Mazda

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Mazda6 2013-2015 head ja vead

al28
09:40 27.10.2016
Sooviks tagasisidet kuidas uued mazda6 on. Mis on head ja mis on vead.
veel...
12:23 27.10.2016
Üldiselt kui pappi on tasuks võtta Superb või Passat.
3 gen. M6 jäi Autogefühli hinnangul ikka odavaks, plastmassi täis sõidukiks ja tõstis Passati ja Superbi esile kui tunduvalt kvaliteetsemalt koostatud autod.

Disain mulle meeldib aga ega sa autot ei osta ju teistele näitamiseks. Ikka endale. Ja ise istud ju sees mitte ei vaata autot väljast.
saabitaja
13:48 27.10.2016
Vaatasin video ära ja tekkis küsimus, et miks ta üldse ostis selle auto kui
midagi ei meeldi.Imelik vana.
udumees
15:15 27.12.2016
Oleneb mida sa autost ootad. Mina ootan sõidumõnu ja seda pakub Mazda 6 oluliselt rohkem kui Passat või Superb või Avensis. Käigukast kiire ja täpne, mootor veab hästi kõigil pööretel (eriti kui kütusekulu arvestada), kurvides tuleb naeratus näole. Sedaan päris pikk - taga on jalgadel korralikult ruumi. Minu silmale nii seest ui väljast ilusam kui VW grupi maisnad. Eks see on maitse asi.

Pärast 40 000 km ei nagise, plõgise ega kääksu mitte midagi. Kõik töötab. Väljaspool tavapärast hooldust vahetatud vaid pidurikettad. 2.0L manuaali keskmine kütusekulu minu suht raske jalaga ja 90% linnasõitu 7.1l/1000km.

Miinused - õhuke plekk ja värv. Mõlgid ja kriipsud kerged tulema. Minu silmis ka kõige suurem maisna viga. Klassi keskmisest suurem rehvimüra. Samas häirib vaid siis kui tõesti väga kare asfalt. Originaalrehvid vist viletsad ka selles suhtes. Mu Hankook naelad vaiksmead kui originaal suvekad. Väidetavalt seda müraprobleemi iga aasta uuendsute käigus parandatud. Tulnud uued tihendid ja isegi paksemad kalasid. Minul 2013 mudel ja uuemaid pole proovinud.

Kui tippmudelit ei osta Bose heliga, siis vähemalt minu auto aasta osas oli stereo suht nõrk. Ise lasin kõlarid välja vahetada, uksed matistada ja väikse võimu lisada.

