Oleks huvi leida midagi töökindat ja vastupidavat. Siis ilmselt vôib näiteks BMW-ed, Audid, VW ja Mersud maha kriipsutada listist? Infot hankides on silma jäänud, et miski nendest peaks selle alla kuuluma: Toyota Avensis(2009+, ilmselt 1.8 vôi 2.0?), Honda Accord 2.0(2008+), Mazda 6(2008+ ja 2.0) vôi Lexus is250(2006+) ja kôik siis automaat kastiga. Ilmselt bensiin, tundub vist kindlam. Ise vist eelistaksin Lexus is250 aga vôrreldes teistega, on ta märgatavalt janusem, vähemalt Avensisega vôrreldes, kuid Avensise automaatkast on CVT ning tema vastupidavuse kohta ei tea ma midagi. Kas olen ôigel teel ja milline neist vôiks olla parim valik, vôi oskate midagi etemat soovitada?
Loe välismeediat . . . siit sa vastuseid ei saa. Parim valik neist loomulikult Lexus aga ära mõistlike kulusi küll oota. Linnas 12 kuni 14 sajale pole mingit probleemi ka mõistliku sõidustiiliga. Kui läheb liiparisse, siis kasko on võrreldes tavaliste märkidega suht kõrge. Kes hakkab ajama, et valejutt siis ei ole nad Lexusega sõitnud. Tagumine rida on väga kitsas, nii et suhteliselt kahe inimese auto. Plussideks hea välimus ning rahuldav dünaamika aga sakslane pakkub kindlasti rohkem.
Sõbral Mazda 6 2.2 diisel. Ei jõua ära kiruda. Mootor mootoriks, mis võetud PSA riiulilt, siis sillaosa eriti roolilatt ei kesta üldse. Iga aasta taastab, kuid seegi pole lõplik lahendus. Õnneks ei hammusta rooste nagu vanemal põlvkonnal.
Accordiga jutt suht sama nagu Lexusega vaid dünaamika on väga lahja. Raske auto, 114kW olematu vääne ning viis käiku automaadis.
Avensis kestab neist kõige paremini, on ka kindlasti kõige odavam pidada kuid jällegi hakka kasvõi prantslasega võrdlema (Renault Laguna GT ntx), siis iste kehv, dünaamika kehv, kütusekulu rahuldav.
Ühesõnaga ongi vist mingit tüüpi inimesi, kes on nõus vbl rohkem panustama auto tehnilisse seisukorda, et rõõmu tunda sõidumõnust.
Üks vahemärkus- kas auto dünaamika, võimalik varustus, mugavus jne ei oma MITTE mingit tähtsust? Et kui foorumis öeldakse, et Avensis on jumal, siis ostadki ja oled rahul, kuna foorumis öeldi?
Oled sõitnud avensisega? Minu jaoks oli Tallinn- Pärnu juba piin. Iste on nii vale, kui veel olla saab, lisaks olematu dünaamika.
Mazda tundub mulle "närviline", miski häirib, vedrustus parajalt jäik aga laines teel hakkab imelikult õõtsuma ja ujuma. Lisaks jaapanlaste eripära= olematu heliisolatsioon ja vilets raadioheli.
IS250 on paras kahe inimese auto, ma ei tea, kuidas bensukatel on, aga 220 oli küll maanteel väga lärmakas, lausa häirivalt lärmakas ja seda just tojoota väidetava preemium margi kohta.
Accordiga sõitnud ainult 200km ja mäletan aind, et ilgelt si*tad tuled olid.
Mondeo võid valikusse võtta, sama ka Insigniaga, aga ma pole kindel, kui head neil bensiinimootorid on.
Kuna tegemist on siiski juba 10-6a vanuste masinatega, millel olnud kindlasti erinevaid omanikke, siis margipõhiselt valida on suht vale. Pigem peab vaatamas käima, sisse istuma ja tausta uurima.
