pudinate eest täiega juurde. ainuke vahe vaid selles, et daciale pole võimalik ka raha eest teatud varustust osta.
selge on ka see, et ainult uus auto on hea auto- vanaduses hakkavad nad ajusid ke**ima ühtemoodi, st ei püsi see volks ega skoda ka lõputult ilma remondita koos.
Saksa ajakirjandusse on lekkinud infot, et VAGi juhatus näeb ühe diisli skandaali lahendusena firma pankroti, kuna summa mis autode ümber ehituseks kuluks on kosmiline. Info kohaselt eraldatakse VAGist, Skoda ja Seat, kes jätkavad iseseisvatena, ning Vw ja Audi lastakse põhja.
Eks sellest infost teeb igaüks ise järeldused, millist marki eelistada.
ma ka huvi pärast vaatasin nende kolme hinda 5a hiljem.suht samas hinnas nad.nii palju tegelt sõltub ju mootorist ,varustusest,hetke turuolukorrast.väga keeruline minu arust õelda,et milline neist paremini hinda hoiab.ma näiteks oma 2008a mondeo sportiga olen küll väga rahul.
Seat kuulub Audile koos Lamboga. Samas on Audi talle andunud teatava iseseisvuse, kunagi midagi kuulsin. Ta võib tõesti ise omaette jätkata. Škoda võib Tšehhi valitsus oma tiiva alla võtta. Aga mootorid on neil tõesti sitad juba viimased 30 aastat ja arengut esialgu ei paista- üks probleem ajab teist taga ja mistahes VAG mootori töökindlusest on asi ka üsna kaugel.
Päris nii lihtne ei ole see asi. Kui VW läheb pankrotti on pankrotivaraks kõik selle ettevõtte varad. Ka Porsche! Seega kui ostab üles keegi kolmas need kaubamärgid pankrotipesast siis tähendaks see hoopis teisi autosid, teise tehnika, platvormi ja jõuallikaga.
Ükski VAGi bränd peale VW enda pole võimeline iseseisvalt samu mudeleid edasi tootma. Kui Skoda bränd luuakse uuesti Tsehhi valitsuse abiga tähendaks see hoopis teisi autosid mis ei ole seotud absoluutselt tänaste Skodadega kuigi isegi toodete nimed võivad samaks jääda on tooted hoopis teised. Eestlastel on sellest raske aru saada.
Kaubamärk ja tootmine on 2 eri asja. Eestlastel on need raskesti mõistetavad kuna toote enda asemel räägitakse toote nimest. Võibolla sellepärast, et meil puudub tööstus sellisel tasemel ja ei mõisteta seda ning keskendutakse kaubamärgile.
Praegusel juhul kui mõelda, et Seat peaks iseseisvaks muutuma kus juba rohkem kui pooled autod toodetakse Tsehhis ja Slovakkias VAG tehastes? See tähendaks täiesti uut firmat kus tuleb luua uued mudelid, uus tehnika, tarnida kuskilt uued jõuallikad jne... See ei ole nii lihtne nagu siin foorumis räägitakse, et Seat toodab nüüd autosid iseseisvalt edasi! Ainult kui Ford, Toyota või mõni teine suurtootja ostab firma ära ja tarnib neile oma tehnika ja investeeriks koostetehastesse oleks kaubamärk edasi elujõuline.
Volvo ei ole siiamaani Fordist sõltumatuks saanud kuigi on juba aastaid Hiina autotootja Geely omandis olnud.