Kas internetis on olemas mõni lehekülg ,kus oleks võimalik jälgida hooldusvälpasid. Kaasa arvatud konditsioneeri oma. Või suisa remondi tööde õpetus. Opel Astra J 2010 1,6 nukkvõlli rihma välp huvitab eelkõige.
Tänud! Eks hoolduses osata kõikidele mind huvitavatele küsimustele vastata. Aga esimese asjana küsitakse ,mis hooldus on -30 tuhat, 60 tuhat või rohkem. Tegelikult tahaks aasta hooldust. Ehk õli , filtri, salongifiltri vahetus. Lihtne. Aga nüüd tekib küsimus .... küünlad, õhufilter, piduriõli, jahutusvedelik jne , mida igal aastal ei hooldata- vahetata. Siin pean ise " sõrmega järge vedama ", mida vaja teha. Kujutan pilti ,et naistel see üsna keeruline. Muidugi hooldusraamatus on ju kõigist tehtud töödest märked olemas ,aga kahtlen ,kas nad viitsivad seda raamatut nii põhjalikult uurida. Või niisugune dilemma ma ütleks..... hammasrihma hooldusvälp on 150 000 või 6 aastat. Mul auto 6 aastat vana ,aga vaid 50 tuhat läbisõit. Nagu nadi tunne on tellida rihma,jne vahetust. Või see 6 aatat pole õige ?
Sinu auto ju - tee mis tahad! Tahad vahetad, tahad ei vaheta, mitte mingit sundust ei ole ju.
Alati saad teenidusse minna nimekirjaga, et need ja need asjad tuleb teha.
see ei ole nii lihtne et sõidad rihmaga 150tkm ja siis alles lähed hooldusesse uue järele. Vahepealsed hooldused on muuhulgas rihma/rullide kontroll ja vajaduse selle pingutus. Esineb praakrihmu ja rulle mis ei kesta isegi 50tk mitte . tegelikult on õige rihma kontrollida iga 10tkm tagant kuna osad rihmad venuvad ikka meeletult . Soovitan gates rihm ja ina rulle kuid 150t tundub kuidagi palju. kui tahad võimalikult palju läbi ajada ühe rihmaga sis pead esinduses vahetama originaal kallid jupid juid ka siis pole asi päris 100% kindel et 150t ära lendad sellega
Ei arvanudki, et 150 tuhat ja alles siis rihma vahetus. Kuskilt lugesin ,et soovituslik on max. 90 tuhat või 8 aatat. Aga lasta kontrollida on muidugi hea mõte. Tänud kõigile.
Nendel mootoritel kestavad rihmad ilusti 150 tuh ära pole mingit probleemi ja pingutada seda rihma ise ei saa .Kui aga läbisõit väike tuleks aastatest kinni pidada, kuna ka aeg jätab rihma materjalile oma jälje. Aasta hooldes mõtekas teha siis õli ja salongifiltri vahetus+ pidurite hooldus. Suurem hoole iga 60 tagant kus kõik filtrid ja küünlad vahetusse lähevad.
6 aastat, 50000km = seisev auto. Käsipiduritross kinni, pidurikelgud kinni jne.
Muud ei oska pakkuda. Sõitev auto ei vaja sellist igaaastast pidurite puhastust.
tuleb meelde, et esimestel Almeratel oli mingi väike tüüpviga, esipidurid hakkasid peale jääma, siis tehtigi igal aastal korralisel hooldusel tasuta pidurite puhastust.
2010 1,6 bensiini mootori hammasrihma vahetuse välp on 150000 km või 10 aastat. Pidurite hooldust soovitatakse teha , sest muidu kipuvad Astra-J piduriklotsid suporti raamidsse kinni roostetama. Siis jääb pidur peale ja klots kulub kiirelt. Kehvemal juhul kuumutab ka ketta kõveraks.
Opelil on ikka 2 ja mitte 4 silda, see teeb 20 eur ratas. Aga jällegi, kui ei meeldi, võid ju ise puhastada ja vasemäärdega määrida. Saab ka kortermaja ees tungi peal tehtud, kui väga vaja. Või käid kuskil garaazi all kus odavamalt saab. Sinu auto, ise tead ju mida teed.
Korra aastas tuleks mootoriõli vahetada, pidurivedelikku üle aasta, jahutusvedelikku sõltuvalt vedeliku tüübist, aga oletatavasti sellisel masinal on välp 5 aastat.
tnaator - Igaks juhuks mainin, et opelil on tavaliselt ühel sillal 2 ratast, seega 20€/ratas.
