Sellisest nähtusest võib arvata, et 4 ülevaatust tagasi sisestas ülevaataja kogemata liiga suure läbisõidunumbri, järgmisel ülevaatusel parandati viga. Võib arvata, et sõidukit kasutati järgmised aastad väga vähe.
tean juhust kus ostetud masin oli nagu "prillikivi". Läikis ja sõitis nii agregaadi kui kere poolest. Umbes aasta jooksul tuli tasapisi välja, et kahest masinast kokku keevitatud! Muust ma ei räägigi ja kui juhtubki tuhandest viis kerimata olema siis pole see mingi näitaja. Kasutatud auto ost jääb petturite paraadil alati õnneasjaks!
Müüsin mõni aeg tagasi vana Navara maha. Vend tuli kohale ja kohe jutustama, et see ikka avarii teinud(uks vahetati) ja keritud ka. Ülevaatusel on sisestatud 990000, aasta varem 235000. No kes sõidab 15 a vana kastikaga 750 tuh aastas. Natuke peaks ikka mõtlema ka.
Üks omanik ja hooldusraamat lõpuni näitab vähemalt seda, et auto on käinud korralistes hooldustes ja ajalugu on jägitav. Viimased 2 autot on olnud ühe omaniku omad ja hooldatud lõpuni esinduses. Reaalsed läbisõidud on olnud vaieldamatult suuremad kui eelmised mis olid raudselt krutitud. Kõige rohkem sõitnud aga igas nurgast ka kõige viisakamad olid.
Kui juba ametlikku dokumenti ei usuta, siis kuhu me nii jõuame? See on umbes sama kui 35 aastane mees näeb välja nagu 50-ne aastane vana parm, aga siinkohal ei loe see, mida näed, vaid ikka see, mis passis kirjas. Või kuidas?
Aga sinna see riik liigubki kus ei loe mida sa näed vaid loeb mis on paberile kirjutatud. Eile oli minul külas terve 7 klass poisse keda tõi kohale nende tööõpetuse õpetaja. Rääkisin lastele kuidas käib ülevaatus ja kust tulevad reeglid. Kui selgitasin, et minu kotori seinal olev vigade tabel on see mille järgi otsustatakse kas masin on korras või ei ole. Kui ütlesin, et selles tabelis ei ole palju asju kirjas ja kui mina näen autol olulist puudust mida ei ole seinal olevas reeglistikus siis neid asju ma ei tohi üles märkida. Siis üks poiss hõikas vahele: "Aga see on ju lollus"...