Tere, on siin kedagi tarka ja oskaks aidata.Sai masinal vahelt ära võetud,gero ja tagumine salongi radiks koos alumiste torudega.Nüüd veering nagu tavasõidukil kuid sooja sisse ikka ei tule.Temp.80,90 kraadi ja puhub leiget,ja miks tekib õige ringlus läbi salongi alles alates 75st kraadist alates nagu mingi klapp või andur plokeeriks ringlust,(radikas vahetatud ja õhutatud)mõistus lihtsalt ei võta enam.
Elektriline tsirkulatsiooni pump tee korda pane nupu alla tööle.Seda juhib kero, sul seda pole on pump vajalik.75 kraadi pole mingi näitaja,lihtsalt siis hakkab natukene radikasse tulema ilma pumbata.See ehitus tehase poolt on selline et süsteem töötab koos kero ja pumbaga.Pane pump tööle ja on korras.
Kas seda pumpa ikka vaja on?kui mootor külm siis ilmselt abiks palju aga 70-75kraadi juures ju juba kõva surve järgi ja ringlus toimib kas see pump ikka veepumbale midagi juurde annab, ma hästi ei tahaks uskuda.
1 asi on mootori veepump mis tegeleb mootoriga.See pump ei ole ette nähtud salongi toitmiseks.Jah 1/10 ta toidab.Elektriline pump on pump mis toob mootorist sooja vedelikku salongi.Pump on kapoti all ja maksab 35€.Kui pump töötab on temp 50C juures juba salong soe.Kerot sul pole mis lülitab pumba sisse,seepärast on vaja pumbale lisatoide vedada.Paljud teised autod on ilma pumbata.Seal süsteem vähe teine aga kui paned ükskõik millisele autole pumba on nagu öö ja päev.Omal on ehitatud asi julmaks.Salongi saab eraldaa motorist magnetklappidega ja kütta kahe 5KW keroga ainult salongi, vajadusel koos mootoriga ja ainult mootorit.Kui väljas -30 ja salongis maikaväel.Vanasti kütsin kütet ka paagis kui kütused viletsad olid.
Ma ei saa ikka hästi aru ju ma siis nii loll olen, kui enne 70 kraadini ei ole praktiliselt mingit ringlust kust see lisapump siis selle mahla imema peab kui kuskilt peale ei anna, kas ta jõuga siis imeb ja lööb edasi?ma igaljuhul proovin ja panen sama kohapeale pumba uuesti vahele ja panen pideva voolu ka ajutiselt peale.
Sa ei ole loll. Ringlus ikka on pidevalt ja kusine aga sa ei saa seda aru kuna temp on madal.Antakse lusikaga salongi 40 kraadist vett.Kui vesi on 90C antakse ka lusikaga, aga saad midagi aru sest see lusikatäis on väga kuum aga seda on vähe.Elektripump jõuga imebki seda kuuma mootorist ja lööb salongi.Ilma ahjuta nüüd salong soe ja mootori temp üle 70C ei lähe kuna mootori soojus kantakse salongi ja mootor ei jõua nii palju toota.
Nii gero ring täielikult maha võetud,lisavee pump jätkuvalt vahel,termostaadi lasin vahetada aga salong ikka jahe ,isegi 90 kraadi juures.Kusagil on ikka kala lasin autol 2,5 tuh-l pöördel käia paar minutit ja temp.ei liigu isegi üle 90,ne kraadi.Kui katsuda alt ühte jämedat lõdvikut mis tuleb vasemalt poolt mootorist ja läheb alla paremale radikasse( vaadates eest poolt) on täiesti külm, kas võib midagi umbes olla et ei lasegi korralikku ringlust tekkida??? Mõistus otsas ,neid voolikuid ja kolmikuid on seal ikka minuarust üleliia palju ka.
Vaata kas paisupaagi väikesest voolikust tuleb vedelik paaki tagasi.
Mul oli sama pull,väikesed voolikud olid umbes,eriti seal kolmiku juures.
Sai ära vahetatud ja tuba soe.
Kui külm auto on siis ? Ega neid sa ilma lisasoojenduseta ei saagi saunaks, praeguste ilmadega võibolla veel aga -10ga ongi nad maru jahedad kui tagumine soojendus ja kero ei tööta.
Punktiir kirjutas:
Salongiradikas umbes, kui üks lõdvik külm. (kui sa pidasid silmas salongiradikasse minevaid rtorusi.
Salongiradiaator on selline alatu vigur, millel otsapaakide vahel on 10 - 12 - 14 toru. Kuni neist üks vedelikku läbi laseb, on mõlemad voolikud ilusti tulised, sooja aga ei tule teps mitte. Selliseid juhtumeid, mis radiaatori laialilammutamisega tõestuse saanud, on mul olnud kümneid.
Paned uue radiaatori ja salongi tulevas õhuvoolus kätt pikalt ei hoia.
PS praeguse ilmaga muretseda jahutusradiaatori alumise lõdviku madala temperatuuri pärast ei ole vaja! See läheb soojaks suvel.
radika alumine lõdvik on see, mille kaudu radikast läbi käinud ja jahutatud vedelik läheb mootorisse tagasi. kui termostaat on suletud, siis radikasse midagi ei pääse ja lõdvikud ongi külmad. olulised on salongiradikasse minevad torud- kui need on soojad, käib ka jahutusvedelik läbi salongiradika. natukene peab ikka jahutussüsteemi toimimisloogikat tundma.