See tunkedes tont seal töökojas saab palka sõltumata sellest, kas viid oma auto sinna või mitte - ettevõtte palgapoliitika ei ole see asi, mille pärast potensiaalne klient peab pead vaevama. Kui teenus on kallis, siis ta on kallis.
PS Oma auto teenindusest olen korra saanud kõne, et kas teeme piduritele kah hoolduse hoolduse käigus? Et WTF! Milliseid hooldustöid siis hooolduse käigus üldse tehakse? Hea veel et ei küsitud, kas õli ikka vahetame ära?
Kuna auto oli tööandja oma, siis sai see pidurite hooldus tookord küll tellitud, aga kui sügisel ise rattaid vahetasin, siis olid tagumised sadulad ikka kinni! Lahkamine näitas, et klotside ja sadularaamide vahele oli mingit halli möginat lastud, aga sadula liugtapid olid ikkagi kinni/ määrdevabad. Inimesed, kes peaksid selliseid asju unepealt teadma lihtsalt ei tunne oma tööd.
EDIT, igaks juhuks mainin, et tegu polnud Opeli esindusega :-)
See tunkedes tont teeb siis midagi muud, kui sinu autot seal pole. Või kui ühtegi autot pole pikka aega, siis ilmselt teeb seda kuskil mujal. Palka maksavad talle ju ikkagi teenindatud kliendid ja mitte seinal tiksuv kell.
Ei ole mõtet loota, et ükski töö sul tasuta tuleb, lõppude lõpuks pole ju vahet, kas sa ostad paketti "hooldus" (mille taga on ka tegelikult lõplik tööde nimekiri, mitte projekt nimega "auto korrastus") või üksikuid töid. Mõnes mõttes oleks üksikute tööde ostmine parem, sest sel juhul oleks arusaadavam, mida tegelikult ikkagi tehakse.
tõepoolet, minu viga, lipsas mööda see, et ühik oli /sild. Tuleb ka tunnistada, et oma hobiautol teen kõik hooldustööd ka. pidurid ise, kuid igapäevasõidukil lasen teha esinduses. Lihtsalt see ajakulu hakkaks kole suureks kiskuma ja aega tavaliselt niisama auto all vedelemiseks ei ole. Aga teenuse maksumuse juures peabki endalt küsima, kas sa selle ajaga mille eest teenindus küsib x summa suudaksid/tahaksid midagi mõistlikumat teha
Oleks siis alati küsimus ajas, aga ma olen jätkuvalt arvamusel, et kliendid maksavad kinni teenindajate juhmakust. Mu enda näitel (esindustest):
1. autole oli paigaldatud (lisa) karterikaitse, igal hooldusel märgiti selle olemasolu arvel ära sest selle eemaldamise/tagasipaneku eest sai raha. Saan auto kätte - ja karterikaitse esiserv lipendab :-)
2. roolitotste/ šarniiride vahetus, OK nõus vaja teha sillakontroll pärast vahetust, autole paigaldatud järelturu camber poldid - seletan pikalt kuidas käib reguleerimine. Saadakse aru ja pannakse kirja, sillaregull pärast arvel ilusti olemas. Arvake ära, kas sügisel rehve vahetades olid rehvide siseservad muust osast silmnähtavalt rohkem kulunud? :-)
3. rattalaagri vahetus, tehti pakkumine mingile summale, autole järgi minnes oli summa ~200€ võrra suurem - seletus: me ei saanud mitu tundi mutrit lahti :-) Hea et ainult ühte mutrit ei saanud lahti!
4. viisin auto sillakontrolli/ reguleerimisse. Tingimus, et olen ise kõrval ja näen mida nad teevad. Suht arvestatav töökoda (mitte esindus), 6, vist isegi 8 remondikohta, kõik mutrid keerati lahti kinni TELLITAVA võtmega! Isegi mina suudan endale 18 jms haruldasi võtmeid lubada. Kusjuures "tont"(laia profiiliga ja väga kogenud master) auto all ei tea mis mutter mis pidi käib! Ja regulls suutis ikka midagi ära käkkida - minu enda süü tegelikult, päris lõpuni ei viitsinud kõrval seista ja läksin "fuajeesse" kohvi jooma :-)
Ehk siis uskuge mind, kui te kusagil mujal hakkama ei saa, siis minge rahumeeli ja hakake autoremondi luksepaks :-)
Terv,siin foorumi avarustes kindlasti kusagil on info kuidas opelil insp kirja nullida. Meelest läinud ja ei leia enam -pidi miskit pedalit vajutama,süüdet sees ja midagi veel ??