Miks mitte, mootor on hea.
Kui meeldib ning on mugav siis miks mitte.
Ise ostaksin jagmisena aga monda Saksa liikurit salongist, kindlasti automaat - huvi ning mugavuse parast
Kui eesmärk on suurem mootori kubatuur siis selle raha eest ei saa ühtegi Saksa autot. Isegi mitte Skodat. Avensise hinnad algavad 16000€ ja 1.8 bens Avensis 17000€.
17000€ eest on Avensise puhul autot küll. Tõsi Avensis on ürgvana mudel. Isegi Golfi poolvend Octavia on 1cm laiem kui Avensis. Arvestades kui palju on keskklassi autod kasvanud viimase 5 aastaga siis tõesti tekib küsimusi miks Avensist ei uuendata? Minuarust on see auto selgelt ajale jalgu jäänud ja üks põhilisi ostuargumente ongi imeodav hind.
Ma olen nüüd ca 12tuh.km sõitnud sellisega (1,8B, manual, universaal, "hall metallik activ") ja võib öelda, et täitsa sõidetav (töö)auto.
Kere ülemäära jäik ilmselt ei ole - auklikus kohas ukerdades juhi uks justkui "loksuks" enda pesas :-) ja aeg ajalt (~1x kuus) tuleb ette armatuuri esiklaasi poolsesse serva mingi vibreeriva plastiku pirin sisse.
Ruumi on piisavalt isegi mulle (1,95 ja ~150kg) :-) kuigi see oli asi, mille pärast ma algul Avensisesse pessimistlikult suhtusin.
Bensukulu on päris meeldiv - hetkel arvutil ~6,8 keskmist (>pool linnasõitu). Positiivse poole pealt võib veel ära märkida armatuuri/ keskkonsooli disaini - lõpuks ometi on loobutud sellest "hõbedase veljevärviga üle värvitud" plastist ja kasutatakse musta plastikut :-)
Talvel irriteeris natuke see avariiennetussüsteem - klaas seest jääs, siis andur ei näe midagi ja hakkab oma "muret ekraanil kurma". Olek et korra mainib ja jätab siis järgi, aga ta on väga järjekindel :-) Aga uuematel sellega vist juba tegeletud ja mingi küte lisatud.
Tere, ostsin just kuuaega tagasi uue avenis 1,8 automaat kastiga ja arvan, et linnas kõige mugavam ja karta pole seal küll midagi. Ja mis loll jutt et oleks uut vaja, alles aasta vana mudel ja ruumikusega pole seal küll laita. Ära kuula ainult neid kes on nii-öelda saksaautos kinni, kui meeldib tuleb võtta. Kindlasti ei jäta toyota sind tee äärde.
Augustis Avensis universaaliga käidud Horvaatia tuuril. Reisi pikkus 5200 km. Terve tee üksi roolis. Lisa 1000 km poleks probleem olnud. Hea ja mugav auto, 1,8, bensiin, automaat. Saksa auto kummardajad lihtsalt vales foorumis. Käige mõnes VW foorumis ja küsige kui tihti nt passatiga servises remondis käiakse. Kui Avensis meeldib, siis see ongi sinu auto ja nii ongi. Kui kõikide vingumist kuulata, siis ideaalset autot, mida soetada, ei olegi veel loodud. Nii, et vali auto, mis meeldib ja muretuid kilomeetreid!