Kas keegi teab, kuidas 2003. aasta Mazda 6-l peale akuvahetust paagisoleva kütisega sõitajäänud kilometraazhi (remaining kilometres) tagasi seadistada? Raadio, kella sain peale akuvahetust tagasi, keskmist kütusekulu näitab ka ise, aga remaining kilometres asemel on ainult ----
See läheb ise paika peale mingi maa läbisõitmist. Arvutab lihtsalt uuesti. Kütust peab ka paagis olema nac rohkem, kuna vähem kui 50 km ei näita. Keskmise kulu arvutamisel viskab algul ikka väga suure kulu ette, see siis tasapisi väheneb.
Korra mõtlesin/lootsin ise ka, et äkki läheb ise paika, kuna keskmist kulu hakkas ise näitama, aga kui seda nädalaga ei juhtunud (ja kütust on sees ikka paari-kolmesaja kilomeetri jagu), arvasin, et äkki vaja midagi ikka seadistada.
Aga siis tean, et lihtsalt vaja natuke rohkem sõita.
Krt, nädalaga (kui ikka ringi ka sõidad), peaks juba näitama küll. Mul oli kunagi ca 10L bensiini paagis ja ei hakanud enne arvutama kui olin juurde tankinud. Peale akuvahetust nullib kõik andmed ära ning kütusekulu hakkab kas 50L/100km või siis 99,99L/100km tasapisi alla tulema. Kui keskmine kulu on veel suur ja kütust pole väga palju, siis tulebki läbisõit alla 50km, mille puhul ongi ainult kriipsud ees.
Mul seda keskmist kulu sajale näitab alles üpris suurena ja väga pikki otsasid ei teinud, kuigi neid oli üsna mitu, ehk on selles asi.
Sõidan natuke aega veel ja vaatan, mis ta siis teeb, kui korra juurde tangin ja keskmise kütusekulu mingi mõistliku numbri peale saab ...
Aitäh!