Skoda

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Uus Superb/Superb Combi

bystander
16:52 19.11.2015
Kellelgi käes ka? Kuidas muljed? Kuidas on võrreldav eelmise generatsiooniga?
Kütusekulu
21:48 12.01.2016
Video kütusekulust 1.8TSI 132kw talverehvidega, erinevad kiirused
https://www.youtube.com/watch?v=oxeFp0I9Fr0
tsee
23:12 12.01.2016
Proovisin siis ka ära superbi. Ei olnud see ikka...ülepaisutatud promo. Ei midagi halba aga mingeid emotsioone ka ei tekitanud - selline tavaline suss. Valisin MB-C
v_
23:28 12.01.2016
MB C raha eest saab väga korraliku Superbi mis igast asendist on samas hinnaklassis C mersust tunduvalt luksuslikum. Lisaks on Superbi mõõtmed praktiliselt klassi võrra suuremad. Isegi E mersu on Superbist väiksem.
-..................
06:52 13.01.2016
Kahju päris sinust kes sa saksa moskvitsi (MB-C) valisid. Üks on suur keskklass, teine ju "kleinwagen"
vanamiiz
08:56 13.01.2016
No aga kui inimesel on raha 30-40 tonni ja siis on vaja soetada auto? Noorel mehel veel veri m...nnis ja see segab tavaliselt aju tööd asjade valikul. Noortel on vaja end eksponeerida. Eristuda, et emasloomadele silma paista jne...

Selliste jaoks ongi C klass ehk rahvasuus neegrimersu. Vaatasin just värsket Autobildi arvustust C klass vs Passat ja ega neegrimersust suurt konkurenti ei ole isegi Passatile. Kuigi jah see viimane mudel on palju edasi arenenud. Rohkem tilulilusid kui kunagi varem. Keskel on moodsam joystick. Autobild märkis ära, et materjalid on odavamad kui Passatis. Selline "kassikuld" mis tõenäoliselt noortele läheb tõenäoliselt peale.

Samas välimus on minu arvates vingem. Seega kui ostad kaubamärki ja välimust siis C klass. Kui ostad autot tervikuna siis kahtlemata Superb. Siin ei ole mingit kahtlust.

Ma arvan, et C klass on rohkem naisteauto. Neile loeb kaubamärk vist isegi rohkem. Nägin kuidas FB osta müü grupis rabasid naised Hugo Boss ja Cucci asju. Dressipüksid nägid välja nagu 90 aastate Marati omad. Aga kõva nimi oli peale kirjutatud. Kahju kohe inimestest. Loll pea on ihu nuhtlus nagu öeldakse. Lausa hää, et omal selline naine ei ole.
Td
10:45 13.01.2016
Sober sai oma augustis tellitud luukpara nuud katte alles.ise käisin sept proovimas siis polnud veel caravani neil esinduses olemas,vaevalt neid liikvel juba on,eroti.sai prooviautoga,nuud sobra oma tiiru tehtud.selle summa eest autot vähe.häiris rehvimüra,mootorimüra visuaalselt selline odavam auto pigem.
stammer
11:35 13.01.2016
Aeg-ajalt võiks margiklubist omanike arvamusi uurida: http://foorum.skodaclub.ee/viewthread.php?tid=3592
hinnauurija
12:59 13.01.2016
Keegi oskab öelda milles seisneb nii suur hinnavahe Eesti vs Saksamaa? Saksas saab uue Audi A4 palju odavamalt kätte kui Eestist. Nüüd selgub, et kõik autod ei olegi Eestis kallimad. Sest Superb maksab siin palju vähem võrreldes Saksamaaga. Kas lääne turule toodetud Superb on parema polsterduse või koostekvaliteediga? Kui vahet ei ole siis kutsuge sakslased eestisse odavaid Skodasid ostma. Ma samas kardan, et mingi vahe vist ikka on. Idaeuroopa turg on Eesti ja väga vabalt võib odavama hinna taga olla konks! Ma sõitsin Saksast toodud Superbiga ja ma pole nii vaikse autoga veel sõitnud. Endal BMW X5. Eesti omad nagu aru võib saada siis müra on suurem? Või sõltub see müra varustustasemest lihtsalt.