Gs pidi just olema väiksema kütusekuluga kui is250. Pole ise seda kulu nii täpselt enam mõõtnud aga maanteel u.7-8 ja lühikesi otsi tehes tuli kuluks 10. Aga pole ka mingi probleem saada see kulu palju suuremaks, kui ikka vajutada. Maanteel 90 sõites on pöörded 1500. Ning silla detailid on ikka sellised korralikult, st rauast, mitte nagu mõnel-plekist. Eks neid pukse ja liigendeid on aga need peavad ka vastu. Endal 260tkm ja nüüd oleks vaja vahetada õõtsapuksid. Enda autot hooldan ise, õli,filtrid, 90tkm lähevad vahetusse küünlad ja pidurid käin iga aasta üle. Ei ütleks, et oleks kallis hooldada ja varuosasid saab välismaalt ka tellida.
Mazda osas pole nii rumalat juttu veel kuulnud, iga vähegi mõelda suutev inimene oleks auto peale roolilati taastamist maha müünud või kulumise tegeliku põhjuse välja selgitanud aga mitte lihtsalt aasta-aastaölt juhmilt raha sisse tampinud. Sest põhjus on ju ammu teada, lahendus kah. Otsi internetist. Ju siis su sõbral on raha rohkem kui mõistust või sa ajad lihtsalt pada. See kolks on enamasti kosmeetilist laadi, näinud masinaid, mis selle kolksuga sõitnud üle 100 tuhande km.
Lisaks veel, et Ford/PSA ja Mazda 2.2 diiselmootorid on erinevad nagu siga ja kägu, neid saab samaks pidada ainult inimene, kes pole kumbagi lähemalt näind. Nende ainus ühisjoon on see, et mõlemad põletavad diislit. Mazda diiselmootor on kõvasti vastupidavam kui see probleemne 2.2 PSA isend, aga samas PSA 2.0 disla on täitsa normaalne.
IS250 on väga kitsas masin, aga kui sul pikkust alla 180cm siis muidugi käib kah.
Accord 2.4 pole ka üldse halb valik kui juba IS250 kütusekulu oli sinumeelest talutav, Accord tarbib nõks vähem, 2008+ kerega siis ikka. Olil kolleegil 2009.aasta Accord 2.4 automaat tööautoks, pidas seda 3+1 aastat, rohkem ei lubatud. Ja selle aja jooksul mitte ainsamatki hooldusevälist esindusekülastust, läbisõit aastas veidi alla 25 tuhande. Avensis oli ikka tõsine naelakast selle kõrval.
Omanud pole ühtegi, sõitnud kõigiga. Akkordi oled liiga varakult listist välja visanud, peale proovisõitu oleks see paremini mõistetav. Selle IS250 puhul häirib natuke see, et on väga väike ja madal ehtne asfaldi auto, meie teede-tänavate nimetamine asfalteerituteks on aga kerge liialdamine... Enda eelistus oleks kindlasti GS, on kindlasti väärt grammi suuremat kütusekulu, kõik muud võimalikud kulud on seotud pigem isikliku karmavõlaga kui konkreetse mudeliga.
# Is250 ja GS300 kohta lugesin, et seda peaks olema kallim üleval pidada ja
# hooldada, kui oma saksa konkurente
Kunagi ammu kehtis see lause sellisel kujul, et on kallim roimast tagasi autoks neid ehitada. Nende mudelite puhul on ka Saksa toodang juba selline, et sisuliselt vahet pole - üks pulk on kallim ühel, teine jällegi teisel.
Ma sellist autot vaadates pööraks üsna suurt tähelepanu ratastele - rohkem velge ja vähem rehvi õigustab end siledal ringrajal, aga meie kuumaastikul jätab see paratamatult jälje tervele autole. Mitte ainult veermikule (rehv projekteeriti olema osa vedrustusest!), vaid põrutada on saanud ka elektroonikaplokid, klaasiliimid ja väga palju muud, mille peale esmapilgul mõeldagi ei oska. See on ka üks põhjustest, miks üks auto on korras, aga teisel on pooled pirnid läbi või lahti loksunud, mingid elektrianomaaliad, lekib kusagilt vett, nagiseb jne. Ma pole kindlasti pädev neid autosid sellise nurga alt võrdlema, aga soovitaks tutvuda SR jm foorumites teemadega, kus suht vähe sõitnud autod ära lammutatakse - need on reeglina just koledate tõllaratastega ja relakavedrustusega, tervikuna ju töötavad, aga kummitab palju pisivigu ja kõiki selliseid vigu likvideerida on juba kallis. Nii et minu valik oleks alati mõistlik esimene omanik ja esmalt välistaks need tuunijad, kes kasutavad tehase pakutust laiemaid ja madalama kõrgusindeksiga rehve. Kõik need autod ise on piisavalt asjalikud, ükski pole teistest ka peajagu üle, kõlbab valida ka lihtsalt maitse põhjal.
