Tehniline

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

ford galaxy või crhysler voyager alates 2008

Meheraasuke
21:32 26.01.2016
Plaan osta mahtuniversaal kumba valida ja kumba odavam üleval pidada oleks? kui kellegil kogemusi kummagi kohta võiks teada anda.
ette tänades:)
pigemm
05:38 27.01.2016
Diisel Sharalaxit Euroopast
Romanof
05:51 27.01.2016
Olime ise sama valiku ees, kuid meie ostsime perele 2009 Voyageri, 3.8L bensiinika ja lasime gaasiseadme peale panna. Sõidame nüüd sama hinnaga, mida saaks diisliga või isegi veidi odavamalt ning diisliga kaasnevad mured jäävad ära. Lisaks on autol liuguksed, mis on lastega perele väga mugav lahendus.
Auto on olnud nüüd meil ca 1 aasta ja 3 kuud. Hoolduses käin regulaarselt vastavalt juhendile. Hoolduskulud jäävad 140-400 euri vahele, kuid mul on max. 180 siiani läinud.
Auto ostsime Mobile.ee kaudu Saksamaalt ametlikust margiesindusest ja auto oli ausa taustaga. Ettevaatlik tuleb olla USA'st pärit autodega, need enamasti uppunud või avariilised ja üles vuntsitud :)
Autolehe artikkel ka siia lugemiseks - http://www.autoleht.ee/testid/kasutatud?id=2340
gugwufi
07:38 30.01.2016
Endal bensukas CGV juba neljas aasta ja ei mingeid probleeme, suurem ja mugavam kui need saksa kitsed, mis ehitatud sõiduauto platvormile ja millel jäädki esisildu remontima!
eelmisele
08:01 30.01.2016
Kui midagi ei tea, siis ära aja iba- sharalaxyde jaoks oli oma eraldi platvorm ja vähemalt mina sõitsin galaxyga ca 60 000 ja vahetasin ainult kaks korda konte ja ühe rooliotsa. Auto koguläbisõit oli 220 000 kandis..
viimasele
10:30 30.01.2016
2008a ei ole enam üks sharalaxy, on eraldi ford galaxy ja sel pole sharalaxyga mitte midagi ühist enam, see on täesti uus mudel ja juba 2006 aastast.
Romanof
10:48 30.01.2016
Numbritest ka veidi. Voyageri paak on 75 liitrit. Diisli hinnaga 0,86€ saame paagi maksumuseks 64,5€.
Diisel tarbib linnas 12,8l/100km...see teeb kilomeetri hinnaks 11 senti. Maantee 7,3l/100 km...see teeb kilomeetri hinnaks 6 senti. Keskmine on 9,3l/100km...see teeb kilomeetri hinnaks 8 senti.
Mul on autol IV generatsiooni gaasiseade ja gaasiga sõites saan täpselt samad kilomeetri hinnad, mis ma siin diisliga ära märkisin. See 0,86 € liiter on piir, kus on gaasiga sama kilomeetri hind. Gaasikulu kohta on mul eraldi exelitabel tehtud, kuhu tšekkide järgi arvutan kilomeetri hindasid.

Aga edu uue auto otsimisel :)
........
11:17 30.01.2016
Tasub arvestada, et ka gaasile tahetakse aktsiis peale panna, mis omakorda võib gaasiseadme tasuvust oluliselt mõjutada. Ilmselt läheb siiski vähemalt aasta, ennem kui see juhtub.
trdae
11:30 30.01.2016
Kui palju gaasiseade ruumi võtab ja palju ühe tankimisega sõita saab?
Romanof
12:00 30.01.2016
Gaasi aktsiisi tõusuga tõesti gaasiseadme tasuvusaeg venib pikemaks. Aprillis saab seadme paigaldusest aasta ja siiani olen säästnud bensiini kõrvalt 699 €...poole hinnast.