http://www.skoda-auto.de/SiteCollectionDocuments/PDF%20Prosp
ekte/Superb_PuA_2015_12_10.pdf
Td
13:13 13.01.2016
Eelmisel superb sai naitex lisana veel osta mürasummutust juurde.ustele,tuleseinale jne. Ja see superb oli juba vaikne.samas uuel passatil mootorimura tuleb vahem sisse.
PS
13:31 13.01.2016
Olen sõitnud Saksast toodud ja samasuguse Eesti Focusega. Mõlemad olid Chia-varustuses ja universaalid. Saksa oma tundus igatahes vaiksem ja mugavam kui Eesti oma. Ei tea milles asi oli, aga nii see oli. Ja vahe oli ikka suur..
to hinnauurija ja PS
13:57 13.01.2016
No äkki tuleb auto vaiksus teede olukorrast - katkised vs terved. Meil sellised teed, et hambaplommid kukuvad suust.
PS
14:36 13.01.2016
Mõlema Fordiga sai sõidetud Eesti teedel. Aga olen kuulnud, et Eesti nn. Chia polegi õige Chia, vaid odavam varustustase, millele mõni Chia tunnus juurde poogitud ja müüakse Chia pähe.
arvo67
16:12 14.02.2016
6 kuud uue auto ootamist mattis igasuguse Superbi ostuhuvi. Poole aastaga võib isu üle minna ja siis oled käsirahast ilma. Nõuka ajal oodati nii pikalt autosid! Soodustusi uuele Superbile pakuti kuni 3% ja see on ikka nutune küll kui põhjendatakse äärmiselt suure nõudlusega. Vähegi mugavusi sisaldava auto hind hüppab hoobilt 30k ligi ja selles hinnas on konkurente küll.
karvanejakole
18:25 14.02.2016
Arvo, see peaks ju puruloll müügimees olema, kes minevale kaubale suure soodustuse teeb. 30000€ eest on kindlasti teisi autosid ka saada, kuid kindlasti mitte samaväärset hinna-kvaliteedi-mahutavuse suhet.
td
21:21 14.02.2016
Olles ise neid kõiki superb,passat, mondeo proovinud ,samas sõbra kuu aega vana superb ga ka pikemalt sõitnud ,temal tuli lõpphind 34tuhat..siis ühinen arvamusega,et selgelt ülehinnatud/promotud auto. Selline nn.õhukese auto mulje pigem. Eks kõigil oma arvamus.
grigoori
21:48 14.02.2016
Vabaturumajanduses puudub mõiste ülehinnatud.
Kaup maksab täpselt niipalju, kui klient on nõus tema eest maksma.

Praegust Mk5 Mondeot ei oska kommenteerida. Mk4 ja Mk4,5 mudeleid oli mul eri aegadel 2 isendit. Sõiduomadused paremad. Müraisolatsioon samuti. Mahutavus ja varustus kehvem (Titanium vs L&K). Lisavarustusest ei räägigi. Superb on kahtlemata praktilisem. Tööandja raha eest ostes mõtleks pikalt, mida valida. Enda raha eest ostaks Superbi. Bang for buck konkurentidest parem.
Siiiidiuss
22:41 14.02.2016
Ülehinnatud tähendabki seda, et ostetakse aga seda hinda see väärt pole. IPhone ka ostetakse aga selle omahind on müúgihinnast vähemalt 10 x odavam! Uus skoda on kindlalt ülehinnatud,
v_
23:36 14.02.2016
Skoda marginaal on VAG brändidest kõige madalam. Baasvarustuses Superbi pealt kõigest 800€ teenib tehas võrreldes baasvarustuses Audi A4 3500€ tehasele. VW-st ja Audist ei maksa siis rääkidagi. Porcshe marginaal on VAG-is üks kõrgemaid. Kui õhust veel rääkida siis vahendaja ehk edasimüüja kasum lisandub ka siia. Reeglina on edasimüüjate vahendustasu tunduvalt suurem kui tehas ise toote pealt teenib. Kurb tõde on see, et mida kallim auto seda suuremad käärid ja rohkem õhku hinnas. Eestis on Superbi hind väga hea. Saksas on see auto palju kallim.

Teine asi on inimese enda psüühiline seisund. Istudes kallimasse või mainekamasse autosse tekib paljudel psüühiline barjäär, et see peab parem olema. Usaldada tasuks Karksi Nuia vana bemmiga sõitva Antsu arvamusele siiski neid ülevaateid mida Saksamaa või muu euroopa suured autoajakirjad teevad. Ma arvan, et hea varustusega Superb on hea auto. 35000€ eest saab Audi A4-ja mis on sama raha eest Superbi kõrval ikka väga lahja. Kaltsistmete ja niruma varustusega.