Hübriidi eelis tuleb välja linnas ja kiirendades. Maanteel sõidab ikka bensuga. Hübriidil on cvt ja vist oli ka mootori sissepritse natuke muudetud, et õli aurud ei kivistuks klapisäärte külge. Kõige töökindlamaks mootoriks on gs 430 v8. See on vanematüübi sissepritsega. Venemaa foorumites kurdetakse gs300 õli võtmise üle, ning 5 silindri kolvirõngaste kulumist, mis on tingitud õhupuhasti serva vahelt tolmu sisse tõmbamisega
Mazda 6 viska kindlasti välja.
Roolilatt on nõrk koht, 6 aastat vanal masinal värv maru vilets, heli isolatsioon olematu ja linna vaaludes on maru rahutu. Ahjaa 2.0 bens on ikka uimane.
Madal soetushind, vähene kütusekulu ja dünaamika ei käi ühte lausesse.
Samuti laiendaksin ma ka otsingut kesk-euroopa poole, sealt saab ikka normaalseid masinaid kui vähegi ohte tead vältida.
3-400€ aastas peab igatahes aastas hoolduse peale maksma, vähem on juba enesepettus või auto käestlaskmine.
Accordi kohta oskaks rääkida ka. Universaalkerega väga OK auto.
Plussid: disain, juhitavus, varustus, korralik helisüsteem, väga head bi-xenon tuled (Elegance Plus või siis Lifestyle varustus), mugavad istmed, vaikne, bens-automaadi kohta üsna mõistlik kütusekulu (kahe aasta keskmine jäi 8 liitri kanti), üsna praktiline. Järelturul hoiab hästi hinda ka lisaks.
Miinused: uimane automaatkast, kitsas tagaiste, madalavõitu kliirens, kohati jäigavõitu ja raputav vedrustus (see on Hondadele üldiselt omane).
See 2.0 mootor automaatkasti otsas on tegelikult päris OK kombo. Paigaltkiirendus on jah uimasevõitu, kuid möödasõidukiirendus ja kütusekulu on väga ok. Lisaks hea odav pidada, aastane hooldus maksis Vehos kuskil 200€ ringis, täpselt ei mäleta. Olin autoga igati rahul, vahetasin vaid seetõttu, et tahtsin suuremat autot, mistõttu sai võetud CR-V.
Sugulasel on 2010a Mazda6 2.0 bens-automaat, kiirusomadused ja kütusekulu on samasse auku Hondaga, kestvus ka. Aga on seest tiba lärmakam. Samas tagaistmel on natuke rohkem ruumi, kui Hondas.
Avensisega olen sõitnud ja no ei meeldinud- oli küll jah ruumikas ja kõik, aga lärmakas, väga odavakoeline salong, ilmetu disain...ei meeldinud. Kindlasti on hea töökindel auto, aga mittemidagiütlev, umbes nagu diisel-hall-metallik Passat B6.
Ehk siis, kui tahad autot, mis on usaldusväärne ja töökindel, unusta ära eurooplased. Vaata kindlalt Jaapani poole ja mina teeks valiku Honda-Mazda vahel. Mingitel äärmustingimustel lisaks ka Lexuse. Aga kuna viimasele ei pakuta universaalkere, siis pereautona langeks see valikust välja ilmselt.
Minu poolt ka + accordile, tuttaval on juba aastaid ja ütleb, et ei lagune. Saksa autodest tean ainult MB GLK on ühel tuttaval juba pikemat aega ja ka ütleb, et ei lagune. Teisi saksa autosid on kõik tuttavad kirunud kaasa arvatud minu enda negatiivne kogemus vag-iga.
