Jeep

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Grand Cherokee 2008.

Pensionifondihaldur
12:57 31.05.2016
Tere!
Keegi hea inimene võiks anda vihjeid,mis on sellise auto omamisel kõige tõenäolisemad suuremad kulutused remondile,mis kohe-varsti ette tulevad.Ameerika autode kvaliteedist pole keegi kunagi head rääkinud,kas selline auto on raha tuulde loopimine?Mulle muidu meeldib,üks väheseid mehisemaid autosid, mis tänapäeval järele on jäänud.Mõtlesid,et prooviks omada, enne kui elektriautod kohustuslikuks muutuvad .;))
mehineauto
14:32 31.05.2016
Mehisem kui Länkar,x5,x6,q7 ta kindlasti pole..
Laguneb korralikult,mina ei ostaks aga muidugi maitse asi..
v_
15:26 31.05.2016
Kas mehisusest tuleb puudu, et sellist "mehist" proteesi vaja? Liigelda on ju linnavahel SITT sellise kobakaga. Mul on 3 autot. Avastasin täna, et linnavahel liiklen igapäevaselt kõige pisema masinaga. Kõige suurem masin läheb hoopistükis müüki.
Pensionifondihaldur
15:39 31.05.2016
Jah,kõige "mehisemat" polegi vaja,kõige kallimat samuti mitte.Olen eluaeg sõitnud Corollade ja muude sellistega,oleks lihtsalt vahelduseks automat asja proovinud,kunagi ei tea millal maine tee lõpeb ja siis ongi nii,et ainult naisteautodega ringi sõidetud.Loomulikult,väikese süstikuda on lihtne ja muretu liigelda,olen Corollaga ,näiteks,väga rahul olnud.Igav ja kindel.
Esimesele kirjutajale-tahtsingi teada,mis ja millal laguneb.VW laguneb mul kah nii,et iga kvartal pean mõned sajad alla panama,enam ei ostaks volkarit.Suht pede auto ja tootja.
wrong cop
15:57 31.05.2016
tehtud mehed ei sõida never ever toyotsiga!!! sa oled siiani oma elu mõtetult raisanud.
PS
16:53 31.05.2016
No Toyota Tundraga sõidaks küll ju ???
Pensionifondihaldur
18:01 31.05.2016
Ausalt,suurt erutust ei tekita see Tundra.Kui oleks suurtalunik ja sellise omamine õigustatud ,ehk siis....Muidu, niisama ei tahaks sellist jalajälge ökosüsteemi maha jätta.Teatrisse oleks kah sellisega imelik sõita.
Olen nüüd erinevaid kõnekäände ja sõnakõlkse siin lugenud,paraku pole ükski jeebiomanik oma mehesõna öelnud ja kogemusi jaganud.
Ise olen selline ringiuitaja ja oma nina igasugusesse võssa ja metsateedele toppija,kalal käin,maamajja vaja kola vedada,suviti reisin oma autoga.Selliseks eluks tahtsin autot valida,mitte piimapoes käimiseks.
Pensionifondihaldur
18:08 31.05.2016
Kui keegi mulle kohe u.2008 aasta korraliku MB B200/180 sebiks,umbes 8000 euriga siis valiksin selle.Peab olema helehall,luugiga,automaat,103 KW(sinnakanti).Puitsisu ei tohi olla!Nahksisu pole soovitav aga käib kah.

Muudetud 31.05.16 18:08

mbmb1
19:22 31.05.2016
pole päris 8000 aga ikke sinnakanti http://goo.gl/wdMmlu , lennupiletid saksa olematu hinnaga , tagasisõitu võtad ekskursioonina, hind kukub kindlasti kui võtad suurema läbisõiduga
Pensionifondihaldur
21:45 31.05.2016
Jah,olen sealtmaalt neid vaadanud aga hind nondel tonn kõrgem kui siinsetel.Pole vist ka aega järele minna .Pärast ikka ei sobi ja siis tühjalt tagasi.
Miskipärast on nii,et tundub,nagu oleks üüratu valik sõidukeid aga kui hakata oma maitse järele valima siis ei leia aasta aega ühtegi.Häda pärast ei taha ka võtta,on ju raha raskelt teenitud ja kui juba osta siis ikka igakülgselt meeldiv.Ei ole just mingi valgekrae kes endale prohmakaid,pidevaid autovahetusi või emotsioonoste võib lubada.
mbmb1
23:39 31.05.2016
võta see http://goo.gl/5Q7g4d ja keri tagasi saad hea hinna, aga ära unusta et tasuta lõunaid ei ole olemas
väike vend
23:45 31.05.2016
Võta autolehe koduleht ette, seal on kolmanda põlvkonna Grand Cherokee'st (2005-11) juttu.
Ameerika autode vastupidavus on suuresti võrdeline kütusekuluga. St mida suurem on kütusekulu, seda parem on vastupidavus. 3. põlve Grand Cherokee'le pole suurt midagi ette heita, ei roosteta, mersu päritolu diisel on ökonoomne, bensiinimootoritel probleeme suurt ei ole. Maastikul saab hakkama ning on oluliselt vastupidavam ja odavam remontida-hooldada kui saksa rivaalid. Salong muidugi nendest kehvem, kuid see on suuresti maitse asi.
Mahno3
08:11 01.06.2016
Kui sa siiani corolladega sõitnud oled, siis mine proovi kõigepealt sõita sellise masinaga. Sõidutunnetus on hoopis midagi muud ja see ei pruugi tingimata meeldida. Kui sõiduautot juhid, siis selliseid masinaid pigem suunad. Endal oli ZJ ja mulle ta meeldis.

