Valik sattus nende kahe vahele, 2010-2011 a, bensiin, manuaal. LS, 120000+
Astra 1,4 Turbo / 1.6
Insignia 1.6 Turbo
Huvitab eelkõige Insignia ülalpidamiskulud ja kütusekulu. Paljud kirjutavad, et esimesed 150 000 läbib kõik ilusti, aga kuidas edasi? Foorumit lugedes jäi tunne, et kõigil ainult diisel. See mulle ei sobi, kuna valdavalt linnasõit.
Muidu meeldivad mõlemad, aga miski paneb kahtlustama, et Insigniat (tunduvalt?) kallim hooldada.
Mul on tänaseks ca aasta aega vana Insignia (küll SportsTourer), läbisõit ca 20kkm, 1,6bensiin-automaat.
Kuna kasutan palju ka eelsoojendit ja sõidan palju linnas, siis keskmine kütusekulu on ca 10-12/100. Tundub palju, ma olen nõus - aga soe auto igal hommikul ja enamik sõitu linnas + tühimass 1733kg - eks siia see kulu ka natuke maetud on.
Hoolduste-remondi osas kommenteerida ei oska, aga ta on palju rohkem "premium" kui nt Superb, aga samas sise- ja pagasiruumimõõtmetelt ka palju väiksem.
Reeglina on kallim auto ka kallim pidada, kui Astrale tahta head lisavarustust siis tuleb selle eest ka rohkem maksta. Astra puhul tahaks mainida häirivat A-piilarit, millega võttis aega harjuda, muidu oleks ta ikka parem valik.
1.6 Insignia on enamasti ikka maru blank (2010-11a omad, nüüd on juba parem valik). Nii et algvarustustusega Astra ja Insignia vahel valiks Astra, enamvähem sama varustus, aga ST Astras rohkem ruumi.
On on Astras rohkem ruumi, Insigniasse veel taha mahub, siis Astrasse ainult lapsed, väiksed on muidugi mõlemad, Insignias sedaan/luukpära jookseb lagi alla, pead ei ole kuhugi panna, ST oleks muidugi parem. Tõin Insignia Saksast 2013 ls 100000km, praeguseks 210000km, laps sõidab, ainult hooldused, üks tagaamort ja juhiistme soojendusmatt, muid kulusid ei ole olnud. Kui ainult linnasõit, ei ole kütusekulul tähtsust, sest läbisõit ju väike. Tee mõlemaga proovisõit ja võta, kumb rohkem meeldib.
Ruumi osas mõtlesin rohkem ST pagasiruumi kõrguse teemat ;)
Blank Astra vs blank Insignia ei ole suurt vahet hoolduse kulu osas. Suuremaks läheb kulu Insignia kobedamate mudelite puhul, suuremad kettad, 4x4 õlid, CDC amort juba midagi 300€ kanti jne.
Tänud eelpool vastajatele, siiski ma ei küsi, kumb nendest kallim on, vaid mida on kallim ülal pidada. LS aastas ca. 20 000 ja kuna valdavalt linnasõidud, siis kütusekulu ka suurem kui maanteel. Aga 10-11 liitrit Insignia puhul ei tundu ülearu, vähemalt ta liigub paremini kui minu 1,6 Citroen C4.
Ütleme nii, et vaatan peaaegu kõige odavamaid, tunnen huvi vaid nahkrooli ja kliimaseadme järele. Kõik muu väga ei huvita, kui tuleb kaasa, siis ok, aga muidu saab ilma ka läbi aetud. See, et seal veel mõne tuhande eest lisavarustust peal on, et tee hooldamist ju kallimaks (agr istmed, led tuled ja navi näiteks). Kui näiteks seda vaadata http://www.auto24.ee/used/2244126 siis minu kriteeriumid on täidetud.
Viidatud Insignia on 1.6T mootoriga, aga see janusem, kui uuem otsepritsega 1.6SIDI (125kw). Samas manuaaliga jälle see 1.6T. Mulle meeldib Insignia rohkem. Veermik on lollikindel. Astra J vastupidavust ei oska senise 30tkm juures veel kommenteerida ja remondikuludest rääkida.
See punane Insignia on paasteameti operatiivauto. Elu on tal raske olnud. 1.6 T norgad kohad on kast laagrite parast ning valjalaske kollektor. 1.4 Astra on hea mootor, kuid jallegi tuleb kontrollida kasti. Nimelt laagrid kaivad kuivalt ringi, kui soita liiga madalate pooretega.
Aitäh viimasele vastajale. Võib see (peaaegu 2011) 130 000 juures tõesti nii sassis olla? Kohapeal käisin vaatamas ja muidu kõik ilus ja vaikne. Vähemalt salong on korralik ning midagi ulmelist kuulda ei ole. Käigukast käib ka normaalselt (kui seda laagri viga üldse saab käe-kõrvaga tuvastada). Seal neid päris mitu ja kõik päästeameti autod, teisel olid Goodyeari rehvid all :)
Nendel müügis olevad Astrad on ikka jah, suht plangud
Küll aga oli Amservi müügimehel väga kiire ning praktiliselt midagi tema käest teada ei saanud, seega teenindus jätab soovida selliste kallite asjade ostu puhul.
Tavakauplustes on teenindajad ka aktiivsemad, tundub et müügimees on nagu põhipalgal
Soovitaks eelarve tõsta 10 000 euro kanti. Siis on ka võimalik auto saada. Need kõik Amservi autod on olnud Eesti ettevõtete sõidukid. Neile varustuse peale rõhku ei pandud. Nende asemel ausalt vaataks muud kui raha rohkem pole.
Eelnevalt kirjutasin, et kui kliima olemas ja nahkrool, siis sellest mulle piisab. Navi ei ole vaja (sõidan ainult eestis) ja paljud räägivad, et need uimased. Veljed on enamusel baasvarustuses olemas, automaati/nelikvedu/panoraamkatust samuti ei vaja. Ega mind need "äsja saksast" 300 000+ diislid jäävad mängust välja. Muide ei ole praegu 7600-10000 millestki valida (bensiin/manuaal) :)