Baasvarustuses Superbi ise kindlasti ei ostaks. Selle raha eest saab vähe inimlikumalt varustatud Octavia. Ja ka konkurente on palju kelle baasvarustus pakub rohkem. Alates 30 tuhandest on juba raske Superbile võrdväärset alternatiivi leida.
eelmisele
23:43 14.02.2016
joo vähem, siis näed selliseid numbreid ka vähem, tola oled sest neid numbreid ei saa ei sina ega paljud teised teada. selliste numbritega ei tasuks äri ajadagi!!
davidlk
00:21 15.02.2016
See võib õige olla et müraisolatsioon on erinev.
Ostsin Insignia saksast ja see on väga vaikne igas asendis, kuigi kõikide reeglite kirjutiste järgi peaks tugev diisli hääl salongi kostma kiirendades ja tühikäigul. Teekattest sõltub ka tõesti palju. Näiteks Soome asfaldid mürisevad palju enam kui Eesti vastavad.
Superbi käisin salongis vaatamas ja istumas mingi pool aastat tagasi ja mulle tundus, et sel autol on juhiiste vale koha peal-liiga keskel- ei leidnud õiget asendit. Kõrval Octavia oli palju normaalsem.
v_ to eelmisele
08:59 15.02.2016
Need numbrid on täiesti vabalt saadaval kui loed õiget autoajakirjandust. Selleks tuleb osata saksa keelt. Sina kuula aga mida räägib naabrimees!
karvanejakole
09:15 15.02.2016
davidlk, ilmselt oli juba saksas lisasummutus paigaldatud, ise tõin ka kunagi 4x4 diisel universaal, no Vectrast on vaiksem, kuid muidu külmalt on ikka häirivalt vali, A6 C7-ga ei kannata võrrelda, samas ega mul väga muid pikemalt kasutatud võrdlusvõimalusi ei ole kasutada olnud ka.
Thinsulate
10:07 30.06.2016
Nüüdseks kulgenud Superb IIIga (elegance) 15 000km. No ütleks, et arvamus kahetine. Võrreldes Superb IIGa on auto sõidu omadused ja varustus parem. Välimus ka kindlasti parem nii seest kui väljast.
Vastupidavus on natuke teisest killast teema. Superb II täitis on rolli kuni 100 000km probleemideta ning ka peale seda vaid mõned stabika kondi vahetus. Ehk siis 160tkm jooksul suht muretu auto.
Supreb IIIga olen käinud juba korduvalt garantiis - salongi detailid nagisevad kohati, kroomliistud uste tihenditel liiguvad omasoodu, esituledes niiskus sees, jõuülekandes mingi seletamatu kolks jne. Loodetavasti nüüd liinilt tulevad eksemplarid on juba parema koostöökvaliteediga.
karvanejakole
14:24 30.06.2016
Targemad soovitavad üldiselt uute mudelite esimesi aastakäike vältida, ajaga saavad vead parandatud, hind soodsam ja muret vähem.
üllar_2
15:34 03.07.2016
See uus superb ei ole oma raha väärt. Võtaks ka igaljuhul MB-C
siim118
19:22 28.07.2016
Võtaks küll MB C, aga siis pead 10t rohkem ka maksma :-)
v_
21:04 28.07.2016
C klassi hinnad algavad 32000€. Selle raha eest saab Superbi mille varustusaste ja jõuallikas on paremate näitajatega kui baasvarustuses C klassil. Lisaks on autode mõõtude vahe tervelt klassijagu erinev.
299482
21:28 28.07.2016
Tallinnast sai Lõuna-Eesti, Läti trip tehtud selle masinaga. Hea auto on, võib-olla mürasummutus ainult võiks parem olla. Eessõitjaga distantsi järgiv püsikiiruse hoidja on raudselt ka minu järgmisel uuel autol :)
ja1234
22:08 28.07.2016
eks igaüks peab oma superbisaaga ise läbi elama
Superbi omanik
21:19 09.07.2017
Vähemalt näeb ilusam välja. Eelmine sedaan nägi tagant välja nagu s*ittuv küülik.