Lagunemise poolest - otsi heaga korralik masin. Maasturil on veermikus pudinaid tunduvalt rohkem, kui üherattaveolisel elementaarjaapanlasel.

Mis macholikkusesse puutub, siis ameeriklane on suvalisest bmw-st või audist kaarega üle. Ameeriklases on mõnusad suured toekad hoovad ja nupud, sakslases pigem sellised feminiinsed tilulilud. Võrdle või käigukasti lülitushooba jeebil ja kasvõi x5-l.

Õige veoskeemiga grand on ka päris maastikuvõimekas, muidugi eeldusel, et sa raatsid läikivale autole oksapesu jälgi tekitada.

Kui lihtsalt automaati tahad proovida, siis automaatkastiga sõiduautosid on ka :)
PS
09:48 01.06.2016
"väike vend" ütles asja kenasti ära.

Oma Ameerika auto kogemusest võin öelda, et kui ära harjud, siis on täitsa ok. Ameeriklaste tunnuseks on, et eeskätt kere ja sisustus on tehtud suht lihtsalt ja prostalt võrreldes Eurooplastega. Mõni nagisev detail või mõni mitte täpselt istuv detail salongis on tavaline. Kere värv või korrosioonikaitse võib olla ka vahelduva kvaliteediga. Sõidumugavus võib ka mitte meeldida, eeskätt kurvisõit või sõit suurematel kiirustel. Tehnika on üldiselt töökindel.

Omast kogemusest tuleb tõdeda, et oma maastureid on tulnud palju vähem tegelikult remontida kui sõiduautosid. Nende tehnika on tehtud ikka tugevam ja kestab paremini meie teid. Ka hinnalangus neil väiksem kui paljudel sõidukatel. Näiteks müüsin oma viimase maasturi maha vaid 1000 eur väiksema hinnaga kui ise neli aastat tagasi ostsin.
Pensionifondihaldur
11:21 01.06.2016
Tänan!Läheb juba asjalikumaks.Tahtsin teada just sellliseid asju,et ega pole mõnda hiidkallist tüüpviga.Nagu ameeriklastel ette tuleb vahel-Voiageril näiteks lagunesid vist kõigil käigukastid ära ja aia äärde nad seisma jäidki kuna maksis vist üle 20000 krooni.
Sõiduomadustest niipalju,et auto ei tohi liialt loksitada ja vaikne peab ka olema.Ühe isendi rooli sain juba platsil keerata,oli päris kerge isegi kohapeal.Palju mõnusam kui mu praegusel volkaril,mis on tuim,raske ja ei anna sõites tagasisidet nii,et väga tähelepanelikult peab teed jälgima,kuna muidu hiilib vaikselt vasakule või paremale.
PS
11:52 01.06.2016
Rool on kohapeal hea kerge jah keerata, aga maanteekiirusel võib see kerge roolimine ka päris ujuvaks kätte ära minna.
Ja ujub (eriti üle vajunud rattarööbaste sõites) maastur ikka rohkem kui sõiduauto. Mass on ju suurem ja asub kõrgemal + pehmem vedrustus.
Mahno3
12:43 01.06.2016
Mine tee proovisõitu. Tõsiselt. See tunnetus erineb volkarist ikka väga palju - kui sul just amarok ei ole. Kui meeldib, siis mõtled edasi, kui ei, siis ära raiska aega.
Pensionifondihaldur
13:24 01.06.2016
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=4769a215e6c0c88e3
bd4f2fd51069c75