Palju ruumi võtab? Oleneb paagi suurusest. Mul on varuratta asemel 52 liitrine, mis mahutab 42 liitrit. Sellega sõidan 200-400 km...olenevalt trassist. Kui gaas saab otsa, saab bensiiniga jätkata. Mind see sage tankimine ei häiri. Saangi kenade tanklatibidega suhelda :)
muhv,30
11:02 31.01.2016
Siin pole midagi mõelda- kindlasti Voyager!
Üks on peredele mõeldud suur ja mugav auto, teine aga......
omanik2010
16:51 31.01.2016
Mul ka voyager 2010 ja diisel... Soovitan, eriti kui ruumi hindad. Lisaks lihtsa liigutusega kaubikuks muuta...
Miinustest, natuke laisk on võrreldes sarlakiga. Seda muidugi manööverdades. Maanteel istud nagu ema sules.
Ahjaa, minu kulu jääb 10-11l juurde. Liiklen Tartus.
Marko
23:54 02.02.2016
Vasta palun ilma pildita!
v_
08:28 03.02.2016
2008 enam Ford ei kuulu komplekti. Nüüd on kõigest Sharambra! 2009 + masin 2.0CR diisliga on kindlasti parim komplekt. Mootor madalaimate ülalpidamiskuludega, töökindel, rihma vahetus odavam kui konkurentidel jne... Vahendajad ostavad euroopast 400+ tuhat läbisõitudega ja kannatab veel Eestis 160 tuhandese läbisõiduga edasi müüa. See on juba omaette tase mis näitab kindlasti ka auto headust.
jarru
08:27 08.02.2016
Romanof- ma küll ei tea, kui kaua sa kahtlesid ja kas üldse, kas panna või siis mitte panna autole peale gaasiseade. Nüüd 10 kuud hiljem, oled rahul. Ja imestan, et Sulle ei ole veel siin hakanud keegi tulihingeliselt vastu vaidlema, kuidas gaasiseade ei sobi üldse autodele, kuidas gaasi kulu on 30% suurem, kuidas mootorid puterdavad, kuidas määrimine puudub, klapid põlevad jne. jne. Samas jäin mõttesse, kas mitte määrimiseks ei kõlba mootoriõli, mis karteris?
Vaidlejate hulgas on olnud nii regatud kui ka registreerimata kasutajaid. Keegi siin esineb Siiidiussina, meenub, et just tema rääkis 30% kõrgemast kütusekulust, kuigi ta ei ole veel maininud, millisele autole ta lasi ja mis seadme paigaldada. Ja pole ka vähem tähtis, KUS pannakse.
Teine, kes alati tuli aasima, kui oma kogemusest gaasiseadmetega siin püüdsin sõna võtta, oli professor sammaljalg. Ega enam ei kipugi oma kogemusi jagama, kui ainukesed vastajad on mingid kiunujad, ise lootsin, et saan positiivse kogemusega kedagi aidata valikute langetamisel. Ei taha uskuda ühe endise foorumlase väidet, nagu oleks siin vastuvaidlemine tingitud ainult kadedusest, no peaks ikka olema meeles kooliaegne lugu rebasest ja hapudest viinamarjadest. Ega minagi arva, et nt. 1200 euri välja anda oleks kerge, aga arvestades, et investeering oli tööautol tasa poole aastaga ja eraautol pooleteist aastaga... Peale tasuvusaega tulebki periood, kud hoiad kokku 70- 200 euri kuus ühe auto kohta, olenevalt auto otstarbest. Mul siis kolmel autol gaasikas peal, kui kellelgi võis tekkida kahtlus, kas ma mitte niisama siin ei kõvata.
To jarru
09:56 08.02.2016
Igaüks otsustab ise, kas laseb gaasiseadme paigaldada või mitte. Minu jaoks olid piisavad argumendid auto tehasegarantii katkemine ning kasutajate negatiivsed kogemused. Näitena link G4S kogemusele http://arileht.delfi.ee/news/uudised/gaasiauto-plussid-ja-mi
inused-odavam-soita-kui-bensiiniga-kuid-kas-nii-jaabki?id=70
251077
jarru
10:08 08.02.2016
to 09.56
Eks ta nii ole siin foorumis olnud. 15 kuud vanad negatiivsed kogemused maksavad rohkem, kui kellegi teise värskemad ja positiivsed kogemused. Tean muuseas ka selle turvafirma juhtumi tagamaid. Nad nimelt ei teadnud, et soodsa hulgipakkumise teinud firma ei lähtunud töö kogusest oma allahindamise juures, vaid panigi lühiajaliselt vastupidavad gaasipihustid, võimalik et mitte teadlikult, sest sellel paigaldusfirmal oli alles vähene kogemus, gaasiseadmete teemal vähemalt. Ei olnud sel firmal ka pädevat diagnostika-häälestusseadet gaasiseadmele. Kindlasti valetab ka siin teemas Vojageri gaasiseadet kirjeldav inimene, kes 10 kuud rahulolevalt sõitnud.
Romanof
11:29 08.02.2016
Enda teada ma küll ei valeta. Tõesti, igale masinale ilma lisaõlituseta seadet panna ei saa. Eriti tundlikud pidavat olema Jaapani autode mootorid klappide kulumisel. Prinsi kodukal üleval tabel, millistel mudelitel on esinenud probleeme liigse kulumisga ja mis vajavad klappide lisaõlitust. Õnneks Voyageri nimekirjas polnud. Mootori puterdamist gaasist tingituna pole olnud. Kurb kui sul olnud probleeme oma gaasiautodega :(
ˇ
11:33 08.02.2016
reaalselt kulub gaasi ca 10-20% rohkem. kellel läheb rohkem, see otsigu viga seadistusest. mootoriõli teadupoolest ei määri klappe, sest kui õli juba silindritesse pääseb (ja seal ära põleb, mitte ei hakka määrima), on mootor hõre. miks on vaja klappe määrida, õigemini vaid väljalaskeklappe, saab lugeda siit:
http://www.flashlube.com/nz/products/valve-saver-kit.html
ostsin kasutatud gaasiseadmega auto ja nüüdseks üle 30 000 eestimaal sõitnud (üldine ls 200 000 kanti) ja mingeid probleeme ei ole. kaks korda olen ise vahetanud kaks väikest filtrit ja kogu hooldus.
jarru
19:20 08.02.2016
Romanof, minu gaasiautod sõidavad kõik väga hästi, püüdsin siin lihtsalt ironiseerida kommentaari, mis kribati kl 09.56 Nagu tähele panid, tegi see mees gaasi paigaldamise maha sellepärast, et kusagil pandi G4S-ile mitmele autole need valesti peale. Ja nüüd on vastupidist tõestada juba raske, aga ei peagi. Parem ongi, sest iga gaasiseadmega auto Tallinnas kasvatab riski, et tankima minnes pean järjekorras seisma.