Talvel ei lähe lühikesi otsi sõites soojaks korralikult. Muidu, ütleks et väga ok. Mootori resurss on 250-300tkm, siis arvesta kapitaal remondiga. Auto liigutamisega hätta ei jää.
Jäta lora, see 1,4 ei jõua normaalselt golf variantigi liigutada. Superb veel suurem laev. Talvel peab läkiläki muidugi ka põhivarustuses olema jah, see on tõsi.
automaat on veel tiba kiirem kui manuaal.
Sest see automaat on DSG ja sellest tulenevalt on jõukatkestus olematu.
Ja see kloun, kes pajatab 2006a Golfi kogemusele tuginedes läkiläkist, ajab loomulikult pada.
Kõigil vähegi uuematel väikestel VAG bensukatel (olgu see VW, Škoda või SEAT) ning kõigil diislitel on peal autonoomne elektriline salongisoojendus (keraamilised elemendid õhukanalites). St juhtub tegelikult nii, et 1.4TSI mootoriga Superbi salong on varem soe kui nt vana W8 Passati oma.
Väntade "tõde" see jutt muidugi ei kõiguta aga autoostjale võiks abiks olla.
1,4 kohta ei tea, aga 1,2TSI läheb kiirelt soojaks ja mingit külmaprobleemi küll pole, ei linnas ega maanteel, universaalkerega Leoni peal. 1,2 liigutab leoni ka, ma ei ütleks et sportlikult, aga tavasõitudeks piisavalt.
"Vändad" elavad teises ajastus ja nende maailmapilt on 10 aastat vanade pannide järgi välja kujunenud.
1.4TSI Superbi ei ostaks ma nii või naa. Otsesissepritse bensukate probleemiks on see, et bensiin ei "pese" klappe enam nagu vana tehnoloogiaga ning seetõttu tekib sinna sade, mille puhastamine on võimalik ainult mehaaniliselt ja seetõttu kaotab mootor märgatava osa oma võimsusest . Lisaks veel sellise mootoriga isendid on tõenäoliselt Eestist uuena soetatud plank ilma varustuseta masin.
Millegipärast kurdavad ainult need, kes sellist otsepritsega masinat ise omanud pole. Tutvusringkonnas Mondeo ecoboost ja erinevad VW Passat TSI ja prantsuse otsepritsega bensu masinad, keegi pole kurtnud veel. Rootsi kollegi Touran 1.4 TSI Ecofuel läks müüki kui masinal oli kelladel u 165000 km ja müüs ainult põhjusel, et 5 aastat sai täis. Töötab siiani kenasti. Ei tasuks ka unustada, et moodsad otsepritsega dislad on tahmamisele kordades vastuvõtlikumad.
bensukate poolelt on legendaarsed klapitahmatajad hoopiski Audi/VW 3.2/3.6 V6 mootorid ja FSI 4.2 V8
Sõidan alates 2013 uues VW Golf Variant 1,4TSI-ga, manuaal, ostetud uuena Möller Autost. Ees 125tkm. Ja talvel läheb salong normaalselt soojaks alles peale 5-7km. Loomulikult kui sõita alguses koguaeg seiser piirajas saab salongi ka kiiremini soojaks, kuid see vist ei ole eriti mõtekas.
"normaalselt soojaks" on suhteline mõiste. Mõne jaoks tähendab see T-särgis sõitmist, kui väljas -25.
Vt ka igaks juhuks üle oma auto kasutusjuhend, äkki on seal mingeid erisusi. Brittide foorumis väidetakse, et lisasoojendusele on mõju sellel, kas AC nupp on sees või väljas: http://www.golfmk7.com/forums/showthread.php?t=2334&page
=2
Sõidan täpselt nimetatud isendiga. Ostetud Eestist uuena, nüüd odomeetril juba veidi üle 100 000 km.
Väga rahul auto valikuga seni. Mingid muresid pole olnud, 2x on garantiikorras sillas stabika konti vahetatud (erinevatel sildadel). Muid muresid pole olnud, tavapärased õlide, filtrite ja rihmade vahetused.
Minu mälu järgi oli vähemalt tol ajal tehasepoolne elektriline lisasoojendus ainult 1.2tsi mootoriga Skodadel masinatel, 1.4tsile seda ei paigaldatud. Seega talvel võiks veidi kiiremini soojeneda küll, aga ei midagi katastroofilist.
Võimsuse teema on nii individuaalne iga autojuhi jaoks, minu tarbeks on tal minekut piisavalt. Kui vaja kiirem möödasõit teha, siis löön neljanda käigu sisse ja astub küll. Samas üldiselt olen ikka suht alalhoidliku stilliga autojuht.
Mõnus vaikne auto on. Kui 95-100km/h kiirusega sõita, siis on mootori pöörete arv ca 2200 (6-käiguline manuaal), kuuled pmst ainult tuulesahinat ja rehvimühinat. :) Kütusekulu ka ülimõistlik sellise suure auto kohta, 6-7 liitrit sajale. Mul muidugi suur enamus maanteesõite.