Selline asi,Itaaliast toodud.Kas peak kahtlustama Marcellosid mingis alatuses,paremate juppide väljavahetamises?Hind ja aastaarv on natuke liiga head.
PS
13:49 01.06.2016
Kahtlustama peab alati. Peab koos mõne targema sõbra/tuttavaga vaatama minema ja kohapeal pikemalt puurima/uurima. Kuna pole veel siin registris, siis on paha asi see, et proovisõitu nagu ei saagi teha, mis mõne vea välja tooks.
Võtad kaasa mõne nutiseadme ja kohapeal lased VIN-id ja muud numbrid otsingutest/registritest ka läbi. Hea oleks kui saab kaasa võtta ka veakoodide lugeja või teha nii: https://www.youtube.com/watch?v=M6B5-ZDyXdg
Pensionifondihaldur
16:35 01.06.2016
Suured tänud!
Kahjuks pole eriti autospetsidest sõpru.Proovin täna TAK-I töökojas juttu teha,ehk nemad oskavad hoiatada.
jeep 2008
14:39 02.06.2016
Oman antud isendit, 2008, facelift, overland. Sõitnud üle 2 aasta. Ostes oli s/n 140000, nüüd üle 200000. Selle raha eest parim (varustuse mõttes), väga hea vastupidavus (pole selle aja jooksul erakorralist remonti teinud, ainult xenon pirnid). Maastikuvõimekus samuti hea. Eesiosa on natuke madal, selle alumise stangeosa sõidab suht kiiresti maastikul katki. See käibki tegelikult küljest ära. Ise polegi tagasi pannud. Kiirendab hästi, võrreldes LC-ga. Kütusekulu kuni 10 sajale. Üks parimaid autosid, mis siiani omanud.
Pensionifondihaldur
14:59 02.06.2016
No vot,head kommentaarid.Võtaks kah siis ühe ligi aga mul nii spetsiifiline soov vist,et ammu pole ühtegi sellist näinud.
ex grandi omanik
20:15 02.06.2016
Mul oli 2009 aasta facelift mudel. Väga ok masin oli, eriti midagi ei lagunenud (no nipet näpet ikka) ja facelift mudel näeb vanema vennaga võrreldes mu meelest väga hea välja.
10 l 100km kohta küll on wishful thinking, mul oli linnas kulu 13, maanteel saab keskmiseks vast jah 10 kätte. Tegemist siis 3,0 160kw diisliga.
Kiirendus oli väga hea aga kurvides on nagu ameeriklane ikka, paras vedrumadrats. Stabiilsuskontroll on ka veidi kummaline aga sai sõidetud.
Aga muidu sõiduomadused ja minek kordades parem kui see popp Land Cruiser 120 (mu meelest sõidab nagu traktor) ja ma eelistan iga kell Jeepi kui Toyotat.
Praegu ostsin uue grandi, sellel õhkvedrustus ja saab juba ka kurvi võtta ja olen väga rahul.
Pensionifondihaldur
18:27 03.06.2016
Kas taga-ja katuseluuk vett(vihma) peavad?
selgeltnägija valerka
19:36 03.06.2016
ei pea , need autod projekteeritud sõitma Mojave kõrbes
Pensionifondihaldur
11:57 04.06.2016
Ega neid ameeriklasi tea,igasugu imelikke vigu tuleb ette;).Jeep Wrangler sai kunagi kõige kehvema kvaliteediga auto tiitli.
Mis firma diislid neil enne 1008 aastat siis olid?
to Pensionifondihaldur
15:27 04.06.2016
Vot raske öelda, paralleeluniversumites toodetud Jeepide kohta info hetkel puudub, aga meie universumis polnud Grand Cherokee veel 1008. aastal tootmises....
Pensionifondihaldur
11:00 06.06.2016
Vabandust!Klaviatuur keerab käkki.Mõtlesin 2008 aastast,kas enne olid Ameerika diislid?
Mahno3
12:35 06.06.2016
Vanal ja hallil ajal wranglerile diislit ei pandud. Pandi 2,5l ja 4,0l bensukaid. Cherokeele ja grandile pandi muuhulgas 2,5 ja 3,1l töömahuga VM motori diisleid, made in italy.

Edasi tuli 2,7 ja 3,0l nn mercedese mootorid, mida reaalselt toodeti ikka samas VM motori tehases, ainult et vahepeal oli mercedes selle ära ostnud.
vkt99
19:12 06.06.2016
Olen ka omanud antud jeepi.probleemiks oli uluv tagasild ja mootoril õli lekked.minek muidugi vägev.talvel püsisteel üli hästi võrreldes mb g-klassi ja toyota lc-ga.täitsa ok auto.tahaks veel srt8 ära proovida.
Pensionifondihaldur
22:31 07.06.2016
Uluv tagasild oli põhjustatud,ei tea,millest?Mootorilekked olid klapisäärtest või mingitest otsatihenditest?
Mahno3
10:22 08.06.2016
Jeepidel ulub sild tihti väärkasutusest. Esiteks tuleb kasutada õiget õli (mis on kallim, kui suvaline transmissiooniõli). Teiseks sõidetakse maastikul nii, et sild jääb vee alla ja jahtudes tõmbab läbi tihendite ning õhutuse vee sisse, aga tekkinud emulsiooni ei vahetata pärast offroadimise lõppu õli vastu, vaid lastakse pikalt edasi.
Pensionifondihaldur
23:24 14.06.2016
Kummaline,et kandevõime on ainult 490 kg.Mu vanal Corollal oli 550 .Kas kantavad kilod on raskema kere raisku läinud?