Muud ei oskagi öelda. Mina olen ostuga väga rahul. Selle raha eest mina turult rohkem sõidumõnu ei leidnud ja need pisipuudused elan üle kuna kõigil konkurentidel olid minu silmis suuremad vead või liiga kõrge hind.
khm
17:25 27.12.2016
Mazdast kui automargist ei arva absoluutselt mitte midagi!!! Algatuseks loe läbi mazdade müüa koduleht, hirm tuleb peale sest kõige suurem peatükk hõlmab just kere garantiid, kus sulle tehakse selgeks, et tegelikult ei kuulu mitte miski garantii alla sisuliselt kui sa oma mazdat sihtotstarbeliselt e. sõitmiseks kasutad!!!
Tegelikult on sellel automargil nii ropult vigasid et ainult pururumal ostab endale selle peavalu, alates meeletult ussitavast kerest löpetades viletsate mootorite ja lärmaka salongiga!
sarvik64
18:22 27.12.2016
Ei maksa Mazda6 nii maha teha.Ega uus mudel niipalju hullemaks küll pole läinud,et juba roostetab.Oman 2008 aatast toodetud autot,150 tuh sõidetud,pisivead ikka,aga jalgadele küll veel porilombist vett ei pritsi nagu eelpool kirjeldanu arvab.(vist Audi omanik:-))
sarvik64
18:29 27.12.2016
Kui juba jutustamiseks läks,siis selle 8+ aasta jooksul kõige suurem kulu olnud automaatkastis õlivahetus 100 tuhi pealt(Hõbenooles),korra süüteküünlad,kõik 4 piduriketast ja muu on olnud õlivahetusega kaasnev ja piduriklotsid muidugi,suht uuena 1 kont ka.Põhja alla väike rebane tekkinud,aga ilmselt 15 a peab rahulikult vastu.
sarvik64
19:27 27.12.2016
Aga 10a
keregarantii kohta niipalju,et sellega on muidugi tsirkus,vähemalt minu kogemustest Eurostautoga Kadaka teel Tallinnas.Teostasin kontrolli mitu aastat ja maksin rõõmsalt 400 krooni ringis selle eest,et vanem meesterahvas(aastal 2009-2010)käis 2 min väljas ja märkis rõõmsalt paberile-täke uksel ja täke katusel.Aasta hiljem sain kah targaks,mida kuulsin läbi 3-nda isiku,hoolduses seda ei selgitatud mitte.Et see defekt-täke nt. tuleb peale peale nö spetsialisti akti koheselt ka likvideerida,ilmselt nende töökojas.Hiljem keregarantiile pretensioone pole mõtet esitada.Nii et-laske roostetab,10-aastase keregarantii hoidmine läheb kindlalt väga kalliks,esinduse hindasid silmas pidades.Mazdale tekib küll üsna kergelt kriime-täkkeid,aga eks mingil määral igale margile.
khm
21:54 27.12.2016
to sarvik 64: Ei oma ühtegi "sakslaste" rahvaautot, pole ka kunagi plaanis.
to khm
22:12 27.12.2016
Sa tee omale kõigepealt selgeks mis on MÜÜA ja kes on MÜÜJA!
oh teid lollikesi
23:35 27.12.2016
ma ei saa aru, mis fanatism superbiga ja passatiga kaasas käib. ise sõidan 2016 avensisega, automaat, bensiin, universaal, active plus. linnasõiduks korralik ja hea auto. maanteel kolonnist mööda ei maksa trügima hakata, aga 1-2 sõidukist saab edukalt mööda pressida, ilma et kellegi ohtu seaks. sõitsin enne seda erineva generatsiooni mazda 6 esindajatega. kõik, kes räägivad, et mazda 6 roostetab nagu elajas, neile tuleks vag grupi logoga mutrivõtmega piki pead tõmmata. elajalikult roostetas esimese põlvkonna mazda 6. seal ei aidanud kere eest hoolitsemine ega ussi- ja püssirohi. hilisematel mazdadel ei olnud roostetamist. peale 5 aastast liisingut, kui olid autot adekvaatselt hooldanud, talvel kuus korra või paar kasvõi kuskil odavas pesulas soolast puhtaks loputanud, ei olnud võimalik rusikat läbi suruda ei põhjast ega küljekarpidest ega muudest keredetailidest. esinduses oleneb kõik sinu oskusest rääkida ja ennas väljendada. kui mazda 6 liising hakkas lõppema, oli aeg auto pojale edasi anda esimeseks sõidukiks. kuna keregarantii oli olemas ja auto oli igal aastal hoolduse käigus ka ette näidatud, siis kivitäksitud küljekarbid, üks poritiib vahetati garantiikorras välja, sest kahjustustes ei olnud otseselt autoomanik süüdi. ei mingit vingumist ega ohkimist, tehti korda ja kogu lugu. üldiselt kui omanik on dolbajoob ja lohakas ning peale paari aastat võib ämbritäie liiva mattide alt kokku korjata ja velgedelt ladestunud mustust ja piduritolmu meisliga lahti lüüa, siis roostetab ja laguneb iga auto, sõltumata margist. tüüpiline eesti liisingurott passatiga või superbiga ongi selline, et auto liisib, aga muuks eriti raha ei jää. siin nõrkemiseni kiidetud ja märgade unenägude kangelane superb ning passat annavad samuti alla lollaka ja lohaka omaniku käes.
Ullikesekene
10:28 28.12.2016
Mind ullikest hakkas tõsiselt huvitama,et kuidas kivitäketega detailid keregarantii alla lähevad?
jarmo lai
13:13 28.12.2016
ennevanasti oli õhukese värviga masinatel ikka nii, et pauk vastu värvkatet lööb värvi lahti ja kui pääseb täkkest veel niiskus alla, siis hakkab kobrutama. muidugi superbi ja passati mehed nimetavad mind lolliks. oli vist nö. seestpoolt algav rooste või kuidas iganes selle kohta öeldi. minu sõiduki garantiitingimustes on öeldud, et ainult pindmine rooste ei ole garantiiga kaetud, muud viisid on.
Salmiakki
11:20 10.03.2017
Kuidas kestavad Mazda diiselmootorid 110kW ja 129kW, kumba neist eelistada, on neil mingeid tüüpvigu ja kummal on parem mineku/kütusekulu suhe? Kuidas kestavad Mazda automaatkastid? Suvel plaan autot vahetada ja 2013-2014. a 129kW+automaat pakub huvi, proovisõitu pole veel jõudnud ühegi Mazdaga kahjuks teha.