Veeren juba seitsmendat aastat (kasutatud) diisel Hondaga. Vahetatud üks rattalaager ja stabika liigendid. Roostet pole, õkonoomne, pisut jäiga vedrustusega aga hästi juhitav ja asfaldi küljes kinni. Vahetada pole teda millegi vastu.
proovinud accordit - väga madala istumisega (noortele ja muidu sportlikele kindlasti see meeldib); liiga jäik vedrustus ja raske rool; tagaistujatel puudub jalaruum (esiistmed on nii madalad, et kellegi jalg sinna alla ei mahu) ja pearuum.
aga lõpuks on kõik muidugi maitses kinni.
olen proovinud suurema osa meil veerevaid automarke, oma- ja ametautodena. Igale inimesele erinevalt on kõil mingid omased miinused ja plussid. Pole olemas masinat mis kõigile kõige, kõige... Mulle sobisid Volvo ja Honda. Accord on jäänud.
Maitse asi muidugi, aga kui ma peaksin ise selles autos piloodi kohal istuma, siis Avensist ei ostaks elu sees tänu kohutavale sisedisainile. Vaata ikka Accord ka üle. Accordil on ka suurem bensumootor olemas. Muidugi maitse asi. Mazdast pole kunagi lugu pidanud. Kuidagi õhuke ja mürarikas siiamaani. Proovisin "kolme" just ja disain disainiks, autot selle raha eest kuidagi vähe. "Kuuel" ka tagauksed nagu paberist. Mis müraisolatsioonist siin rääkida üldse? Maanteel tuleb metsatöö klappidega sõita.
Sakslasi materdada on küll tihti põhjust, aga miski ju pole igavene, ka automaatkast. Teisalt Lexusele pole neil vastupidavuses midagi vastu panna. Kui väike salong ei heiduta, mine vaata kindlasti IS üle. Muidugi arvesta, et kõige odavamaid pole mõtet vaadata, need on enamasti läbi aetud ja kahtlase ajalooga. Kui jaksad Eesti esinduse ajalooga IS-i osta, siis on kilomeetrid väga muretud ja maanteel saab kaassõitjaga ka juttu rääkida. Las ta võtab linnas 12-13, ega see ainus kulu pole. Kui aga vaid turu odavamatele hammas peale hakkab, siis unusta ära.
Noh, kui auto mahutavus rolli ei mängi, siis mina valiks kindlasti Accordi. Kaaluks ka Lexus GS-i. Pidamiskulude poolest on Accord ilmselgelt soodsam (see on ka loogiline autode hindasid arvestades).
Selle järgi autot valida, kellega liikluses laubakas teha, ja õnnelikult autost välja astuda on küll väga paranoiline. Siis ma ostaks juba rekka ja sina oma x5, länkariga, hummeriga või mis iganes muu omastarust turvalise maasturiga minu rekkaga kohtudes oled kui peipsi kilud karbis.
Mine käi nende autodega kõigepealt sõitmas, kui endale ei meeldi/istu siis pole ka mõtet osta, mis siis et on jutujärgi igikestev. Enda GS ostsin just sellejärgi, et meeldis endale ja naisel oli ka istumise järgi.
Liiklusdebiilide järgi ei saa nüüd küll valida autot. Linnamaastur on suur ja tore küll, aga kõrge raskuskeseme tõttu võib ta küljelt sissesõidu korral hõlpsasti külili käia ning lisavigastusi tekitada.
Pakutud autod on kõik juba EuroNCAP andmeil vähemalt 4 tärni autod, Accord ja Lexus ka juba 5 tärniga, ehk siis oma klassi turvalisimad.
Kuskil 200k kandis läbisôitnud BMW 320d automaat 2008+(130kw) oleks suur peavalu ja remondirôôm nende jaapanlastega vôrreldes? Kui mootoril kett ära vahetatud, kaua siis see vastu vôib pidada sellel ennem, kui uuesti ohtlikuks läheb ja vahetust vajab?